Şimdi Ara

15 Yaşındayım Çiftçi Olmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ben lise ikinci sınıfa geçecek bir öğrenciyim ve 15 yaşındayım. Annem babam öğretmen lakin ayrılar. Ben de 2 sene önce liseye geçme sınavından ortalamanın yükseğinde bir not aldım. Fakat bu lise birinci sınıfta dersler bana çok ağır geldi bıktırdı biraz. İngilizcem upper intermediate yani üst düzey fakat ondan başka sevdiğim hiçbir ders yok. Ama öteki yandan da toprakla uğraşmak tabiatı incelemek tarım yapmak hayvancılık yapmak benim o kadar ilgimi çekiyor ki anlatamam. Şehirde büyüdüğüm için pek fazla imkanım olmadı. Ama hep istiyorum. Şöyle şehirden gürültüden uzak tabiatla iç içe alın teri dökerek para kullanmadan köy ortamında yaşamak istiyorum. Annemden babamdan biraz toprak falan da kalmaz zaten bana. Artık çok sıkıldım sürekli apartmanlar karışık beton yapılar görmekten. Bir kuru dağ bile görsem iç geçirip dakikalarca bakıyorum boş dağa. Ne yapayım tavsiyeniz nedir? Tecrübeli abilerimden tavsiyeler bekliyorum herkese hayırlı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlkbahar ve yaz aylarında tarlada çalışacak günlük veya mevsimlik işçi lazım oluyor. İlçelere köylere git oralarda ben çalışıcam de hemen işe alırlar. Oradaki insanlar şehir insanı gibi değildir. Samimidirler. Her türlü yardımcı olurlar. Böylece hem tarım işlerini, ortamı yakından tanırsın hem biraz para kazanırsın. Ayrıca bu işler sana göre mi bunu anlamış olursun.
  • Evet biliyorum zaten şu anda da ilçedeyim bir iş rastlasam atlayacam da göremiyorum maalesef

• Buralarda işçileri adıyamandan felan ucuza getiriyolar. İş bulsam bile almazlar :D

• Düşük ücretlere veya karın tokluğuna çalışabilirsin. Küçük dönümlük arazileri olana kişiler oluyor. Yapılacak işler ufak çaplı olduğu için bunlar kendi tarlalarında çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyorlar. Bu tarz kişilere ulaşman için biraz bulduğun ortamda sosyal olman lazım veya bir tanıdığın aracı olması lazım.
  • Hmm tanıdıklarıma söyleyeyim civarda böyle işler varsa bana söylesinler çalışırım karın tokluğuna.

• jeoloji oku
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    21 yaşımdayım ve iş arıyorum
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öneriniz için sağolun fakat çekirdekten yetişip gerçek bir çiftci olmak istiyorum. Zaten büyük paralar kazanmak değil hayallerim asla buna benzemiyor. Sadece kendi kendime yetecek kadar ekin ekmek hayvan bakmak istiyorum. Ha bu arada kayısı dönemi bittiği için işçi alınmıyormuş yani seneye bekliyorum. Hee bi de wwhoof diye bisey varmış onu bilen veya deneyimleyen varsa anlatsa sevinirim

• Bursa'da ziraat lisesi var çiftçi lisesi diye söylenir halk arasında. okulun traktörleri tarlaları falan var... her il ya da ilçede yok yakınlarda varsa kaydol
  • Çok teşekkürler isterim bunu ama ailem ister mi bilmem

Tavsiyeniz icin sağolun

• Ziraat oku ulkenin en yuksek puanli ziraat fakultesinde git kendi yerini kur
  • Tarım gerçekten zevkli bir iş. Gelecek planlarını ziraat mühendisliği üzerine kur, YÖK güzel burslar da vermeye başladı zaten tercih edenlere.
  • Doğrudur olabilir de işte buuu kadar sınav var zor iş üniversite işi

• Seni takdir ettim kardesim. Yasitlarin aptal bir tuketim icindeyken sen felsefi bir derinligi olan ureticiligi, dogayla ic ice olmayi, dogayla konusmayi hedefliyorsun, insanin anavataninin boguk ve basici sehirler degil tabiatin kendisi oldugunu anlamissin. Bu yasam tarzinin cok zorluklari oldugunu tahmin edebiliyorsundur, oncelikli tavsiyem yogun biyoloji ve jeoloji arastirman. Cunku dogayla konusmak icin once onu anlamak lazim.

• He ben de onu demeye çalışıyorum işte. İnsan beton yığınlarına ait değildir. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gardash44-Malatyaşk

He ben de onu demeye çalışıyorum işte. İnsan beton yığınlarına ait değildir. Teşekkürler.

kardeş doğa ile iç içe olmak arzunu doğal karşılıyoruz fakat
    eğitim mevzusu nu bir yandan götürmen gerekir. neticede bir lisans diplomasına sahip olman gerekir. çiftçi bile olsan. benden sana tavsiye. yani bnde senin gibi tarımla uğraşmak isterim ama bir eğitim almak şart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.