Şimdi Ara

130 -150 km hızda lastik patlaması sonucu ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar sürekli otobanda araç kullanıyorum her zaman bu aklıma geliyor maksimum 150 km yapar örneğin 150 km giderken lastiklerden birinin patlaması durumunda. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz yoksa olacak şey tamamen şansmı böyle düşünmemem gerekir ama çok takıntılıyım o durumla karşı karşıya gelmeden hazırlık lı olmak istiyorum üstalardan bilgi alabilir miyim saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bişey olmaz

• Araç bölümüne yazsan?

• Ne bileyim konu dışı diye buraya yazdım konuyu oraya alabilirseniz alın

• Araban yeni modelse direksiyonla ilgili bir sistem vardı hız arttıkça sertleşiyordu bu yüzden kurtarma şansın olabilir tabi esp falan da varsa araçta ihtimal baya yükselir. Birde lastik durduk yere gümlemez ortalama hız lastikleri 180 ile 8+ saat gidebiliyor. Çivi veya herhangi bir şey batarda patlar dersen (gerçi bunlar otobanda ne arasın) yine araban dublex lastik kullanıyorsa hissetmezsin hatta çok uzun yol katedersin lastik inmeden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takla atar paramparça olursun, ne olacak başka..

Ama zaten Allah uçak kazasından korusun.

• Bütün yük patlayan lastiğin üzerine bineceği için lastik kısa süre içinde asfalta yapışır, benzin veya mazot deposunun yükü de patlayan lastiğe bineceği için jant 150 km/s de yüksek sürtünme kuvveti üretir ve jantın açığa çıkardığı yüksek ısı yakıt deposuna temas eder yakıt deposu aliminyum olduğu için yanmayacaktır ve zarar görmeyecektir ama janttan gelen ısıyı alarak içindeki yakıtı patates kızartmak için kullanılan sıvı yağdan 2 kat daha hızlı bir şekilde kızartacaktır. Bujiler yakıtı kızarmış yakıtı aldığı son anda tüm motor aksamlarını 200°C de yakacak ve elektrik kontağının ulaştığı heryer tüm araba kül olana kadar aynı ısıda yanmaya devam edecektir. Araç LPG'li ise kül oluş 1,5 kat hızlı sürer. Tüm bu olaylar lastik patladıktan sonra max 3 dk içinde gerçekleşir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani 0 yakın ihtimal ile bir şey olmaz diyorsunuz 2010 model clio aracım zaten soldan geçen araçları görünce bunlara bir şey omuyorsa bana o hızda bir şey olmaz diyorum adamlar bir şeye güveniyorki ben 150 ile giderken yanımda uçuyor adamlar

• yeni sistem lastikler patlasa bile bi 100 km gidiyor , hangi lastik patlarsa araç o tarafa doğru çeker ama eski lastikler yani tubeless olmayanlar patlarsa takla atarsın ölürsün
  • Lastikleriniz run flat ise bir şey olmaz,80km/saat hızla yola devam edersiniz, değilse hangi lastiğin patladığı önemli ön lastikler o hızda patlarsa toplama şansınız zaten olmaz, arka lastikler patlarsa yine işiniz zor olur ancak yinede toplanabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takla atar diye biliyorum ben. Patlak teker yavaşken bile hakimiyeti kaybettirir sağa sola çeker bunu 150 km'de düşünürsek yoldan çıkar takla atarsın.

Ben en çok 120-130'la giderken geri vitese takıp gaza basmayı merak ederdim. Biraz araştırınca vites kutusundaki çarkların ninja yıldızı misali sağa sola(arabanın içi dahil) fırlamasının söz konusu olduğunu öğrendim. Deneyecektim, vazgeçtim

• arabayi kotu zeminli yerlere park etmeyin kaldirima sıkıstirip kîrmayin. Lastigin içindeki teller kiriliyor yüksek süratlerde tehlike arz ediyo

• Tekerin nasıl patladığı önelidir eğer çivi batarsa hiçbişey olmaz hava havaş yavaş iner fark eder sağa çekersin ama yarık büyük olursa Allah muafaza takla attırır adama
  • brokenwings kullanıcısına yanıt
    Lastiğe çivi girerse ve lastîğin çift katmanlıysa 45-50 km hîza düştüğünde anlarsın ancak. 80 km ve üstünde fark etmeden sürersin. Eğer lastik yırtılırsa şansın yok kontrolü kaybedersin. En yakın ihtimalle otobanın ortasında yana dönerek durmayı başarabilirsin diğer türlû araba yoldan çıkar çıkmaz takla atar.

• quote:

Orijinalden alıntı: brokenwings

Yani 0 yakın ihtimal ile bir şey olmaz diyorsunuz 2010 model clio aracım zaten soldan geçen araçları görünce bunlara bir şey omuyorsa bana o hızda bir şey olmaz diyorum adamlar bir şeye güveniyorki ben 150 ile giderken yanımda uçuyor adamlar

Clio ile 150 yapiyorsan lastik patlamadan once ruzgardan falan ucup gitme ihtimalin daha yuksek

• Claudio Marchisio kullanıcısına yanıt
    Krize soktun beni .d helal valla o nasil guzel anlatim seklidir

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

quote:

Orijinalden alıntı: brokenwings

Yani 0 yakın ihtimal ile bir şey olmaz diyorsunuz 2010 model clio aracım zaten soldan geçen araçları görünce bunlara bir şey omuyorsa bana o hızda bir şey olmaz diyorum adamlar bir şeye güveniyorki ben 150 ile giderken yanımda uçuyor adamlar

Clio ile 150 yapiyorsan lastik patlamadan once ruzgardan falan ucup gitme ihtimalin daha yuksek

Yeni clio larda öyle bir sıkıntı yok yere yapışıyor

• brokenwings kullanıcısına yanıt
    2010 model demişsin clio 3?

• Patlarsa yapabileceğin bir şey yok yavaşlayacaksınız bunu da direksiyon hakimiyetini kaybetmeden yapacaksınız.

Birde hız sınırı 120 iken 150 ile gitmeyeceksiniz.

Lastiklerin havasını ve sağlamlığını her sürüşten önce kontrol edeceksiniz.
  • Bizim başımıza geldi. Yolda tır tuğla taşımacılığı yaparken bir kaç tane tuğla düşmüş, bir tanesi bizim lastiğin yan tarafından yırttı nasıl olduysa yaklaşık 5-6 cm kesik vardı.Hızımız o an 80-90 falandı.Allahtan babam direksiyonu sıkı tuttuda dümdüz giderek yavaşlıya yavaşlıya kenara çektik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.