Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 sorunun cevabi hayir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkar

quote:

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

Turuncu gibiydi dimi hala hatırlıyorum garip bir hava

Evet gece bizim kaldığımız yer zifiri karanlık olurdu ama ben nesneleri seçebiliyordum o gece.Normale göre aydınlıktı.

17 Agustos Depremini yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkar

quote:

Orjinalden alıntı: hydrogenfla

Turuncu gibiydi dimi hala hatırlıyorum garip bir hava

Evet gece bizim kaldığımız yer zifiri karanlık olurdu ama ben nesneleri seçebiliyordum o gece.Normale göre aydınlıktı.

Aynen Ben ozaman ilkokul 1.siniftaydim

Yildizlar cok yakindi milyonlarcasi gozukuyordu havada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 28 Şubat 2016; 23:14:18 >
  • Deprem sırasında 2 yaşındaydım. Dolayısı ile hatırlamıyorum. Bir yazılanları okuyim dedim kanım dondu. Ve işin kötüsü bu olanlardan toplum olarak hiç ders çıkarmadık.

• Allah'a şükür kimseyi kaybetmedim, Sakarya'lıyım. Unutulmaz bi gece benim için. Çocukluk pek korkmadım. Şimdi düşününce insan düşünceden korkuyor.

Bir kere boş arazide yaşadım depremi. Fındık bahçesinde. İnanın korkunç. Evde olmaktan çok daha korkunç. Çaresizliği, yalnızlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

• Belkide benim öğrendiğim en acı şey yıllar boyunca insalara kardeşi olup olmadığını soramamaktı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Yaşındaydım ve binadan korkunç bir gacırtı sesi geldiğini hatırlıyorum. Bunu kime anlatsam o yaşta nasıl duydun ya diye inanmıyor ama çok net hatırlıyorum. Babam beni kucağına almıştı uykulu uykulu bu sesi çok iyi hatırlıyorum sanki bir şeyler kopuyordu dehşet verici bir gacırdama sesiydi. Allah bir daha yaşatmasın...
  • 5-6 yaşlarındaydım çok iyi hatırlıyorum. üstüme küçük bir battaniye sarıp dışarı çıkarmıştı ailem. ( uykudan kalktığım için vücut sıcaklığını korumak için :)

herkes sokaklardaydı. Gökyüzü kıpkırmızı bir hal almıştı. ovada yattık o gece. evde ya da sokakta can-mal kaybı olmadı çok şükür. ama o telaş korku vb. çocukta olsam hatırlıyorum
    Bursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5888A84FC -- 29 Şubat 2016; 0:23:58 >
  • 4 yaşımdaydım bursa gemlikteydik, pek net hatırlayamıyorum ama annemin ya da babamın beni kucağına aldığı ani hatırlıyorum, dışarıda uyuduğumuzu hatırlıyorum gece üşüyüp annemle birlikte eve gidip battaniye aldigimizi hatirliyorum ve son olarak o gece hayatımda su ana gökyüzünde hic görmediğim kadar fazla yıldızlar gordugumu hatirliyorum... Allah birdaha yaşatmaz inşallah.

• garip gelicek ama gerçek o geceyi iyi bilirim istanbulda otelde çalışıyordum FLORYADA sevcan otel hala duruyormu o otel bilmiyorum otel evime yakın olduğu için sefaköyde oturuyordum yürüyerek evime giderdim o gece düğün vardı temizlikti şuydu buydu derken çıkmam gece2 2buçuğu buldu çok yorgundum eve doğru giderken gecenin karanlığında üst geçitten geçtim biraz çoçuk parkında oturup dinleneyim dedim oturduğum banktan resmen fırladım bildiğin bankı biri alttan kaldırdı gibiydi deprem olduğu aklımın ucundan geçmezken uzaktan köpek ulumalarını duydum artık nasıl reflex yada korkuya kapıldım bilmiyorum ama az ilerde metruk bir binaya koşarak girdim hayatta para verseler ıssız bir binaya girmem kesinlikle delimiyim binaya girdiğimde ise elimi sanki biri tutup içeri çekti hani insanın dizlerinde derman kalmaz yorulurda yürüyemez aynen öyle bi şey oldu zar zor bi köşeye çeklip sığındım sığındığım pencere altından karanlıkta beni izleyen bina içersinde bi o yana bi bu yana hızlı hızlı gezinen karartılar gördüm rüzgarlarını hissedebiliyordum bi süre sonra ise yanımda biri belirdi gözlerimin içine bakıyordu biz insanlarda gözbebekleri beyaz olur ama onunkiler sarıydı o geceyi ömrüm boyunca unutamam 6 ay psikojik tedavi ve terapiler aldım 4 ay bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüm yani 2 sene boyunca tedavi gördüm rabbim o geceyi bir daha yaşatmasın bizlere (toparlanmam sosyalleşmem 2 sene sürdü o 2 sene bildiğiniz deliydim) çok zor düzeldim ama bende derin izler bıraktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvietnam -- 29 Şubat 2016; 3:56:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

