Şimdi Ara

13000-15000 TL Arası Araba Tavsiyesi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ehliyetimi yani aldım. 13-15000 tl arası bütçem var. Mümkünse bu fiyat aralığında hatchback araba tavsiye edebilir misiniz?? (benim aradığım özellikler b segmenti oluyormuş herhalde..)

aklımca birkaç model var ancak kararsızım.. corsa, getz, clio arasında kararsız kaldım.. hangisini önerirsiniz yada diğer araç önerileriniz neler?? (devamlı sorun çıkartmayan, parçası ucuz, acemi şoföre gidebilecek)??

dizel konusunda da kararsızım.. aracı aşırı derecede sık kullanacağımı sanmıyorum.. şehir içinde kullanıcam.. dizel'in bakımı, motor ömrü kısa diyolar, ne kadar doğru ???

• 2004-2006 arası 1.2 veya 1.4 corsa öneririm sana alırken dikkan etmen en önemli husus direksiyon kutusunda ses gelmesi, ben dizel 2005 corsa kullandım çok rahat ve kullanımı yumuşak bir araçtır corsa, şu an fiesta kullanmama rağmen corsa öneririm araba kullanmayı pekiştirene kadar, dikkat edersen bayanlar hep corsayı tercih eder çünkü pedalları ve direksiyonu çok yumuşaktır
  • hyundai getz 1.4 senin için güzel bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmb

2004-2006 arası 1.2 veya 1.4 corsa öneririm sana alırken dikkan etmen en önemli husus direksiyon kutusunda ses gelmesi, ben dizel 2005 corsa kullandım çok rahat ve kullanımı yumuşak bir araçtır corsa, şu an fiesta kullanmama rağmen corsa öneririm araba kullanmayı pekiştirene kadar, dikkat edersen bayanlar hep corsayı tercih eder çünkü pedalları ve direksiyonu çok yumuşaktır

teşekkürler peki dizel araçlar için motoru erken biter, bakım masrafı çok olur diyorlar.. bu konuda söyleyebileceğin bişey var mı?? kullandığın 2005 dizel corsa'dan memnun muydun?? bide direksiyon kutusundan ses gelmesi ilerde ne gibi sorun olur ??

quote:

Orijinalden alıntı: kentaur

hyundai getz 1.4 senin için güzel bir seçim olur.

sürücü kursunda da getz 1.4 dizel kullandım.. gayet iyi bir araç.. ama kime sorsam hyundai alma diyor.. niçin diye sorunca da işte diyorlar açıkçası kararsız kaldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.ozcan -- 27 Temmuz 2009; 12:38:05 >

• O paraya colt da uygun bir seçim olur bence. hem 1.3 motor hem 95HP . Örnek olarak:
    http://www.sahibinden.com/65_000_km_de_2005_model_mitsubishi_colt_1_3_invite_tek_kelime_i-62WQQaXQQ15064059WQQpXQQdisplayitem
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberk23

O paraya colt da uygun bir seçim olur bence. hem 1.3 motor hem 95HP . Örnek olarak:
    http://www.sahibinden.com/65_000_km_de_2005_model_mitsubishi_colt_1_3_invite_tek_kelime_i-62WQQaXQQ15064059WQQpXQQdisplayitem

colt'u da düşünmüştüm.. çok da iyi bir araç. içi oldukça ferah.. ama çok popüler ve satılan bir araç değil..bu yüzden yedek parçası vs de sıkıntı yaşar mıyım ??

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih.ozcan

quote:

Orijinalden alıntı: tugberk23

O paraya colt da uygun bir seçim olur bence. hem 1.3 motor hem 95HP . Örnek olarak:

colt'u da düşünmüştüm.. çok da iyi bir araç. içi oldukça ferah.. ama çok popüler ve satılan bir araç değil..bu yüzden yedek parçası vs de sıkıntı yaşar mıyım ??

temiz bir colt ise zaten kolay kolay değiştireceğin bir parça olmayacaktır. olsa olsa baskı balata amortisör vb gibi parçaları değiştirirsin.

colt 2007 yılında avrupada en az arıza çıkaran B segmenti aracı seçilmiştir. ( adac)

kasko yapacağını varsayarak zaten hasar görmesi durumunda serviste yaptıracağın için o da problem olmaz.

ama colt alacaksan şayet resimdekinden değil 2006 1.3 invite amt almanı öneririm. 1000-1500 lira daha oynar ama daha donanımlı daha gen bir araç almış olursun. bu colt ilk gelenlerden kapak jantlı. tamponlar ve aynalar tam gövde rengi değil. asıl 1.3 invite colt ( bu da invite ama 2005 teki invite) alaşım jantlı ve ful gövde rengindedir.

colt gpunto kadar popüler değil belki ama sadık ve bilinçli bir alıcı kitlesi mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 27 Temmuz 2009; 15:31:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.