Şimdi Ara

130 bg dci megane test(130'luk motor karaborsa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
16.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GT line daha doğrusu megane 130 bg dci motorlu megane test eden varmı diye soruluyordu.
    Dün bir yakınımın kasko işi için Renault bayisine gittik.
    Etraftaki test araçlarına hızlıca göz attım megane test aracı göremedim.
    Neyse içeri girdik gözüm hemen önde GT line logosu olan Megane ST'ye takıldı.
    Hemen arabanın yanında bittim yanındaki satış görevlisine bunun test aracı yokmu diye sordum.
    Anlaşılan satıcıya benden önce bir çok kişi aynı soruyu sormuş olacak ki abi bu 130 bg olan değil 130'luklar daha gelmedi dedi.
    130 bg sanırım test eden yok yoksa forumda çoktan konusu açılırdı.
    Peki bayilerde 130'luk motorlu megane gören varmı?
    reklamı yapılalı nerdeyse 2 ay olacak daha araç yok.
    Zaten yıllık üretim kapasitesi 150 bin olan bir motor hangi firmaya hangi araca yetecek o ayrı mesele
    bu gidişle Türkiye'ye yıllık 1000 adet 1.6 dci ya gelir ya gelmez

edit: motor üretim adedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 31 Temmuz 2012; 13:45:00 >

• motor karaborsaya düşecek bu gidişle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 31 Temmuz 2012; 12:16:00 >
  • Makyajlı megane st bayiilerde gördüm ama gidip sormadım 130 bg olanı varmı yok diye
    Bana çok yakın bir bayii var vaktim olursa bugun yarın uğrar sorar buraya yazarım.
  • yalnız motorun üretim kapasitesi düşükmüş , yılda 500.000 kime yeter sadece 2012 Haziran ayında Avrupa'nın 20 ülkesinde ;23,692 Megane , 21,682 QQ satılmış komikler gerçekten , ellerindeki 1.5 Dci'leri eritmek için yapıyor da olabilir bence .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 31 Temmuz 2012; 12:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

yalnız motorun üretim kapasitesi düşükmüş , yılda 500.000 kime yeter sadece 2012 Haziran ayında Avrupa'nın 20 ülkesinde ;23,692 Megane , 21,682 QQ satılmış komikler gerçekten , ellerindeki 1.5 Dci'leri eritmek için yapıyor da olabilir bence .

durum sandığımdan da kötüymüş rakam yıllık 150bin miş. toplam kapasite 500bin bunun da ancak %30'unu 1.6 dci üretmekte kullanıyorlar
    herhalde bu sene Türkiye'ye 1000 adet 1.6 dci ya gelir ya gelmez

• Bir gelemedi hala ne motormuş hala çözebilmiş değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

yalnız motorun üretim kapasitesi düşükmüş , yılda 500.000 kime yeter sadece 2012 Haziran ayında Avrupa'nın 20 ülkesinde ;23,692 Megane , 21,682 QQ satılmış komikler gerçekten , ellerindeki 1.5 Dci'leri eritmek için yapıyor da olabilir bence .

durum sandığımdan da kötüymüş rakam yıllık 150bin miş. toplam kapasite 500bin bunun da ancak %30'unu 1.6 dci üretmekte kullanıyorlar
    herhalde bu sene Türkiye'ye 1000 adet 1.6 dci ya gelir ya gelmez

dediğiniz gibi Türkiye'nin kotası o kadar bile değildir belk, :( ; bilgiler , belgeler için de emeğinize sağlık gerçekten çok faydalı oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde gecen maslaktaki renault bayiisine gittik gt linelar gelmisti fakat 130 luktan eser yok hepsi 110 luk

guya test edecektik.Ortada 130 luk megane yok ya da yeni yeni gelecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edc ile birlikte gelecek mi bu motor bilgisi olan varmı acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozden05

edc ile birlikte gelecek mi bu motor bilgisi olan varmı acaba..

hayır. EDC 110'luklarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcas -- 31 Temmuz 2012; 15:33:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

Orijinalden alıntı: ozden05

edc ile birlikte gelecek mi bu motor bilgisi olan varmı acaba..

hayır. EDC 110'luklarda.

teşekkürler..
  • bu motoru yaslamışlar nissan qq'lere,satıyorlar..
    onun harici sceniclerde de var biraz,youtubeda araçların 0-100videolarını arşivleyen bir kanalda da buldum 1.6dci130 testini;o da scenicti..
    bizde bir süre gtline 1.5dci satacaklar,sonra da koklatma usulü 1.6dciları;ban öyle geliyor
    edit:video ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 31 Temmuz 2012; 23:10:26 >

• Bizim millet de amma büyüttü şu motoru. Zaten Hyundai da bile var benzer dizel. Altı üstü onun benzeri işte.

1.6 200PS falan bir ünite ortaya çıksaydı çift turbolu o zaman ben bile merak ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bizim millet de amma büyüttü şu motoru. Zaten Hyundai da bile var benzer dizel. Altı üstü onun benzeri işte.

1.6 200PS falan bir ünite ortaya çıksaydı çift turbolu o zaman ben bile merak ederdim.

Kullandınız mı 128 bg dizel motoru bilmiyorum ama araba gitmemek için özel olarak frenaj yapıyor gibime geldi. Otomatik modelini kastediyorum düz vites kullanmayı unuttum artık.Düz vites performansını başka biri yazsın, belki iyidir
  • şu an sadece Megane Sport Tourer'ın sayfasında var...

Yeni Megane Sport Tourer GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5 63.150 TL
  • quote:

Bizim millet de amma büyüttü şu motoru. Zaten Hyundai da bile var benzer dizel. Altı üstü onun benzeri işte.

selam,

aslında pek ilgisi yok hyundai motoru ile. hyundainın motoru önceki 1.6 dizelin manifold ve yazılım ile hafifçe elden geçmiş ve euro 5'e uyarlanmış hali. çok da performanslı değildir zaten, peak gücü yüksek sadece. M9R ise (dci 130) hem Renault sport F1 hemde RS tarafından geliştirilmiş yepyeni bir makina. silindir kafaları için su jeti, motordan ayrılabilen alternatör ve devreden çıkabilen radyatör gibi özellikleri var. motor içi sürtünmesi çok düşük, 130hp dci maliyetli ve üzerinde hayli kasılmış bir motor.

güçlü bir 1.6 dizel olsun diye değil, direk 1.9dci'ın yerini alması için yapılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Kullandınız mı 128 bg dizel motoru bilmiyorum ama araba gitmemek için özel olarak frenaj yapıyor gibime geldi. Otomatik modelini kastediyorum düz vites kullanmayı unuttum artık.Düz vites performansını başka biri yazsın, belki iyidir

Bende bunu merak ediyorum,düz vites 1.6 CRDİ kullananlar performansı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Bir gelemedi hala ne motormuş hala çözebilmiş değilim.

Aynen hocam,merakta kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

motor karaborsaya düşecek bu gidişle

• quote:

torklarına ve yakıt tüketimlerine bakıldığında altı üstü onun benzeri demek pek mümkün değil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.