Şimdi Ara

'12volt dc 1.5volt dc ye düşürmek' yardım.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bana 12voltu 1.5 volta düşürecek bir devrelazım ayrıca bu düşürmyei şunun için istiyorum........
    elimde 12 volt ile çalışan bir anfi var ve elimde 1.5volt kumanda pili ile çaışan bir mp3 çalar var bunların ikini tek bataryadan yani aküden beslemek istiyorum bu besleme işini yani 12voltu 1.5. volta düşürmeyi nasıl yaparım arkadaşar ve ayrıca araya parazit karışmaması gerekiyo...... yardımlarınızı bekliyorum.....

• şekilde devreyi yap. LM317,240 ve 47 ohm'dan oluşuyor.

• dediğin devreyi yaptık fakat aradaki parazitleri gideremedik bu parazitleri nasıl ortadan kaldırırız.....
  • gürültü problemini derken,regülasyon gürültüsü sanmıştım.fakat senin sorununşaselerin ayrılması sanırım.
    aynı sorunla ilgili 2007 yılında da bir konu açmışsın, o zamandan beri sorun devam ediyor galiba.

gelelim çözümlere,
    http://www.murata-ps.com/cgi-bin/cd4power.storefront/4b04669e1a70ae5c27210c9f894206af/Catalog/1079
    bu linkte giriş çıkışı izole hazır DC/DC konvertör üniteleri var. Piyasada buna benzer bir şey bulursan al sorun çözülür.
    yalnız giriş çıkışın galvanik olarak izole olduğundan emin ol.
    (girişi 12 V olsun çıkış 30V-5V arası herhangi bir değer olabilir. tercihan 5V iyidir.)

eğer parçayı bulamazsan, bir devre veriyorum, ama çıkabilecek olası sorunları halledebilecek düzeyde elektronik bilgisi gerektiriyor.
    devre bu işin teorisi sayılır,ufak tefek düzeltmeler gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 19 Kasım 2009; 0:22:57 >

• Her bir cihazı aküden ayrı kablolar çekerek besle.
  • cevaplarınız için sağ olun Liu Kang arkadaşın dediğini anlamadım zaten herikisinede ayrı ayrı kablo çekmiştim........
    Novanda arkadaşımızın gönderdiği devre biraz karışık geldi açaba 12 voltu 1.5 volta düşürürken düşürecek olan devrenin başına şok bobini denen bi bobin varmış acaba onu koysak sorun çözülürmü......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    12v u 5v a düşürmek
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.