Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla Cümletten geçmiş olsun, ölenlerin başı saolsn..baya çokmş depremi yaşayan dh'da
  • arkadaşlar mümkünse bu konuyu 2. sayfaya düşürmeyin bi süre...
  • Ben yalovada yaşamıştım 1. sınıfa yeni başlıyacaktım 6 yaşındaydım binamız bir kat çöktü apartman yana filan yattı allahtan birşey olmadı ama çok kötüydü
  • Antalya'daydım,sabah arkadaşlarla koşuya çıktık saat 06 civarı elektrikler kesikti,konyaaltına indik 1 saat kadar koştuk,saat 08 civarı eve dönüş yolunda duraktaki taksinin radyosundan deprem olduğunu öğrendik,dj resmen anlatırken ağlıyordu,hemen arkadaşın eve gittik tv den takip edelim diye ama elektrikler gelmemişti,marketten gazete aldık,son dakika baskı çıkarmış hürriyet gazetesi,bir kaç kare fotoğraf var,o bir kaç kare fotoğraf bile bize fazla geldi,inanamadık. Hemen İstanbul'daki akrabalarımızı aramaya başladık ama tabi hatlarda çalışmıyordu,turkcell,telsim de çökmüş durumdaydı. O gün akşama doğru anca bir akrabamıza ulaşabildik ondan herkesin iyi olduğunu öğrendik.

17 Ağustosu takip eden 2 hafta boyunca Antalya'da ölüm sessizliği hakimdi,kimsenin yüzü gülmüyordu,dolmuşta,otobüste,çarşıda herkesin yüzü asıktı.
    Depremden 3 hafta kadar sonra arkadaşımda kalıyordum,gece eve geç gelmiştik saat 02 civarı,yatmadan öncede arkadaşın annesi babası falan deprem konusunda konuşmuştuk,neyse yattık tam uykuya dalmıştım arkadaşın annesi apar topar uyandırdı,annem aramış deprem olacakmış hemen evi boşaltın demiş. Hemen apar topar kaltık saat 03 civarı ve elektrikler kesik,5. kattan çakmakların ışığıyla dua ede ede indik,indiğimizde bütün mahallenin dışarıda olduğunu gördük,neredeyse bütün Antalya o geceyi dışarıda geçirdi. Polisler arabayla anons ediyorlardı "evlerinize dönün deprem olmayacak" diye ama kimse cesaret edemiyordu. Nitekim arabası olanlar kepez bölgesine çıktı,arabası olmayanlar mahalle aralarındaki boş arazilerde sabahladı.

Sonuç o gece Antalya'da yaklaşık 350 haneye hırsız girmiş

Depremi marmara bölgesi yaşamış olsada etkisi tüm yurtta hissedildi,Allah bir daha bizlere o günleri yaşatmasın. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin inşallah.

• tekirdağdaydım yazlıkta.. ne yapacağımızı bilemedik deprem devam ederken o panikle kendimizi dışarı attık bi sürü merdiven indik hangi akla hizmet yaptık bilmiyorum..depremden sora gördüğüm gökyüzünü hiçbir zaman unutamam hayatımda öle bi manzara bi daha görmedm..görenler iyi bilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeanneau

tekirdağdaydım yazlıkta.. ne yapacağımızı bilemedik deprem devam ederken o panikle kendimizi dışarı attık bi sürü merdiven indik hangi akla hizmet yaptık bilmiyorum..depremden sora gördüğüm gökyüzünü hiçbir zaman unutamam hayatımda öle bi manzara bi daha görmedm..görenler iyi bilir

Aynen. O gökyüzü bambaşka birşeydi. Ben o kadar yıldızı hiç görmedim bir arada. Yine ara ara fazla yıldız gördüğümde gökyüzünde acayip tırsıyorum.
  • Bende depremi yaşayanlar arasındayım. Gebze'de, şuan oturduğum evdeydim. Evimiz çok az zarar gördü. Çevremde yıkım olmadı. Ama depremi hissettim. Bir daha olmaz İnşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

tekirdağdaydım yazlıkta.. ne yapacağımızı bilemedik deprem devam ederken o panikle kendimizi dışarı attık bi sürü merdiven indik hangi akla hizmet yaptık bilmiyorum..depremden sora gördüğüm gökyüzünü hiçbir zaman unutamam hayatımda öle bi manzara bi daha görmedm..görenler iyi bilir

