Şimdi Ara

16299-2K EKRAN Acer Nitro 5 AN515-58-51U3 i5-12500H 8GB RAM 512GB SSD 165HZ 15.6' WQHD LCD RTX 3050 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.399
Cevap
67
Favori
78.871
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler hocam hepimize hayırlı olsun. msi gt72 bir on sene götürmüştü umarım bu da benzer performans verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da geldi cihaz. Ekran 2k. Şuan eksik ram olduğu için oyunlarda takılmalar var. Freesync monitöre taktım gsync menüsü aktif olmadı. Hdmi 2.1 monitör ve kablo ile olma ihtimali var. Yanına 16lık ram eklemeyi düşünüyorum 16+8.

• all_rock kullanıcısına yanıt

Ram taktım ama takmadan önce de olmuştu.

• Laptopun kurulumunu ve ram montajını yaptım. Toplamda 16 GB bellek olmuş oldu. Şu an gayet stabil çalışıyor. 2K ekran ve 165 HZ panel ile geldi. Oyun olarak sadece LoL ile deneme yaptım şimdilik. En yüksek ayarlarda ve 2K çözünürlükte ortalama 200 FPS aldım. Sıcaklık değerleri gayet iyi. GPU en yüksek 70 derece, CPU ise 75 dereceyi görmüş. Sürücüleri Windows 11 otomatik kuruyor. Ama ses sürücülerini elle yükleme yapmanız gerekmekte. DTS ses kodek desteği olduğu için bu programları haricen yüklemeniz lazım. Ayrıca hoparlörler DTS desteği olmadan çok kötü ses çıkışı veriyor. DTS ile birlikte biraz toparlıyor kendisini ama yine tatmin ettiğini söyleyemem bir oyun laptopu için. Özetle fiyatına göre makul bir laptop bu fiyatlara da artık kolay kolay bulamayız. İhtiyacı olan varsa bence indirimler bitmeden alsın. Laptop ile birlikte Sata HDD veya SSD takmanız için aparat ve vidalar geliyor. Ayrıca NVMe disk takmak isterseniz de 2. slot anakartta mevcut vidası da yine aynı şekilde geliyor. Windows 11 kurmanızı öneririm Windows 10 ile birlikte bazı problemler yaşayabilirsiniz sürücüler ile ilgili. Windows 11 kurulumu esnasında Intel VMD driverlerini tanıtmanız lazım yoksa depolamayı görmüyor kurulumda. Ya da biosdan VMD özelliğini devre dışı bırakmanız lazım. Haricinde Windows 11 kurulumu, masaüstü ve sürücüleri kurulumu tamamlanana kadar touchpad çalışmadı bilginiz olsun. Windows 11 WiFi adaptörünü de otomatik olarak görmüyor, sadece ethernet adaptörünü görüyor. Sorusu olan arkadaşlar varsa ürün ile ilgili yazabilir. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• LUCENZO_ L kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionn9434 -- 17 Kasım 2024; 15:51:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam VMD sürücülerini format usbsine atabilirsiniz oradan tanıtacaksınız. Bios güncellemesi mevcut. Onu da Acer'in sitesinde seri numarasını yazarsanız laptopun uygun sürücü ve yazılımlar çıkıyor. Bios kısmından en son sürümü oradan indirip çalıştırabilirsiniz.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionn9434 -- 17 Kasım 2024; 15:51:24 >
  • VMD driveri yeterli görmesi için kurulum esnasında.

Bilgiler için teşekkürler. Ekran intel uhd graphics olarak gozukuyor. nasil gecis yapicaz ekran kartina. ekran yazilar kotu baya. ekran karti suruculeri kurdum

• mucoplus kullanıcısına yanıt

RTX 3050 driverini Nvidia'nın sitesinden indirip kurduysanız ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yüksek grafik gücü gerektiren uygulama veya oyunlarda otomatik olarak harici GPU devreye giriyor. Geri kalan işlemlerde iGPU (Intel UHD) çalışır. Haricinde HDMI portundan farklı bir ekrana görüntü aktarırsanız direkt olarak RTX 3050 her konuda devreye giriyor. Yazıların kötü gözükmesinin sebebi ölçeklendirme ayarından olabilir. Ekran ayarları kısmından ölçeklendirme ayarını deneyerek kendinize en uygun ayarı bulmanız lazım. Genelde %125 tam nokta atışı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUCENZO_ -- 9 Haziran 2023; 22:7:3 >
  • bende teslim aldım bugün bilgisayarı ve windows 11 yükledim.lisans anahtarı satan bir arkadaş vardı .ondanmı alsam yada başka lisanslamanın bir yolu varmı acaba

teşekkürler. fakat bana ekran renkler mat geldi . onceki 10 yıllık pc bile daha parlakti sanki.

• Ben ram olarak iki adet 16gb
    Fırsat: Corsair Vengeance SODIMM 16GB (1X16GB) 3200Mhz CL22 1.2V DDR4 Ram (CMSX16GX4M1A3200C22)
    amazon
    Fırsat: Corsair Vengeance SODIMM 16GB (1X16GB) 3200Mhz CL22 1.2V DDR4 Ram (CMSX16GX4M1A3200C22)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09KN7463D?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_NCDRF9KK2VDT2CRGP998

Sipariş ettim. Toplam 1731 lira civarı tuttu umarım uyumludur.

Düzenleme: sipariş RAM ler gelince sorun çıkmazsa içinde bulunan RAM i isteyen olursa 500 e bırakabilirim konum: Hatay/İskenderun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HernanCORTES -- 9 Haziran 2023; 22:39:29 >

• mucoplus kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam. Ben de masaüstü bilgisayarımda IPS panel kullanıyorum. Laptop ekranının renk gamı çok yavan geliyor.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionn9434 -- 17 Kasım 2024; 15:51:16 >
  • Freedos.

• lastresort78 kullanıcısına yanıt

Hocam örnek fotoğrafları paylaşabilir misiniz deneyimleriniz önemli ben de trading view için düşünüyorum. Teşekkür ederim

• Freedos olarak geliyor hocam.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.