Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu anda evimizin hemen karşısında ölenleri anmak için toplandılar... ölenler için bi anıt var yalovalılar bilir
  • Almanya'dan her sene tatil için 1 aylığına Türkiye'ye gelirdik.

Dedemlerin evinde 3.katta kalıyorduk,Bayrampaşa Terazidere'de.

Depremi tüm şiddetiyle 45 sn boyunca yaşadık.Uykudan fırladık.

Bayrampaşa'da hiç yıkık bina görmedim,gerçi 4 gün sonra zaten Hamburg'a dönmüştük.Haliyle depremden sonra pek İstanbul'da gezmediğimiz için bilançoyu göremedim,iyiki de görmemişim.

Ama depremin yazın olması sanırım can kaybını az da olsa azaltmıştır,bayağı bir insan şehir dışına tatile çıktığı için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Almanya'dan her sene tatil için 1 aylığına Türkiye'ye gelirdik.

Bayrampaşa'da hiç yıkık bina görmedim,gerçi 4 gün sonra zaten Hamburg'a dönmüştük.Haliyle depremden sonra pek İstanbul'da gezmediğimiz için bilançoyu göremedim,iyiki de görmemişim.

Ama depremin yazın olması sanırım can kaybını az da olsa azaltmıştır,bayağı bir insan şehir dışına tatile çıktığı için.

yalovaya tatile gidenler

• quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

arkadaş, %47nin sorunu değil bu. %47de olmayıp ovaları imara açanları başımıza getirenler de var.
    sordum, sen öğrencisin cevabını aldım
    bu durmanı gerektirmez. gidebildiğin her yere gidebilir, görevini yapmayan belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunabilirsin. ama bulunmayada bilirsin o sana kalmış

tepki göstermek, sessiz kalmamak demek.
    imzamdaki başlığa bir göz gezdir kaç kişi sessiz kalmış kaç kişi kalmamış. bu halka her şey müstehak diyorum. depremden sonra depremi hatırlayan bir halk

haklısın dostm. İnsanlar cabuk unutuyor ne yazık ki. birde şöyle bi durum var, bir olay olunca aklımız başımıza geliyor.Deprem olana kadar yetkili kimsenin umursuyacagını düşünmüyorum. Yazık yine insanlar ölecek, söylenen rakamlar çok fazla çok kötü.. Bence ülke tekrar kalkınamaz toparlayamaz kendisini böyle bir deprem sonrası daha.
    imzandaki bilgiler içn tşkler..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Almanya'dan her sene tatil için 1 aylığına Türkiye'ye gelirdik.

yalovaya tatile gidenler

İstanbul-Kocaeli taraflarından çıkıp Antalya taraflarına tatile gidenler eminim Yalova'ya tatile gidenlerden çoktur.

Çoğu arkadaşım İstanbul'da ikamet etmelerine rağmen depremi yaşamadılar.

Biz ise taa Alamanya'da yaşarken tam da depreme denk geldik...

• quote:

Orjinalden alıntı: Jackoba

haklısın dostm. İnsanlar cabuk unutuyor ne yazık ki. birde şöyle bi durum var, bir olay olunca aklımız başımıza geliyor.Deprem olana kadar yetkili kimsenin umursuyacagını düşünmüyorum. Yazık yine insanlar ölecek, söylenen rakamlar çok fazla çok kötü.. Bence ülke tekrar kalkınamaz toparlayamaz kendisini böyle bir deprem sonrası daha.

iyi de bu kaçıncı deprem. her depremden sonra bir sonrakini mi bekleyeceğiz
  • yalova nüfüusu yazın neredeyse iki katına çıkıo az diil yani tatil için yalovaya gelenler
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Jackoba

iyi de bu kaçıncı deprem. her depremden sonra bir sonrakini mi bekleyeceğiz

haklısın..Resmen ölümü bekleyen koyun gibi. Elden de bişe gelmiyor resmen, binayı güçlendirelim kontrol ettirelim diyorsun binada ki 2 3 kişi tmm diyor ama maddiyat girince kimse kalmıyor yanında. Herkez ekmegin peşine düşmüş. Kasap et derdinde kedi can derdinde resmen, bakalım ne olucak

