Şimdi Ara

14 İnç Jant'ı 17 İnç İle Değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru açık. 1.4 litre 8 valf 83 beygirlik chevrolet kalos sedan var ve orjinal jantları 14 inç. maksimum kaç inç jant takabilirim takacağım jant performansı ne kadar etkiler ?

• up
  • görüntü olsun diye takacaksan 16 inçte iş görür bence.ama her nimetin bi külfeti vardır bilirsin performansta kayıp yaşarsın orası gerçek ama ben arabama baktığımda güzel bi görüntüyü hiçbir şeye değişmem diyorsan taktır gitsin.sonuçta piyasada orjinal ebattan daha fazla inç jant takan bi dolu araba var.bence çokta aşırıya kaçma 16inçte iş görür iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendigibi -- 13 Şubat 2012; 11:32:19 >
  • bende öyle düşünmüştüm hocam teşekkür ederim. 16 inç jant için kaç yanak lastik almalıyım incecik görünmesi için
  • şimdi şöyle arkadaşım ben lastikçi değilim ama az çok anlarım bu işlerden yardımcı olmak için yazayım.lastikler taban yanak ve jant inç olarak temel 3 rakamsal değerlerden oluşur.mesela 13 jantlık bir arabaya en düşük yanak takayım desen 60 yanak takabilirsin.ama konumuza gelirsek 16jant için en düşük yanak profili 40 yanlış hatırlamıyorsam.yani 30-35 takayım desen istesende yok yani anlatabildimmi çünkü lastik üreten firmalar markalar belli hesaplara sadık kalarak en uygun ölçüleri birbirine denk getirerek ürün gamı oluşturuyorlar.kısaca 40 yanakta yeterince ince görünür tekere yandan bakıldığında.genede jant lastik taktıracağın yerde sorarsın belki daha ince yanak takıyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendigibi

şimdi şöyle arkadaşım ben lastikçi değilim ama az çok anlarım bu işlerden yardımcı olmak için yazayım.lastikler taban yanak ve jant inç olarak temel 3 rakamsal değerlerden oluşur.mesela 13 jantlık bir arabaya en düşük yanak takayım desen 60 yanak takabilirsin.ama konumuza gelirsek 16jant için en düşük yanak profili 40 yanlış hatırlamıyorsam.yani 30-35 takayım desen istesende yok yani anlatabildimmi çünkü lastik üreten firmalar markalar belli hesaplara sadık kalarak en uygun ölçüleri birbirine denk getirerek ürün gamı oluşturuyorlar.kısaca 40 yanakta yeterince ince görünür tekere yandan bakıldığında.genede jant lastik taktıracağın yerde sorarsın belki daha ince yanak takıyorlardır.

çok teşekkür ederim hocam çok sağol

• kardeş sana tavsiyem yanagı cok inceltme arabanın içinde zangır zungur gitmek istemiyorsan 17inçde takma 16 ya 50 yanak yap mesela ince yanak konforu mahvediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13 veya 14 inç notebook
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • orjinal lastiklerinin taban ve yanak değerlerini verirsen 15-16' için ideal olan değerleri söyleyebiliriz.
  • şimdi baktım da Chevrolet Kalos Sedan ın orjinal alstik ebatları 185/60 R14 müş. Bu durumda lastik çapı 288.79 mm oluyor.

15' jant için bu lastik çapına en yakın değerde 2 alternatif var: 195/50 (287.78) veya 195/55 (292.1 mm) ilk seçenek orjinaline çok yakın sonuç verir, daha iyi ama yanak çok düşük.

illa 16' takmak istiyorum diyosan 195/50 (290.83 mm) gibi bi ölçü takmak durumundasın ki bu da pek mantıklı görünmüyor.
  • evet kardeş doğru lastik ebatları şu şekilde.

uzaktan şu şekilde görünüyor çok küçük kötü görünüyor yani. kaç inç jant tavsiye edersin.

• aslında 17 değilde 16 veya 15 takıp yayları kestirmek veya daha küçüğünü takmak gibi bir seçeneğinizde var verebileceğiniz en büyük para miktarını yazarsanız ona göre yorum yapabiliriz
  • böyle işlemlerin maliyeti nedir bilmiyorum ama bin tl ye kadar çıkabilirim jantlar içinde maksimum bin tl.
  • 16 çok rahat yeter. 60 yada 55 yanak takarsan hem konfordan ödün vermezsin hemde çukurlarda balon riskini azaltırsın.

tavsiyem 60 yanak.

195 60 16 sizin için 1 cm daha lastik genişliği hemde konforunuzu yerinde tutacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 15 Şubat 2012; 18:02:33 >
  • harbi küçük duruyor ama
  • peki marka olarak ne tavsiye edersiniz? (jant/lastik)
  • mecburen up.
  • http://www.lastik24.com/Calculation.aspx

Buradan aracınıza en uygun lastik ebadını belirleyebilirsiniz. Mümkün olduğunca orijinal lastik çapına en yakın olanını alınız.
    Tavsiyem en fazla 16" jant kullanmanız, 17" o araç için çok fazla.

Çıkan sonuçlara göre;
    15" için en uygun : 195/50/R15
    16" için en uygun : 195/45/R16
  • 195-45-15 almanızı öneririm hem güzel durur hem de tüketime fazla etkisi olmaz.
  • Aracının üst donanım seviyelerinde sunulan 15 inç çelik janta fabrika çıkışlı 55 yanak takılıyor.Benim aracımda da bu jantlardan var.Yani orjinali 195-55-R15 ancak bu araca çok konforsuz oldugu için ve küçük durduğu için 60 yanak takmayı düşünüyordum.Ancak 16 inç janta 60 yanak takarsan çamurlukları çok doldurur.Özellikle önler davlumbaza kesin sürtecektir.Ben 15inç tekere 55 yanak dişli kar lastiklerini taktıgımda bile az az sürtüyor buna dikkat etmen lazım.16 inç takarsan 45 ve ya 50 yanak takmalısın ancak 50 nin bile sürtmesi muhtemel.
    Arka çamurlukları benim 15 inç jantlar bile tam doldurmuyor.

quote:

195-45-15 almanızı öneririm hem güzel durur hem de tüketime fazla etkisi olmaz.

15 inç janta bu araçda 45 yanak takarsanız yerde gidersiniz.

• 16 yada 17 taktırın.

Eibach tipi Spor yay da taktırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.