Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 17 ağustosta adapazarındaydım o günü anlatamam çok kötüydü bızım caddede bızım bina dahil 3 bina ayakta kalmstı.Heryer ceset doluydu.Allah kimseye yaşatmasın.
  • İstanbul'daydım . Allah'a şükür çevremizdeki evler yıkılmadı , akrabalarımız sağ salim kurtuldu. Gece saat 03:00'da su içmek için kalktım. kafamı koydum o anda müthiş bi gürültü duydum. yatak sallanmaya basladı. Abimi annemi uyandırıp hemen cıktık. Babam o sıra yanımızda deildi zaten. Bina hafif hasar almış çatlaklar vardı. 2-3 hafta kadar dışarıda boş bir arsada çadırda kalmıştık.. İnşallah bir daha yaşamayız o günleri :S
  • orta bire yada ilk okul 5 e gidiyodum galiba

bizim bina 60 senelik bina tek bir çatlak bile oluşmadı...istanbul da oturuyorm şişli ...

donla dışarı kaçtığımı bilirim ayakkabılar farklı gözümün önünde sanki yere yıldırım düşmüş gibi bişi gördüm acayip korkmuştum l

abi 9 sene olmuş ya 10 yaşındaymışım daha vay be zaman akıp gidiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder -- 17 Ağustos 2008; 16:09:37 >

• Ben de tekirdağdaydım cok sallandık ama burada birşey olmadı. Ancak teyzem eniştem 3 kuzenim ve onların cocukları göcük altinda kaldı. teyzem ve eniştemi kaybettim normalde orda bile yaşamıyorlardı gezmeye gelmişlerdi. cok aciydi Allah kimseye yasatmsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz -- 17 Ağustos 2008; 16:17:13 >
  • Yalova Çiftlikköydeki yazlığımızda yakalanmıştık depreme ben annem ve 3 akrabam..Tam da o akşam gitmiştik büyük bir hevesle..Ne olduğunu anlayamadan ürkütücü sesler ve kuvvetli bir ışık eşliğinde üzerime düşen duvar parçaları ile kat kat aşağıya iniyorduk..Yazarken bile kolonların kırılma sesleri kulaklarıma geliyor..Nihayetinde ev yıkılmıştı ve ben yanımdaki 4 bayanı bir araya getirmeye çalışıyordum 13 yaşındaki o şaşırtıcı soğukkanlı halimle..Herkesin yaşadığını anladığımda o moralle kıra döke bir çıkış yolu buldum bize ve geri dönüp onlara yardım ederek o daracık yerlerden ağzımız burnumuz kum dolu zarzor nefes alarak küçük bir hava deliğinden yardım istedik insanlardan..Sağolsunlar mahallemizin insanlarının da yardımıyla çıktık 2 saat içinde enkaz altından..Yalovada taş üstünde taş kalmamıştı nerdeyse,yollarda cesetler,hastanelere yetiştirilmeye çalışılan yaralılar,yangınlar vs. tam bir kaos ortamı vardı..İstanbula döndük tabi sonradan babam bizi gelip alınca..Bunları yaşadıktan sonra baya değiştim,hiç kimseden,hiçbirşeyden korkmaz oldum,insanları çok sever oldum,kimseyle dargın kalmamaya çalışıp benim canımı tehlikeye atan insanlara karşı acımasız oldum..Nasıl desem anlatılmaz şeyler bunlar..Hemen hemen 1-2 sene gözüm avizede,başucumda gece lambam olmadan uyuyamadım,en ufak sallantıda kapıya koştum,tam da o sene LGSye girecekken kafam allak bullak bir durumda zar zor çalışarak kazandım anadolu lisesini..

