3050 ile 4050 arasında dağlar kadar fark olmadığını okumuştum. Fiyat ve 2k Ekran avantajı sebebiyle Acer'ı aldık biz. Ekranı gerçekten şahane. |
16299-2K EKRAN Acer Nitro 5 AN515-58-51U3 i5-12500H 8GB RAM 512GB SSD 165HZ 15.6' WQHD LCD RTX 3050 (6. sayfa)
-
-
Hocam aile hekimliği yapıyorum.Mobil hizmet olarak bazı günler köylere gidiyorum bütün gün.Her köyde bana verilen alanda priz olmuyor.Bu yüzden mac beni çekiyor.
Fakat öte yandan e-imzam usb.Şimdi dönüştürücü çalışır mı/ Çalışmaz mı gibi kafamda soru işaretleri de var.O yüzden çok aradayım
Bu arada konu dağılmasın gerçekten ekran çok güzel.165hz olması da cabası.Şuan yarı parlaklık full ekranda bataryayı sadece youtubeda video oynatarak deniyorum.Sonrasında 60hz ile denicem.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunda ekran kartının 95 watt gücünde olması avantaj.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. Satın alan çoğu kişi fanları yüksek ihtimal turboya almadı,veyahut çok ciddi işler yapmadı lakin biraz araştırmalar sonucu ve kendi cihazımdan vede bugün teşhirdeki an515-58'leri incelemem sonucunda hepsinde bu 6500rpm+ üstünde ki ciddi manada titreşimli çalışma sorunu ve de kasayı bu denli titretmesi uzun vadede sorun yaratacağını düşünüyorum. Eski An515-55 laptopumda da aynı fanlar var diyebilirim asla böyle değildi gram hissettirmezdi. 14 inç incecik kasadaki Rog Zephyrus 7900 rmp'de yarısı kadar titreşim vermiyordu maalesef. Konfor ve uzun vadede kasa rijitliğini bozması ve fan sağlığı açısından sorun yaratacağını kestirmek zor değil bence.
Cihaz hakkında tek ama ciddi eleştirim bu, soğutma performansı tabi ki çok iyi. İdeapad Gaming 3i'den sonra ki en iyi soğutma mevcut şu an giriş segmentte lakin bu işi yaparken normal şekilde çalışmıyor.
-
Acer övücü diyen bir dostum vardı, yani gerçekten övülecek kısımları övmek markanın hakkını vermektir ama gömülecek kısımı gördümmü de güzelce araştırdıktan bizzat teşhir ürünleri ve epey bir kişiyle birebir görüştükten sonra bana özel olmadığını anlayınca yani baya baya Acer bu kötü durumu bilerek sürmüş ki bende güzelce gömerek iade edeceğim.
3 tane teşhir laptop inceledim AN515-58. Hepsi çok ciddi titreşimli çalışırken(masa titretiyor), biri ise titreşimlinin yanında belli ki titreşimin verdiği zararla fan epey bir sürtme sesi çıkararak çalışıyordu. Daha 3-4 aylık teşhir üründe ilk defa gördüm bu durumu.
-
Eline sağlık, sonunda gerçek bir inceleme okumuş olduk.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@Laptopist yeterli bilgiyi vermiş aslında, farklı bilgisayarlarda da gözlemlemiş. Forumdaki diğer arkadaşlar da bu durumu doğruluyor mu? Makineyi aldım kapalı kutuda duruyor, eğer böyle bir problemi varsa direkt iade edeceğim Amazon'a. Desteklerinizi rica edeceğim. Teşekkürler şimdiden.
-
Cihaz daha elime ulaşmadı, ancak kullanan bir arkadaşım turboda titrediğini doğruluyor ancak normal kullanımda bir sorun yaşamamış
-
dağlar kadar fark DLSS 3 ve FG yaygınlaşınca olacak...
-
Oyunla işim olmayacak aslında, ofis programları, internet, biraz da kodlama üzerine çalışmak istiyorum. Evde halihazırda i5 8.nesilli bir HP pavilion'um varken bu makineyi aldım. Belalı bir makineyse hiç canımı sıkmasına izin vermeden kutusunu da açmamışken iade edeyim diyorum. Alırken yaşadığım heves şu an biraz can sıkıntısına dönüştü açıkçası.
Halihazırda kullandığım makine aşağıdaki linkteki makine. Ne dersiniz, macera aramadan direkt iade mi etsem?
amazonHP, Gaming Pavilion 15.6" FHD Dizüstü Bilgisayar, Intel Core i5 8300H, 8GB RAM, 256GB SSD , Nvidia GeForce GTX1050 Ti 4 GB, Freedos ,9EY02EAhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08692BJ5Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&psc=1
-
Halihazırda kullandığınız cihaz amaçlarınız doğrultusunda teknik olarak yeterli gözüküyor, ben de benzer amaçlarla 1650 bir notebooktan zam öncesi geçiş için geçtim açıkçası o yüzden karar size kalmış. Çevremde kullananlar memnun şuanlık(aynı kasa 3050ti varyant). Amazon politikasını hala değiştirmediyse 30 gün içerisinde cihazı deneyimleseniz de iade alıyor olması lazım, tabi fiziksel bir zarar vermediğiniz sürece. O yüzden eğer teknik özellik olarak geçmenize değer olduğunu düşünüyorsanız bence bir açıp deneyin, eğer içinize sinmezse iade edersiniz. İşlemci ve ekran olarak kesinlikle alternatifi yok bu bütçede yani iade ederseniz geri dönüşü yok maalesef. Bu arada sentetik testlerde iki cihazın işlemcileri arasında 2 kat fark var, ki bu bence azımsanamayacak bir fark.
