Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Smartyy

quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

garip gelicek ama gerçek o geceyi iyi bilirim istanbulda otelde çalışıyordum FLORYADA sevcan otel hala duruyormu o otel bilmiyorum otel evime yakın olduğu için sefaköyde oturuyordum yürüyerek evime giderdim o gece düğün vardı temizlikti şuydu buydu derken çıkmam gece2 2buçuğu buldu çok yorgundum eve doğru giderken gecenin karanlığında üst geçitten geçtim biraz çoçuk parkında oturup dinleneyim dedim oturduğum banktan resmen fırladım bildiğin bankı biri alttan kaldırdı gibiydi deprem olduğu aklımın ucundan geçmezken uzaktan köpek ulumalarını duydum artık nasıl reflex yada korkuya kapıldım bilmiyorum ama az ilerde metruk bir binaya koşarak girdim hayatta para verseler ıssız bir binaya girmem kesinlikle delimiyim binaya girdiğimde ise elimi sanki biri tutup içeri çekti hani insanın dizlerinde derman kalmaz yorulurda yürüyemez aynen öyle bi şey oldu zar zor bi köşeye çeklip sığındım sığındığım pencere altından karanlıkta beni izleyen bina içersinde bi o yana bi bu yana hızlı hızlı gezinen karartılar gördüm rüzgarlarını hissedebiliyordum bi süre sonra ise yanımda biri belirdi gözlerimin içine bakıyordu biz insanlarda gözbebekleri beyaz olur ama onunkiler sarıydı o geceyi ömrüm boyunca unutamam 6 ay psikojik tedavi ve terapiler aldım 4 ay bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüm yani 2 sene boyunca tedavi gördüm rabbim o geceyi bir daha yaşatmasın bizlere (toparlanmam sosyalleşmem 2 sene sürdü o 2 sene bildiğiniz deliydim) çok zor düzeldim ama bende derin izler bıraktı

Göz göze geldikten sonra ne oldu hocam?

öncelikle benim yaşadıklarım kesinlikle doğrudur hiç bir kelimesi makara değildir bizzat yaşadım sonrasında terapiler pskolojik 2 sene tedavi gördüm sanki onlarda korkmuş gibiydi insanın bütün kemikleri kaskatı kesilir hareket edemez başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü besmele çekemiyorum dilim tutulmuş adeta bis bis bis devamı yok göz göze geldiğimizde o anı net hatırlıyorum sadece bakıyordu burnuma yanık kokusu gibi rahatsız edici bi koku geliyordu tedavilerde öğrendiğim ve bir kaç hocanın verdiği bilgiye göre uyku felci denen bi olay var uyurken üstünüze bi ağırlık çöker halk arasında karabasan denir ya eğer bi koku hissetmezseniz o uyku felcidir ama eğer hafif bir yanık kokusu hissederseniz orada sizden başka varlığın olduğuna işaretmiş aslında bu koku bizim yanık kokusu olarak algıladığımız koku ALLAHIN kulunu koruması için üzerine sinen bir tür zırh gibi düşünebiliriz çünkü cinler aleminde müslüman ve hristiyan cinler mevcut eğer hristiyan ve kötü niyetli cin ise size zarar vermek istermiş fakat kokudan dolayı yaklaşamazmış hocaya sorduğumda bu kokuyu herkes hissedermi hayır demişti ancak imanı güçlü kimseler hisseder ve ALLAH dilediği kuluna kokuyu hissettirmiş koku olmaz ise kötü niyetli cin insana cehennem zulmunü yaşatır demişti sonrasında yalnız o binadan sonra nasıl çıktım hastaneye beni kim götürdü orayı hiç bilmiyorum bir filmin kopuk parçası gibi her şey

• quote:

Orijinalden alıntı: jeanneau

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orjinalden alıntı: jeanneau

tekirdağdaydım yazlıkta.. ne yapacağımızı bilemedik deprem devam ederken o panikle kendimizi dışarı attık bi sürü merdiven indik hangi akla hizmet yaptık bilmiyorum..depremden sora gördüğüm gökyüzünü hiçbir zaman unutamam hayatımda öle bi manzara bi daha görmedm..görenler iyi bilir

Aynen. O gökyüzü bambaşka birşeydi. Ben o kadar yıldızı hiç görmedim bir arada. Yine ara ara fazla yıldız gördüğümde gökyüzünde acayip tırsıyorum.

aklıma geldi tüylerim ürperdi..her noktada vardı resmen boşluk yoktu gökyüzünde çok yaklaşmışlardı..inanamadım

Ben o zamanlar memlekette Giresun'da idim.Her gece yıldızları seyretmek için evin çatısına çıkardım o gece çok başkaydı,yıldızlar sanki uzansam dokunabileceğim kadar yakında çok net ve belirgindi.Hayatımda gördüğüm en güzel en nefes kesici manzara idi.Saatlerce yıldızları izledim.Gece yarısı 02:00 gibi uyudum,rüyamda bile o geceki yıldızlar ile düşler kurdum.Unutulacak bir manzara değildi.

Daha sonra sabah kahvaltısında deprem olduğu haberini görünce çok üzüldüm ve şaşırdım.3 gün sonra apar-topar İstanbul'a döndük..2 hafta evin dışındaki boş araziye yerleştirilmiş çadırda yaşadık.
    Bizim bölgede tek bir ev bile yıkılmamıştı ama hasar büyüktü.
    Şuan hala aynı hasarlı evde yaşıyoruz,çok değil 5.5-6 şiddeti bir depremde yerle bir olacağı kesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O zamanlar ilk okula yeni başlamıştım bağcılarda oturuyorduk gece büyük bir sallantı ve gürültüyle uyandık ailecek kendimizi binadan dışarı attık geceyi dışarıda geçirdik bütün mahalle komşularla birlikte sabah olduğunda diğer mahalleleri gezerken bir çok yıkık bina enkazdan çıkartılan yaralı ve ölü insanlar gördüm bizimde binamız ağır hasar almıştı hala unutamam o yaşananları ve gördüklerimi Allah bir daha yaşatmasın kimseye
  • Adamlar depremde oturup evden video çekiyorlar bizde önlem alsak ama imkansıza yakın büyük şehirlerde binlerce ev...

https://www.youtube.com/watch?v=g0cz-oDfUg0
  • Resmen 8 yıl önceki halimden tiksindim.

Yalnız zaman geçtikçe anlatılanlarda bire bin katma durumu oluyor galiba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.