Şimdi Ara

15 bin₺ye elektrikli scooter almayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Güneşli'de oturuyorum Starcity AVM'de çalışıyorum. Çalıştığım işyerine uzaklığım ortalama 6 kilometre. İşe giderken minibüse 3,25 ₺ veriyorum gelirken beşyola çıkmak için 2,75 ₺ veriyorum beşyoldan eve giderken de 3,25 ₺ totalde 9 ₺ yol parası veriyorum. Yola verdiğim bu masrafa bir son vermek için elektrikli bir scooter almaya karar verdim. Erenköy escooter mağazasına gidip Sinan Beyle görüşme fırsatına eriştim. Gerçekten çok ilgili ve beyefendi bir kişiliği olan birisi kendisi. Her sorduğum soruya sıkılmadan cevap verdi. Ve Yakasuma markasının Jaguar isimli escooterını almaya karar verdim. Cihazı orada deneme fırsatı buldum. Gerçekten foroğraflarda göründüğü gibi çok şık aynı zamanda devasa bir makine. Makineye aşık oldum diyebilirim.
    Yakasuma Jaguar özellikleri:
    60 km maksimum hız diyor ama biraz daha zorlarsanız 70 km yi de görürsünüz.
    Tek şarjla maksimum 70 km yol gidiyorsunuz (eko modda tabi) bu tür cihazlarda uzun süre yüksek hızda gitmek menzili düşürüyor). İstanbul şartlarında bu rakam elektrikli bir scootera göre inanılmaz bir rakam.
    800x2 (ön ve arka) toplam 1600 watt aşırı güçlü 35° eğim çıkabilen bir motoru var.
    Ön arka hidrolik fren sistemine sahip ve frenleri çok iyi tutuyor.
    Önde 2 arkada 2 (sağ ve sol olmak üzere) toplam 4 adet süspansiyona sahip.
    Selesi var oturarak yolculuk yapabiliyorsunuz. Selesinin altında da süspansiyona sahip.
    Ehliyet derdi, yok bakım derdi yok, vergi derdi yok bin nereye istersen git.
    Aybaşı alacağım.
    Çantasına 1200₺ dediler onu da alacağım,
    Bin₺ bütçe ayırdım iyi bir kask alacağım (önerileriniz varsa bekliyorum)
    Bin₺ bütçe ayırdım bir de iyi bir kilit almayı düşünüyorum. (önerileriniz varsa bekliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 13 Temmuz 2021; 22:15:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu parayı bu tip bir scootere vermezdim. Bence siz makineye biraz gönlünüzü kaptirmissiniz. Bazen bana da öyle oluyor. Bunu nereden anladım, çünkü o küçük süspansiyonlar asla iyi bir konfor saglayamaz. Esneme payı zaten ne kadar ki konforu ne kadar olsun. Anca şehirci yamalı asfaltlarda falan iş görür. Arnavut kaldırımı gibi zorlu yüzeylerde hiçbir faydası olmaz. Tırrrr diye titreye titreye gidersiniz. Bence almışken motosiklet görünümlü olanlardan alın derim. Tabi fiyatlarını bilmiyorum. Hiç bakmadım.
  • b sınıfı ehliyetin varsa 50cc skuter al,daha ekonomik ve güzel olur

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Ehliyete yazıldım hem b hem a ikisini de alacağım ehliyet için biraz geç kaldım ama ikisini de halledeceğim bu sene içinde. Yokuşta zorlanıyor dediler hocam bugün bizzat 50 cc kullanan birisine sordum. Güneşli meydana çıkan yokuş ve starcity avmnin yokuşu 25 derece var. Ve bu scooter o yokuşları yalayıp yutuyor. Ayrıca elektrik sarfiyatı tam şarj başına 50-60 kuruş en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 13 Temmuz 2021; 22:22:53 >
  • O kadar para verip ayakta gideceğine bir motor al otura otura git hem menzil sıkıntın da olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Ehliyete yazıldım hem b hem a ikisini de alacağım ehliyet için biraz geç kaldım ama ikisini de halledeceğim bu sene içinde. Yokuşta zorlanıyor dediler hocam bugün bizzat 50 cc kullanan birisine sordum. Güneşli meydana çıkan yokuş ve starcity avmnin yokuşu 25 derece var. Ve bu scooter o yokuşları yalayıp yutuyor. Ayrıca elektrik sarfiyatı tam şarj başına 50-60 kuruş en fazla.

ben starcity yokuşunu biliyorum,eğer orayı zorlanmadan çıkıyorsa işlerini büyük ölcüde görür,ama ileride sıkılıp motosiklete geçip isteyince bunu kolay kolay satamazsın bence

• Cok iyi bi alet hayirli olsun.iyi secim motor calinir bunu heryere sokarsin

• O parayla 2 yıl taksiye binersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Selesi var hocam üstelik süspansiyonlu oturararak da gidiliyor. Ön arka çift süspansiyona sahip olduğu için yoldaki çukurlaro hissettirmiyor bizzat denedim. Sürüş hissiyatı müthiş zevkli.