-
Teşekkürler hocam. Freedos bilgisayara işletim sistemi yüklenmesi durumunda geri alınmaz gibi bir şey okumuştum hepsiburadada. Amazonda da benzer bir durum var mıdır bilemiyorum. Kusura bakmayın siz cihaza işletim sistemi yüklemişsiniz o yüzden iade alamayız derler mi emin olamıyorum. O nedenle kutusundan bile çıkarmadım aslında.
-
Bundan öncesinde hepsiburada üzerinden lenovo bir cihaz aldım, 7 24 coil whine ile çalıştığı için iade etmiştim. Windowsu silip gönderdim, sorunsuz onaylandı. Tabi her satıcı, site aynı değil isterseniz amazon desteğe bu konuyu danışın
-
Arkadaşlar ben tamamen tecrübeme dayanarak bir yorum yaptım. Yani son 2 senede 4 farklı gaming laptop vede satın aldırdığım insanlara vs. onlarca başka model kullanmış biri olarak ilk defa bu kadar ciddi bir titreme ve özellikle klavye tarafında yani bu kadar titreme ile turbo fanda oyun oynayamazsınız ben diyeyim çünkü ben 1 saat denedim acaba kullanımıma bir etkisi olur mu diye, ellerim cidden böyle uyuştu titreşimden.
Lakin otomatik fanda,6000 rpm civarlarına kadar titreme makul seviyelerde. Can sıkmaz, 4500 altında ise titreme hiç yok. Soğutması da kötü olmadığı için o rpmlere hep çıkmazsınız diye düşünüyorum, tek tavsiyem turbo fanda kullanmayın yani uzun süre o titreşime maruz kalan plastik kasanın ne rijitliği kalır, ne de o fanların ömrü uzun ömürlü olur.
Teşhir örneği vermemin sebebi teşhirdeki laptoplar genelde kullanıcıya sunulduğu için sorunsuz olmalıdır ki bakan adamı kendine çeksin. Yani Vatan'da ki çalışanda aynı şekilde bu titremeyi ve sesi görünce bi şok oldular.
-
Ben oto fanda kullanırım, yük bindiren işlemler yapmam diyenler bu dediklerimi sorun etmeyebilir. 4500 rpm altında titreşim yok.
-
@laptopist analizlerinden sonra iptal ettim
Turbo da tüm cihazlarda aynı sorun olabilir ya kız hocam. Zaten normal şartlarda turbo da çalışmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun dönem idare etmesini istediğim için illaki turboya işimiz düşer diye düşündüm.
Kaygınızı anlıyorum hocam, ben daha önce de turbo modu olan notebooklar kullanmama rağmen deneme amaçlı 1-2 sefer harici açmadığım için sorun etmedim açıkcası
-
Bugün elime ulaştı, ürünün pozitif ve negatif yanları var. Ekran bana da 2k olarak geldi ve gerçekten güzel bir panel, renk doğruluğu olsun, parlaklığı olsun gecikmesi olsun. Ancak tasarım olarak lenovo ideapad 16 inç modeline göre tatmin etmedi açıkçası. Daha kalın, çerçeveler daha kalın ve oyuncu görüntüsü çok baskın. Bunun haricinde kasa kalitesi ise plastik için çok fazlasıyla tok denebilir. Esneme yapmıyor, montaj bölgeleri gıcırdamıyor. Daha önce deneyimlediğim lenovo bu konuda biraz daha düşük kalite izlenimi verdi. Touchpad tuş hissiyatı da gayet iyi, lenovoda bunu eksiklik olarak gördüğüm için ekliyorum. Hoparlör bir harika değil ancak tatmin edici, aspire 7 modeline göre basslar daha dolgun ve ses seviyesi yüksek. Fan sesi olarak beklediğimden iyi, dikkat dağıtmıyor hatta odaklanmazsanız duymazsınız. Açıkçası pil konusunda büyük beklentilerim yoktu zaten 2k ekranlı olduğundan ancak bu kadar beklentimin altında olmasını da beklemiyordum. Uygun ayarlarda 2-3 saat kullanım anca verir maalesef. Kısacası pil ömrü ve cihazın kalınlığını tolere edebilecek olanlar alabilir bence, benzer fiyat bandında emsali yok açıkçası. 19k civarına 16 inç lenovoyu bulursanız(aynı özellikte olan) bence o daha alınası bir cihaz gibi ancak 3050-3050ti cihazlara çok vermek de mantıklı gelmiyor bana bir yandan, 4050 ile aradaki fark uçurum malum... Demem o ki bence alınabilir bir ürüni, tabi ihtiyacınız varsa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X