Şimdi Ara

1500 YTL Çöpe Mi Gitti? ÇÖZENE 20 DVD HEDİYE (P5BDLX) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
15.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 20 dvd olunca 2500 kişi bakmış vay be bu ne açlıktırkadaşın 20
    sıradan bir arkadaşın 20 dvd si yok o zaman yardım da yok yazık walla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang -- 30 Eylül 2006; 2:34:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkypnr

hocam 20 dvd olunca 2500 kişi bakmış vay be bu ne açlıktırkadaşın 20

1+ Valla modlar çözene şunu veririm gibi topikleri yasak etmeli bence.
  • selam kimse varmı bi sorunum var ve içinden çıkamıyorum yardım pls
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigisayarist

selam kimse varmı bi sorunum var ve içinden çıkamıyorum yardım pls

buyur kardeşim
  • GEÇEN ZAMANIN ÖZETİ.
    kısaca yaptıklarımı anlatayım .

Bugün kasayı sırtladığım gibi Metro Elektronik İmes yolunu tutum. Güvenlikten bugün cumartesi olduğunu ve teknik servislerinin çalışmadığını öğrendim. Bunun yanında sisteme bakmadıklarını söylediler. sadece
    ---"Arızalı parçayı siz bulun bize verin değiştirelim" dediler.
    Israr da ettiysem bakmadılar.

Satış temsilsiciyle görüşmek istedim. Toplantıdalarmış. Bende bekleyip şu işi sonlandırayım diye orada koltukta bekledim.
    Yaklaşık yarım saat sonra toplantıları bitti.(Bu sırada uyuya kalmışım. )

Satış temsilcisiyle telefon üzerinde görüşme yaptık.
    "Peki o zaman bana 550 yada 500 watt power sup verin satın alayım dedim." Ellerinde yokmuş.

Bende kasayı tekrar sırtlayıp çekmeköy de jet bilgisayarın yolunu tuttum. Orada bulunan arkadaşa durumu daha önceden izah etmiştim.
    "Tamam hocam getir bir bakarız" demişti. Kasa şimdi orada.

Forumda fikir beyan eden arkadaşlar.

kasirga
    Abicim bu konu baya dallanıp budaklanmış ama denemediğin tek şey psu ve ekran kartı gibi duruyor bence senin sorunun ekran kartı olabilir
    (ekran karı sağlam. Sorun kesin olarak ekran kartında değil. Fanların durması sistemde ekran kartı olmadığı halde devam ediyor)

baranel
    merhaba öncelikle hemen bi tahmin powerde degişse düzelmez tahmin
    (+1)

Zwandar
    hmm bir de olaya şu şekilde bakalım acaba anakarta bağladığın mainboard bileşenleri sorun yaratıyor olabilir mi? Örneğin benim power tuşunun kablosu - + diye ayrılyor ve ters bağlarsan sistem senin dediğin gibi donakalıyor. Tabi çok küçük bir ihtimal ama yine reset tuşunun da kısa devre yapma riski olabilir... Psu konusuna gelince evet aslında sorun psu'dan da kaynaklanıyor olabilir. Hatta büyük ihtimal ile ondan kaynaklanıyor... Başıma gelen bir olayda psu'nun kablolarının yanlış bağlandığını görmüştüm. Bu milyonda bir olan bir şeydir belki ama sanırım psu konusunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Fansız çalıştırmayı denesene kartı böylece sırf ekran kartına ve anakarta 12 volt vermiş olacaksın bunu kaldırır bence psu. Bir de ramleri farklı slotlara takıp denedin mi? Jumper ayarları tamamen doğru mu sorularını cevaplarsan sevinirim

Kontrol ettiğimiz yerler üzerinde tekrar durmayalım.

Anakartı kasa dışında da çalıştırdım.---------------------------------OLUMSUZ------------------ (GÖRÜNTÜ YOK + BİP YOK )
    Sonuç : Kasa altındaki bir vidanın şase yapması mümkün değil. Ahşap masa üzerinde denendi.

Anakartın reset tuşu ters takıolmış olabilir mi ?------------------OLUMSUZ--------------------
    Reset kısa bir şasedir. Reset tuşunun ters takılması sistemin açılışını etkilemez.

