Şimdi Ara

16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor

Herkese selamlar,yeni sistem topladım fakat kullanılabilir ram problemlemi ile karşılaştım.Bios güncelledim driverları yükledim,ram in slotunu değiştirdim ama bir türlü 16 gb olarak çalıştıramadım (16 gb yazıyor ama kullanmıyor) Bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim.

Anakart:Msı x370 gaming pro carbon
    Ram:Geil Evo X 3000 mhz 8X2
    Bİos:Kendi sitesinde ki en güncel bios

• Ramin biri arızalı büyük ihtimalle aynı sorunu yaşamıştım. Ramleri tek tek takip sistemi açmayı deneyin bir tanesiyle boot olmayacaktır muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler,ben de ondan şüphelendim fakat ramleri tek tek taktığımda sıkıntısız çalışıyor o.c de yapılabiliyor,fakat 2x8 taktığım zaman 2133 olarak çalışıyor ve xmp yi açtığımda pc kendini sürekli kapatıp açıyor.Kaç gündür uğraşıyorum deli olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Bezirgan -- 11 Mayıs 2018; 9:27:30 >
  • Çok enteresan o zaman. Dual kit ram de böyle bir sıkıntı olmaması lazım. Msi anakartlar am4 platformunda ram konusunda sıkıntılı diyorlardı ama.

Hocam ryzen de 3000mhz sıkıntı yaratıyor diye bişey duymuştum yanlış değilsem. Xmp açıp hızı 2933 yada 3200 yapıp bir şansınızı deneyin. Ama kullanılabilir ram konusunda bir fikrim yok belki daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur.

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Yıllardır bilgisayar ile uğraşıyorum ilk defa böyle birşeyle karşılaştım,ram'in uyumsuzluğuna baktım fakat bu şekilde pc toplayan birçok insan gördüm parça uyumsuzluğu yok,dual channel takınca sapıtması da ayrı birşey bilemiyorum Cevaplar için teşekkür ederim
  • Sorun hala devam ediyor,bilgisi olan var ise el atarsa sevinirim
  • İşlemci sogutucusunun vidalarını fazla sıkmış olabilir mısınız? Bir arkadaşım bu yüzden ram lerde sıkıntı yaşıyordu. Anakartın ram slotlarini kastirdiği için bazı slotlar iptal olmuştu. Daha sonra işlemci sogutucusunu sokup takınca düzelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa.elver -- 11 Mayıs 2018; 18:34:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sefa.elver kullanıcısına yanıt
    16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor

cpu z de nereye ne takıldığı her ayrıntısıyla gözüküyor,ama hala bios 8 gb olarak görüyor,IT olan bi arkadaşıma sordum o da bios u default a getir demişti onu da denedim ama hala sorun devam ediyor maalesef

• sefa.elver kullanıcısına yanıt
    Sefa Elver sana kurban olayım Elini ayağını öpeyim hakikaten işlemci vidalarını biraz gevşettim ve 16 gb olarak gözüküyor şaka gibi ama gerçek Abi müthiş mutluyum şuan Yarım milim için günlerdir kendimi yırtıyormuşum.Hocam çok çok çooook ama çok teşekkür ederim sorunum çözüldü Herkese yorumlar için teşekkürleeeeeer 16 GB Ram'in 8GB olarak kullanıyor

• Fatih_Bezirgan F kullanıcısına yanıt
    estagfurullah ne demek forumun amacı zaten bunun için sorunlarımza çözüm bulmak yardımcı olduğum için çok mutlu oldum hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa.elver

İşlemci sogutucusunun vidalarını fazla sıkmış olabilir mısınız? Bir arkadaşım bu yüzden ram lerde sıkıntı yaşıyordu. Anakartın ram slotlarini kastirdiği için bazı slotlar iptal olmuştu. Daha sonra işlemci sogutucusunu sokup takınca düzelmişti.
    Bunu yazmaya girmiştim.
    Sorun çözülmüş.

Aynısı başıma geldi.
    Çok saçma birşey ama maalesef bir kaç kişinin daha başına gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.