Şimdi Ara

16 GB Ram var ancak 7,94 GB Kullanabiliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımda 16 GB RAM mevcut ancak kullanılabilir miktar olarak 7,94 GB olarak görünüyor ne yaptıysam bir türlü düzeltemedim Ram slotlarını değiştirdim (slotlarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum kartım daha 5 aylık ve gerekli programlarda bütün slotlar gözükür durumda) ''msconfig'' kısmından bellek üst sınırını ayarladım ancak ayar tekrar sıfırlanıyor. format atıp bios'u tekrardan güncel sürümü ile kurulum yaptım ancak düzeltemedim daha önce yaşamış veya sorunun çözümünü bilen var ise yardımcı olursanız sevinirim.

Ram: Crucial 16 GB (2x8GB) ddr4 3000 MHz
    Anakart: Asus prime b350-plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercansensoy -- 18 Temmuz 2018; 12:58:4 >

• once tek slot rami tak windows a gir sonra kapat ardindan iki ram i de tak ve calistir bakalim olacak mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım 2 RAM'i de tek slot halinde takıp bilgisayarı çalıştırdım ilk denediğim RAM'de bilgisayar açıldı ancak windows açılmadı diğer RAM'de ise windows açıldı sanırım ilk denediğim RAM'de sorun var iki RAM'i de takıp çalıştırdığımda sonuç aynı 16 GB ram görüyor kullanıabilir miktar 7,94. ancak benim canımı sıkan nokta RAM'lerden birisinde sorun varsa eğer mevcut RAM miktarını neden 16GB gösteriyor ve RAM'ler 5 aylık 0 alındı eğer bozulduysa bu kadar kısa sürede bozulması tuhafıma gitti :D
  • Ramlarde sıkıntı olsa 16 gb göstermez kardeşim yerlerini değiştirmeyi diğer slotlarda dene

• sercansensoy S kullanıcısına yanıt
    biosu resetleyip, kapat bu sefer ardindan tek slot ramle dene ve win acilirsa iki slotu tekrar tak hocam bu sekil calismasi lazim. bizde threadripper li bi makina var 64gb ram aldik 32gb kullanilabilir goruyordu herseyi denedik inanmazsin bu sekil cozduk ama bazi adimlari atlamis olabilirim nasil calisti bende tam olarak anlayamadim ama oldu.

• hakan52400 kullanıcısına yanıt
    onuda denedim ancak 1-3 ve 2-4 slot'larında denedim 1-2 veya 1-4 gibisinden denemedim onları da akşam işten geldiğimde deneyeceğim
  • aynen bu sekildi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    tamamdır akşam işten geldiğim zaman deneyeceğim tekrardan teşekkür ederim
    sadece 1 şey sormak istiyorum emin olmak adına tek ram slotla çalıştırdığımda windows açılırsa 2. rami slot'a bilgisayarı kapatıp takıyorum değil mi ?
    aynen hocam pc acikken hicbir eleman cikarilip takilmaz, kapatmak gerekir, psu nun salterini de kapat az bekle
  • Tamamdır akşam deneyip yazacağım tekrardan

• Sorun sanırım benim RAM’lerde ikisinide tek tek takıp çalıştırdığım zaman birisi ile bilgisayar açılıyor ama diğeri ile açılmıyor

Hocam son durum nedir ? Aynı çalışan rami farklı slotlarda da denediniz mi ? Slotlarla ilgili bir sorun var mı onu görmek için soruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok garip bir durum statik elektrikte olabilir anakart arızalı da olabilir. Başıma geldi bazen ramler çalışıyordu bazen çalışmıyordu çareyi anakart ve ramleri değiştirerek buldum.

• bilgisayar kapalıyken anakart üzerinde ki MemOk tuşu ile başlatın bilgisayarı düzelebilir
  • haldigo kullanıcısına yanıt
    Biraz geç olacak sanırım gerçi biraz değil bayağı bir geç oldu 1 sene olmuş :D yardımlarınız için teşekkür ederim öncelikle, Ramleri Vatandan almıştım garantiye verdim 20 gün sonra vatandan aranıp Ramlerin bozuk olduğunu ve para iadesi yapacaklarını söylediler yani 2 Ramden 1 tanesi bozuktu
  • anakarta bir baktır derim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.