garip gelicek ama gerçek o geceyi iyi bilirim istanbulda otelde çalışıyordum FLORYADA sevcan otel hala duruyormu o otel bilmiyorum otel evime yakın olduğu için sefaköyde oturuyordum yürüyerek evime giderdim o gece düğün vardı temizlikti şuydu buydu derken çıkmam gece2 2buçuğu buldu çok yorgundum eve doğru giderken gecenin karanlığında üst geçitten geçtim biraz çoçuk parkında oturup dinleneyim dedim oturduğum banktan resmen fırladım bildiğin bankı biri alttan kaldırdı gibiydi deprem olduğu aklımın ucundan geçmezken uzaktan köpek ulumalarını duydum artık nasıl reflex yada korkuya kapıldım bilmiyorum ama az ilerde metruk bir binaya koşarak girdim hayatta para verseler ıssız bir binaya girmem kesinlikle delimiyim binaya girdiğimde ise elimi sanki biri tutup içeri çekti hani insanın dizlerinde derman kalmaz yorulurda yürüyemez aynen öyle bi şey oldu zar zor bi köşeye çeklip sığındım sığındığım pencere altından karanlıkta beni izleyen bina içersinde bi o yana bi bu yana hızlı hızlı gezinen karartılar gördüm rüzgarlarını hissedebiliyordum bi süre sonra ise yanımda biri belirdi gözlerimin içine bakıyordu biz insanlarda gözbebekleri beyaz olur ama onunkiler sarıydı o geceyi ömrüm boyunca unutamam 6 ay psikojik tedavi ve terapiler aldım 4 ay bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüm yani 2 sene boyunca tedavi gördüm rabbim o geceyi bir daha yaşatmasın bizlere (toparlanmam sosyalleşmem 2 sene sürdü o 2 sene bildiğiniz deliydim) çok zor düzeldim ama bende derin izler bıraktı

Sarı göz bebeği görünce ne yaptın hiç mi bağırmadın kaçmadın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• djvietnam kullanıcısına yanıt
    Hocam olayı biraz daha anlatır mısın detaylıca tüylerim ürperdi resmen. 3 sayfa yazsan okurum o derece merak uyandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

garip gelicek ama gerçek o geceyi iyi bilirim istanbulda otelde çalışıyordum FLORYADA sevcan otel hala duruyormu o otel bilmiyorum otel evime yakın olduğu için sefaköyde oturuyordum yürüyerek evime giderdim o gece düğün vardı temizlikti şuydu buydu derken çıkmam gece2 2buçuğu buldu çok yorgundum eve doğru giderken gecenin karanlığında üst geçitten geçtim biraz çoçuk parkında oturup dinleneyim dedim oturduğum banktan resmen fırladım bildiğin bankı biri alttan kaldırdı gibiydi deprem olduğu aklımın ucundan geçmezken uzaktan köpek ulumalarını duydum artık nasıl reflex yada korkuya kapıldım bilmiyorum ama az ilerde metruk bir binaya koşarak girdim hayatta para verseler ıssız bir binaya girmem kesinlikle delimiyim binaya girdiğimde ise elimi sanki biri tutup içeri çekti hani insanın dizlerinde derman kalmaz yorulurda yürüyemez aynen öyle bi şey oldu zar zor bi köşeye çeklip sığındım sığındığım pencere altından karanlıkta beni izleyen bina içersinde bi o yana bi bu yana hızlı hızlı gezinen karartılar gördüm rüzgarlarını hissedebiliyordum bi süre sonra ise yanımda biri belirdi gözlerimin içine bakıyordu biz insanlarda gözbebekleri beyaz olur ama onunkiler sarıydı o geceyi ömrüm boyunca unutamam 6 ay psikojik tedavi ve terapiler aldım 4 ay bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüm yani 2 sene boyunca tedavi gördüm rabbim o geceyi bir daha yaşatmasın bizlere (toparlanmam sosyalleşmem 2 sene sürdü o 2 sene bildiğiniz deliydim) çok zor düzeldim ama bende derin izler bıraktı

