Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben düzceliyim. Yanımızdaki bina bizim binaya doğru devrilmişti bizim araba altında kalmıştı. Binada 3 kişi hayatını kaybetti. 1 tanesinin beyni dağılmıştı çok kötü durumdaydı. Kadınların ve çocukların beraberce yattığı bir boş bir temel vardı onlardan poşet istemiştik adamın kafasını koymak için. Çok kötü bir durumdu.
  • Ben En çok hissedilen yerlerden birinde Gemlik/Bursadaydım. Apartman 6 katlıydı biz 6.katta oturuyorduk.O gün tatilden gelmiştik sanırım 5-6 yaşındaydım.Ben uyuya kalmıştım.Gece karanlığında gözlerimi açtığımda babam uyanmış beni kucağına almıştı ev salıncak gibi sallanıyordu.Zor kurtulduk.Apartman yıkılmadı.Bütün geceyi sokakta geçirdik.3-4 hafta sonra Bursaya taşındık.Şu anda Bursadayız.Ama farklı bir evde...Çok kötüydü kısaca.
  • Bende yaşadım . yalovada oturuyoruz bina 3.katında o gece gec yattım deprem olunca bısı anlamamıstım bıraz garıp hıssettım dısarı cıktık her bına yıkılmıs cıglıklar aman allahım cok kotu bırseydı yesıl alanlara cadır kurmuslardı orada 1 hafta kaldık sonra evın yanında alan var oraya baraka yaptık yaklasık 3-4 ay kaldık cok kotuydu
  • Bende istanbulda oturuyorum 17 ağustos depremini ben yaşamadım uyuyordum o arada ailemin çığlıklarıyla uyandım ama deprem bitmişti çok şükürki yaşamadım ancak 17 ağustos sonrasındaki depremi yaşadım ben o sırada annemle kirapçıdaydık okull hazırlıklarını yapıyorduk o anı unutamıyorum.İnşallah birdaha Türkiyem büyük deprem yaşamaz.
  • dinlenme tesisinde yaşadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jackoba

17 agustos 1999, o zmn avcılarda oturuyorduk.Önümüzdeki binanın gözümün önünde yıkıldıgını gördüm. Bizim binaya bişe olmadı sadece çok agır hasarlı olarak atlatmıştık ama komşularımızın birçogunu kaybettik.
    Tam 2 sene yurtdışında ikamet ettik, bu psikolojiyi atmak kolay olmadı. Ve hala istanbuldayım en küçük bir sarsıntıyı deprem sanıyorum.
    Var mı büyük depremi yaşayan arkdş bnm gibi? Yakınını kaybeden ya da psikolojisi bozulan?

Benim Anne tarafım avcılarda yaşıyordu o yıllar dayım evdeydi deprem sırasında avcılar merkezde ... deprem sırasında 5. katta televizyon izliyomuş... bir anda önündeki televizyon masasının ona doğru yaklaştığını görmüş ve altındaki boxerla kendini sokağa atmış... dışarıda bissürü insan vardı diyo ben bpxerla merdivenlerden aşağıya uçarak inmiş... deprem sırasında biz tatildeydik TEKİRDAĞ\ŞARKÖYDE ordada kötü hissedildi ... dedemler anneanemlerle bizim şarköydeki evde oturuyoruz o gece çok kötü dişim ağrıyodu erken yattım dedem sabaha kadar balkonda oturu televizyon izler kolay kolay yatmaz öyle sabaha karşı oldu zaten deprem ben diş ağrısından uyuyamamışım uyandım mutfağa gittim herkez uyuyo dedem hariç dedemde içmiş RAHMETLİ hiç ayık bir gecesi olmadı o balkonda ben mutfakta su içiyorum rafta furan bardaklar teker teker düşmeye başladı ayaklarım titriyo hemen koridora attım kendimi anneannem kalktı bi bağoırdı bütün ev uyandı babam kardeşimi aldı 20 saniyede çıktık evden .... inanılmaz bir geceydi ve ben daha 10 yaşındaydım ... ALLAHIM BİRDAHA YAŞATMASIN ...

• İstanbulda yaşadım.Çok şükür çevremizde hiçbir bina zarar görmedi.Tüm depremzedelere geçmiş olsun diyorum.Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın.
  • Ben de İstanbul'da yaşadım (Kozyatağı tarafı) şükür ki sallantıdan başka bir şey olmadı. Allah bir daha göstermesin ama, önlem almadan da sırf Allah'a sığınmak olmaz. Siz ne gibi önlemler aldınız? Önlem aldınız mı ya da? Biz yarın Ataşehir'e taşınacağız Allah'ın izniyle. Gerçi buradaki yapılar da fena sayılmaz, ama Ataşehir tünel kalıplı, depreme dayanıklı yapıldı. Evlerinizin durumu nasıl? Güçlendirme yapıldı mı, ya da gerek var mı? Depreme karşı çok vurdumduymaz bir tavır içinde çünkü herkes. Millet üzülüyor ama önlem almıyor. Önlemini alıp, ondan sonra Allah'a tevekkül etmeliyiz.
  • quote:

17 agustos 1999, o zmn avcılarda oturuyorduk.Önümüzdeki binanın gözümün önünde yıkıldıgını gördüm. Bizim binaya bişe olmadı sadece çok agır hasarlı olarak atlatmıştık ama komşularımızın birçogunu kaybettik.
    Tam 2 sene yurtdışında ikamet ettik, bu psikolojiyi atmak kolay olmadı. Ve hala istanbuldayım en küçük bir sarsıntıyı deprem sanıyorum.
    Var mı büyük depremi yaşayan arkdş bnm gibi? Yakınını kaybeden ya da psikolojisi bozulan?

dur tahmin edim

Deprem bittigi zmn göle gittiniz
    ve ekmek size 60.000 liraya kadar indirim yapildi

demi ?

