Şimdi Ara

15 Mayıs Zaman Fen Denemeleri Giren Bakabilir mi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar normalde zaman denemelerine girmiyorum. Eve geliyor ama birikti.. Bir çözeyim dedim de sizce 15 mayıs fen denemeleri lys standına göre nasıl? burdan alınan netlerin benzerleri mi alınır lys de? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

• up
  • fizik 6. soru nasil a , e buluyorum ben anlatatirmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acerenes

fizik 6. soru nasil a , e buluyorum ben anlatatirmisin

KL VE MN birbirine eşit olduğundan onlara 100 dedim. X in başlangıçtaki yüksekliği 80, NP arasına geldiği zamanki yüksekliği 60 oluyor...
    LM ve NP arası da 100 e eşit. Mekanik enerji, sürtünme kuvvetinin yaptığı iş kadar azalıp (80-60).mg lik olan enerjiyi 0 yapcak...
    2 tane sürtünmeli bölge var. 2.k.m.g.100=20.m.g den k =0.1 olur..
  • sağolda bende ne yanlis var bakarmisin , esit araliklara 5 dedim . 4 den biraktim 3 e kadar cikti 2 tanede surtunmeye harcandi , 4mg esittir 3mg + 2Fs dedim burdan mg esittir 2kmg oldu , 2k esittir 1 oldu k 0,5 oldu

• quote:

sağolda bende ne yanlis var bakarmisin , esit araliklara 5 dedim . 4 den biraktim 3 e kadar cikti 2 tanede surtunmeye harcandi , 4mg esittir 3mg + 2Fs dedim burdan mg esittir 2kmg oldu , 2k esittir 1 oldu k 0,5 oldu

2 Fs ifadesi yerine x. 2 Fs yapacaktın. x e 5 dediğine göre mg=10mgk olur... sen kuvveti bulmuşsun. Sürtünme kuvvetinin yaptığı işi bulacaksın ki enerji denklemi tam olsun.
  • simdi oldu tamam tesekkurler..

• quote:

simdi oldu tamam tesekkurler..

önemli değil de 15 mayıs denemeleri hakkında fikri olan yok mu? özellikle tecrübeli mezunlardan bekliyorum?
  • up
  • up
  • up
  • up?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.