Şimdi Ara

1500 YTL Çöpe Mi Gitti? ÇÖZENE 20 DVD HEDİYE (P5BDLX) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
15.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sana senin hatanın bir benzerini anlatayım
    LGA 775 cpu destekleyen anakart markası hatırımda değil power butonuna basıyorum Sistem harekete geçiyor bir kaç sn sonra kapanıyor.Ram lerim beslemesinin takılı olmadığını gördüm ve taktım sorun ortadan kalktı.Muhtemelen senin sorununda bir besleme hatasıdır.
  • Anakart-Ekran kartı uyumsuzluğu daha ağır basıyor. Power supply yetersizliğide üzerine tuz biber olmuş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: msdmadaxe

hoca başta geçmiş olsun bütün yazılanları okudum başlangıçtan beri bayadır zaman geçmiş inşallah hallolmuştur.

dikkatimi çekti konuyla ilgilenen ve yazılarından tecrübeli olunduğu anlaşılan çok arkadaşımız var malesef ben bunlardan değilim ve sana bu konuda yardımcı olamıyacağım ama izninle bende kendime ait olan bir problemi buraya yazmak istiyorum 4 gün oldu fakat nedenini anlamadım

asus p5ld deluxe anakart
    pentium d 3 ghz işlemci
    250 sata 2 hdd
    ati x1800xl ekran kartı
    1 gb ddr2 ram
    asus 300w kasa

win sidisini koyuyorum kur dosyaları kopyalıyor kopyalama bittikten sonra (ki ben yarıda diyordum ama başka bir sisteme kurarken gördüm son yüklemeden sonra başka sayfaya geçiyor) aniden mavi ekran çıkıp hata veriyor win. kapatıldı bu mesajı ilk kez gör..... gibi yazı çıkıyor aklıma gelen gelmeyen(ki çok danıştım) herşeyi yaptım fakat çözüme ulaşamadım

98 cd sini koyduk oda boot olmuyor ? disketten gost olarak falan filan çok şey denedik xp den başka birşey boot olmuyor hdd nin içine baska bilgisayardan işletim sistemi attı oda olmadıı.....

arkadaşlar anlamadım nerededir sorun yardımınızı içtenlikle bekliyorum tüm dostlara sevgi ve selamlar

seninkine benzer bir sorun benim başımada gelmişti. şimdi modelini tam hatırlamıyorum ama gigabyte bir anakarttı xp birinci kısımdan sonra yüklemeye devam edemiyordu hata veriyordu. çok uğraştım en sonunda raid özelliğini disable yapınca sorun düzelmişti.

• ayni sorun bendede wardidi...ekrana goruntu gelmiordu.kasa calisior gorunuodu..
    psu da falan hata war diodum..yeni aldigim köz gibi x2 3800 yanmisti..insallah kimse yasamaz bunu .igrenc ötesi bisey.
  • yalan rüzgarına dondu bu ne melem sorunmuş bu ya sen hala garantiye vermedin mi bu sistemi?
  • werse nolcekki...ayalrca surunduo cogu adi satici...
    adam gibi ilginen isletme bulmak zor hakkaten
  • slm hoca

topici biraz okudum benzer sorunlar benimde başıma gelmişti. Ancak yeni aldığımda değil arada bi zaman, burada bir çok arkadaşın yazdıkları aslınde extrem durumlar
    , bence olayın sebebi bios'tan kaynaklanıyor bios un jumperlarını resetlersen bence çözülür

geçmiş olsun, tabi en güzeli aslında madem makinayı yeni aldıj hepsini iade et olsun bitsin
  • güç kaynağım ilk aldığım sistemde ASUS P%B de 350 watt atx kullanmıştım. Aynı hatayı almıştım.
    Sonra 24 pin 400 watt aldım . Onda da aynı hatayı verdi.

