Şimdi Ara

15.000YTL bütçe ile ne alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. araba almayı düşünüyorum ve bütçem 15000 ytl başlıktada belirttiğim gibi (en fazla bu kadar üstüne çıkma şansım yok). öğrenciyim ve ilk arabam olacak. almayı düşündüğüm araba için özellikleri sıralamak gerekirse:
    -- öncelikle kesinlikle çok az yakması gerekiyor o yüzden ya dizel olacak ya da benzinli olursa +1 veya 1.5 milyar lpg masrafı olacağı için 13.5 geçmemesi gerekecek
    -- servise kolay kolay gitmeyecek ve gittiğinde de beni üzmeyecek kısaca parçaları ucuz olacak. sorun çıkarmaması için bu nedenle de eski modellerden çok yeni olupta uygun fiyatlı olan ayağımı yerden kesecek araçları yeğlerim
    -- araba da öyle hız yapayım, hızlı kalksın, trafikte seri olsun gibi özellikler aramıyorum yokuş çıkarken zorlanmasın yeter
    -- işte en büyük sorunuma geldim 1.96 boyum var herşeyden önemlisi sığabileceğim ve rahat edebileceğim birşeyler olması gerekiyor şu ana kadar pek araç deneme şansım olmadı o yüzden pek kestiremiyorum ama hafta sonu araba pazarına gideceğim. gitmeden önce en azından 2-3 model kararlaştırabilirsem orda deniyerek karar vermem daha kolay olacak.

benim bu kıstaslar içerisinde gözüme kestirebildiğim 2 model var 2 side fiattan. biri albea diğeri de palio. (ama palioya sığarmıyım hiç bilemiyorum açıkcası hiç zannetmiyorum da ) sizin yorumlarınız nedir acaba başka bir şeyler önerebilr misiniz ?? Yoksa tek çözüm albea mı?? şimdiden herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edebali33 -- 27 Ağustos 2008; 3:10:05 >

•  15.000YTL bütçe ile ne alınır?

15.000YTL bütçe ile ne alınır?
  • Palio ile ilgili detaylı bilgiyi imzamdaki kulübe tıklayarak alabilirsin

Palioyu gerek ucuz parçası, gerek seriliği, gerek LPG'de ekonomikliliği ile tavsiye ederim.

Ama alternatifler de çok fazla. Fiattan Punto-Marea, Hondadan Civic, Renault dan Clio Megane 1, Ford'tan Fiesta, Focus bulabilirsin. C sınıfı LPG li bir araç seni daha çok rahat ettirir ama bakım maliyetleri Paliodan yüksek olacaktır.
  • 15.000 YTL'ye LPG'li Megane I nasıl bulunabilir ki sayın @Energetic? Ya da Focus..?!
  • arkadaşım bende doblo tarızı araç tavsiye ediyorum 1.3 multijet bulabilirsen bence güzel olur hem dizel hemde doyun için çok iyi geniş ferah
    serviste de çok fazla üzmez seni parçacı ucuz demiyorum ama diğer marklarla üç aşşağı beş yukarı yanı

hız da yapmıycam diyosun bence ideal tabi ticari araca binermisin onu bilmem
  • Palio'ya sığamayacağınız kesin.Albea'lara bakabilirsiniz.Ya da eski megane'lara.

Ama bakımı ucuz diyorsanız albea alın derim.Hem daha yeni bir model olur,hem az yakar,hem de parçası ucuz olur.

15 bine muhtemelen km.si fazla,eski model dizel bulabilirsiniz.Sonradan size masraf çıkartır.

Öğrenci arabası diyorsanız fiat lara bakmanız iyi olur.
  • yakıt dışında tarifinize uyan araba kesinlikle marea dır bana göre. yakıt ise sıralı sistem bir lpg ile çözülürki en iyisinden bile taktırsanız temiz 2000 hatta üstü model bir marea alır cebinizede baya para kalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 27 Ağustos 2008; 11:15:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• bence herkez kullandığı arabayı tavsiye etmiş arkadaşım ben forumda akitfi biriyim takip ediyorum boy sorunun için çözum olabilecek bi araba war oda dacia logan benım boyle bı aracam yok ama forumda okudugum kadaıyla tavan mesefesi bayyaa yuksekmış ve alıpta çok pişman olan yok yenı model ve az kmlısını bula blirsin rahatca ama o fiyata bana dacia logan alırmısın desen almam 2-3 yaş kuçuk kaliteli bi araba alırım birda parça konusuna gelırse kuş serisi hariç ucuz yedek parça pek yok bence 3aşşa beş yukarı yakın fıyatlar ama fiat araçlarınkı daha ucuz onlara gore neyse bende araç arıyorum sana kolay gelsın herkeze saygılar
  • dediğin özeliklerde bir araba o fiyata bulamazsın:S
  • Ben Focus a Focus demem Focus GHiA olmadıkça
  • hepinize cevapları için çok teşekkürler biraz geç cevap yazabildiğim için de kusruma bakmayın. sizinde önerileriniz ve forumda okuduklarım sayesinde 3 model belirledim. bunlar albea,logan ve biraz da clio (niye birazda çünkü sığabileceğimden pek emin değilim ). pazar günü gidip araba pazarında bulabildiğimi deniyeceğim.bu 3 modelde aşağı yukarı aynı yıl aynı fiyatlara bulunabiliyor peki sizce aralarında nasıl bir sıralama yapmalıyım?
  • ben clio derim ama sığmazsın eziyet olur bence logan al en yuksek tavan olan araçlardan biri arkasındada renault var tabiki ben logan yorumlarını okudum yorumlar olumlu diye bilirim tipide hoş sayılır ama bence bu arabaların hepsinin içine binerek kıyaslama yapmanı tavsiye ederim kolay gelsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: edebali33

