Şimdi Ara

13.000~ TL Render İçin Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lumion, 3Ds Max, Unreal Engine, Enspace gibi programları kullanabileceğim ve üst düzey render alabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Sadece kasa alacağım ve yardımcı olabilirseniz bugün akşam veya yarın siparişi geçeceğim.

Araştırmalarım sonucu ilk listemi hazırlamıştım fakat baktıkça kafam biraz daha karıştı. Aşağıdaki listeden ilerleyerek yardımcı olabilir misiniz?

İşlemci : AMD R7 3700X - 2969 TL

Anakart : Asus Tuf Gaming B550 Plus - 1327 TL

Ekran Kartı : Asus RTX 2070S - 5600 TL

RAM : Hyper X Fury DDR4 16GB(16x1) 3200Mhz - 615 TL

SSD : Samsung Evo 970 500GB - 765 TL

HDD : WD 3,5" 1 TB Cavier Blue - 317 TL

Kasa & PSU : GamePower Horizon Gaming 750W +80 Bronze - 912 TL

Sistem hakkında bir kaç soru da sormak istiyorum.

*Ekran Kartını 3060ti'a çıkarıp diğer parçalardan fiyatı düşürebilir miyiz?

*Anakartı X570'e yükseltmeli miyim? veya B450'ye düşürsem mantıklı olur mu?

*SSD'yi PCIe 4.0 ile değiştirmek programlarda performansımı gözle görülür bir biçimde artırır mı?

*Aynı fiyat bandında veya fiyat performans açısından sağlıklı kasa ve PSU modeli önerebilir misiniz?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi günler.

• şimdi baktım 3100 tl ye aldığım 5600xt 5300 tl lere fırlamış. şu an ekran kartı piyasasında acayip bir karışıklık var. mümkünse idareten bir gpu alıp işini gör fiyatlar normale inince onu elden çıkarıp daha yeni gpu ya geçiş yaparsın. nvidia önereceğim nvidiların ikinci elide iyi para ediyor. işlemci gibi renderda önem arzeden parçalara bütçe açmak için b450 ve pciex 3.0 ssd kullanabilirsin. hdd yerinede büyük ssd tavsiye ederim. tek bellek olmaz mutlaka çift olmalı. 32 gb ram aşırı bir maliyet getirmiyor.

AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci

Asus TUF GAMING B450M-PRO-S AM4 AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

Scythe Fuma 2 CPU Soğutucu

Palit GeForce GTX 1660 Super GP OC

Kingston HyperX Fury 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3AK2/32

Western Digital 1 TB Blue SN550 WDS100T2B0C M.2 PCI-Express 3.0 SSD

Ranker Virgo RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply

12775 TL. yanlız bu cihazı toplamakta kolay değil. ayrıca monte halde alabileceğin bir konfigirasyonda ekleyeceğim.

sinerjiden montaj bedeli dahil çok benzer konfigirasyon:

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/635H4749

13040 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Ocak 2021; 15:27:5 >

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

Merhaba Hocam. Listenizle ilgili size bir kaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle ne yazık ki aldığımı elden çıkarıp daha sonra tekrar alabilme şansım yok.

İşlemci olarak 3700X yetersiz mi kalır acaba? Kullandığım programlara bakacak olursak işlemciyi ekran kartına oranla daha iyi bir şey mi almalıyım? Dengede tutmaya çalıştım biraz ama.

Stok fan ile işimi yapma ihtimalim nedir? Ayrıca bir işlemci soğutucusu almama gerek var mı?

İşlemciyi yazdığınız gibi yükseltirsem 1660 ile yapacağım işlerde problem yaşar mıyım? Palit marka gpu'ları ne yazık ki internette göremedim sanırım bir stok sıkıntısı yaşanıyor.

Bu sorulara istinaden cpu ve gpu'yu 3700x ve 2070s olarak seçersem ne gibi kayıplarım olur?

Yanıtınız için teşekkür ederim.

• 2070s gibi bir karta o para verilmez şuanda orta üst seviye kart almak mantıksız render içinde 1660s fazlasıyla yeterli alın devam edin ilerde 3000 serisi bir karta geçersiniz.

• Southwester kullanıcısına yanıt

ben sana daha çok klasik render sistemi tavsiyesinde bulundum. şimdi ufak bir işim var. bitsin lumion'un tavsiye ettiği özellikler üzerinden ayrı bir konfigirasyon vereceğim.