• istanbul z.burnundaydık. 6 yaşındaydım balkonda yatıyodum yağmur yağıyodu sanırım hatırlamıyorum pek. annemle aşağı indiğimizi hatırlıyorum. 7 tane site vardı karşımızda onlardan biri yıkılmıştı bizim bina sapasağlamdı. abimde deprem olduğu zaman boluda okuldaydı. göçük altında kaldı. kurtuldu çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horned Hand -- 16 Ağustos 2008; 15:56:32 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Ben de izmitte idim lise 2 ye geçecektim eylül de işte 15 yaşında falanadım Allah bir daha öyle bir feaket göstermesin

Amin, inş birdaha böyle bir felaket yaşamayız ülke olarak. Yoksa Türkiye zor toparlar kendini

Memleket bu kafayla gttikçe daha büyüklerinide yaşayacak..
    Masumlar hayatlarını kaybedicek ama devleti yöneten sahtekarlara hiçbirşey olmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: donelljones
    Masumlar hayatlarını kaybedicek ama devleti yöneten sahtekarlara hiçbirşey olmayacak.
    sıyaset.sıyaset.sıyaset.
    hayatımızın her alanı sıyaset.yeter

bır konuyada sıyası emellerınızı alet etmeyın yahu

allah ınsallah bır daha yasatmaz.
    fakat doganın kanunu bu depremler olagan doga olayı vede denıldıgı gıbı deprem degıl bına oldurur.allah ınsana akıl vermıs dusunsun dıye.ama bız calmısız malzemeden yıkanmamıs kumu ınsaatta kullanmısız.demır ı eksık koymusuz.ondan sonra deprem oldurdu.
  • Gölcük' te yaşadım.Tam fay hattının üstünde oturuyormuşuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

quote:

Orjinalden alıntı: donelljones
    sıyaset.sıyaset.sıyaset.
    hayatımızın her alanı sıyaset.yeter

bır konuyada sıyası emellerınızı alet etmeyın yahu

allah ınsallah bır daha yasatmaz.
    fakat doganın kanunu bu depremler olagan doga olayı vede denıldıgı gıbı deprem degıl bına oldurur.allah ınsana akıl vermıs dusunsun dıye.ama bız calmısız malzemeden yıkanmamıs kumu ınsaatta kullanmısız.demır ı eksık koymusuz.ondan sonra deprem oldurdu.

2. paragrafta ne güzel açıklamışsın işte.
    Neden siyaset diye yakınıyorsun. İşin gerçeği bu.

• Valla 14 yaşındaydım herkes çıkmışgitmişti evden bende horul horul uyuyodum...Ama annemdeki cesaret kimsede yoktu herhalde deprem esnasında eve tekrar girip beni uyandırmış bende uyamamla direk dışarı çullandım....O zaman evimiz 1 katlıydı....Şimdi 4 katlı Allah Kazalardan belalardan uzak tutsun Yarabbiiimmmm!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: SilverQuasar

Ben düzceliyim. Yanımızdaki bina bizim binaya doğru devrilmişti bizim araba altında kalmıştı. Binada 3 kişi hayatını kaybetti. 1 tanesinin beyni dağılmıştı çok kötü durumdaydı. Kadınların ve çocukların beraberce yattığı bir boş bir temel vardı onlardan poşet istemiştik adamın kafasını koymak için. Çok kötü bir durumdu.

Hangi binaydı o? (Bende Düzce'liyim.)
  • Sakaryadaydım.Karasu ilçesinde.Gözümün önünde evler tek tek yıkılıyodu.Allah'ıma şükürler olsun bizim ev yıkılmadı.O zmn da tatildeydik.Daha 6 yaşında bolca ceset gördüm.Allah kimsenin başına böyle depremler getirmesin
  • ben olay anında uyuyordum. annem bizi uyandırdı kapıya yöneldik fakat çelik kapıydı açılmadı. deprem bitince çıktık dışarıya hemen yakındaki futbol sahasına gittik geceyi orda geçirdik. sabah geldik baktık eve sadece apartmanın dışındaki zillerin altındaki 1 fayans yerinden çıkmış yere düşmüş. binada hiçbir hasar yoktu. hiçbir kayıp yaşanmadı.
  • Üniversiteyi kazandığım yıldı.
    Sitelerdeydik.
    Yan sokakta 60kişi falan öldü.Bir bina diğerini itti 6 katlı 2 binada çöktü
    Bizim bina 4 katlıydı en ufak çatlak bile olmadı
    Psikolojik fazla tesir etmedi.Üniversite yurt falan unuttuk gitti o sıra
    (salondaydım, en çok ben korktum diyebilirim evde,)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macromedia -- 16 Ağustos 2008; 19:28:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.