Anakartın Reset tuşunun yeri doğru mu takılmış ?--------------OLUMLU-----------------------(Reset tuşu doğru yerde)

Anakartın Power kablosu (kasa butonu kablosu ) yeri doğru mu takılmış ?--------------OLUMLU-----------------------(Kablo doğru yerde)

Anakartın Power kablosu (kasa butonu + - ) ters mi takılmış ?--------------DENENMEDİ------------
    NEDEN====(Böyle bir fikri daha önce duymadım. Şu anda kasa bir bilgisayarcıda )

Jumper ayarları tamamen doğru mu sorularını cevaplarsan sevinirim
    (Jumper yok)
    (ram lerin tüm kombinasyonları denendi)

Başıma gelen bir olayda psu'nun kablolarının yanlış bağlandığını görmüştüm.
    (2 Psu ve 3 anakart denedi . P5b ve P5B Deluxe modellerinde aynı hatalarla karşılaştım(Fan dönüyor duruyor. Tekrar dönüyor)) P5ld2vm de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

baranel
    zannımca toprak hattı yok
    (Mevcut -3 farklı ortamda denedi. 2 ortamın toprak hattı kesin olarak var)

denoo
    Arkadaşım mümkünse arkadaşının powerini çıkar seninkini onda dene, sonra git kendine pci 4-8 mb filan ekran kartı al sistemi onla açmayı dene. En pahalı anakartı almışsın elindeki anakart yüksek güç isteyebilir alıp kadıköy uranium'da bunu test ettirebilirsin. Son olarak kaliteli anakarta kaliteli ram yakışır elindekileri twinwos marka 800'lük yaptır(varsa).

(Powerlar denendi. Fanların normalde durmaması gerekir. Bu yüzden ekrankartından önceki bir aşamada sorun yaşıyoruz.Ramler +1 .Deneyeceğim. Ama denemek için habire alırsam parçalarla 2 bilgisayar oluşacak bu gidişle)

ozidane
    LEDLERİ DOĞRU taktığına eminmisin (evet)
    ayrıca ac kasanın içini boardda ledlerin geldiği yere tornovida ile pw ye bir tıkla ozaman açılcakmı (! )-( Garanti kapsamı dışında kalabilir))
    eğer o olmuyorsa power kablosunu cıkar tak (denedi)
    odamı olmadı bi değiştir bakalım kabloyu (kablo sağlam)
    odamı olmadı tek tek bir parçayı cıkart bakalım biri kitliyor olabbilir (sistem çıplak halde. Yani anakart +işlemci+ ram)
    odamı olmadı
    power subleyi değiştir bakalım (2 tane denedi)
    odamı olmadı prizi değiştir başka yerde dene oda olmadıysa (3 farklı mekanda denedi)
    hocam
    0212 213 40 70 biltel bilgisayar git mecidiyeköyde adamlar donanımda süper benim çözemediğim he3r şeyi çözüyorlar sana tavsiyem götür oraya adım ozan tanıyorum de çok makul bir fiyata yapsınlar olmazsa 0536 836 0 444 benim cep numaram ordan ara ben sölim ama bana hatırlat donanim haberden arıyorum die inan yardımcı olurum
    (+1)

designxtech
    psu dan ( 3. bir Psu alamadım henüz. )

KEŞŞAF
    eğer anakartını sıfır bir kasaya değilde önceden kullanmış olduğun bir kasaya takmışsan önceki anakartın vida ayaklarıyla yeni kartın vida aykalrının denk geldiği yer farklıdır bu durum vida ayağının anakrta temas etmesiyle kısa devreye yol açar bunun için anakrtını bir sök bakalım altında kalmış vida ayağı varmı
    (Denendi- (Space montaj))--SONUÇ OLUMSUZ

yusufekinci06
    büyük ihtimalle power sup dan kaynaklanıyor yani poer sup standart enerjiyi üretemiyor olabilir
    ( +1 3. Psu ya maaş kalmadı)

cemalefendi
    bnmde p5b deluxr modeli anakartım vardı.ve senin gibi benmde sürekli fan dönüyo açılmıyodu.bende ilk önce powerden şüphelşendim ve gittim 550w lc power aldım.fakat yine aynı problem.ve anakartı çizgiye verdim.anakrtta problem varmış.ayrıca sana bu anakartı piyasada yok diyen bilgisayarcı halt etmiş.bence git çizgiye götür.ve 1 hafta geçmeden anakartın değişmini talep et.oradada imkanın varsa denettir.zaten sağ tarafta çalışma salonları var.oradan sende camdan seyredebiliyorsun.oraya gitmende fayda var.
    (+2 Eğer şu anda verdiğim bilgisayarcı yapamazsa öyle yapacağız)