Bana insan sevgisini asıl aşılayan da şuydu..Daha depremin üstünden 2 gün geçmişti ve arabayla İzmite,Sakaryaya kendi imkanlarımız dahilinde insanlar için yardım malzemeleri götürmüştük..Köy gibi bir yerde insanlara erzak dağıtırken yaşlı bir teyze gelmişti kucağında sanırım torunuyla ve süt istemişti bizden utana sıkıla..Ben de herkese 1er kutu süt verirken teyzeye 2 paket süt vermiştim küçücük çocuğu görünce..Ama teyze birini alıp diğerini geri verdi bana ve dedi ki 'Al bunu evladım belki bizden daha çok ihtiyacı olan birilieri vardır'.. Sanırım yaşadığım bunca olaylar içerisinde sadece bu diyalog sonucu gözyaşlarıma hakim olamamıştım..

Allah bir daha yaşatmasın demek istiyorum bunu bizlere ancak yetkililer hiçbir önlem almıyorlar ve sonumuz pek parlak gözükmüyor malesef..Yazı karışık veya dengesiz olabilir kusura bakmayın,bugün içimden gelenleri yazmak istedi canım:)

• depremin olduğu gün maraşta tatildeydik o zamanlar 12 yaşındaydım saat 23:30 civarında gittim yattım saat 3:20 civarında da tekrar uyandım elektrikler yoktu malum yaz günü camın kenarında yatıyordum oda kapkaranlıktı gökyüzüne baktım sanki gök kubbe üzerimize çökmüştü o günü o anı hala unutamıyorum gökyüzünde daha o kadar yıldızı bir arada görmemiştim o sırada annem uyandı ışıldağı bulduk yaktık balkona çıktık bizim ev şehrin yüksek yerindeydi koca maraşta tek bir ışık yoktu her yer karanlık annem hayırdır inşallah bir şeyler oldu yada olacak ama ne diye kendi kendine söyleniyordu yıldızlara baktık havada müthiş bir sıkıcılık vardı sabaha kadar elektrik gelmedi sanırım o gün tüm Türkiyede elektrikler deprem olunca kesilmiş tv yi açınca evdekiler hepimiz şok olduk istanbuldaki akrabaları aradık telefonlar çalışmıyormuş istanbulda çok şükür bizden kimseye birşey olmadı evlerinde hasar olmuş sadece o günleri Allah bir daha yaşatmaz inşallah hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına tekrar tekrar baş sağlığı dilerim...

• ben şahsen yaşadım saat 2-3 sularıydı yeni uykuya dalmıştım baktım annem kalkmış mustafa evi sallama diyo ben diom anne nedion diom babam o saattete akvaryumu temizliyodu. baktım balkon baktım karşımızdaki bina sanki namaz kılıyo ileri ve geri gidiyo kardeşimi deprem bitene kadar kaldıramadık normalde uykusu çok hafiftir ama ne hikmettirki kız kardeşim o gün yarım saat boyunca tokatladık kalkmadı deprem bitti ve o uyandı noluyor dedi.
  • Cümletten geçmiş olsn tüm dh ailesi olarak.
  • ankaradaydık o sırada sıcaktan uyuyamamıstık

ben ankarada omrum boyunca o kadar sıcak ve bunaltıcı bir hava görmedim

birden gökyüzü renk cümbüşüne boyandı hayretler ettim cok gecmedi 1-2 sn içinde sallanmaya basladık ve elektrikler gitti oda nın kapısı sarsıntıdan kapanmıstı ve karanlıktan kapıyı acamamıstım

kuzenlerim uyumustu sadece annem 1 kuzenim ve eniştem ayaktaydı

sesleri hatırlıorum

-deprem
    -hala panikleme
    -kapıyı bulamıyorum
    ....

o 45 saniye hiç geçmemişti sanki saatler sürmüştü

bulundugum oda da ranza ve kanepe vardı o nerden baksan 100 kiloluk ranza kuzenimle birlikte odanın ortasına kadar gelmişti

bi şekilde kendimizi dışarı attık ve 1 sokak ilerde olan akrabamıza dogru yürümeye basladık

kuzenlerim

-anne nooldu
    -bişi yok cocuum yürümeye cıktık oyle(korkmasınlar diye soylememişti)
    - anne kafanızmı iyi baska yuruyecek zaman mı yok
    -aa anne yıldızlar amma cok

gercekten muthiş derecede yıldız vardı gökyüzünde

milyarlarcasını aynı anda görmek mümkündü

gecenin zifiri karanlıgını sadece o yıldızların parıltısı aydınlatıyordu...

sokak boyunca yuruduk uyku sersemliği ile bi kac insan pencerelerde balkonlarda

-deprem mi oldu?
    -evet inin aşşagıya evde durmayın tehlikeli olabilir.....

