Merhaba,kamerayı ilk günden beri özel koruyucusuyla kullanıyordum bugün çıkardım ve ne göreyim ? Geniş açı kameranın içinde toz var.Kamera koruyucu kullanmasam dahi ip68 sertifikasına sahip bir cihazın içine bu toz nasıl girer ? Cihazın garantisinin bitmesine daha 1 seneden fazla var ve ben cihazın kesinlikle onarım görmesini istemiyorum,zira kullandıktan sonra satacağım ve benden kaynaklanmayan bir kusur için onarım halinde cihazın değeri düşecek üstüne su geçirmezliği bozulacak.Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu,Apple Türkiye'nin bu duruma tutumu ne oluyor ? Müşteri memnuniyeti için genellikle fabrikasyon hatalı ürünleri değiştirdiklerini biliyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
13 Pro Kameradaki Toz
-
-
Selamlar, aynı sorun iphone 11 modelinde başıma gelmişti. O dönem bulunduğum şehirde Apple Store yoktu bu yüzden Gürgençlere gittim. Yaklaşık 40 dakika kameranın içinde toz olduğunu ordaki yetkiliye anlatmaya çalıştım. Kendisi telefonun hoparlörünü falan dinleyerek bu cihaz patlak suya girmiş su teması var açalım bakalım ama garanti veremeyiz, bu tozun garantisi yok kullanıcı hatası gibi gibi şeyler konuştu o tavırlarından sonra güvenip servise cihazı teslim etmedim bir süre öyle kullandım. Yazın İstanbula gittiğimde Zorlu Apple'a gittim onlar direkt kamera değişimi önerdiler. İnternette araştırıdğımda tüketici heyetine başvurup cihaz değişimi almış insanlar gördüm ama garanti sürem az kaldığı için mecbur ücretsiz kamera değişimini onayladım.
-
Merhaba,ben de İstanbula gittimde yetkili servise götüreceğim ancak kamera değişimi vs olsun istemiyorum,kamera değişimi demek cihaz üzerinde oynama yapmak demek,onu da geçtim cihazın su geçirmezliği tehdit altına alınıyor sonuçta açıp kapayacak orayı,bu yüzden komple cihaz değişikliği talep edeceğim,sonuçta cihazın başka hiçbir yerinde kusur vs yok.Hoş yine olan bana olacak,Türkiye’de malum bu işler çok zor ilerliyor.Merak ettiğim,bu bir fabrika kusuru olmasına rağmen neden değişim yapmamaları,tüketici hakem heyetine tabii ki başvururum ama Apple ile çözebilmek istiyorum,bu müthiş garantileri neymiş görelim bakalım.
Bu cihazlar malum ikinci eli olan cihazlar ve satılıp alınıyorlar,dolayısıyla pek çok kullanıcı için işlem geçmişi olmaması çok önemli bir konumda.Bu nedenle kameranın sökülmesini vs istemem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Apple'ın müthiş garanti dönemi iphone X'ten sonra bitti. O döneme kadar gerek kullanıcılar gerek de ikinci el telefoncular çok fazla o garantiden faydalandı en ufak sorunda değişim cihazı aldı bunları da sıfır olarak sattı. Bunlar artınca Apple'da garanti olayını iyice sıkılaştırdı eskisi gibi değil. Sadece gittiğinizde adam yerine koyuluyorsunuz diğer servisler gibi cebinden ödermişçesine tavır almıyorlar size.
Hatta ben de 2018-19 olması lazım 6s modelimin ses açma tuşuyla titreşim anahtarı bozulduğu için garanti bitimine 2-3 ay kala garantiye yollamıştım 1-2 ay sürmüştü garanti süreci ama sonunda değişim cihazı olarak sıfır iphone 7 vermişlerdi. Hatta konusu da burda https://forum.donanimhaber.com/iphone-6s-garanti-20-is-gununu-gececek-hala-donus-yok--135351568
Sizin de Apple'da çok ısrarcı olmanız gerekiyor değişim için ama pek sanmıyorum kendilerinin cihaz değişimini onaylayacağını büyük ihtimal thk ile uğraşmanız gerekecektir.
-
Hocam bir iki fotoğraf atar mısınız bu kamerayla çekilen? Fotoğraflarda çıkıyor mu bakalım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de öyle tahmin ediyorum,görüşü etkilemiyor sorun yok isterseniz kamerayı açıp çıkartalım diyeceklerdir.Böyle durumlar içinde yasal haklarımı bilmem gerekiyor,yukarıda yazdığım gibi bazı kaygılarım var benden kaynaklanmayan bir kusur için boşuna cihazın değeri düşsün istemiyorum dediğim gibi.