hepinize cevapları için çok teşekkürler biraz geç cevap yazabildiğim için de kusruma bakmayın. sizinde önerileriniz ve forumda okuduklarım sayesinde 3 model belirledim. bunlar albea,logan ve biraz da clio (niye birazda çünkü sığabileceğimden pek emin değilim ). pazar günü gidip araba pazarında bulabildiğimi deniyeceğim.bu 3 modelde aşağı yukarı aynı yıl aynı fiyatlara bulunabiliyor peki sizce aralarında nasıl bir sıralama yapmalıyım?

3 arabada 15 000 etmes bence baska arac bakın

1 brava
    2 marea
    3 focus
    4 cıvıc

bunlar senın soyledığın 3 arabaya hıc benzemez.pazar gunu sakın pısman olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34HRN60 -- 29 Ağustos 2008; 22:19:12 >

• quote:

hepinize cevapları için çok teşekkürler biraz geç cevap yazabildiğim için de kusruma bakmayın. sizinde önerileriniz ve forumda okuduklarım sayesinde 3 model belirledim. bunlar albea,logan ve biraz da clio (niye birazda çünkü sığabileceğimden pek emin değilim ). pazar günü gidip araba pazarında bulabildiğimi deniyeceğim.bu 3 modelde aşağı yukarı aynı yıl aynı fiyatlara bulunabiliyor peki sizce aralarında nasıl bir sıralama yapmalıyım?

bu 3 arabadan albea yı denemedim hiç yorum yapmam uygun olmaz.
    192 boyla clio ya sığamadım desem yanlış olmaz.
    sığmaya sığdım ama kafam tavana değerken araba kullanmak dikkati dağıtıyor.
    övmek gibi oluyor ama övdüğüm falan da yok. bende de logan var içine sığamama sorunu yaşamadım.
    koltuğu sona dayıyorum arkada oturanlar sorun yaşamıyor (ne de olsa boyları benden yaklaşık 20 cm daha kısa)
    ama konfor arama.
    4 teker o kadar hidrolik direksiyon ve klimalı olursa lüks modeli oluyor.
    2005 modelini 13-14 arasına alıp lpg taktırabilirsin..

ayrıntılı bilgi istersen verebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

quote:

bu 3 arabadan albea yı denemedim hiç yorum yapmam uygun olmaz.
    192 boyla clio ya sığamadım desem yanlış olmaz.
    sığmaya sığdım ama kafam tavana değerken araba kullanmak dikkati dağıtıyor.
    övmek gibi oluyor ama övdüğüm falan da yok. bende de logan var içine sığamama sorunu yaşamadım.
    koltuğu sona dayıyorum arkada oturanlar sorun yaşamıyor (ne de olsa boyları benden yaklaşık 20 cm daha kısa)
    ama konfor arama.
    4 teker o kadar hidrolik direksiyon ve klimalı olursa lüks modeli oluyor.
    2005 modelini 13-14 arasına alıp lpg taktırabilirsin..

ayrıntılı bilgi istersen verebilirim.

arkadaşım senın en buyuk dez avantajın boy oyuzden pişman olacağın bi araba alma derim bide araba işini kesınlıkle ve kesınlıkle aceleye getirme ben 3 aydır araştırıyorum baya bilgi sahibi olsum bol bol oku onun internet var ve gozune 1-2 model kestır ve git bak

• @yenerz

bi konuda aslında ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var sizce benzinli ve dizelde klimalı modellere ne kadar para verilir. internetten bakınıyorum ama çok gerçekçi fiyatlar yok, çok oynuyor. Acaba özellikle klimalı modellerin her iki yakıt alternatfiylede ederi nedir??

@extinct

zaten hâlâ kararımı verebilmiş değilim ne yazık ki. pazar gidip arabaları görebilrsem iyi olacak yoksa böyle oturduğun yerden heleki netten verilebilecek bir karar değilmiş. hem harcıyacağım mebla çok büyük o yüzden en iyisi olsun diyorum hem de alternatif çok fazla kafam iyice karıştı boy desen zaten cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edebali33 -- 29 Ağustos 2008; 23:43:44 >
  • bence dizelin avantajı ortadan kalktı en guzelı benzinli alıp tup takmak bildiğim kadari ilede dizel arabaların kılıma gazı daha çabuk bitiyormuş
  • bak bunu hiç duymamıştım gerçi zaten dediğin gibi dizelin bi avantajı kalmadı gibi hatta bugün logan başlığındaydı heralde epeyce bi hesap yapmışlardı senelik şukadar km yol katetsek şu kadar senede dizel ile kâra geçebiliyoruz gibisinden linki bulabilrsem koayıym

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edebali33 -- 30 Ağustos 2008; 0:45:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.