Şimdi Ara

13.000 Mah Samsung Bataryalı Powerbank 59 TL +10400 49 TL(N11) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
18
Favori
19.724
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu cihazlarda bulunan piller mor renk 2600mAh, yeşilse 2200mAh Li-ion ve boyut olarak bildiğimiz AA boy standart pil büyüklüğünde, sizin resimdeki pillerin AA boy pilden daha uzunmuş gibi bir görüntüsü var. Şayet aynıysa sanırım değiştireceksiniz lakin şu konuya göz atmanızda fayda var;http://forum.donanimhaber.com/m_34312158/tm.htm
  • Elimde bulunan dijital multimetre ile kabloyu kontrol ettim ve tahmin edildiği gibi kablonun data kısımları aktif değil. Yani aşağıda ki resimde görülen sadece 1 ve 5 no lu pinler iletim yapıyor. Şahşi düşüncem, zaten maliyeti 50cent bile etmeyen kablodan kısmaları hoş olmamış. Firmanın data transferi yaptığına dair bir ibaresi olmasa da hangi cihazın veya ne tür ürünlerin yanında verildiğine bakılmaksızın usb kablo dendiğinde benim gibi herkesin aklına hem şarj hem de data aktarımı için kullanılan kablo gelmesi kadar doğal bir durum yoktur.

13.000 Mah Samsung Bataryalı Powerbank 59 TL +10400 49 TL(N11)

Powerbankı aldıktan sonra 2A lik tablet apaptörü ile tam dolana kadar şarj ettim. Samsung galaxy s2 1650mah orijinal bataryasını %5 seviyesine kadar boşaltıp ürünün denemesini yapıyorum, şuan telefonun ikinci şarjını yapıyorum ve powerbankın 3 ışığı yanıyor. Telefondan sonra elimde bulunan Asus T100 tablet ile de denemeler yapacağım. Gelişmeleri konu altında yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mserifoglu -- 1 Haziran 2015; 19:05:03 >

• Camet C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, ilgili konuyu okudum.
  • Cenix Türkiye ile iletişime geçtiğimde ''data aktarımınında olması gerektiği ve kablonun test edileceği'' söylenmişti ve bugün firmadan cevap geldi. Ürün yanında gelen kablo data aktarımı yapılmıyormuş yani sadece şarj için kullanabilecekmişiz.
  • çakma satın almayın telefonunuzu bozar..
  • Kablo netliğe kavuştu, demek oluyor ki; kabloyu data transferinde de kullanan arkadaşlar ya telefonlarının kendi kablosunu yada data aktarımına izin veren başka bir kabloyu kullanacaklar.

Ayrıca 5x 2200mAh Samsung bataryaya sahip alttaki cihazın iki tam dolumda verimi yaklaşık olarak %70 yani 7500-7700mAh civarlarında. Lumia 925 telefonun 2000mAh bataryasını 3 tam ve birde %88 şarja ulaştırdı. Şimdilik iyi gibi, memnunum. Bakalım ilerleyen günlerde nolcak..?

13.000 Mah Samsung Bataryalı Powerbank 59 TL +10400 49 TL(N11)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camet -- 3 Haziran 2015; 17:05:56 >

• mserifoglu kullanıcısına yanıt
    Olcum sonuclariniz nedir ? S2 bataryasini kac defa doldurdu sizce gercek mah degeri nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle samsung galaxy s2 1650mah orijinal bataryanın 3ncü şarjını yaptım ve powerbankın 2 ışığı yanıyor. En az 2 kere daha şarj etmesini bekliyorum, powerbank tamamen boşalana kadar denemeye devam edeceğim. Daha sonra Asus T100 tablet denemelerine geçeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: photto

çakma satın almayın telefonunuzu bozar..

Çakma olduğuna dair kanıtınız varmı?
    Ürün Cenix Türkiye garantisindedir.
    Kendilerini arayıp mağaza adımızı söylerseniz zaten istediğiniz bilgiyede ulaşabilirsiniz.
    Kaldıki kullanıcı yorumlarıyla dolu konu.
    Amacınızı anlayamadım.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Robot -- 3 Haziran 2015; 20:18:04 >
  • 10400 luk modelin cikisi nedir acaba ? 2a ise almayi dusunuyorum..

8800luk modelin cikisi ve boyutlari nedir birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 3 Haziran 2015; 19:10:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mserifoglu kullanıcısına yanıt
    Piyasada şarj için satılan tüm setlerin usb kabloları böyledir hocam. Sadece enerji iletim kablosu vardır içinde iki tane. Veri aktarımı için DATA CABLE yazanları tercih edeceksiniz . Bu kablolar kutudan çıkan orjinal kablolar gibi kalın ve tüm pinler kablolanmış oluyor. Data kablosu çıkan şarj seti görmedim şu ana kadar, belki pahalı markalarda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Haziran 2015; 1:50:26 >
  • 1 ay oldu galiba alali. Gayet memnunum. 2.5 inc hdd cantasina koydum urunu cok guzel oldu.

• 1 yıl önce gp'nin 10.000 mah'lık powerbank'ini aldım. şu an %50 kayıp var. 5.000 olarak kullanıyorum. acaba bunda da böyle bir sorun ile karşılaşırmıyım? bunların pil ömürleri ne kadardır?

• quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

10400 luk modelin cikisi nedir acaba ? 2a ise almayi dusunuyorum..

