Şimdi Ara

130 bg dci megane test(130'luk motor karaborsa) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
16.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence su an kasten yuksek tutuyorlar fiyatlari, yoksa ellerinde 1.5 dci`lar kalir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Orijinalden alıntı: wolfien
    NOT : Fiat'ın 120ps'lik motoru da Hyundai'ın 128ps'lik motorundan daha güçlü.

Ufuk dostum, bu cümle mantık itibariyle yanlış olmuş ne yazık ki.

Motor güçleri varsayımlarla ölçülmez, hepsi önce KW birimi cinsinden ölçülür sonra PS yada HP birimine çevirilir. Fiatın 120 PSlik motoru Hyundainin 128 PSlik motorundan daha verimli çalışan (her anlamda verimli) ve beklentileri daha iyi karşılayan bir motor deseydin anlatmak istediğini daha kolay ifade edebilirdin.

120 PSlik bir motorun 128 PSlik bir motordan daha güçlü olması tüm bilimsel kabullere ters.
    .....

Genel anlamda motorun ürettiği gücü yola yansıtamıyor, aktarma kayıpları fazla, şanzıman oranları başarısız vb. türde açıklamalar aracın durumunu ortaya daha iyi koyabiliyor düşünüyorum.

Selamlar.

Dostum senin benim ne demek istediğimi anlaman gerekirdi... Yanlış bir ifade kullanmışım fakat aslında söylemek istediğim anlaşılabiliyor...

Yine de düzeltmen için teşekkürler. Elbette 120ps, 128ps'den daha güçlü olamaz.. Bu 3 5'ten büyüktür demekten farksız Tabii ki "performansı" kastettim. Öte yandan Fiat'ın dizelinin torku da CRDI motordan ciddi anlamda yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnr001 -- 22 Kasım 2012; 13:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

takıldığınız yeri anladım, cümleyi şu şekilde detaylandıralım öyleyse.

"tabiki bir önceki sene gelen % 15 onarıldığından o sene tekrar gelmiyor.. "

yerine, "Araçların herhangi bir motor arızası nedeniyle o yıl içerisinde gelme ihtimali %15 tir."

Benim o şekilde açıklamaya gerek duymamın sebebi, grafiğe bakan kişilerin, seneler için verilen istatistikleri yanlış değerlendirip, o yüzdeleri o seneye kadar araçların verdiği toplam hata yüzdesi olarak algılamalarının önüne geçmektir.
    Daha önceki bir arkadaş anlamayarak o yorumda bulunmuştur.

Yazıda bahsedileni değil de , oradaki bir detayı bu kadar öne çıkarmanız da haklı olun veya olmayın , kendinizi hata bulmak üzere zorladığınızı hissettirmektedir.

Pek tabi , ben de sizin yazmış olduğunuz " Fiat'ın 120ps'lik motoru da Hyundai'ın 128ps'lik motorundan daha güçlü. " ifadesini okuduğumda iki kelime söylerdim fakat yazılanlarda hata aramak yerine ne demek istendiğini anlama eğiliminde olduğumdan performansın işe yararlığından dem vurduğunuzu anlamış ve yazının yüzeysel olarak yanlışlığına takılmayıp, okuyup bir fikir edinerek geçmişimdir.

Burası yukarıda da yazdığım gibi, doktora tezi yazılan bir yer değildir. Malesef ülkemizde her alanda olduğu gibi, burada da kısır çekişmeler içerisinde önemli bilgiler araya kaynamakta, merak duyan kişilerin ulaşması ve toprlayıp anlaması zorlaşmaktadır.

Motorun her devrinde toplam silindir hacmi kadar hava tükettiğini söyleyebilenler, motoru tanımayanlar otomobil uzmanı sıfatını alabildiği bir ortamda bırakın da ben de ufak tefek bildiklerimi yazayım. İsteyen ne cahiller var desin, isteyen 2 kelime öğrensin.farklı bir bakış açısına kavuşsun.

(fiat bravo: tork 300nm- hp 120- max hız 195) hyundai i 30: tork 260-hp 128 max 197 sanırım bu değerlere bakarak hyundai'n 128 hp'lik motorunun fiat'ın 120 hp'lik motorundan daha güçlü olduğunu söyleyemeyiz.yani arkadaşın verdiği örnek çokta yanlış değil aslında.

• arkadaşlar renault'un 1.6 dci motoru gerçekten güzel bir makine. bmw'nin 2.0d motorlarının kendi sınıfında yaptığı tartışılmaz performans-yakıt verimini renault'ta şimdilik bu sınıfta yapabilir.ama yinede hiç kimse bu motorlar piyasada yaygınlaşmadan kendini kanıtlamadan detaylı yorum yapma şansına sahip değil.fiyatlar yüksek olabilir ama psa grubundan yada vw grubundan,aynı hacimde daha yüksek performans üreten bir motor gelince fiyatlar mutlaka düşecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

Bence su an kasten yuksek tutuyorlar fiyatlari, yoksa ellerinde 1.5 dci`lar kalir.

1.5 üretimi bitmeyecek ki ellerinde 1.5 kalsın ???

Motor teknolojik bakımdan üstün bir motor, maliyeti yüksektir.
  • Hort
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.