TÜRK EĞİTİM SİSTEMİMİN EN BÜYÜK SORUNU BUDUR https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=103210071 Şuna bakın. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fizik bölümüne yerleşen öğrencilerin, AYT fizikte ortalama neti 0.7. https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=105310152 Malatya İnönü Üniversitesi Fizik bölümündekilerin ise ortalama neti 0.8. Lise düzeyinde 14 fizik sorusundan 1 net bile yapamayan veletler üniversitede fizik okuyacak. Basit lise düzeyi fiziği yapamayanlar üniversitede akademik düzeyde termodinamik, atom fiziği, kuantum fiziği görecek. Fizik literatürüne katkıda bulunacaklar (!). Buna bir dur denilmesi lazım. Fizik, Matematik, Kimya (ve bunların öğretmenlikleri) gibi bölümlere girmek için bu dersin sorularının en az yarısını yapabilme şartı olmalı. TYT ve AYT'deki toplam 21 fizik sorusunun en az yarısının yapamayanlar Fizik bölümü tercih edememeli. 14 soruda 1 net bile yapamayan öğrencilerle bir fizik bölümünde düzgün öğrenim yapılma şansı yok ! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevertia -- 28 Ağustos 2021; 19:32:54 > |
14 Fizik sorusunda 0.7 net yapıp Fizik okumak !!
-
-
benim arkadaşım 0 fizik netiyle elektrik-elektronik mühendisliği okuyor
-
YGS-LYS sisteminde çeşitli puan türleri olması bu yüzden daha iyiydi bence
Mesela bildiğim kadarıyla tıp okumak isteyenler MF3, mühendislikler MF4 idi.
Bence yine böyle bir sistemin olması lazım şuanki sistemden daha mantıklı olur
Edit: O bölüme dair taban bir net olması bile güzel olabilir baraj gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredDemocrat -- 28 Ağustos 2021; 19:29:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski puan türleri sisteminde bu mümkün değildi. Birebir aynı sistemi getirip YGS cumartesi, LYS pazar şeklinde uyularsalar çok daha iyi olacak. Hem soru sayısı hem puan türleri açısından mantıklısı. 40 ayt mat sorusu aşırı düşük. Hele şu anki fizik soru sayısı aşırı komik. Matematikten çok daha kötü durumda.
Sınavlar arasında aylar olmasının da öğrenci psikolojisi açısından saçma olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 28 Ağustos 2021; 19:32:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
keşke lys ygsdeki gibi mf1 mf2 sistemi gelse
-
keşke direkt ygs lys gelse mis gibi klasik sorular çözeriz full
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10D90CAD3 -- 28 Ağustos 2021; 19:32:26 >
aslında şimdiki tyt sınavı iyi de ayt yerine lys gelse güzel olur
-
evet haklısın
Üniversitelerin dolması lazım, esnafın, ev sahibinin, taşralının, üniversite sahiplerinin para kazanması lazım boşuna mı açtılar o üniversiteleri. Başarılı, değerli bir fizik öğretmeni yetiştirmek kimsenin umrunda değil. Ekonomi dönsün yeter..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NothinNew -- 28 Ağustos 2021; 19:37:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim fizikte 0 netim var babam elektrik makine yaz dio
hocam hangi kaynakları kullandınız? hangi denemeler iyidir esşyi kullandınız mı öneriyor musunuz
Bu sistemde her sene 2021 gibi sorulsa ve soru sayısı da arttırılsa tadından yenmez. Önümüzdeki 5-10 sene için daha iyi bir sistem göremiyorum
yokatlas.yok.gov.trFizik (SAY) | TYT-AYT Net Sihirbazıhttps://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=10074
Asil vahimlik burada belli oluyo, ata fizige giren son kisinin fizik neti -1.50. Eksi netle okuyor, burada sistem hatali kontenjan cok filan demeden once eksi net yapti dersin bolumunu okumaya karar verebilen insani da sorgulamak lazim bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
temel bilimci vizyonunu gözler önüne sermiştir.
kullanmadim
zaten işsiz kalcaklar boşverin
-
aylik 800 liraya satmis tercih listesini
Bakın Türk eğitim sisteminde, eğitim sorunundan ziyade sınama sisteminde sorun var.
AKP geldiğinden itibaren ilk icraatlarından biri sınıfta bırakma sistemini kaldırmak oldu.
Adam f=ma gibi fiziğin temel kuralını bilmeden mezun olabiliyor, hangi gelişmiş ülkede böyle bir saçmalık var.
Siz Türk Tıp fakülteleri neden uluslarası başarılara sahip biliyor musunuz? Çünkü hocalar acımadan çatır çatır bırakıyor, öğrenmediysen tekrar gel kardeşim en fazla 1-2 ayın uzar diyor.
Kesinlikle kredili sisteme dönülmesi ve tüm sınavların ulusal çapta yapılması lazım.
Aslında eğitim sistemine rayına oturtmak basit de adamlar için önemli olan ideoloji, 650 gün idare edeceğiz başka çare yok.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
YGS-LYS sisteminde çeşitli puan türleri olması bu yüzden daha iyiydi bence
Mesela bildiğim kadarıyla tıp okumak isteyenler MF3, mühendislikler MF4 idi. Bence yine böyle bir sistemin olması lazım şuanki sistemden daha mantıklı olur Edit: O bölüme dair taban bir net olması bile güzel olabilir baraj gibi |
benim arkadaşım 0 fizik netiyle elektrik-elektronik mühendisliği okuyor |
hocam hangi kaynakları kullandınız? hangi denemeler iyidir esşyi kullandınız mı öneriyor musunuz
|
Benzer içerikler
- bıyıklı-matematik video ders notları pdf
- veterinerlik neden 5 yıl
- perifer tıp ne demek
- benim hocam ayt kimya video ders notları pdf
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X