Şimdi Ara

14 HAFTADA 15-20cm FAZLA SICRAYIN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle üşenmeyin ve bunları tam olarak okuyun degecek ... Agırlık programını gonderemiyorum karışık bişe dergide 1 gün pist sonraki gün agırlık ( zaten 18 yaşın altındakiler yapmıycak ) sonraki gün dinlenme diyor . Ama agırlıksız istediginiz gibi ayarlayın.

Dergiye not yazmışlar , ailenize ve bir doktora mutlaka danışın , size en kolay gözüken hareketler bile ileride size çok zor geleck ve programa başlayınca hemen sonuç beklemeyin 2 hafta sonra flan gelişimi sizde arkadaşlarınız da görecek , programı yarım bırakmayın ve tam yapın diyor . Bunlara uyarsanız iyi olur .

Buraya genelde programdaki anlanmayan bazı şeylerin açıklamasını yapıyorum .
    * = çarpı
    ters mekik 2*8 = tane 8 yapıyorsunuz 1 dk kadar dinlenip belki daha az , bi 8 daha yapıyorsunuz .
    ters meik = yüz üstü yatıp kendinizi çekebildiginiz kadar hızlı arkaya çekiyorsunuz ve dikkat yere inerken kafayı vurmayın ben 1 kere vurdum dagılıyordum az kalsın
    Kanguru Hareketi =Önce çömelin ( alaturka tuvaletine sıçma pozisyonu )
    ve maksimum gücünüz ile çömelik halde yukarı sıçrayın (parabolik şekilde mesafe kaydedin yere konarken çömelik pozisyonda yere konun hiç beklemeden hareketi yapacağınız sayı kadar tekrarlayın .
    Plyometrics Yöntemi = 75 cm 1 metre civarındaki bir yükseklikten yere atlayıp yere değer değmez en yüksek noktaya sıçramaya çalışmak ( Derinlik - Depth Jump çalışması )
    VE PROGRAM

1 hafta boyunca bu hareketleri sırası ile yapın ( çünkü bacağın çeşitli kasları o sıraya göre gelişiyor galiba ) sonraki haftalarda da o haftanın hareketleini o hafta boyunca sırasıyla yapın .

1. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2400 m koşu , açma germe , ters mekik 2*8 + düz meik 2*8 + 2k dinlenme şınav 16 tane yapın sayısı verilmemiş şınavın , ip atlama 2*10 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 2*100 basamak , kanguru hareketi 2*8 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 2*50 , çekme ve germe bitiriş .

2. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2400 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 2*10 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme şınav , ip atlama 2*20 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 2*150 basamak , kanguru hareketi 3*10 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 2*50 , çekme ve germe bitiriş .

3. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2400 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 2*15 + düz meik 3*10 + 2k dinlenme , ip atlama 2*20 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 2*160 basamak , kanguru hareketi 3*15 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 4*50 , çekme ve germe bitiriş .

4. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2500 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 2*20 + düz meik 2*20 + 2k dinlenme , ip atlama 2*40 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 2*160 basamak , kanguru hareketi 3*15 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 4*50 , çekme ve germe bitiriş .

5. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2500 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*20 + düz meik 3*20 + 2k dinlenme , ip atlama 2*50 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*150 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 1*10 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*20 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 6*50 , çekme ve germe bitiriş .

6. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2500 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*20 + düz meik 3*20 + 2k dinlenme , ip atlama 2*60 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*150 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 1*10 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*20 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 4*75 , çekme ve germe bitiriş .

7. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 2500 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 4*20 + düz meik 4*20 + 2k dinlenme , ip atlama 3*30 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*150 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 1*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*20 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 4*75 , çekme ve germe bitiriş .

8. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 4*20 + düz meik 4*20 + 2k dinlenme , ip atlama 3*40 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 1*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*20 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 5*75 , çekme ve germe bitiriş .

9. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 5*20 + düz meik 5*20 + 2k dinlenme , ip atlama 3*50 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 2*10 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*20 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 5*75 , çekme ve germe bitiriş .

10. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3500 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*30 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme , ip atlama 3*60 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 2*10 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 2*30 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 6*75 , çekme ve germe bitiriş .

11. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*30 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme , ip atlama 4*30 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 2*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 2*30 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 6*75 , çekme ve germe bitiriş .

12. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*30 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme , ip atlama 4*40 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 2*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*30 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 8*50 , çekme ve germe bitiriş .

13. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*30 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme , ip atlama 4*50 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 3*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*30 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 8*50 , çekme ve germe bitiriş .