Tarih
    Problem güç kaynağından gibi görünüyor. Eğer değiştireceksen bu tür bir sisteme yuduruk 500W'lık bir güç kaynağı alman en büyük hata olacaktır. 2 kat ödeyip adam gibi bir güç kaynağı almanı tavsiye ederim
    (+1 Nakit sıkıntısı)

cemalefendi
    ayrıca herkes bence hemen git psunu değiştir falan demesin.bu sistemi default kuullanacaksa gerçekten 350 - 400 w veren bi psu işini görür.herşey watt demek değil.gerçek verilen güç öenmli.aldıgım bu lc powerda aslında pek iç açıcı değil ama para meselesi.1 günlük daha almak isteyen varsa adına faturalı 115 ytl ye satabilirim.ben fsp epsilon alacam.daha fazlasını iste
    (+2 Ben de elimdeki 7900GS ekrankartının bir tanesi boşa çıktı. Satmaya kara verirsem ya da takas 2. El forumlarına kategoriye ekleyeceğim)

brkypnr
    hocam 20 dvd olunca 2500 kişi bakmış vay be bu ne açlıktırkadaşın 20
    (-1 Herhangi bir karşılık almadığım halde çok kişiye forumlarda yardımcı oldum. Diğer arkadaşlardan da fikir yardımı alıyorum.
    Hiç kimse de bir karşılık istemiyor. Bir zamanlar bilgisayr dükkanına sahip olan bir insan olduğum halde( Hırsızlıklar yüzünden kapattım) çözemediğim bu sorunu, çözebilen tecrübeli zeki ve dikkatli bir arkadaşa hediye vermek istemem son derece normal ve doğaldır. Eminim yazdıklarına kendinde katılmıyorsundur.)

denoo
    + 1 Valla modlar çözene şunu veririm gibi topikleri yasak etmeli bence.
    (-1 internet= Fikirlerin özgür bir ortamıdır. Her şey hepimizin hoşuna gitmeyebilir.Yeni ve gerçekçi fikirlerin yaratılması iyidir. )

bigisayarist
    selam kimse varmı bi sorunum var ve içinden çıkamıyorum yardım pls
    (Buyur)

• arkadaşım bence sorun anakart ve işlemci ikilisinde
  • demişsin ki bir yerde ramleri çıkarınca hata sinyali veriyor. bence ramler ile anakartın uyumsuz olma ihtimalini değerlendir. anakartın sitesine girip bak anakart belki ram seçiyordur. amd anakartlar ram seçer bunu biliyorum ama seninkinde olma ihtimali var mı bilmiyorum. bilgisayarcının elinde vardır ram. takıp başka ramleri denesinler. anakartta sorun olduğunu sanmam hata sinyali veriyor. bence ramlerden.
  • Hocam nakit sıkıtısı ancak 1.5 milyar verip sistem alan biri güçkaynağı gibi sistemin en önemli bileşenine nakit sıkıntısı dememeli. Yeme içme al. Sorun güç kaynağından değilse bile al.
  • işlemci anakart uyumsuzluğu diye bişey olamaz p5b serisi conroe için üretilmiş nerdeyse..
  • bu makina 10 gün oldu çalışmıyormu aynı şeyler.?
  • Kardeş nasıl oldu çalıştımı sistem merak ettim doğrusu insallah çalışmıştır bari bir şey yaz da merakımız gitsin bu kadar okuduk
  • Şu anda götürdüğüm bilgisayarcılar da çözemedi. Çalıştığı anda konu başlğı topiği çalıştı olarak değiştircem.
  • inşallah en kısa zamanda çalıştırırsın kardeş hadi hayırlısı
  • Bu topic altında ilk mesajım. Arkası yarın gibi olmuş resmen yaa. ALLAH sabır versin @Hoca ne diyeyim(herkes bişey demiş bende söyleyeyim :anakart)
  • arkadasim sakaryadayim ne yazikki sana önerim 775 başka bi işlemci takıp bios update yapman ve anakartının atx standartına uygun bir power bulup denemen birde ekran kartın extra dan bir güç kablosu gerektiriyo olabilir kutunun içinden dönüştürücü falan çıktıysa bi kontrol et o hata zannımca anakartının atx standartına uyuşmamasından oluyor
  • ulayyyyyyyyyyyyyyyyyyyn pembe diziiiy geçtii beeeaaaaaaaaaaaaaa
  • anakartinizin,daha once aldiginizda dahil bioslari ucmus olabilir mi?
    neden kimse bu konu üzerinde durmami$? (durduysada ben görmediysem ozur dilerim)
    anakartinizin bios'unu teknik serviste tekrar yazdirin.
    malum benimde anlayamadigim sebeplerden dolayi bu aralar cok fazla
    bios ucmasiyla karsilastim.

kulak arkasi olsun yeni bios yazdirmayi deneyin
  • sonuç ne oldu acaba? sorunun ne oldugu bulunabildimi?
  • hay daaaaaaa bu ne yaa hala sonuç yok yaww hoca al bir tane kaliteli psu elinde kalmaz bir dene de görelim şu çalışıp çalışmadığını.bu arada ekrana hiçbir şey gelmiyormu.
  • arkadaşım anakartından farklı bir işlemci farklı bir ekrankartı ve farklı bir ramle açmayı dene senin için en son çözüm bu olacaktır
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.