Orjinalden alıntı: mrcrab bilgisayarın açma kapama düğmesini çıkar boarddan reset düğmesine bağla reseti açma kapama düğmesine bağla..... Sorun büyük bir ihtimalle gidebilir.
bu nasil bi sacmalamadir!
slm arkadaşım büyük ihtimal bir kısa dever söz konusu sana tavsiyem board u sök çıplak olarak bir kartonun üzerinde dene 2.si işlemci yi sök tekrar tak.3.sü power ı güç kaynağına tak dene bunlar umarım sorununa çözüm olacak.
hocam bence sorun büyük ihtimalle işlemci ya da işlemcinin fanının 4 pininden birinde olabilir. ben işlemcimi takarken tek bacağını büktüğüm için aynı şekilde tepkiler ile karşılaşmıştım. fanlar çalışıyordu ancak sistem açılmıyordu. ya da fanın 4 bacağı birden doğru oturtulmadıysa aynı sonuça ulaşılabilinir. işlemcini eğer termal macunun varsa tekrar çıkartıp bacaklarını kontrol ederek takmanı öneririm. ekran kartı içinde 450w lik bi power supply gereksinimi olabilir. umarım halledersiniz. ii akşamlar. bu arada kimse 20 dvd için yardım etmeye çalışmıyordur. çok insanın bakmasının sebebi işin içinde biraz da yarışma havasının olması bence. ilgi çeken bir başlık ve sorunu çözeninde adının olacağı bir başlığa herkes bakar
quote:
Orjinalden alıntı: brkypnr
hocam 20 dvd olunca 2500 kişi bakmış vay be bu ne açlıktırkadaşın 20 sıradan bir arkadaşın 20 dvd si yok o zaman yardım da yok yazık walla
burda kimse 20 dvd için yarışmıyo.....sadece yardım etmeye çalışıyo....böyle boş iddaalaral insanların kalbini kırmana ve gereksiz çevre kirliliği yapmana gerek yok.....böyle şeylerle uğraşacağına git uyu daha çok yararın olur
Arkadaşlar cuma günü kasayı Boğaziçi elektronik e götürdüm . Sadece anakrtı istediler. Onlardan bir tornavida rica edip kasadan anakartı çıkardım ve anakartı teknik servi elemanına verdim.
Ne fatura ne de başka bir şey istemediler. Bu hafta içi tel. açıp ne olup bitiiğini soracağım.
Gelişmeleri eklerim.
hocam bütün mesajları tek tek okudum valla cok sürükleyici idi öncelikle geçmiş olsun sorun halledilir inş. bence sorun anakarttadır... bu arda 20 dvd yi bogaziçinemi vercen yaparlarsa
DVD?
Şöyle bir saçmalamadır ki :
Bir kasa satın aldım açma kapama anahtarında kısa devre varmış. Düğmeye basılı tutulduğu zaman, bir süre sonra PC nin kendini kapattığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Kısa devre olunca düğme sürekli basılıymış gibi işlem gödüğünden bilgisayar kendini otomatik olarak kapatıyor dolayısıyla. Sağlam olan reset düğmesini açma kapama düğmesi olarak tayin edersek sorunumuz çözülecektir. Artı olarak axiadam bilgisayar dünyasında her an her sorunla karşılaşabileceğini sanırım bilmiyorsun. Senin aklının alamayacağı kimsenin aklına bile gelmeyecek sorunlarla karşılaştım ben bu alemde bu sorunda onlardan birisi..... Bu meslekte yıllarım geçti benim. Saygılar. İyi çalışmalar. O senin yanında duran kasa varya bilgisayar denen meret. Onun veremeyeceği arıza yoktur. İnsanı bazen hayretler içinde bırakır. Kolay gelsin.....
Şimdi kardeşim sen anakartını değiştirceksinişlemciyle bir alakası yok sanırım bios u olmaması diyorlar oda bir ihtimal çünkü hiç görüntügelmiyor demişsin vb. kelimeler. 2- Bu olay anakart ve power suplly nin çakışmasından kaynaklamıyor bence pc nin üzerinde sen deneyemiyorsan götürdüğün bilgisayrcıya söyle başka anakart ve power suplly denesin. Ve son olarakda yine kendin yapamıyorsan yapamıyorsandan kastım maddi durumun yoksa götürdüğün bilgisayrcıya söyle sadece kasa yı değiştirsin birde öyle denesin yani senin sorun bence anakart power supply ve kasa üçlüsünün çakışmasından kaynaklanıyo yani biri biriyle çakışıyor. Biri biriylediyorum üçü birden çakışıyor demiyorum yanlış anlama. en son kasa değiştirme olayını dene. Ve power supply deniceğin zamanda 500-550 walt lık denettir
daha bu problemi çözemedik mi? yahu merak ettim haa
ya medem makine yeni ver makineyi adamlara iade et yani onlar düşünsün sen neden düşünüyon
hocam hala bi sonuç çıkmadımı. dediğim gibi bende aynı anakarttan ve aynı işlemciden aldım ve aynı sorunlar bendede var. biz sorunu çözemedik malum kahramanmaraşda imkanlarımız sınırlı. sorunu çözmeni senin kadarda ben bekliyorum. kolay gelsin.
burası türk filmine dönmüş ya. kimse boğaziçi bilgisayarı aramadımı. aynı kart aynı sorun bizim başımıza geldi. bilgisayar çalışıyor fakat görüntü yok. aradık boğaziçi bilgisayarı ilk söyledikleri klavyeyi değiştirin oldu. değiştirdik ve herşey okey. (nasıl oluyor bilmiyorum ama sorun çözüldü.)
