Şimdi Ara

1500 YTL Çöpe Mi Gitti? ÇÖZENE 20 DVD HEDİYE (P5BDLX) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
15.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Film gibi olmuş, neyse ben kısa yazacağım, zaman zaman parçalar arasında uyumsuzluk vs. nedeniyle böyle şeyler oluyor.

Geçen sene bi Anakart, Ram, AGP üçlemi arasında bende böyle sorunlar yaşamıştım.

Kıssadan hisse eğer bir sistem kuracaksanız, bütün parçaları aynı yerden almaya ve montajıda onlara yaptırmaya çalışmak en iyisi...

Gigabyte çalışıyor ise Asusu iade etmeye çalış bence.
    Kolay gelsin
  • arkadaşlara katılıyorum. hepsinin cevabı doorudur.
    dvdlerim nerede
  • Sorunun hala devam ediyorsa sana başımdan geçen olayı anlatayım. Bende p5b anakartımı senin gibi binbir hevesle eve getirip hemen kurdum lakin ekrana görüntü gelmedi. (seste yok çünkü sistem hoperlörü(cüğü)nü bağlamamıştım) ilk denemelerimden sonra anladım ki monitorum dvi çıkışlı olduğu için ekrana görüntü gelmiyordu. Sonrasında monitörümün diğer kablosunu kullandım (d-sub) Neyse görüntü sorununu bu şekilde aştım lakin sonrasında ise bir türlü windows u kuramadım her defasında birbiriyle alakasız hata uyarılarıyla karşılaştım. Ramları değişip biosu güncelliyince hem eski ramlarım stabil çalışmaya başladı hemde dvi benim için sorun olmaktan çıktı...
  • boşver. konu fi tarinden miş. kim canlandırdı acep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VictorSanchez -- 15 Şubat 2007; 10:08:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: federaL

Eger fan çalışıyor ve duruyorsa Işlemcinle ilgili sorun var derim..

son model anakartlarda güç tasarrufu için yapılmış bi özelliktir o işlemci fanının çalışıp durması ondan kaynaklanacağını sanmıyorum
  • geçenlerde elektrik gitti sonrasında benim bilgisayar açılınca biraz çalışıyor sonra kapanıyordu. psu yu test ettiğimde çalışıyordu ancak benim makinada çalışmıyordu anakarta ışık geliyor ama bilgisayar açılmıyordu. gittim psu yu değiştirdim bi de anakart aldım şu an tam takır çalışıyor sen bi duşun sonra bana yollarsın dvdleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoca

ÇOOKK UZUNN bir ardan sonra tekrar meraba ey cemmatim.

Traji-Dramatik yazı dizime devam edeyim.

Hatırlarsanız Anakartı en son Boğaziçi bilgisayara bırakmıştım. Oradan ( orada geçen olayları Yazsam ya ağlar yada gülersiniz diye yazmıyorum )
    yenisiyle değiştirildi denilerekten geçen ay aldım. Bu arada gigabyte marka 945-pl bir anakart daha aldım :)

Önce en az 50 ytl lik telefon açıp ulaşamadığım teknik servise saygılarımı belirtmiyorum.

Aralık gibi anakartı nihayett nihayettt diyerek taksiye atladığım gibi dünyanın öbür ucu olan Boğaziçi Elektroniğin Kağıthane Acenteliğinden geri aldım. Tabi zehiriz ya. E ne de olsa tecrübe var. Hemen mecidiyeköy de o bilgisayarcıların yukarıdan aşağı doğru sıralandığı caddeye gittim. Ekran kartlarını da oradan bi yerden almıştım. İşte onlara gidip durumu izah ettim. Tamam hocam dediler ver anakartı test edeliim dediler.

Orada müşterilerden birinin makinesindeki parçaları söktüler. (sadece işlemci benimdi) .
    Ekran kartını taktılar ram i taktılar güç kaynağını taktılar ve görüntü geldi. Oh be dedim. Sevinerek otobüse bindiğim gibi soluğu evde aldım. Hemen tezgahı kurdum. Ekran kartımı ramimi herbişeyi özene bezene çalışacağından emin olarak taktım ve açılış için Power düğmesine bastım.

E ne mi oldu. Elinin körü bilgisayar gene aynı şeyi yaptı. Benim kafamda bir infilakk bir infilakk. Anakartı kutusuna geri koydum. Aldığım yeni gigabyte marka anakartım çatır çatır çalışırken Asus anakartımda kutusunda ve kasamın üzerinde dekor oldu. Anakartın halen bana bakıp pis pis sırıttığını hissedebiliyorum.

YA DA BEN PARANOYAK OLDUM

Hoca'm birinin vebalini almamışsındır inşallah. Kurşun filanda döktürebiliriz.. Geçmiş olsun.

• selamlar öncelikle geçmiş olsun.

bende aynı senin gibi ASUS Ve BOĞAZİÇİ Mağduruyum.