14. Hafta : Açma germe ( diz , bilek , bel , bacak , kol , omuz , baş ) , 3000 m koşu + 400 metre yürüyüş , açma germe , ters mekik 3*30 + düz meik 3*30 + 2k dinlenme , ip atlama 4*60 + 2 dk dinlenme , merdiven çalışması hafif tempo 3*200 basamak , Plyometric ( Derinlik Çalışması ) 3*15 + 2dk dinlenme , kanguru hareketi 3*30 + 2dk dinlenme , Sprint = depar 8*50 , çekme ve germe bitiriş

• eywallah kardeş. eğer olursa t-mac gibi 1.10 zıplarız
  • ulan komando mu olucaz basketci mi bu ne biçim program böyle
  • yok abi yaw çok kasmayın kendinizi böyle programlarla ukalalık gibi görmeyin ama zıplamak için önce o işe biraz yeteneğinizin, kaslarınızın yatkınlığı olması lazım...İşe yaramıyıcak bişey içinde çok kasmayın derim bence potansiyeliniz varsa yapın yoksa uğraşmaya değer bişey değil...
  • yetenek olması lazım diosun
    yetenekten kastın ne anlayamadım hiçbirimiz bi carter olmak istemioruz zaten
    şimdi ben sıçrama artırıcı programları uyguladığımda işe yaramaz yetenek lazım mı diyosun
    ben kendimde yeteneğimin olup olmadığını anlamak için zaten çalışıp uygulamam gerekir yoksa nerden biliim yetenekli olup olmadığımı
    ben çalışmadan önce panyaya zor deyerdim şimdi potaya rahatça asılıyorum
    ama ben kendimi yetenekli görmüyorum buna rağmen bu kadar gelişme oldu
    bence programlar boş işe yaramaz deyip insanların hevesini kırmamalısın
  • Yeteneğin olduğu zaten ergenlik dönemine girdiğinde kaslarının gelişiminden anlaşılır potaya rahatça asılıyosun tamam ama samç vurmak daha uzak ancak hiç çalışmadan potaya asılanları düşün işte buna yetenek denir bunun üstüne koyman lazım...
  • hiç çalışmadan potaya asılmak...
    boyum 2 metre olsun.. amenna
    basketbol oynamayıp sıçrama çalışmadan ve boyu orta seviyede olup potaya smaç vuran
    tabi istisnalar var onlar da zaten bizim imrenerek izlediimiz basketbolcular

belki doğuştan yetenek konusunda haklısın ama insan earl boykinsin bile nba potasına smaç bastığını duyunca şok oluyo ve ben neden basamayım ki diyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: heissuperman

hiç çalışmadan potaya asılmak...
    boyum 2 metre olsun.. amenna
    basketbol oynamayıp sıçrama çalışmadan ve boyu orta seviyede olup potaya smaç vuran
    tabi istisnalar var onlar da zaten bizim imrenerek izlediimiz basketbolcular

belki doğuştan yetenek konusunda haklısın ama insan earl boykinsin bile nba potasına smaç bastığını duyunca şok oluyo ve ben neden basamayım ki diyo

aynen
  • Yaw smaç basmak için ve basketçi olmak gerekmiyo basketçi olan herkestede yetenek yok buda ayrı bazılarında gerçek yetenek olur bazıları zekalarını kullanırlar .Ukalalık demeyin boyum 172 potaya neredeyse 2-3 adım alarak çift ayak asılıyorum rahat rahat basketçide değilim...Ayrıca earl boykinsin işi o yapcak başka bişeyi varmı basketle alakalı olmayan şeylerden başka??Ama tabi normal hayatta normal bi insanın bunu yapabilecek potansiyeli varsa neden olmasın tabi ama daha potaya asılamıyosanız bu programı uygulayıp smaç basmayı hayal etmeyin derim...ancak potaya asılırsınız o kadar...
  • potaya asılıyorum şu anda
    çalışmaya tekrar başlıcam yakında.
    smaç basınca kameraya kaydedip bu forumlardan birine eklerim videoyu o zaman izlersin

bişey sorcam basketçi değilim derken iyi basketçi değilim demek mi istedin?
    yoksa basketle uğraşmayıp durup dururken gidip potaya mı sıçrıyon?
  • Hayır profesyönel anlamda söyledim yoksa iyi basket oynarım yaşıma görede vücudum baya gelişmiş(boy dışında) çok hızlıyımdır AMA profesyönel değilim tüm ailemde aynı özellikler var...Baba tarafımdakilerin hepsi gençliklerinde iyi zıplarlarmış ve vücutlarıda yapılı 192 kuzenim 360 smaç vurabiliyor ama basketle o kadar fazla ilgilenmez sadece 2 haftada yada ayda bir oynar ama genetik bir şey bu zıplama mereti aynı zamanda gözlemlerime göre...Daha 16 yaşındayım boyum 172 voleybol topuyla iyi ısınınca 3.05e basıyorum tek ayak sıçrayarak ama normalde çift ayak sıçrarım buda ayrı konu...Bu yaz bunun üstüne zıplama programı yapmayıda düşünüyorum...