Uyumsuzluğun böylesi... Olur mu olur? Çözüm bu ise bir çok kişiye ilaç gibi gelecek
baştan beri okuyorum. klavye olabilir mi acaba? çok ilginç. klavyeyse eğer yeni bişey daha öğrendik demektir. forumun amacı da bu değil mi yaww...
quote:
Orjinalden alıntı: hak_an
burası türk filmine dönmüş ya. kimse boğaziçi bilgisayarı aramadımı. aynı kart aynı sorun bizim başımıza geldi. bilgisayar çalışıyor fakat görüntü yok. aradık boğaziçi bilgisayarı ilk söyledikleri klavyeyi değiştirin oldu. değiştirdik ve herşey okey. (nasıl oluyor bilmiyorum ama sorun çözüldü.)
oyuncu71 : hocam bütün mesajları tek tek okudum valla cok sürükleyici idi öncelikle geçmiş olsun sorun halledilir inş. bence sorun anakarttadır... bu arda 20 dvd yi bogaziçinemi vercen yaparlarsa Hoca: Hayır.
mrcrab :bilgisayar denen meret. Onun veremeyeceği arıza yoktur. İnsanı bazen hayretler içinde bırakır Hoca:+1
exsequor :Şimdi kardeşim sen anakartını değiştirceksinişlemciyle bir alakası yok sanırım bios u olmaması diyorlar oda bir ihtimal çünkü hiç görüntügelmiyor demişsin vb. kelimeler. 2- Bu olay anakart ve power suplly nin çakışmasından kaynaklamıyor bence pc nin üzerinde sen deneyemiyorsan götürdüğün bilgisayrcıya söyle başka anakart ve power suplly denesin. Ve son olarakda yine kendin yapamıyorsan yapamıyorsandan kastım maddi durumun yoksa götürdüğün bilgisayrcıya söyle sadece kasa yı değiştirsin birde öyle denesin yani senin sorun bence anakart power supply ve kasa üçlüsünün çakışmasından kaynaklanıyo yani biri biriyle çakışıyor. Biri biriylediyorum üçü birden çakışıyor demiyorum yanlış anlama. en son kasa değiştirme olayını dene. Ve power supply deniceğin zamanda 500-550 walt lık denettir
Hoca: Daha önceden de yazdım. Bilgisayarın bütün parçaları farklı yerlerden alınma. Hiç bir satıcı kendisinin satmadığı malın testini yapmıyor. Deneyecek arkadaş olsa deneyecem. Banka da -2.500 ytl açığım var. Ve elimde ihtiyacım olmayan 1 ekran kartı ve 2 power sup var. Farz edelim 3. power sup ı (550 watt) aldım. Bir şey değişmedi. Benim yerimde sen olsan ne düşünürsün. Bilgisayardan cebi yanan fana bile üfler.
wenigma : ya medem makine yeni ver makineyi adamlara iade et yani onlar düşünsün sen neden düşünüyon Hoca: Dostum parçaları farklı yerlerden farklı zamanlarda aldım. Cpu sağlam. Power sup sağlam. Ram sağlam. 2*Ekran kartı sağlam. Kasa düğmesi sağlam. Anakart belirsiz (boğaziçinde).
alifurkan: hocam hala bi sonuç çıkmadımı. dediğim gibi bende aynı anakarttan ve aynı işlemciden aldım ve aynı sorunlar bendede var. biz sorunu çözemedik malum kahramanmaraşda imkanlarımız sınırlı. sorunu çözmeni senin kadarda ben bekliyorum. kolay gelsin. Hoca: Msn den görüşelim. hocaserdar@hotmail.com
hak_an : burası türk filmine dönmüş ya. kimse boğaziçi bilgisayarı aramadımı. aynı kart aynı sorun bizim başımıza geldi. bilgisayar çalışıyor fakat görüntü yok. aradık boğaziçi bilgisayarı ilk söyledikleri klavyeyi değiştirin oldu. değiştirdik ve herşey okey. Hoca: Klavye değil. Klavye kullanmadık.
okokten : eğer yeni bişey daha öğrendik demektir. forumun amacı da bu değil mi yaww... Hoca: +1
bende hak_an la beraberdim aynı dediği gibi oldu. önce bir msi anakart aldı. bilgisayar çalışıyor fakat ekranda görüntü yok. klavyede herhangi bir tuşa basılınca görüntü geliyor. herhalde anakartta bir sorun var dedik. gitti anakartı değiştirdi asus p5b aldı yine aynı sorun. boğaziçini aradık teknik servisin ilk sorduğu klavyeniz microsoftmu oldu yok pegasus dedik siz klavyeyi değiştirin dedi. bir tane acer klvyesi vardı taktık bilgisayar sorunsuz açıldı.
hımmmm
klawyeeeeeeeee???enterasannnnnnnnn
arkadaşlar, bu problem çözüldü mü? sorun neymiş paylaşırsanız bizim de bilgimiz olur.