• https://destek.fga.com.tr/portal/tr/kb/articles/lumion-performans-tavsiyeleri/

Lumion için Muten baba iyi ekran kartları öneriyordu. Haberdar edelim. Müsaitse yardımcı olur. @Muten Baba

• sinerjiden montaj dahil konfigirasyon:

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/E4KBN6RU

buna ek olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0837FXYVT/ref=asc_df_B0837FXYVT1609965180000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0837FXYVT&linkCode=asn

2060 super 8gb alıp montaj yapıyorsun.

https://lumion.com/requirements.html

lumion için burda tavsiye edilen gereksinimlerde bazı şeyler anlatmış. onlara göre konfigirasyonu değiştirdim.

ne demiş ?

g3dmark'ı 14000'i geçen 8gb gpu (2060 super 8gb)

32 gb veya fazlası bellek (32 gb)

SATA3 SSD veya NVME m.2 depolama (nvme m2)

sorularına gelince

1) stok fan'ı tavsiye etmem

2) önerdiğim b450 ihtiyacından fazlasını veriyor

3) lumion'un tavsiye bölümünde ssd olsunda diyip sataya bile onay vermiş. pciex 4.0'a ihtiyacın yok. önerdiğim ihtiyacından fazlası.

not: ekran kartlarında acayip bir stok problemi var. 2060 super 8gb'ı o fiyata zar zor buldum. daha iyisini bulursan ala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Ocak 2021; 19:1:32 >

• Hocam seçimleriniz genel olarak iyi. 2070S yerine 3060Ti, psu'yu da kesinlikle değiştirin. Wraith Prism soğutma olarak iyidir fakat kasanız kesinlikle iyi soğutmalı, bilginiz olsun.

Wraith Prism hakkında bilgi :https://forum.donanimhaber.com/3700x-wraith-prism-inceleme-guncellendi--143315658

Alternatif olarak Intel sistem de düşünebilirsiniz. 10700F + soğutucu şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 9 Ocak 2021; 18:55:23 >
  • Bu şekilde almayın.

Bellek 2x16gb cl16 3200mhz
    3700X iş görür
    Anakart farketmez senin senaryonda
    Ekran kartı 3060ti yada 3070 almalısın bu bütçeye
    600 liraya Gold zero Gold psu var sharkon onu al
    Kasa Corsair bak , 2 tane kaliteli fan alırsın şuan kampanya var

Listeyi duzenleyemezsen konuda habrdar et yardımcı olayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

sinerjiden montaj dahil konfigirasyon:

buna ek olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B0837FXYVT/ref=asc_df_B0837FXYVT1609965180000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B0837FXYVT&linkCode=asn

2060 super 8gb alıp montaj yapıyorsun.

https://lumion.com/requirements.html

lumion için burda tavsiye edilen gereksinimlerde bazı şeyler anlatmış. onlara göre konfigirasyonu değiştirdim.

ne demiş ?

g3dmark'ı 14000'i geçen 8gb gpu (2060 super 8gb)

32 gb veya fazlası bellek (32 gb)

SATA3 SSD veya NVME m.2 depolama (nvme m2)

sorularına gelince

1) stok fan'ı tavsiye etmem

2) önerdiğim b450 ihtiyacından fazlasını veriyor

3) lumion'un tavsiye bölümünde ssd olsunda diyip sataya bile onay vermiş. pciex 4.0'a ihtiyacın yok. önerdiğim ihtiyacından fazlası.

not: ekran kartlarında acayip bir stok problemi var. 2060 super 8gb'ı o fiyata zar zor buldum. daha iyisini bulursan ala

Hocam öncelikle teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Programları incelemişsiniz ona göre öneride bulunmuşsunuz.

Yolladığınız linkteki sistemi beğendim fakat söylediğiniz gibi ekran kartlarında ciddi bir stok problemi var. Araştırdıklarımı bulamıyorum genelde.

Bir kaç görüş daha alıp yarın siparişi geçerim diye düşünüyorum. Şuan topladığınız sistemi düşünmekteyim. Ekran kartını da ayrıca alıp sisteme dahil ederim artık.

Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

2070s gibi bir karta o para verilmez şuanda orta üst seviye kart almak mantıksız render içinde 1660s fazlasıyla yeterli alın devam edin ilerde 3000 serisi bir karta geçersiniz.

Hocam işim biraz acil olduğu için sistemi bir an önce toplamak zorundayım.

3000 serisiyle birlikte bu fiyata toplayabileceğim bir sistem önerme şansınız var mı peki?

