Şimdi Ara

12V LED için Trafo Bağlantı Sorunu (Basit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
11.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mutfak tezgahının üzerine LED ile aydınlatma yapmak istiyorum. Bunun için 12V bir trafo, beyaz renk 12V şerit LED aldım.

Uygulama kısmında sorun yaşıyorum. Duvardan çıkan şebeke elektriğine trafoyu bağladığım zaman trafo üzerindeki yeşil lamba yanmıyor. Trafoya elektrik gitmiyor anladığım kadarıyla. Kontrol kalemi ile trafo üzerindeki L ve N girişlerine dokunduğum zaman elektrik olduğunu görüyorum fakat trafo lambası yanmıyor. Doğal olarak LED ler yanmıyor.
    Trafoyu aldığım mağazaya götürdüm, oradaki elektrikçi trafoyu bağladığı zaman yeşil ışık yandı ve doğal olarak LED ler yandı. Benim evimdeki sorun nedir?

Kullandığım trafo

Şebeke elektriği çıkışı

• trafonun uçlarını sırasıyla numarandırısak
    1. yere şebekeden gelen fazı (L)
    2. yere şebekeden gelen nötr (N)
    3. yere topraklama ama resimde senin topraklama kablon yok o yüzden boş kalacak (G)
    4. yere ledin - ucu (-V)
    5 yere ledin + ucunu bağlaman lazım (+V)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingsta

Arkadaşlar merhabalar

Mutfak tezgahının üzerine LED ile aydınlatma yapmak istiyorum. Bunun için 12V bir trafo, beyaz renk 12V şerit LED aldım.

Uygulama kısmında sorun yaşıyorum. Duvardan çıkan şebeke elektriğine trafoyu bağladığım zaman trafo üzerindeki yeşil lamba yanmıyor. Trafoya elektrik gitmiyor anladığım kadarıyla. Kontrol kalemi ile trafo üzerindeki L ve N girişlerine dokunduğum zaman elektrik olduğunu görüyorum fakat trafo lambası yanmıyor. Doğal olarak LED ler yanmıyor.
    Trafoyu aldığım mağazaya götürdüm, oradaki elektrikçi trafoyu bağladığı zaman yeşil ışık yandı ve doğal olarak LED ler yandı. Benim evimdeki sorun nedir?

Kullandığım trafo

Şebeke elektriği çıkışı

Nötr hattı bağlantısında kopukluk varsa kontrol kalemi ile göremezsiniz. O kabloya başka yük bağladığınızda çalışıyor mu?

• Ledi bağla öyle dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafo yetirine 12 v adaptorde oluyor bildigim kadariyla oda trafo sonucta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19onur19 -- 26 Eylül 2014; 19:24:06 >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim. Biraz geç bakabildim yazdıklarınıza.

Mutfaktaki başka bir prize sistemi bağladım ve sorunsuz çalışıyor. Yani benim sıkıntım size bahsettiğim o çıkışta. Sadece o sıkıntı yapıyor, diğer prizler sorunsuz. Ama işin ilginci sorun yaşadığım çıkışta daha önce bağlı olan bir florasan lamba vardı ve yanıyordu.

alpernbugra
    Daha önce küçük bir florasan lamba bağlıydı buraya. Onu sorunsuz çalıştırabiliyordu. Kontrol kalemi ile baktığımda; faz kablosunda elektrik var, nötr kablosunda doğal olarak elektrik yok. Sanırım onu demek istediniz. Kopukluğu nasıl anlayabilirim?

_erdal_
    Dediğiniz gibi bağladım fakat gene yanmadı.

porsche911turbo
    LED leri bağladığımda LED ler yanmıyor.
  • kingsta kullanıcısına yanıt
    prizin yukarisinda baglanti buati olur,, orayi kontrol edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Duvarın içerisinde kalıyor o kısım sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.