Bende de Asus a8n-sli Model Anakart vardı. Asus'un N6600Gt Pci-ex ekran kartını kullanıyodum Hemde Çatır -Çatır
    Fakat Bi süre sonra ekran kartı hakikatten çatırdadı ve ÇİZGİ Elektronik Tarafından ASUS EAX1600XT DDR3".... İle Değiştirildi "

Bord Ve Ekran Kartı arasında uyumsuzluk oldu. Hala NFORCE4 Sli Chipsetiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Kasayı çizgiye Götürdüm. Anakartıda Değişelim dediler. Bende Seviniyordum fakat, ESAS Kabus orada Başladı...
    meğer Boardu Boğaziçi İthal etmiş. AYAzağaya Gittim Boardu Teslim ettim. Bios Yazıp Gönderdiler. --------------14 Gün sonra ------------

Fakat Sorun " OYUNLARDA TAKILMA" devam Ediyordu. Bende Busefer Kargoyla tekrar Gönderdim -------------16 Gün Sonra-----------

Cevap : Board Sağlam. Tüm testler Yapıldı.
    Bende dedimki lanet olsun oyun falan oynamıyacağım; bi ara Para olunca Ekran kartını Değiştiririm...
    Sonraki günlerde Kardeşime Emanet ettiğim Bilgisayarın Akşamleyin Açılmadığını Görünce . Önceki Sorunlar işlemciden dir diye Düşünüp Heyecanla işlemciyi de Garantiye gönderdim.
    Tam ------------20 gün Sonra---------------
    İşlemcinin Sağlam Olduğu bilgisine ulaştım. Anladım ki Anakartta Problem Vardı. Çok Zekiyim

ve Gittim Kendime Onboard Nforce 6150 Ekran kartı olan Gigabit lan desteği olan 7.1 Ses çıkışlı Sata2 RAid 1-0 desteği Olan bir Board Aldım Hemde 110 Ytl'ye
    Soket 939 "6150k8ma-8krs "
    140 $+Kdv 'ye aldığım ASUS A8N-Sli Boardu Eksen Bilgisayarın Teknik Servisine Bıraktım. Board Birkez Daha Boğaziçine Gitti
    -----10 Gün Sonra------------ Geri Geldi. Tabi Ben Nasılsa Yine uyumsuzluk devam ediyodur diye düşünüyordum. Anakartı Test Etmek için Taktım Şu an süper bir şekilde Çalışıyor.

Yani Yaklaşık 2,5 Ay uğraştıktan Sonra Şu an Düzgün Çalışan Bir Bilgisayarım oldu. Fakat Elimde 2 Board Kaldı. İkisinide Satmaya Kıyamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 21 Şubat 2007; 22:35:00 >

• Demek ki hocanın sorunu anakarttanmış. Öğrenmiş olduk. Rahatladım walla ama hocanın parayı hiç ettiler. Canı sağolsun !
  • bende derimki güç kaynağı bilenler bilir senin sorununa benzer bir konu benim başımda (sapıtıcam valla ayıp)
    diye başlık atmıştım.güç kyanağınkai kısa devre koruma devresi tam yükte yüklendiğinde cihazda bir sorun varmışcasına davranıyor olabilir bu benim yorumum. yarıca 3. defa power değiştirdim boğaziçi bilgisayar dan
    sağolsunlar ama benim hala umudum yok zannediyorum 9800pro kartım fazla akım çekince kendini korumaya alıyor olabilir.çünki bu sorun benim yaşadığım olayların aynısına benziyor her şey sağlam pc açıoyr ekrana görüntü alamıyordum monitör kendini açıp kapatıyor bir kaç defa sonra görüntü yok dandik bir powerde çalışıyor pc neyse sana kolay gelsin power'ı göz ardı etme
  • EKRAN KARTI İLE İLGİLİ BİR PROBLEM YAŞIYORSUN...
  • Çok uzun bir aradan sonra (ev sahibi kovdu da) herkese selam.

Anakartın sorunu Ram miş arkadaşlar. Kingston hyperx ten sonra sorun kalmadı.

Bu arada Artık wifi p5 dlx yerine Asus sli mn32 kullanıyorum.
    ENişte honkong tan 170 $ a satın almış. Fakat bu anakartta da açılma sorunu vardı. Anakartı bana verdi. Çizgi elektronik e götürdüm. üctersiz Bios unu yeniden yazıp verdiler. Şimdilik sorunsuz çalışıyor.

Ve bu topic i de burada sona erdiriyoruz. Katkılarından ve fikirlerinden dolayı herkese teşekkür ederim.
  • denemedim. 400 watlık mantar bir power supply var.
  • 8 yıl geçse de bana zamanında cevap veren tüm arkadaşlara ve bu siteyi hala çalıştırmasını sağlayanlara çok daha iyi bayramlar.

Bu forumun özeti

Not: bilgisayarınızın çalışma sıralaması

0+Elektrik

1: Psu
    2: İşlemci
    3: Ram
    4: Ekran Kartı
    5:Monitor
    6: İşletim Sistemi
    7: Klavye
    8: Mouse (Şimdilik)

(Not: Dvd ler, çok daha uzaklara gitti.) En iyi 3 insana...
  • aynı olay bende de var.benimki şöyle p5qc anakart var.biosa girip önemsiz bir ayarı değiştirsem bile bilgisayar başlangıçta aynı sizin tarif ettiğiniz gibi açılıyor.açıldıktan sonra sorunsuz devam ediyoruz.

bios a girip herşeyi fabrika ayarlarına çekince normal bilgisayar gibi açılıyor.rem değiştirdim çözüm olmadı.sonra bende anasını satarım diyerekten uğraşmadım.bu da benim 5-6 senedir çözümsüz bir asus anım :) eğer o. yapıp 4ghz ye yükseltirsem güç kaynağını da değiştirip denerim.
  • 9 yıl olmuş. Yaşlandım değil yıllandım. 4 baba ekran kartım olduğu halde android sonyz3 telefona takıldığım bir zamana gelmişim :)

Zamanında cevap veren tüm arkadaşlara ve bu siteyi hala çalıştırarak anılarımızı yaşatanlara teşekkürler.

Şimdi 5000 TL lik sistem de 102 inç ekranda 3,4 ghzden 4.2 ghz ovclk ile sorunsuz olmayan (şaka değil ramin biri hala arızalı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoca -- 9 Ocak 2016; 3:16:36 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.