Şimdi Ara

12v u dönüştürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ayak altlerına kendim 12 tane led taktım beslemesini ise tavan lambasından aldım fakat tavan lambasın dan beslemesi yetersiz geliyor bana en az 15v lazım ledlerin parlak yanması için 15v u nasıl elde ederim şimdiden teşekkürler

• araba 1998 hyundai accent akü 12v
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

Merhaba arkadaşlar ayak altlerına kendim 12 tane led taktım beslemesini ise tavan lambasından aldım fakat tavan lambasın dan beslemesi yetersiz geliyor bana en az 15v lazım ledlerin parlak yanması için 15v u nasıl elde ederim şimdiden teşekkürler

tavan lambasına gelen hatta akım düşüktür. lambanın parlaklıgına göre ayarlanmıstır tahminimce. direk aküden gelen yada cakmaklıga gelen yerden voltaj alırsanız 12 volt işinizi görür. ledlerinizin voltaj ve akımına göre araya direnc atmanız bile gerekecektir.

sorun voltajda değildir. voltajda olması için sorunun ledlerinizin 12 volttan fazla voltajlı olması lazım. ledleriniz kaç voltluk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 20 Temmuz 2014; 21:29:30 >
  • 3 seri led + 220ohm drenc ile led grubu yapin. 4led 12v u gectigi icin calismaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

Merhaba arkadaşlar ayak altlerına kendim 12 tane led taktım beslemesini ise tavan lambasından aldım fakat tavan lambasın dan beslemesi yetersiz geliyor bana en az 15v lazım ledlerin parlak yanması için 15v u nasıl elde ederim şimdiden teşekkürler

tavan lambasına gelen hatta akım düşüktür. lambanın parlaklıgına göre ayarlanmıstır tahminimce. direk aküden gelen yada cakmaklıga gelen yerden voltaj alırsanız 12 volt işinizi görür. ledlerinizin voltaj ve akımına göre araya direnc atmanız bile gerekecektir.

sorun voltajda değildir. voltajda olması için sorunun ledlerinizin 12 volttan fazla voltajlı olması lazım. ledleriniz kaç voltluk?

Ledleri 4 seri 3 paralel olarak bağladım çakmaktan alıp deneyeceğim birde teşekkür ederim deneyince yazarım sonucu

• Sn.Emin-Fırtına'nın dediği gibi yapın. Tavana gelen elektrik akımı ledleri kolayca besleyebilecek güçtedir. Çakmaklığa takmanız durumu değiştirmez. Motor çalışırken aracınızın elektrik sistemi 13.8-14.4 Volt arası gerilimdedir. Motor çalışırken elektrik alırsanız yanılırsınız.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Sn.Emin-Fırtına'nın dediği gibi yapın. Tavana gelen elektrik akımı ledleri kolayca besleyebilecek güçtedir. Çakmaklığa takmanız durumu değiştirmez. Motor çalışırken aracınızın elektrik sistemi 13.8-14.4 Volt arası gerilimdedir. Motor çalışırken elektrik alırsanız yanılırsınız.

Saygılar...

çok teşekkür ederim arkadaşlar aynen dediğiniz gibi yaptım 3 seri led yaptım ve gayet iyi parlaklığı oldu teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    24V DC yi 5V DC ye çevirme
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Serit led neden kullanmadiniz. 1m serit ledde ortalama 30 grup var. İstediginiz gibi kesip kullanabilirsiniz. Her grup 3led +1 drenc ile birbirine paraleldir

• pavyon arabasımı yapacan kardaş ne bu led sevdeası bizim burdaki bir arac var honda civic her tarafına mavi led döşemiş lunapark arabası gibi dolanıyor

şerid led al 1 metresi 10 lira birşey ama fazla dayanmıyorlar içlerinde 1 2 tanesi kesiyor
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Abartanlar var dogru.. Fakat normal ampuller 1-2A cekiyor akuden. Led yapinca yerine 40mA cekiyor. 1m kullansa bile toplam 0.6A cekiyor anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

pavyon arabasımı yapacan kardaş ne bu led sevdeası bizim burdaki bir arac var honda civic her tarafına mavi led döşemiş lunapark arabası gibi dolanıyor

şerid led al 1 metresi 10 lira birşey ama fazla dayanmıyorlar içlerinde 1 2 tanesi kesiyor

arkadaşlar ben koltuk altlarına yerleştirdim ledi sadece kapılar açılınca yanıyor veya tavan lambasını yakınca yanıyor ayak altına bişey düştüğü zaman işe yarayacağını düşündüm gayet güzel de bir görüntüsü oldu şerit led alıp takmasını herkes yapar oraya benim elimde yaklaşık 200 tane beyaz led vardı biraz da değerlindirmek ve yeni şeyler öğrenmek için yaptım serserilikle işimiz olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.