Göz göze geldikten sonra ne oldu hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Istanbuldaydim hala istanbuldayim. Cok iyi hatirliyorum. O gun ku havayi ve sonrasini da iyi hatirliyorum. Cok bunaltici hava vardi insani daraltiyordu. Gece oldugunda tv yere dustu dolaptaki bardak tabak ne var ne yok asagi dustu elektrikler gitti butun mmmahalle asagi innisti acik alanlara kacmistik. Binlerce yildiz vardi. Unutmadim unutamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 29 Şubat 2016; 13:03:35 >
  • Çeşmede tatildeydik hiçbir şey hissetmemiştik

• quote:

Orijinalden alıntı: fearlesstürk

bende yaşadım o zaman 3. sınıfa gidiyordum 9 katlı bir apartmanda oturuyoduk sagımızda kı apartman yıkıldı solumuzda kı inşşaat halindeki apartman da bızım ustumuze yıkıldı we benm odamın yarısını kapardı sonra bizim ranza yıkıldı we ranzanın altında kaldık sonra babam cıkardı bızı holü geçtik kapıyı acmaya calısdık ama kapının kilidi yamulmus acılmadı sonra babam tekmeyle kapının süs yerlerini kırdı neyse deligi buyutup cıktık bu seferde dış demir kapı yamulmustu altımızda bir galeri wardı butun arabaların ustlerine taşlar yagmıstı we arabaların güvenlık seslerı siren sesinden hiç bir şey duyulmuyodu sonra yan duvar yıkıldıgı için yandakı camcının dukkanından cıktık sonra geriye donup bir baktım hayatımın sonuna kadar unutamıcam manzarayı orda gordum
    caddedeki bütün ewler yıkılmıstı ve bızım ewın yarısı ayaktaydı.

Senin ki film gibi olmuş hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: fearlesstürk

bende yaşadım o zaman 3. sınıfa gidiyordum 9 katlı bir apartmanda oturuyoduk sagımızda kı apartman yıkıldı solumuzda kı inşşaat halindeki apartman da bızım ustumuze yıkıldı we benm odamın yarısını kapardı sonra bizim ranza yıkıldı we ranzanın altında kaldık sonra babam cıkardı bızı holü geçtik kapıyı acmaya calısdık ama kapının kilidi yamulmus acılmadı sonra babam tekmeyle kapının süs yerlerini kırdı neyse deligi buyutup cıktık bu seferde dış demir kapı yamulmustu altımızda bir galeri wardı butun arabaların ustlerine taşlar yagmıstı we arabaların güvenlık seslerı siren sesinden hiç bir şey duyulmuyodu sonra yan duvar yıkıldıgı için yandakı camcının dukkanından cıktık sonra geriye donup bir baktım hayatımın sonuna kadar unutamıcam manzarayı orda gordum
    caddedeki bütün ewler yıkılmıstı ve bızım ewın yarısı ayaktaydı.

inanılmaz

• ben deprem sırasında 22 yaşındaydım. Üniversite öğrencisi idim. Ailemin yanına gelmiştim okul tatildi. Gece geç yattım, yattıktan 10-15 dk sonra deprem başladı. Depremin ilk 30 saniyesi uyuyordum. Sonra son 15 saniyeyi hissettim annem uyandırdı. İstanbuldaydık.

Oldukça şiddetli bir sarsıntı yaşandı.

Ama benim daha çok ilgimi çeken şey, yerin altından gelen uğultu idi. Sanki cehennemden gelen bir uğultu gibi, çok heybetli ve korkunç bir sesti.
  • evet o gece bende sakaryadaydım karasu tuzla köyünde, gökyüzünde deprem sonrasında birsürü yıldız dikkatimi çekmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: more34

evet o gece bende sakaryadaydım karasu tuzla köyünde, gökyüzünde deprem sonrasında birsürü yıldız dikkatimi çekmişti

Herkes bunu işte yıldız var deprem olacaktı belliydi diyorda halbuki marmaranın %80 ninde elektrik kesildiği için ışık yoktu o yuzdende gokyuzu çok net gorunuyodu

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.