(Hata işlemci fanı önce çalışıyor sonra duruyor 3-5 saniye sonra yeniden dönmeye başlıyor . TAbi bu arada görüntü yok ses - bip yok bencede powerde sorun bütün parçaları denedim diyorsun. vede kasayı gerçek 400 lük alıp dene
  • sorunu çözdün mü bilmiyorum ama ben sana ramlari yada ram i degiştir derim fan dönüyor duruyor demişsin bu ramla ilgil ibi sorun oldugunda sistem yapar birde ramsiz çaliştir bakalim fan sürekli dönüyormu
  • çok basit bir örnek vereyim asus p4 p800x-s diye bi anakert vardi elimde arizali ramlarda o dedigin iyapiyordu saglam ramde kesinlikle sorunsuz çalişiyordu arizali dedigim ram başka bordlarda da çalişiyordu ama ayrintii test ettigimde anliyordumdum ki ram arizali yani iyide bir güç kaynagin varsa bence ramlara yogunlaş hadi kolay gele
  • bu sorunun cevabı cok basıt.ilk once anakartın pilini cıkar ve saonra bılgısayarı ac.bu kadar basıt.cunku anakart ıle dığer parcalar bır uyumsuzluk nedenı ıle çakışma yapmışşlar ve bıos kendını kılıtlemış.bu yuzden acılmıyor.pilini çıkardığın zaman anakartın hafıza eskı halıne doneceğınden hıc bır problem kalmayacaktır.ama bilgisayarı calıştırdığın zaman anakartın uzerınde pil takılı olmayacak.bunu sakın unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmanla1 -- 26 Ekim 2006; 11:28:04 >
  • yaw hoca ne oldu makinenin durumu? bi bilgi versen
  • makinanın durumu ne oldu hoca???

Ben de bişiler ekleyim: En büyük ihtimal sorun RAM'lerden kaynaklanıyor. PSU'dan olma ihtimali bence daha zayıf... Çünkü bilgisayara RAM takmadığın zaman bip bip bip almışsın. Demek ki BIOS sağlam. RAM üzerine yoğunlaş, başka başka ramler tak, ramleri tek olarak takmayı dene falan...

Yine de bilgisayar bu neyin niçin olduğunu anlamak için bayağı kafa patlatmak gerekebilir...

Haberini bekliyoruz!!!
  • hocaaaa nerdesin hocaaaa bi kayboldun çıkmıyon ortaya karışık....
  • hoca çöpe gitti az sonra gelir
  • ARkadaşım bu işler deneme yanılma işleridir.ram alırken anakartın ram haritasına baksaydın keşke.yada anakartı ver bir bilgisayarcıya güncel bios yüklesin istiyorson sistemi komple gönder bana sorununu halledeyim ama anlattığına göre aklıma 3 seçenek geliyor supley gerçek 400 watt değil.ramler uyumsuz olabilir.ama büyük ihtimal bir donanım sorunu ve supleyde prob yoksa bios güncellemek işini çözebilir çünki firmalar mümkün olduğunca piyasaya hızlı parça sürebilmek için bios driver gibi önemli programları göz ardı ederler buda tabi son kullanıcının aleyhinedir.bide bip bip sesinden bahsetmişsinki bu ya ekran kartıdır ya ramdir.çünki sorun işlemcide veya supleyde olsa hiç ses gelmez sadece fanlar çalışırdı.senin sorunun bios biosu güncelle büyük ihtimalle uyumsuz olan ramler uyumlu hale gelecektir yada twinmoss ram kullan.
  • HOCA ne oldu sistem. çalıştımı? bir haber ver yahu...
  • Anakartı teknik servise bıraktım. Kasa evde bir tarafta.
    uğraşmaktan yoruldum emekler çöpe gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoca -- 5 Kasım 2006; 18:40:55 >
  • arkaşlar aynı problem bendede var şuan kıbrıstayım ve elim kolum bağlı kaldı hatam istanbulda bilgisayarı bilgisayarcıya kurdurtmamamdan.sistemim e6400 core 2 duo, pb5 asus anakart ,HIS Ati Radeon x1900GT , 1gb ddr2 667 oem ram , feel marka kasa , atrix 550w PSU..problemim hocayla tamamen aynı farklı hiç bişey yok onun bütün denediklerini bende denedim.10 gündür çözüm bulamadım.bilgisayarcıda çözüm bulamadı.bilgisayar yatıyo öyle valla..
    Hoca nerde bu arada :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted4finn -- 11 Kasım 2006; 14:54:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoca

Anakartı teknik servise bıraktım. Kasa evde bir tarafta.
    uğraşmaktan yoruldum emekler çöpe gitti.

Allah sabır versin HOCA
    Başına gelenler başıma gelse....heralde kasayı 5. kattan aşşağı sallar kurtulurdum...(bekara karı boşamak kolay derlerya onun gibi bişey oldu bu )
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.