Garanti konusunda epey bozduklarını gördüm,şikayet çok fazla.Israr ve uğraş konusunda sorun yok elbette uğraşırım ancak yasal olarak böyle bir hakkım var mı onu araştıracağım,ben kesinlikle fabrikanın kusuru olduğu için değişim hakkımın olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Dediğiniz gibi eski Apple’ın garantisi meşhurdu ama bizim halkımız her şeyde olduğu gibi onu da fırsata çevirdi,bu konuda garanti koşullarını sıkılaştırmalarını anlıyorum ancak hadi değer kaybı konusunu geçmiş olalım,bu telefonun kamera değişiminden sonra fabrikadan çıkmış gibi su geçirmezliğini koruması hakkında beni ikna etmeleri gerekiyor asıl mesele bu zaten,bu yüzden değişim istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,fotoğraflarda herhangi bir nokta vs yok ancak toz zaten geniş açı kamerada olduğu için olsa da anlaşılmıyor muhtemelen.Benim farkettiğim ise kamerasının gerçekten geceleri çok kötü fotoğraflar çekiyor olması,tozla alakası yok.Geniş açı kamera ise genellikle yağlı boya yapıyormuşcasına fotoğraflar çekiyor,netlemede sorun oluşuyor.
Geniş açı kamera,sabit tutmama rağmen netlemesi bu şekilde
Ana kamera,istediğiniz kadar elle odaklama yapın yine de gece vakti flaşlı çekimleri netleyemiyor.
Ana kamera netlemiş hali,aşırı lens yansımaları var
Konudan bağımsız olarak zaten kamerada bir sorun mu var diye düşünüyordum ancak dediğim gibi bunun tozla alakası olacağını düşünmüyorum,belki geniş açı kameranın geceleri netleyememesinin sebebi toz olabilir ancak gündüz böyle bir sorun olmuyor.
-
Tozdan değil de netlikten yana çözüm isteyin bence. Çünkü kullanıcı hatası filan derler toza belki. Ama netlik için yapabilecekleri birşey yok. Daha hızlı çözüm bulunur sanıyorum
Hocam netlikte de gece çekimlerini sebep gösterebilirler direkt,bunlara onu anlatana kadar saatler geçer ama haklısınız,cidden netlik konusunda da ciddi problem yaşıyorum bu cihaz Lidar tarayıcıya sahip göya geceleri daha hızlı netlemeye yarıyor ama bu fotoğraflar nedir ya ? Üstelik hiçbiri gelişigüzel çekilmedi,hepsini netlemeye çalışıp ışık ayarı yapmaya çalıştım.
Toz konusunda öyle bir şey deyip telefonu almazlarsa dava açarım zaten,IP 68 diye telefonun özelliklerine yazmayı biliyorlar,bu aynı zamanda kesinlikle toz geçirmez demek.Yani benim oraya toz geçirebilmem imkansız o lensler kırılıp açılmadıktan sonra,onun fabrikasyon hata olduğu yüzde yüz zaten.
Başka bir 13 pro ile yan yana çekim yapın delil olsun
Başka bir 13 Pro yok hocam ancak 12 Pro Max var,geceleyin onunla bir deneme yapabilirim.
genellikle önceden içi açılmış vs oluyor.
-
Servisten gelen tüm telefonlarda az veya çok bu toz var sanırım. Özellikle kendi tecrübeme göre kamera camı açıldıysa toz girmemesi olanaksız. Saatçiler vakumlu hava tabancası ile alıyorlar bunları ama telefon servisleri yapıyor mu bilmiyorum.
Sıfır telefonda da nadiren bu sorun olabiliyor. Üretim koşullarındaki aksaklıklar nedeniyle. Mide bulandırır tabii ki ama çekim kalitesine etkisi olup olmadığı tartışılır tozun odak noktasında olup olmamasına göre.
@PoloClassic75 konu hakkında nasıl bir işlem yaptınız? Sorun giderildi mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Eylül 2023; 16:27:29 >
Merhaba,telefona bu aralar yoğun ihtiyacım olduğu için servise uğrayamadım ancak birkaç haftaya servise bırakacağım.Hakikaten mide bulandırıyor çünkü cihazı sıfır almıştım.Belki de suya girse kamerasından su girecek ne bileyim ? Cihazın içini de açtırmak istemiyorum.Bu sorun özellikle 14 Pro'larda çok yaşanmış araştırdığıma göre,lakin Apple'ın tutumu bu noktada can sıkıcı.Cihazı parça parça yapıp tozu alalım diye teklif gelirse kabul etmeyeceğim.
