Şimdi Ara

15 yaşında spor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler ben 15 yaşındayım boyum 1.65 1 yıla yakındır evde ekipmansız spor yapıyorum ama 2 ay önce ekipmanlar aldım ve daha sıkı çalışıyorum şu ana kadar herhangi bir problemim olmadı fakat internette erken yaşta spora başlamak hakkında zararlı, boy uzamasını önler gibi şeyler okudum bunun doğruluğu nedir?

• ağır kilo altına girip omuriliğini zorlarsan evet boyunun uzaması yavaşlar. ağırlıklı squat dan uzak dur. ayakta büyük kilolarla curl yapmamaya çalış. 15 yaşına göre boyun hafif kısa kalmış.

• Yok yüksek ağırlıklarla çalışmıyorum düşük ağırlık yüksek tekrar yapıyorum boy konusuna gelicek olursak spordan dolayı değil bizim bütün sülale geç atılmış 1-2 yıla 175 i geçerim diye düşünüyorum

• Boy uzunluğu konusu nedense forumda çok fazla üzerinde duruluyor ama bu durumun genetik olduğu gerçeği nedense insanlar tarafından pek bilinmiyor . Forumda çokça soru görüyorum bununla ilgili . Doğru planlanmış bir egzersiz rutini senin sağlıksal parametrelerin için optimum sonuç almanı sağlar , doğru gıda alımı , yeterli ve kaliteli uyku da gelişimini en iyi şekilde destekler . Genetiğinde yatkınsa boyun uzayacaktır. Profesyonel bir halterci değilsen boyunun uzamasına olumsuz etki etmen gibi bir durum söz konusu değil . Dolayısıyla sen kendi fiziksel durumuna uygun bir egzersiz planı uyguluyorsan ve yukarıda bahsettiğim detaylara dikkat ediyorsan başka yapman gereken bir şey yok . Egzersiz modellerini uygulamaya 13 yaşında başladım , bu aynı zamanda mesleğimde oldu , ki zaten o yıllardan beri aklı hayalimde olan bir meslek idi. Hem en sevdiğim şeyi yapmak hem de bundan hayatımı kazanmak ... Herneyse şu an 36 yaşımın sonlarına gelmek üzereyim ve egzersize başladığım da boyum 1.80 idi . Her daim uzama devam etti (tabi olması gerektiği yaş aralığına kadar ) ve 1.87 de durdu. Bunun için özel bir şey yapmak boy uzunluğunu zaten etkilemeyecektir, bende sadece doğru olanları optimum düzeyde uyguladım hepsi bu . 15 yaşıma geldiğim zaman yaşıtlarımdan daha güçlüyüm diye 80 kg ile squat yapayım diye bir kaygım olmadı . Riskler ve zararları biliyordum, bu konularda bilinçli hareket etmesiniz geriye dönüşünüz olmaz. O nedenle egsersiz konusunu uygularken ya bir profesyonelden destek alın ya da güvenilir kaynaklar alıp okuyun , bilginiz , fikriniz olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 yaşında spora başlamak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.