Merhaba yaklaşık 3 yıldır bu sorunu yaşıyorum heryerde araştırdım fakat çözüm bulamadım zaman içerisinde sistemimdeki parçaları tek tek değiştirdim. Fakat hiç bir şey değişmedi şuan ki sistemim Ekran kartı : msi rtx 3060 ti ventus 3x 8gb İşlemcim : amd ryzen 5 5600x Ramlar : kingston fury 16x2 (32gb) 3200 mhz Anakart : asus rog strix b550 f gaming 2 adet ssd : samsung 970 evo 250 gb (sistem içinde kurulu) sandisk ultra 1 tb (oyunlar için) Psu : corsair RM650W full modüler 80+ gold Sistemim bu şekilde şuan sorunu yaşadıktan sonra tüm parçaları bu hale getirdim ama düzelme olmadı bütün oyunlarda bu sorunu yaşıyorum 144 fps den 120 fps düştüğü anda 30 fps lerde oynuyor gibi hissettiriyor anlık bir fps düşüşü değil sabit 120 olsa bile aynı etkiyi yaratıyor yardımcı olabilicek olursa çok sevinirim. |
144HZ monitorde yüksek fps olmasına rağmen kasma hissi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba,
1 - Monitörün Freesync destekliyor mu? Destekliyorsa onu aç, açıksa kapa, yani ayrı ayrı dene.
2 - Win+R ile çalıştırdan "regedit" yazıp çalıştır. Açılan kayıt defterinden HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore kısmına gel. GameDVR_FSEBehaviorMode değerini 0'dan 2'ye çevir. Bilgisayarı yeniden başlat.
-
freesync açık kapalı denedim ama 2- yöntemi denemedim onu deniycem şimdi
-
freesync açık kapalı denedim ama 2- yöntemi denemedim onu deniycem şimdi
2- yöntemi deneyip yeniden başlattım fakat mavi ekran verdi ve yeniden başladı sonrasında aynı dosya değerine baktığımda 0 olmuştu
-
Mavi ekran için üzgünüm benim bütün bilg yaptığım bi ayardı ilk defa duydum mavi ekranı...
İlk konuyu da kaynak eklememiştim şuradan okumuştum:
https://forums.tomshardware.com/threads/anything-below-144-fps-feels-laggy.3701219/
Alıntı
metni:Think monitor supports Freesync, is it enabled both in Adrenaline and monitor? If it is enabled, does fluency improve with Freesync disabled? With Vsync, try Fortnite's own Vsync but Vsync in Amd software needs to be set to application control otherwise it'll be overwritten by Amd's version. Amd/Nvidia's sync characteristics can differ from the game's own sync techniques so try both separately. Also try disable full screen optimisation under compatibility tab for Fortnite's exe. It's a blend between borderless and full screen, easier for alt tabbing etc but a Win10 feature Freesync/Gsync and many games don't like. Çeviri
Alıntı
metni:Monitörünüz, Freesync teknolojisini destekliyor gibi görünüyor. Ancak, bu özelliğin doğru şekilde çalışması için hem Adrenaline (muhtemelen AMD ekran kartı sürücü yazılımı) hem de monitörünüzde etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Eğer Freesync aktif değilse, oyunlardaki akıcılıkta düzelme olmayabilir. Vsync (dikey senkronizasyon) ile ilgili olarak, Fortnite oyununun kendi Vsync ayarını deneyin. Ayrıca, AMD yazılımında Vsync ayarlarını "uygulama kontrolü" olarak ayarlamanız gerekebilir; çünkü aksi takdirde AMD'nin Vsync ayarı, oyunun kendi ayarını geçersiz kılabilir. Ayrıca, oyunun kendi senkronizasyon teknikleri, AMD veya Nvidia'nın senkronizasyon tekniklerinden farklı olabilir, bu yüzden her iki Vsync yöntemini de ayrı ayrı denemenizi öneririm. Ayrıca, Fortnite oyununun exe (yürütülebilir) dosyası için uyumluluk sekmesinde "tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırakmayı" deneyin. Bu özellik, oyunun bölünmüş tam ekran ve pencere modu arasında bir tür karışımıdır. Tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırakmak, oyunda performans veya uyumluluk sorunları yaşayan bazı oyunlar için faydalı olabilir. Ayrıca, Freesync veya Gsync teknolojileri ile uyumsuzluk yaşayabileceği belirtiliyor, bu yüzden denemenizde fayda var.
-
sorun değil anlık verdi sonra düzeldi sanırım ayarı orda resetledi freesync mevzusuda şöyle monitorum freesync destekliyor ama nvidia ekran kartım var şimdi belki ikisi uyumsuz olduğu için olabilir bu sorun diyebilirsiniz fakat amd ekran kartını bu sorundan sonra değiştirdim. :)
-
sorunum hala devam etmekte yardımcı olabilicek yok mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X