|
15'inci P.Eğt.Tug. 5'inci P.Eğt.Tb. K.H. ve K.H.Tk./Samsun Merkez
15'inci Piyade Eğitim Tugayı 5'inci Piyade Eğitim Taburu Karargah ve Karargah Takımına hoş geldiniz. Samsun Merkez'de bulunan bu birlik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde önemli bir rol oynamaktadır.
Görev ve Sorumluluklar
15'inci P.Eğt.Tug. 5'inci P.Eğt.Tb., temel askeri eğitimlerin yanı sıra uzmanlık alanlarında da eğitim vermektedir. Birliğin görev ve sorumlulukları arasında şunlar yer almaktadır:
- Er ve erbaşların temel askeri eğitimi
- Uzman erbaş ve uzman çavuşların uzmanlık eğitimi
- Yedek subayların temel askeri eğitimi
- Silahlı Kuvvetlerin diğer birimlerine destek ve eğitim
Eğitim Programı
Birliğin eğitim programı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Eğitimler, teorik ve pratik dersler olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. Teorik dersler, askeri tarih, taktikler ve silah kullanımı gibi konuları kapsamaktadır. Pratik dersler ise poligon atışları, arazi tatbikatları ve uygulamalı eğitimleri içermektedir.
Yer ve İrtibat Bilgileri
15'inci P.Eğt.Tug. 5'inci P.Eğt.Tb. K.H. ve K.H.Tk., Samsun Merkez'de yer almaktadır. Birliğe ulaşmak için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:
- Adres: 15'inci P.Eğt.Tug. 5'inci P.Eğt.Tb. K.H. ve K.H.Tk., Samsun Merkez
- Telefon: (0362) 231 23 45
- E-posta: p.eğt.tug@tsk.tr
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kariyer yapmak isteyenler için 15'inci P.Eğt.Tug. 5'inci P.Eğt.Tb. K.H. ve K.H.Tk., uygun bir eğitim seçeneği sunmaktadır. Birlik, sağlam bir askeri eğitim alarak ülkenize hizmet etme fırsatı sunmaktadır.