Aslında çok sıçramakda bi antrenman ve ben bu hale sadece çok sıçrayarak geldiğimi biliyorum...Ama 4 senedir evde okulda sokakta sıçrıyorum anca bu kadar oldu...
  • daha nolsun uçmayı beklemiyon heralde.
  • ya benim boy 175 kilo 70 hiç ağırlık çalışmadım.yaşım da 17.dikey zıplamam 85 cm.dizlerimi çekerek de 140 cm'den atlıyorum.ben de geliştirmek isterim daha ama zaten 85 zıplıyorum.bu programdan sonra da 20 cm geliştirsem 1m 5 cm olur.ama zaten belli bir kapasitesi olanlara etkisi oluyor mu bu programın cevaplarsanız sevinirim.
  • daha ne sıçrıcan 85 cm sıçrıyomuşsun daha ne istion
    eğer çalışarak bu hale geldiyssen zıplaman yine artarda dediğin gibi bi 20 cm daha artmaz bence
    1.05 cm den bahsediyoz koskoca 1 m ne demek
    ama yine de çalış zararı olmaz artırır bence
  • kardeş iyi yazmışsında. ben saha 14 yaşındayım. boyun 1,68 yaklaşık 50 cm zıplıyorum. kilom 64.
    daha 2,10luk potaya basamıyorum
    ben de zıplama mı geliştirmek istiyorum. ama 18 yaş altı kullanmıcak yazıyor. ben ne yapayım
  • vücut ağırlığını kullanarak kaslarını geliştir bisiklete bin bol bol zıpla ağırlık kaldırma...enerji verici besinelr yeki her zaman enerjik ol zıpla yerinde durma...
  • 18 yaş altı dediği vücut çalışması ağırlık kaldırma falan
    sen bol bol basket oyna ip atla boyunu uzatacak şeyler yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jacobsen

Hayır profesyönel anlamda söyledim yoksa iyi basket oynarım yaşıma görede vücudum baya gelişmiş(boy dışında) çok hızlıyımdır AMA profesyönel değilim tüm ailemde aynı özellikler var...Baba tarafımdakilerin hepsi gençliklerinde iyi zıplarlarmış ve vücutlarıda yapılı 192 kuzenim 360 smaç vurabiliyor ama basketle o kadar fazla ilgilenmez sadece 2 haftada yada ayda bir oynar ama genetik bir şey bu zıplama mereti aynı zamanda gözlemlerime göre...Daha 16 yaşındayım boyum 172 voleybol topuyla iyi ısınınca 3.05e basıyorum tek ayak sıçrayarak ama normalde çift ayak sıçrarım buda ayrı konu...Bu yaz bunun üstüne zıplama programı yapmayıda düşünüyorum...

Aslında çok sıçramakda bi antrenman ve ben bu hale sadece çok sıçrayarak geldiğimi biliyorum...Ama 4 senedir evde okulda sokakta sıçrıyorum anca bu kadar oldu...

doğru söylemiş jacobsen arkadaşım,bu tamamen genetik benim ailemde de böyle ben 85 cm zıplıyom.kuzenim de 100 cm falan zıplıyor.ben de çift ayak(tek stop) zıplıyorum normalde.ama fırlamaması için tek ayak smaçlamak zorunda kalıyorum 2.90 potaya,volaybol topuyla da 3.00 e zar zor vuruyorum.176 bu arada.size sorum bu zıplama programıyla 85 cm lik zıplamamı kaça kadar çıkarabilirim ??????

• benim kuzenim var 180 boyunda o kadarda ii ailede o kadar ii zıplayan yok ama o 20 yaşından sonra body e falan gitti zıpladığında 3 05 i 4-5 santim geçiyor voleybol topuyla basıyor ama elleri küçül basketbol topunuda tutabilse basar ayrıca ööle ailede zıplama yeteneği falan da yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer_kobe

ulan komando mu olucaz basketci mi bu ne biçim program böyle

+1 Doğru söylüyo arkadaş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.