Aynen. O gökyüzü bambaşka birşeydi. Ben o kadar yıldızı hiç görmedim bir arada. Yine ara ara fazla yıldız gördüğümde gökyüzünde acayip tırsıyorum.

aklıma geldi tüylerim ürperdi..her noktada vardı resmen boşluk yoktu gökyüzünde çok yaklaşmışlardı..inanamadım

• Tek hatırladıgım babamın benı kucaklayıp gotururken apartman kapısına tekme atıp açtığı sonra uyandım tabi salak salak etrafa bakıyorum net cok az sey hatırlıyorum komusumuzun camları kırılıyordu artçı depremlerden sonra bana depremin ne olduğunu anlatmaya çalıştıklarını hatırlıyorum bana söle demişlerdi düşün dünya bi ineğin boynuzlarında inek boynuzunu hareket ettirince dünyada yerde sallanıyor gibisinde geçiştirme bi bilgiydi ALLAH yakınlarını kaybedenlere sabır versin ne diyim
    Bu arada güneş tutulması oldu okudugum bı yazıda depremı tetıkledıgı yazıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey_3 -- 17 Ağustos 2008; 0:32:23 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

aklıma geldi tüylerim ürperdi..her noktada vardı resmen boşluk yoktu gökyüzünde çok yaklaşmışlardı..inanamadım

Evet o görüntüyü bende unutamam. Yıldızlar çok parlak ve iriydi. Çok yakın gelmişti bana o gün

• Hiç unutmuyorum, Ali Kırca Atv ana haberde her 30 saniyede bir sallanıyor, Türkiye diyordu, kuzenimle oturup saymaya başlamıştık, 20 küsür saniyede evin içinde saklanıcak yer arıyorduk, ama çok şükürki Samsun'da pek kayıp olmadı, ancak halamlar Çınarcık'da oturuyordu, orda yaşıyordu. Depremde herşeylerini kaybettiler, arabalarını, evlerini, kahvelerini, halamın Samsun'a babamın yanına dönüşünü, suratını asla unutamam.
    Allah bir daha göstermesin.
  • hazır bulmuşken soruyorum marmaralı arkadaşlara,

bir deprem bekleniyor orada malum;
    1-)hiç önlem alındı mı?
    2-)eğer ilk sorunun cevabı tatmin edici değil ise, havuzlu kavşak, laleli parklar ya da benzeri ot püsürlü düzenlemelere para harcandı mı?
    3-)alınmayan önlemler birçok insanın hayatına mal olacak, bu lalelere bakmak ölüm korkunuzu azaltıyor mu?
    4-)binanızın yapısı ve zemin özellikleri depreme dayanıklı mı? eğer zemin dayanıklı değil ise, kat sayısı fazla mı?

evet bu soruların ardından;
    1-)eğer zemin dayanıklı değil ise, o bölgede imar izni verenlerin yakalarına yapıştınız mı?
    2-)önlem almak yerine parayı toprağa gömenlere hesap sordunuz mu?
    3-)önlemlerin alınması için hiç eylemde bulundunuz mu?
    4-)hiç yıllardır aynı zihniyettekileri başınızda tutmaya devam etmekten utandınız mı?

eğer bunların cevabı hayır ise;
    depremden sonra yüzsüzlük yaparak "nerede bu devlet" demeye devam edecek misiniz?

• Merhaba arkadaşlar benim bu depremle uzaktan yakından hiçbir kaybım yok zaten manisada oturuyorum sizin ne ler çektiğinizi görmek için girdim konuya ve her cevabınızı okuduğumda çok hüzünlendim zaten o günü televizyonda dehşetle izliyorduk
  • Bende Malatya lıyım hatırladıgım kadarıyla depremın ertesi sabah televizyonu açmıstım erkenden evde herkes uyuyordu, actıgımda o dehset manzarayla karsılasmıstım. 7 yaşındayken... Cidden çok kötüydü o durumu tv den görmek bile. Umarım Allah bir daha böyle acılar yaşatmaz bize. İyi geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4HeaveN

Bende Malatya lıyım hatırladıgım kadarıyla depremın ertesi sabah televizyonu açmıstım erkenden evde herkes uyuyordu, actıgımda o dehset manzarayla karsılasmıstım. 7 yaşındayken... Cidden çok kötüydü o durumu tv den görmek bile. Umarım Allah bir daha böyle acılar yaşatmaz bize. İyi geceler

amin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

hazır bulmuşken soruyorum marmaralı arkadaşlara,

1-)hiç önlem alındı mı?
    2-)eğer ilk sorunun cevabı tatmin edici değil ise, havuzlu kavşak, laleli parklar ya da benzeri ot püsürlü düzenlemelere para harcandı mı?
    3-)alınmayan önlemler birçok insanın hayatına mal olacak, bu lalelere bakmak ölüm korkunuzu azaltıyor mu?
    4-)binanızın yapısı ve zemin özellikleri depreme dayanıklı mı? eğer zemin dayanıklı değil ise, kat sayısı fazla mı?

