Şimdi Ara

1500 YTL Çöpe Mi Gitti? ÇÖZENE 20 DVD HEDİYE (P5BDLX) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
15.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abicim bu konu baya dallanıp budaklanmış ama denemediğin tek şey psu ve ekran kartı gibi duruyor bence senin sorunun ekran kartı olabilir psu almadan önce mutlaka başka bir ekran kartı ile dene sistemi ve kesinlikle kendi ekran kartını da başka bir bilgisayarda dene yoksa psu da olmaması durumunda işin çok daha fazla karışır masrafta cabası sen en iyisi ekran kartını başka bilgisayarda dene ve senin anakartta başka ekran kartı dene tabi kablolar felan montaj tam olarak doğruysa
  • Bu anakarttın crossfire destegi var ama sli destegi yok. 2 tane 7600 gs çalışmaz.
  • Bu anakarttın crossfire destegi var ama sli destegi yok. 2 tane 7600 gs çalışmaz.

Hoca :doğru
  • merhaba öncelikle hemen bi tahmin powerde degişse düzelmez tahmin
  • hmm bir de olaya şu şekilde bakalım acaba anakarta bağladığın mainboard bileşenleri sorun yaratıyor olabilir mi? Örneğin benim power tuşunun kablosu - + diye ayrılyor ve ters bağlarsan sistem senin dediğin gibi donakalıyor. Tabi çok küçük bir ihtimal ama yine reset tuşunun da kısa devre yapma riski olabilir... Psu konusuna gelince evet aslında sorun psu'dan da kaynaklanıyor olabilir. Hatta büyük ihtimal ile ondan kaynaklanıyor... Başıma gelen bir olayda psu'nun kablolarının yanlış bağlandığını görmüştüm. Bu milyonda bir olan bir şeydir belki ama sanırım psu konusunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Fansız çalıştırmayı denesene kartı böylece sırf ekran kartına ve anakarta 12 volt vermiş olacaksın bunu kaldırır bence psu. Bir de ramleri farklı slotlara takıp denedin mi? Jumper ayarları tamamen doğru mu sorularını cevaplarsan sevinirim
  • peki nereden o kanıya vardımı da belirteyim odanda zannımca toprak hattı yok gecen ben çalışan pc ye açtım baktım işlemçi fanı durmuş elimle oynadım hemen çalıştı aklıma toprak hatıı gelgi taktım düzeldi
  • Arkadaşım mümkünse arkadaşının powerini çıkar seninkini onda dene, sonra git kendine pci 4-8 mb filan ekran kartı al sistemi onla açmayı dene. En pahalı anakartı almışsın elindeki anakart yüksek güç isteyebilir alıp kadıköy uranium'da bunu test ettirebilirsin. Son olarak kaliteli anakarta kaliteli ram yakışır elindekileri twinwos marka 800'lük yaptır(varsa).
    kolay gelsin.
  • LEDLERİ DOĞRU taktığına eminmisin ayrıca ac kasanın içini boardda ledlerin geldiği yere tornovida ile pw ye bir tıkla ozaman açılcakmı
    eğer o olmuyorsa power kablosunu cıkar tak
    odamı olmadı bi değiştir bakalım kabloyu
    odamı olmadı tek tek bir parçayı cıkart bakalım biri kitliyor olabbilir odamı olmadı
    power subleyi değiştir bakalım odamı olmadı prizi değiştir başka yerde dene oda olmadıysa
    hocam
    0212 213 40 70 biltel bilgisayar git mecidiyeköyde adamlar donanımda süper benim çözemediğim he3r şeyi çözüyorlar sana tavsiyem götür oraya adım ozan tanıyorum de çok makul bir fiyata yapsınlar olmazsa 0536 836 0 444 benim cep numaram ordan ara ben sölim ama bana hatırlat donanim haberden arıyorum die inan yardımcı olurum
  • psu dan
  • Arkadaşlar okuldan yeni geldim. yemek yemeliyim. Ardindan fikirlerinizi değerlendirilieceğim. (hepinize çok teşekkürler)

Bu arada istanbulda çok yağmur yağıyor. Bugün elektrik gel gitlerinden dolayi 1-2 bilgisayarın bozulduğunu gördüm okulda.

Malum. Bu gün değil ama yarın psu yu değiştireceğiz. Hafta içi meşguliyetlerden bakamıyorum.
  • bendende nacizene ama önemli bir fikir
    eğer anakartını sıfır bir kasaya değilde önceden kullanmış olduğun bir kasaya takmışsan önceki anakartın vida ayaklarıyla yeni kartın vida aykalrının denk geldiği yer farklıdır bu durum vida ayağının anakrta temas etmesiyle kısa devreye yol açar bunun için anakrtını bir sök bakalım altında kalmış vida ayağı varmı
  • büyük ihtimalle power sup dan kaynaklanıyor yani poer sup standart enerjiyi üretemiyor olabilir
  • Reset ve power da - + yazmaz led bağlantılarında yazar
    quote:

Orjinalden alıntı: Zwandar

hmm bir de olaya şu şekilde bakalım acaba anakarta bağladığın mainboard bileşenleri sorun yaratıyor olabilir mi? Örneğin benim power tuşunun kablosu - + diye ayrılyor ve ters bağlarsan sistem senin dediğin gibi donakalıyor. Tabi çok küçük bir ihtimal ama yine reset tuşunun da kısa devre yapma riski olabilir

Hoca inşlh sorununu çözersin.
  • yok ya benim kasa harbiden kıytırık bir kasa ve power gerçekten + - diye ayrılıyor fakat kasa şasi yapıyor olamaz mı ama o zaman fan dönmez?
  • hocam anakarti disarda calistirmayi denedinmi kasadan cikarip power saupli yide disari alip bir kutu üstüne koyacan be acican kasadan dolayi kisa devre yapmasin?
  • bnmde p5b deluxr modeli anakartım vardı.ve senin gibi benmde sürekli fan dönüyo açılmıyodu.bende ilk önce powerden şüphelşendim ve gittim 550w lc power aldım.fakat yine aynı problem.ve anakartı çizgiye verdim.anakrtta problem varmış.ayrıca sana bu anakartı piyasada yok diyen bilgisayarcı halt etmiş.bence git çizgiye götür.ve 1 hafta geçmeden anakartın değişmini talep et.oradada imkanın varsa denettir.zaten sağ tarafta çalışma salonları var.oradan sende camdan seyredebiliyorsun.oraya gitmende fayda var.

ii geceler.
  • Problem güç kaynağından gibi görünüyor. Eğer değiştireceksen bu tür bir sisteme yuduruk 500W'lık bir güç kaynağı alman en büyük hata olacaktır. 2 kat ödeyip adam gibi bir güç kaynağı almanı tavsiye ederim.
  • sonuç olarak bnm anakartın mosfetlerini değiştirmişler.ve çizgi işini süper yapıyor.bildiğim kdarıylada türkiyede tek bu sektörde.şimdi bnm sistemi çatır çatır kullanıyorum.bi ihtimal bi sen biosunu resetlermisin clear cmos jumperıyla bi dene bakalım.
  • işte iyi bir çözüm :)
  • ayrıca herkes bence hemen git psunu değiştir falan demesin.bu sistemi default kuullanacaksa gerçekten 350 - 400 w veren bi psu işini görür.herşey watt demek değil.gerçek verilen güç öenmli.aldıgım bu lc powerda aslında pek iç açıcı değil ama para meselesi.1 günlük daha almak isteyen varsa adına faturalı 115 ytl ye satabilirim.ben fsp epsilon alacam.daha fazlasını iste
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.