• birşey değil nedemek. listeyi tamamladıktan sonra @Muten Baba rumuzlu arkadaşımızlada görüşmenizde fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Hocam seçimleriniz genel olarak iyi. 2070S yerine 3060Ti, psu'yu da kesinlikle değiştirin. Wraith Prism soğutma olarak iyidir fakat kasanız kesinlikle iyi soğutmalı, bilginiz olsun.

Wraith Prism hakkında bilgi :https://forum.donanimhaber.com/3700x-wraith-prism-inceleme-guncellendi--143315658

Alternatif olarak Intel sistem de düşünebilirsiniz. 10700F + soğutucu şeklinde.

Merhaba hocam.

3060Ti ile bu fiyatlara render için sistem toplayabilir miyim? PSU'yu Sharkoon 650W +80 olarak güncelledim listemde.

yukarıda @eskibirkurt hocamın yazdığı sisteme ne dersiniz peki?

Kasayı ve anakartı ucuz tercih edip yapabilirsiniz. B550M Bazooka 1000tl altına alınabiliyor. İyi bir anakarttır. Kasayı dark guardian / guardian mini / Zalman N5 MF gibi ucuz ama soğutması iyi denebilecek bir kasayla değişebilirsiniz. PSU olarak FSP Hydro 700 kendim kullandım uzun süre, ucuz ama iyi bir psu'dur.

Tüm parçalarda indirim kovalarsanız illaki o bütçede toplarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 9 Ocak 2021; 22:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Bu şekilde almayın.

Bellek 2x16gb cl16 3200mhz
    3700X iş görür
    Anakart farketmez senin senaryonda
    Ekran kartı 3060ti yada 3070 almalısın bu bütçeye
    600 liraya Gold zero Gold psu var sharkon onu al
    Kasa Corsair bak , 2 tane kaliteli fan alırsın şuan kampanya var

Listeyi duzenleyemezsen konuda habrdar et yardımcı olayım

Merhaba hocam. Bir kaç öneri almak istiyorum sizden.

Ramleri ilk olarak bütçeyi aşmaması için 16x1 olarak alıp kısa sürede bir adet daha eklemeyi düşünüyordum.

3700X'da çoğu arkadaşımız ile hemfikiriz o zaman.

Anakart Asus TUF GAMING B450M-PRO gibi gözüküyor şuan. 500~ TL civarlarına B450M'ler satılıyor onları önerir misiniz?

Sharkoon'u @eskibirkurt hocamın yukarıdaki önerdiği sistemdeki gibi 355 liraya alsam bir sorun yaşar mıyım?

Sizden rica etsem eskibirkurt'un attığı linki bir kontrol edebilir misiniz? Ekleme çıkarma yapmamız gerekir mi?

Sormak istediğim bu bütçe ile 3060ti veya 3070 sistem toplamam mümkün mü? Mümkün ise sistem toplamam için yardımcı olur musunuz? Yarın siparişi geçmek istiyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bütçem çok kritik diyorsanız, B450 Tomahawk Max 730tl'ye satılıyordu geçenlerde.

• Kısa bir bilgilendirme geçeyim cevabınıza göre sistemi oluşturalım.

3dsmax viewport ekranında aldığımız FPS, yani rahat çalışma kabiliyeti CPU tek çekirdek performansı ile doğru orantılı. Yani Gpu belli bir seviyeden sonra daha az önemli hale gelir. Intel işlemcilerin hemen hepsi, Ryzen 3000 serisine göre bu kulvarda avantajlı, 5000 serisi için bütçemiz uygun değil , bu sebeple geçiyorum. ( 5600X belki olabilir , ama çekirdek kaybı yaşıyoruz buda bize render süre kaybı olarak dönüş yapacak )

Bizim sistemi oturaklı kurmamız için odak noktamız ekran kartı olacak çünkü işin içinde lumion var. Hem genel performans hemde lumion performansında , bellek ve bellek hızı bizim için önemli, daha önemlisi ise cuda core. Bu sebeple 2000 serisinde alınabilecek kart 2080Tİ dışında yok, bu sebeple 3070 yada 3060Tİ ye yönelmek gerekiyor. Burada da şöyle bir handikap var, 12GB lik 3060Tİ Ler çıkacak, muhtemelen 4 ayı bulur alınabilir olması. 2.el bileşen almak eğer problem değil de, 1080,1070,1070Tİ 2500 TL altına alınıp, ordan elde edilecek ek kazanc işle işlemci 3900X e yükseltilebilir yada , bu yapılmasa bile daha iyi ramler alınabilir. AMD sistem kurmanın mantıklı olacağı kabulumuz fakat, AMD de ramler çok önemli. Yani verilen paraya değer performans getirisi yaşayabiliriz. Buda tek çekirdekte kaybedilecek performansı bir üst klasmana taşır.