1 sokak boyunca milleti uyandıra uyandıra yürüdük

akrabamızın otobüsü vardı

o yaz günü ateş gibi olan hava bir anda öyle bir sogumustu ki sadece 15 dk once terden ölüyorduk

15 dk ise nerdeyse donacaktık

otobüse girdi tum mahalle halkı tanıdık tanımadık kim varsa

ısınmaya calıstı

sabahın ilk ısıkları oldu evlere dagıldık

hiç bir yerden haber alamamıştık

taaki elektirikler gelinceye kadar

elektrikler geldi

televizyonu actık

ve ne görelim

türkiye yerle bir olmuş binlerce ölü var

1 hafta boyunca feryat edenler hep kameralar karsısındaydı

yasım cok deildi 11-12 belkide

bu bile benim için cok agır bir yük olmuştu cok agır bunalımlar gecirmiştim

cok sukur herhangi bir yakınıma bir şey olmamıstı ama hergün o agıtları gördükce bir yakınımı kaybediyordum sanki...

gercekten cok acı bir zamandı

allah ölenlere gani gani rahmet yakınlarını kaybedenlere gani gani sabır versin

orada ölenleri asla unutmuyacagız....

• Hani bu depremle ilgili komplo teorisi var ya TESLA mıdır nedir? Geliyor körfeze yapay deprem yaratıyor ama çıkan enerjiye kendisi bile dayanamayıp parçalanıyor. Ben buna buradakiler okuduktan sonra inanmaya başladım. Yukarıda arkadaş yazmış, Maraşta bile elektrikler kesikmiş. Maraş nere İzmit nere. Bir bölgede olan depremden dolayı ülkenin herbiryerinde elektirkler kesiliyorsa, haberleşme engelleniyorsa bunun altında mutlaka var birşeyler.
  • atiyba, güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

Deprem olduğu sırada deprem bölgesinde olan arkadaşlar, bi kaç cümleden oluşan kısacık şeyler yazacaklarına daha uzun yazılarla izlenimlerini ve yaşadıklarını yazarlarsa daha güzel olur. Yani ayrtıntılar önemlidir.

Ben istanbul'daydım, yazacak birşey yok, çok sallandı bina ve bir kaç gece sokakta yattık, hepsi bundan ibaret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

atiyba, güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

Deprem olduğu sırada deprem bölgesinde olan arkadaşlar, bi kaç cümleden oluşan kısacık şeyler yazacaklarına daha uzun yazılarla izlenimlerini ve yaşadıklarını yazarlarsa daha güzel olur. Yani ayrtıntılar önemlidir.

Ben istanbul'daydım, yazacak birşey yok, çok sallandı bina ve bir kaç gece sokakta yattık, hepsi bundan ibaret.

dostm ben yazmaya başlasam aglamaktan kendimi tutamam snrm
  • ben istanbuldaydım ve bakırköyde oturuyorum şuanda 1.dereceden en sakat bölge
    depremden 2gun sonra avcılara yardıma gittik inanılmaz içleracısıydı her göcukte kurtarmaya çalışan insanların seslerini göcuktekilere duyurmakiçin feryatları ve ilk sanielerde yıkılan binalarda canlarını yitirenlerin özürdilerim ceset kokuları iNANIlmaz moral bozucu ve içler acısıydı..

halimize şukrediyorum gölcük kadar olmadı ama avcılar gölcük kadar acı çekti.

yaradan kimseye böyle bir dert vermesin
    ölenlerimizin mekanları cennet ruhları şaad olsun
    hepimizin tekrar ve tekrardan başı sağ olsun