• kocaeli değirmenderedeydim sahilimizin yarısı deniz altında kaldı bir sürü tanıdığımız öldü allah bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere
  • merak etmeyin inşaat mühendisi oluyorum hepinizi kurtaracağım
  • Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek istanbul depreminde 100.000'in üzerinde can kaybı bekleniyor. Depreme dayanıksız, ruhsatsız, tapusuz bir sürü ev var.
  • Biz şehir dışındaydık babam vardı sadece evde. Şükür hiç birşey olmamış bizim bu tarafta. Ev yıkılması falan yoktu

[istanbul/şehremini]
  • Ben yaşadım. Babam uyandırmaya geldiğinde mutfakta tabaklar kırılıyordu. Her yer karanlıktı. Kafamı dolaba çarptım. Babam aldı kucağına hemen dışarı çıktık. Zaten evin diğer fertleri dışarı çıkmıştı. Evin önünde havuz vardı. O havuzdaki dalgaları görmeliydiniz. Resmen havuzun yarısı boşaldı. Ayrıca gökyüzünde samanyolu resmen belirginleşti. O kadar çok yılıdızı ilk defa bir arada görmüştüm.

Depremde komşumuzun çığlıkları hala kulağımda " -Yeter Allahım" diye bağırıyordu. Bebeğini evde unutmuş. Bir yandan ağlıyor. Bir yandan çığlık atıyor.

Allah kimseye göstermesin böyle bir şeyi.

Baya bi eve girmedik. En son babamla haberleri izlemek için girdik. Ve o acı bilançoyu gördük.

Bu arada hatırlarımda yaşlı bir teyzeye gazeteden haberleri okuyordum.

Deprem olcak bunu biliyoruz fakat binalarımız sağlam mı? Bunu bilmiyoruz. Sağolsunlar 9 senedir birşey yapmadılar.

Yazarken tüylerim diken diken oldu vallahi. Gözlerim doldu.

Neyse , iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve uzmanı -- 17 Ağustos 2008; 4:03:28 >

• Tüm ölenlere Allah rahmet eylesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuakın -- 17 Ağustos 2008; 4:26:33 >
  • bu konu düşmesin arkadaşlar ...
  • Çok kötüydü.Daha çok küçüktüm 2 gün boyunca arabada yattım,uyudum.
  • quote:

merak etmeyin inşaat mühendisi oluyorum hepinizi kurtaracağım

Senin gibilere çok ihtiyacı var bu ülkenin.
    Bugün 9. yıl dönümü arkdşlar, tüm ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: WeNoM

yalovada hacı mehmet ovasında enkazdan çıktım mesa blokları bilen ler bilir en kaz dan çıkan nadir ailelerdendik o binada.

Dayım'da o evlerde oturuyordu o bınalar yıkıldı ama Allahtan dayımlar evde yoktu
  • quote:

Orjinalden alıntı: RIDANES

quote:

Orjinalden alıntı: SilverQuasar

Ben düzceliyim. Yanımızdaki bina bizim binaya doğru devrilmişti bizim araba altında kalmıştı. Binada 3 kişi hayatını kaybetti. 1 tanesinin beyni dağılmıştı çok kötü durumdaydı. Kadınların ve çocukların beraberce yattığı bir boş bir temel vardı onlardan poşet istemiştik adamın kafasını koymak için. Çok kötü bir durumdu.

Hangi binaydı o? (Bende Düzce'liyim.)

Aydınpınar caddesi çelebi sokak. Yeşil camii var o civar

• Ben.Ve ayrıca bugün benim doğum günüm :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.