Psu kesinlikli kaliteli, kasa havalandırması iyi olmalı. Bunun üzerine konuşmak bile yanlış.

Şunları cevaplayalım,

Render süresi mi önemli, yoksa çalışma rahatlığı mi ? Sürekli tasarım yapılan bir sistemde, 3700X yerine Intel toplamak yada 5600X almak , daha mantıklı olabilir , çünkü bir projeyi 2 saatte render etmek yerine 2.5 yada 3 saatte render etmek çok önemli değilse, ona göre bakmak lazım. Sizin için hangisi ağır basıyor, ?

Hemen hemen aynı ücrete hazır bir sistemi güncelleyerek çok daha iyi bir senaryo oluşturabiliriz.

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-bright-ryzen-5-3600-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rtx3060-gaming-pc-p-37558

Bu üstteki sistemde sırasıyla alttaki güncellemeleri yapın

3700x işlemci

B450m Mortar max anakart

Gskill 2x16 flare x 3200mhz bellekler

Sharkoon 650w gold zero psu

13.700 TL ye mal edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Kısa bir bilgilendirme geçeyim cevabınıza göre sistemi oluşturalım.

3dsmax viewport ekranında aldığımız FPS, yani rahat çalışma kabiliyeti CPU tek çekirdek performansı ile doğru orantılı. Yani Gpu belli bir seviyeden sonra daha az önemli hale gelir. Intel işlemcilerin hemen hepsi, Ryzen 3000 serisine göre bu kulvarda avantajlı, 5000 serisi için bütçemiz uygun değil , bu sebeple geçiyorum. ( 5600X belki olabilir , ama çekirdek kaybı yaşıyoruz buda bize render süre kaybı olarak dönüş yapacak )

Bizim sistemi oturaklı kurmamız için odak noktamız ekran kartı olacak çünkü işin içinde lumion var. Hem genel performans hemde lumion performansında , bellek ve bellek hızı bizim için önemli, daha önemlisi ise cuda core. Bu sebeple 2000 serisinde alınabilecek kart 2080Tİ dışında yok, bu sebeple 3070 yada 3060Tİ ye yönelmek gerekiyor. Burada da şöyle bir handikap var, 12GB lik 3060Tİ Ler çıkacak, muhtemelen 4 ayı bulur alınabilir olması. 2.el bileşen almak eğer problem değil de, 1080,1070,1070Tİ 2500 TL altına alınıp, ordan elde edilecek ek kazanc işle işlemci 3900X e yükseltilebilir yada , bu yapılmasa bile daha iyi ramler alınabilir. AMD sistem kurmanın mantıklı olacağı kabulumuz fakat, AMD de ramler çok önemli. Yani verilen paraya değer performans getirisi yaşayabiliriz. Buda tek çekirdekte kaybedilecek performansı bir üst klasmana taşır.

Psu kesinlikli kaliteli, kasa havalandırması iyi olmalı. Bunun üzerine konuşmak bile yanlış.

Şunları cevaplayalım,

Render süresi mi önemli, yoksa çalışma rahatlığı mi ? Sürekli tasarım yapılan bir sistemde, 3700X yerine Intel toplamak yada 5600X almak , daha mantıklı olabilir , çünkü bir projeyi 2 saatte render etmek yerine 2.5 yada 3 saatte render etmek çok önemli değilse, ona göre bakmak lazım. Sizin için hangisi ağır basıyor, ?

Render süresi daha öncelikli gibi gözüküyor. Genel olarak 3Ds Max üzerinde çalışıyorum fakat sistemin Lumion'da beni yarı yolda bırakmasını istemiyorum.

Render süresiyle çalışma rahatlığını aynı seviyede tutabilecek bir sistem toplamayı düşünüyorum açıkcası. İkisini de öncelikli tutarsak elbette bütçeyi aşacağız gibi gözüküyor.

3700x çalışma rahatlığı açısından problem çıkarır mı bana? Her iki senaryoya göre bir sistem çıkarabilirseniz çok memnun olurum.

• Tamamı sıfır alınacak sanırım ,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.