• Bunun yerine benzinli scoter tavsiye ederim. Motorsiklet ehliyeti yoksa, 50 cc lik motorlar b sınıfı ehliyetle kullanılabiliyor. Ehliyet alıp 125 cc scoter motosikletle başlangıç yapmanız daha iyi olabilir.
    Bahsettiginiz scoter in farklı olmak dışında bir avantajı yok. Benzinli ye göre bir miktar ekonomik avantajı olsa da, batarya değişimi baya masraflı olacaktır.
    Rahat trafikte ve pürüzsüz yolda bu scoter daha kullanışlı olabilir. Ancak normal scoter motosikletlerin konforunu sunacağını sanmam.
    Sürüş konforu
    Guvenlik
    Bagaj imkani
    Rahatlık bakimindan
    Benzinli scoter tavsiye ederim.
    İstanbul trafiğinde, sağdan soldan giden araclarin arasında küçük tekerlekli dengesiz bir tasitla ise gidip gelmeyi tercih etmezdim. Yanında bir parça eşya olsa nasıl tasiyacaksin? Yoğun trafikte bunu kullanın ne demek istediğimi anlarsınız. Karar sizin

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tür makinelerin piyasası dolar bazlı maalesef, dolar değer kaybederse söylediğin gibi sıkıntı fakat tersi olursa kar bile elde ederim. Satacağımı pek sanmıyorum. İşimi görsün yeter. Kısa mesafe için mükemmel bir çözüm fazla hız yapmazsan trafikte dikkat edersen gözünü dört açarsan sorun yaşatmaz.

• ALTILI kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Bu tür makinelerin en güzel yanı tamamen katlanıyor oluşu. Gidon kısmı her iki taraftanda katlanıyor ikiye katlayıp istediğin heryere taşıyabiliyorsun. Ağırlığı sadece 30 kg.

• Hahahaha mantıklı 🤣

• Onun yerine motor al hocam scooterle seyahate Çıkamazsın ama motorla çıkabilirsin

• Bu parayı bu tip bir scootere vermezdim. Bence siz makineye biraz gönlünüzü kaptirmissiniz. Bazen bana da öyle oluyor. Bunu nereden anladım, çünkü o küçük süspansiyonlar asla iyi bir konfor saglayamaz. Esneme payı zaten ne kadar ki konforu ne kadar olsun. Anca şehirci yamalı asfaltlarda falan iş görür. Arnavut kaldırımı gibi zorlu yüzeylerde hiçbir faydası olmaz. Tırrrr diye titreye titreye gidersiniz. Bence almışken motosiklet görünümlü olanlardan alın derim. Tabi fiyatlarını bilmiyorum. Hiç bakmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 13 Temmuz 2021; 23:16:42 >
  • çok yazık, bundan birkaç sene önce yeni çıkmış harika elektrikli bisikletler 1500 TL civarıydı. 15 bin TL'ye şunu alsam, o seleye istesem de oturamam zaten.

gider 15 bin liranın 7 binine cillop gibi bir bisiklet alırım keyfini çıkarırım. kalan 8'in 1-2 sini aksesuar ve upgrade için harcarım. kalan yaklaşık 5 bin TL'yi yerim.

• normal bisiklet al arka tekerden elektrikli kitler satılıyor onlardan taktır en iyi çözüm yaz kış kullanırsın konforuda cabası

• O fiyatı motor al ne scooterı

• Para sizin paranız seçim sizin seçiminiz ama ben olsam asla 15 bin tl vermezdim scootera...
    Yukarıda çok güzel tavsiyeler verenler olmuş. Yol yakınken onların tavsiyelerini dinlemenizi öneriyorum.

• Yönetmelikte bu cihazlar ile 25 km’den hızlı gitmek yasaklandı. Şu anda çok fazla denetleniyor mudur bilmiyorum ama ileride isteseniz de o hızlara çıkamayabilirsiniz.

• Fazla para battıysa alınır onun dışında alınmaz oturamadığın alete okadar para verilmez.
    Kalın lastikli amerikan motoru tarzında elektrikli bir bisiklet modeli var o alınabilir 3-5daha ekliyerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 14 Temmuz 2021; 16:8:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.