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetkilibiabi -- 17 Ağustos 2008; 21:59:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mcjacky

ben istanbuldaydım ve bakırköyde oturuyorum şuanda 1.dereceden en sakat bölge
    depremden 2gun sonra avcılara yardıma gittik inanılmaz içleracısıydı her göcukte kurtarmaya çalışan insanların seslerini göcuktekilere duyurmakiçin feryatları ve ilk sanielerde yıkılan binalarda canlarını yitirenlerin özürdilerim ceset kokuları iNANIlmaz moral bozucu ve içler acısıydı..

halimize şukrediyorum gölcük kadar olmadı ama avcılar gölcük kadar acı çekti.

yaradan kimseye böyle bir dert vermesin
    ölenlerimizin mekanları cennet ruhları şaad olsun
    hepimizin tekrar ve tekrardan başı sağ olsun

saygılarımla

evet dostm ben avcılardaydm işte, Allah o manzarayı yine yaşatmasın. Taş üstünde taş kalmamıştı resmen

• quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

hazır bulmuşken soruyorum marmaralı arkadaşlara,

bir deprem bekleniyor orada malum;
    1-)hiç önlem alındı mı?
    2-)eğer ilk sorunun cevabı tatmin edici değil ise, havuzlu kavşak, laleli parklar ya da benzeri ot püsürlü düzenlemelere para harcandı mı?
    3-)alınmayan önlemler birçok insanın hayatına mal olacak, bu lalelere bakmak ölüm korkunuzu azaltıyor mu?
    4-)binanızın yapısı ve zemin özellikleri depreme dayanıklı mı? eğer zemin dayanıklı değil ise, kat sayısı fazla mı?

evet bu soruların ardından;
    1-)eğer zemin dayanıklı değil ise, o bölgede imar izni verenlerin yakalarına yapıştınız mı?
    2-)önlem almak yerine parayı toprağa gömenlere hesap sordunuz mu?
    3-)önlemlerin alınması için hiç eylemde bulundunuz mu?
    4-)hiç yıllardır aynı zihniyettekileri başınızda tutmaya devam etmekten utandınız mı?

eğer bunların cevabı hayır ise;
    depremden sonra yüzsüzlük yaparak "nerede bu devlet" demeye devam edecek misiniz?

şöle taze bir örnek vereyim..
    17 ağustos gecesi sularında yalova'da anma töreni düzenlendi belediye başkanı işte bu deprem bize ders oldu da daha sağlam binalar yapmaya çalıştıkta yalovamızı güzelleştirdik de laga luga yapmaya başladı böyle bir günde bile bu adamlar propagandalarını yapıyorlar.Seçim yaklaşıyo tabi.Kadının biri böyle bir günde propaganda yapmaya utanmıyormusunuz diye bağırdı susturmaları çok sürmedi.
    2. soruna şöle bir yanıt vereyim ne kadar enkaz varsa topladılar sahil yoluna döktüler üzerine beton attılar havuzlar,parklar yaptılar.
    4.sorunun yanıtı ise insanlarımız hala damada geline barınak olsun diye 2 katlı evlerine 2 kat daha çıkıyorlar temel dayanmıyor doğal olarak izmitte bir enkaz görmüştüm buna en iyi örnek 4 katlı evin 3 katı çökmüştü zemin kat sapa sağlam duruyordu.

• Çenesuyu/Derincede oturuyorduk o zaman tüpraş alev alev yanıyordu çenedağa çıktık herkes korku içinde birbirine bakıyor ve yangını izliyordu,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 17 Ağustos 2008; 22:25:25 >
  • arkadaşlar merak ettim o günkü gökyüzünün fotoğrafı var mıdır internette?
  • Turuncu gibiydi dimi hala hatırlıyorum garip bir hava
  • quote:

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

Turuncu gibiydi dimi hala hatırlıyorum garip bir hava

Evet gece bizim kaldığımız yer zifiri karanlık olurdu ama ben nesneleri seçebiliyordum o gece.Normale göre aydınlıktı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.