Nasipse önümüzdeki bir kaç ay içinde ofisten eve gidip gelmek maksadıyla ilk aracımı alacağız. Tabi acemi olunca kafam iyice karıştı, kaç aydır çıkamadım işin içinden. Kimisi 2. el dizel alma diyor, kimisi dizeli al lpgden uzak dur diyor. Şimdi ben şöyle anlatayım derdimi. Bir yılda yapacağım ortalama kilometre 10000 civarı. Bide sene içinde gezmesiydi İzmirden muglaya bi kaç kere gidip gelmesiydi derken en uç noktası 15000 olur daha da fazla imkanı yok olamaz. Araç daima şehir içinde kullanılacak gibi bir durum söz konusu. Ofis-ev arası günlük 20 km yol yapacağıcam ve bu yol sadece baya dik, dolambaçlı bir dağdan inip çıkmaktan ibaret bir yol. Birde ailem söz konusu olduğundan sedan tipli ve 5 kapı olacak bu sebeple tek kapıları vsleri (ford focus, pegout 2006, opel corsa) gibi modelleri mecburen eliyorum. Daciadan uzak dur dediler. Benim gönlümde esasen 2005/6 model 100.000 km civarında Hyundai accent/accent era var. (Ancak dizel mi, lpg mi bilemiyorum.) Ama yakıt olarak Fiat albea multijet 1.3e gore fazla yakar dediler. Gerçekten 100kmyi baz aldıgımızda 2-3 litre fark yapar mı? Nedense fiat albea hakkında motoru güçsüz, yokuşta çekişi az, sürüşü keyifsiz vs gibi yorumlar var e şahsen kasa şeklini de pek beğenmiyorum. Albea içime sinmedi nedense bir türlü. Eğer lt tüketimi çok fark ederse fiat albea yerine renoult 2004/5 clio alsam o az yakar mı? Bide bu (albea/accent; accent era/clio) üçlüsünden dizel mi yoksa lpg mi kullansam ucuza gelir? Bütçem en fazla 15/16bin, sanırım bu fiyat skalasında başka bir opsiyonda kalmıyor. Elbette bilmediğim marka model olabilir o tür önerilere de açığım. Bu durum doğrultusunda tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerini esirgemezse sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler, herkese keyifli forumlar.
Alacağin araç mumkunse servis bakimli olsun kmsi orjinal çok buyuk kazasi olmasin en önemlisi aracin sahibi guvenilir bi insan olsun uçkağitçi olmasin sonrasinda lpg li yada dizel olabilir fiat olur renault olur fark etmez. seat toledolara da bakabilirsin
Şehir içi demişsin ama sedan istiyorsun sedan demesen güzel bi önerim olacaktı
@lervolerto Aracı almadan önce yetkili servise göstermek niyetindeyim. Orada a'dan z'ye herseyi görebiliyorlarmış bildiğim kadarıyla. İnşallah karşımızada hayırlısı çıkar diyorum.
@arjen553 Malesef bu bütçede sedana odaklanmak arac marka model seceneği iyice kapatıyor.
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler, şuan ofisteyim hala marka model araştıyorum. biraz önce woswogen boralara falan baktım lpgli, o araçlarıda beğeniyorum ama 99/2000 model arabaya 15000TL vermeye gönlüm razı gelmedi. Hayat bu yarın ne olacağı belli olmaz bu yüzden mümkün olduğunca acil bir durumda elden çıkartabileceğim yada bir 3 sene sonra pert fiyatına gitmeden tekrar helaliyle birine satabileceğim bir araç olsun istiyorum. Araç elimde 5 kalmasın yani çünkü 3 sene içinde aracı satıp daha marka/modelli bir ikinci el almayı planlıyorum.
Merhaba. öncelikle LPG'li araç diyorum. 15.000 TL'ye dizel alırsanız emin olun taksi çıkması, şirket aracı, kiralık araçlar, masraflı araçlar olur. Ama temiz bir LPG'li sedan bulabilirsiniz. Albea olabilir. Nispeten model yılı yüksek olur. Dacia Logan olabilir. Renault Megane 1 olabilir (Bu aracı daha baskın öneririm). Elden kolay çıkmaz ama fiat marea'da güzeldir. Aralarındaki en rahat araçlardandır. Motoruda sağlamdır, biraz fazla yakar. LPG'li iken makul yakar.
c3 lerin yakıtları çok çok iyi... ancak fiyatları düşük gibi, full c3 2004 2005 model 16000 e bulunabiliyor. neden tutulmadı bu araçlar?
quote:
Orijinalden alıntı: ilkdostun
quote:
Orijinalden alıntı: dogukan21
Dizel c2 veya c3 bakabilirsin.
Accent tüplüde olur.Gönlün var ise..
c3 lerin yakıtları çok çok iyi... ancak fiyatları düşük gibi, full c3 2004 2005 model 16000 e bulunabiliyor. neden tutulmadı bu araçlar?
Tutulmadı değil aslında,zira geçen 2004 full c3 130 binde idi yaklaşık.16 istedi adam 2 günde sattı.Yakıtı bu arabayı makbul kılıyor.
Dizel ve 100 bini görmüş araçlara pek sıcak bakılmıyor o kadar.He ben alırmıyım.Evet alırım...
Hele 90 hp lik olanlar tam bir canavar.Dizel,benzinli performansı...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ilkdostun
quote:
Dizel c2 veya c3 bakabilirsin.
Accent tüplüde olur.Gönlün var ise..
Tutulmadı değil aslında,zira geçen 2004 full c3 130 binde idi yaklaşık.16 istedi adam 2 günde sattı.Yakıtı bu arabayı makbul kılıyor.
Dizel ve 100 bini görmüş araçlara pek sıcak bakılmıyor o kadar.He ben alırmıyım.Evet alırım...
Hele 90 hp lik olanlar tam bir canavar.Dizel,benzinli performansı...
c3 ün dizel ve benzinlide şehir içi ve şehirdışı yakıt oranı ne kadardır. Bende hemen hemen aynı bütçeye sahibim ve ayda ortalama 20 gün, günlük 90 km yol gitmem gerekiyor. Şehirdışı ama yol biraz virajlı ve tek şerit. C3 yada başka bir öneriniz var mı? (yüksek model bi araç olsun istiyorum)