Öte yandan basit bir cam filmi uygularken bile toz kaçırmamaya gayret gösteriyoruz,evet biz kullanıcılar için toz kaçmadan uygulama yapmak zor ancak imkansız değil,bu fabrikanın sahip olduğu imkanların çeyreğine bile sahip olmayan bizim için bile böyleyken koskoca fabrika nasıl oluyor da toz kaçırıp kapatıp üstüne bunu farketmeyip satabiliyor hayret ediyorum,nerede kaldı kalite kontrol ? Ya da cihazım sıfır mı değil anlamadım.Bendeyken kaçmasına olanak vermiyorum çünkü dediğim gibi ilk günden kamera koruyucusunu takmıştım,ola ki kaçtıysa da asla kaçmaması gerekiyor,IP68 nerede kaldı ? Toz geçiren bir cihaz nasıl su geçirmesin ? gibi gibi bir sürü sormak istediğim sorular var Apple'a,en yakın zamanda soracağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 9 Eylül 2023; 19:29:13 >
-
14 Pro ve Pro Max ana konusuna bakın, orada da aynı sorun tam gaz mevcut.
Apple ve diğer firmalar yarı iletken (çip) üretim ortamındaki tozsuzluğa sahip değiller belli ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sahip olduğundan kesin eminim Yani bu toz mevzusunun bu kadar gündem olup can sıkması tabii ki bu cihazların ikinci elde çok değerli olmasından kaynaklanıyor,kimse içi açılmış servis kaydı işlemiş bir cihaz almak istemez değil mi ? Tabii kendim de rahatsız oluyorum o ayrı,zaten battal boy 3 tane lens olduğu için iyice göze çarpıyor küçükte değil ki.
Bu bildiğimiz kalite kontrol hatasıdır,lens camını dışarıdan söküp geri taksa dahi o an başka toz kaçmayacağının,kameranın lensinin bozulmayacağının,oradan su almayacağının garantisi yok.
Şimdi belki diyecekler,telefonunuz su geçirmez değil suya dayanıklı diye,ancak toza dayanıklı diye bir şey yok,IP 68 varsa eğer Toz geçirmez olmalı diye düşünüyorum.Sonuçta su geçirmiş bozulmuş telefonu servise götürmüyoruz burada,toz kesinlikle geçirmemesi gereken ve bununla alakalı sertifikası olan telefonun kamerasında toz var diye götürüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 9 Eylül 2023; 20:4:20 >
-
çok değişik bir problem hocam ya. kamera lensinde sanırım ufakta olsa bir açıklık var ve oradan toz girebiliyor. sanırım 11 pro sonrası kamera şekli böyle olan tüm modellerde var bu sorun.
-
Bir çaresine bakacağız hocam,gerçekten kabul edilebilir bir durum değil.Madem dünyanın en değerli şirketi,görelim müşteri memnuniyetlerini bakalım.
Selam arkadaşlar,bugün cihazı Apple Akasya teknik servise götürdüm.Teknisyen baktığı anda tozu gördü,maalesef değişimin olmayacağını bu cihazların toza ve suya karşı geçirmez değil dayanıklı olduklarını,dolayısıyla böyle durumların oluşabildiğini söyledi.Velhasıl,temizlenmesi için servise bıraktım.İşlem 3 saat sürdü ancak geldiğimde ne göreyim ? Toz sadece yer değiştirmişti :) Teslim eden arkadaşla tekrar tozu görünce tekrardan açıldı,bu sefer işlem tamamdı.Merak edenler için,kameranızda bir toz varsa Apple bunu ücretsiz temizliyor ancak tabii ki ülkemizde cihaz değişimi müşteri memnuniyeti gibi konular hiç olduğu için bunu bile çok görüyorlar,yani telefon değişimi vs beklememek lazım.Kameranın görüntüsünde sorun varsa komple kamera tertibatını değiştiriyorlarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 26 Eylül 2023; 22:14:26 > -
Garanti kapsamında ücret iadesi talep etseysiniz zararda mı oluyorsunuz hocam?
Ayrıca temizlik olması yine de bir süre sonra tekrar toz girebileceği anlamına geliyor? Çözüm teşkil etmiyor anladığım kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Eylül 2023; 22:15:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- icloud mail şifremi unuttum
- iphone alarm sesi kısma
- apple kimliğiniz fatih istanbul yakınında bir aygıta giriş yapmak için kullanılıyor
- iphone fotoğraflar çok yer kaplıyor
- eski iphone imei yeni telefona aktarma
- ıphone 16 pro renkleri
- iphone always on display
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
- s24 ultra iphone 15 pro max karşılaştırma
- iphone 14 pro max ağırlık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X