1-)eğer zemin dayanıklı değil ise, o bölgede imar izni verenlerin yakalarına yapıştınız mı?
    4-)hiç yıllardır aynı zihniyettekileri başınızda tutmaya devam etmekten utandınız mı?

depremden sonra yüzsüzlük yaparak "nerede bu devlet" demeye devam edecek misiniz?

bu satırları okuyan bir marmaralıdan cevap bekliyorum.
    ve ekliorum, artık sesinizi duyurmak için harekete geçecek misiniz

• quote:

quote:

hazır bulmuşken soruyorum marmaralı arkadaşlara,

1-)hiç önlem alındı mı?

bu satırları okuyan bir marmaralıdan cevap bekliyorum.
    ve ekliorum, artık sesinizi duyurmak için harekete geçecek misiniz

Önlem alındı mı diye sorarsan hayır tamtersine çatlak olan binalar sıvandı, yıkılan yerlere yenileri dikildi heryer bina oldu.
    Agaçlık alan mı kaldı ki park görelim?
    Benim oturdugum binanın ne temelini ne de saglamlıgını biliyorum. Ev sahibine sordugum da sen ögrencisin bu kadar sual sorma dedigini bilirim. Ayrıca her sordugum insan bana " eger 7.2'lik bir depremde yıkılmamışsa saglamdır" cevabını verdi
    Herhangi bir eylemde bulundum, belediyeye zemin ve saglamlık testi için başvuruda bulundum ama ne yazık ki çok yogun olduklarını söylediler ilgilenmediler. Hesap nasıl soralım? Neyle kime nasıl?
    Ben yüzde 47'nin içinde bulunmadıgım için asla utanmıyorum.

• bende yalovada yaşadım bizim yakın binalarda pek bişey yoktu ama yalova hayalet şehir gibiydi
  • 8-9 yaşlarında falandım... pek fazlada hatırlamıyorum zaten o geceyi küçük olduğumdan..yatağa yattığımda hiç unutmam bir patlama sesi gelmişti.ardından bir çığlık sesi.çığlık sesi ablamındı.koşarak annemlerin odaya gelmişti..bende zaten annemlerin odada küçük karyolada uyuyordum.yatağın etrafına toplandık..uykuluyduk Allahtan uykuluyduk ,uykulu olmasak o anki piskolojiyi düşünemiyorum.Daha sonra babam kelime-i şehadet getiriyordu. o kadar korkmuşuzki artık ne yapacağımızı bilmiyorduk ve depremin bitmesini bekliyorduk. evin tavanlarından kirişlerinden çatır çutur sesler geliyordu...tam önümüzde bi ayna vardı. resmen ileri gelip gidiyordu.gözlerimin önünden hiç gitmez..deprem bittiğinde sessiz ve sakin bir şekilde odadan çıktık ayakkabılarımızı almıştık. aşağıya inmiştik.o akdar korkunç bir geceydiki sanki şu anda tekrar yaşamış gibi oldum.Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. çok kötü bir şey..

sonra annemler eve girdiğinde hiçbirşey yerinden oynamamıştı.ne tuhaftırki bir bardak bile düşmemiş vitrinden vs. o gece çok yıldız olduğu söyleniyor evet bunu herkes söylüyor bende öle bi şe hatırlıyorum ama çocuk olduğumdan fazla deil..herkes kendine iyi baksın iyi gecelerl.

• arkadaş, %47nin sorunu değil bu. %47de olmayıp ovaları imara açanları başımıza getirenler de var.
    sordum, sen öğrencisin cevabını aldım
    bu durmanı gerektirmez. gidebildiğin her yere gidebilir, görevini yapmayan belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunabilirsin. ama bulunmayada bilirsin o sana kalmış

tepki göstermek, sessiz kalmamak demek.
    imzamdaki başlığa bir göz gezdir kaç kişi sessiz kalmış kaç kişi kalmamış. bu halka her şey müstehak diyorum. depremden sonra depremi hatırlayan bir halk
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.