8800luk modelin cikisi ve boyutlari nedir birde

Merhaba,
    Tüm modellerde 1A ve 2A olarak 2 adet çıkış mevcut.
    8000 mAh olan diğer modellere göre biraz daha büyük ama ince.

Boy: 15 cm
    En: 7 cm
    Yükseklik: 1,2 cm
  • Bu zamana kadar aldıklarımın yanında çıkan kablolarda hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Elim de bulunan orijinal samsung usb kablosundan biraz daha kalın halbuki. Ama dediğiniz gibi sadece şarj kablosuymuş. Ben de tecrübe ederek öğrenmiş oldum. İşin daha ilginci ürünü getiren firmada kablonun niteliğinden haberi yokmuş bu konu sayesinde test edip öğrenmiş oldular. Zaten kablonun kalitesi yukarıda bir arkadaşın yeniyken yıprandığını yazmış olmasından belli oluyor. O yüzden bende kutusuna kaldırdım asus tabletin yanında gelen 2A lik adaptörün kablosuyla şarj işlemlerini yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mserifoglu

Bu zamana kadar aldıklarımın yanında çıkan kablolarda hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Elim de bulunan orijinal samsung usb kablosundan biraz daha kalın halbuki. Ama dediğiniz gibi sadece şarj kablosuymuş. Ben de tecrübe ederek öğrenmiş oldum. İşin daha ilginci ürünü getiren firmada kablonun niteliğinden haberi yokmuş bu konu sayesinde test edip öğrenmiş oldular. Zaten kablonun kalitesi yukarıda bir arkadaşın yeniyken yıprandığını yazmış olmasından belli oluyor. O yüzden bende kutusuna kaldırdım asus tabletin yanında gelen 2A lik adaptörün kablosuyla şarj işlemlerini yapıyorum.

En güzeli hocam, kablo önemli. Piyasa malı bir şarj cihazının kablosunu kestiğimde kıytırık ikitane kulaklık kablosu gibi ince kablo vardı içinde. Birde HTC nin usb kablosunu kesmiştim ucu bozuldu diye. Bir kat koruyucu folyo katmanı, kopmayı önleyici iplik katmanı, her kablo ayrı ayrı koruyucu katmana sarılmış, her kablounun kendisi de kabul edilebilir bir kalınlıktaydı. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Şuan xioami değil asus zenpower daha mantıklı ama stokta yok bu ürün çok büyük ve kaba duruyor reklam kokan hareketler bunlar...

kullanıcı yorumları doğruysa en mantıklısı bu. kapasite açısından daha çok dolum yapıyor gibi.
  • gerçekten cenix marka duymadım birde samsung bataryalı yazıldığından dolayı ürünü bu konuma sokuyor bence. kullanılan kelimeler yanlış olduğu için o kanıya düştüm.. Ürünün arkasında duruyor iseniz bende bir adet alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: photto

gerçekten cenix marka duymadım birde samsung bataryalı yazıldığından dolayı ürünü bu konuma sokuyor bence. kullanılan kelimeler yanlış olduğu için o kanıya düştüm.. Ürünün arkasında duruyor iseniz bende bir adet alacağım.

powerbanklarda ürünün kalitesi ve verimliliğinin en büyük göstergesi kullanıdğı piller ve verimlilik olayıdır. Ürünü bir çok rakibinden ayıran özelliği samsung pilleri olduğu için bunu vurgulamaya çalıştık. Sadece bu ürün değil , satışını yaptığımız tüm ürünlerin arkasındayız
  • Orijinal Samsung 1650mah lık batarya ile yaptığım denemeyi paylaşmak istiyorum, umarım almayı düşünen veya alternatif arayan arkadaşların fikir edinmelerine katkısı olur.

Powerbank ilk alındığında tamamen boşalıp kendini kapatana kadar kullanıldı. Daha sonra Asus tabletin yanında gelen orijinal 2A lik şarj cihazı ile tam dolana kadar şarj edildi. Tam dolması 2A lik şarj cihazı ile 6-7 civarı sürdü. Tam rakam veremiyorum zira şarj işlemi bittikten sonra görebildim ama şunu söyleyebilirim işlem 7 saat ve üzeri sürmemiştir ki zaten powerbakın kapasitesi + şarj edilen cihazın gücü ile hesaplandığında yaklaşık süre 6 küsür saat civarlarına tekabül ediyor. Kullandığım telefon Samsung Galaxy S2 ve üzerinde orijinal bataryası takılı, şarj işlemi telefonun şarjı %5 e düştüğünde başlatıldı ve tamamen batarya dolup şarj cihazı kendini kapatana kadar devam etti. Bu şekilde 4 tam dolum yapıldı, 5nci dolumda şarj %80 e kadar devam etti ve powerbank kendini tamamen kapattı. Bu hesaba göre 4 tam dolum ve %80 5nci dolum ile verebildiği kapasite 7920mah civarlarındadır. Bunu da powerbakın vadettiği kapasite üzerinden hesaplarsak verimlilik %60 civarlarında çıkıyor. Zannediyorum ki markası modeli ne olursa olsun şuan piyasada bulunan tüm powerbanklar (20 Tl ye 20000mah gibi uçuk rakamlar vadeden veya markasız çakma ürünleri saymıyorum) verimlilik olarak %60/70 civarlarında oluyor.

Hoşuma gitmeyen taraflarından birisi yanında verilen kablonun sadece şarj için kullanılabilmesi ve iki usb çıkışında üzerinde hangisinin 1A hangisinin 2A olduğunu gösterir bir ibare olmaması. Sonra ki denemem Asus T100 tablet ile olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.