Şimdi Ara

17 Agustos Depremini yaşayan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gölcük Donanmada 9 katlı apartmanın 7inci katındaydık. Annanemi, Dedemi ve Teyzemi kaybettik. Bir süre üzülüp yasını tuttum. Ben piskolojiye inanmam. 1 sene Eskişehirde kaldım. Orda okudum 4'üncü sınıfı. Annem beni bir merkeze götürüyordu haftada 1-2 kez. Orda adamın biri benimle konuşuyordu. IQ testi falan da yapmıştı. Bir keresinde resim dersinde çizebildiğim derecede Annanemlerin ve ordaki diğer 2 binanın enkazını çizmiştim. Adam çok beyenip duvarına asmıştı. Ama dediğim gibi piskolojim bozulmadı. Ölüm korkusu da olmadı. Mışıl mışıl uyuyorum. 17 ağustos korkumda yok. Deprem korkumda yok. Piskolojiye de inanmam. Piskolojim bozuldu diyene de inanmam. Piskologlarada inanmam. Gereksiz meslek gurubu.

He birde anımı anlatayım. Halamın oğlu gelmişti teyzemlerin evine Eskişehirde kaldığımız zamanlardı. Akşamüstüydü ve hava soğuktu. Evde Yeni Borsa oynuyorduk. Abimde vardı başka kimse yoktu evde.. Sallandık bi ara. Düzce depremiymiş. Balkona çıktık milllet dışarı atmış kendini. Dışardakilere "ahahaha mallara bak bu soğukta dışarı çıkmışlar" diye bağırdığımızı hatırlıyorum gizlenerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 16 Ağustos 2008; 19:34:41 >

• avşa adasındaydım gece güzelim uykumdan kaldırdılar
  • Tatilde köydeydik. Tam okulların kapandığı zamana denk geldiği için, fazla hasar olmadı ALLAH'A ŞÜKÜR. Bizim ev 2 katlı dandik bişi. Ama bişi olmamıştı.
  • yalovada hacı mehmet ovasında enkazdan çıktım mesa blokları bilen ler bilir en kaz dan çıkan nadir ailelerdendik o binada.
  • depremden korkma zeminden kork
  • Yalova-Çınarcıkdaydım veli göçer'in evlerinin 300metre civarında ilerisinde çok şükür hiç bi tanıdıgıma birşey olmadı bende dahil ve ilk kez hayatımda ceset gördüm enkazın altında bagıran insanları çok kötüydü o günlerde oralar çok insan öldü 17 agustos depreminde ölen herkese Allah rahmet eylesin.Bi daha Allah bize böyle doğal afet göstermesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastchaos

avşa adasındaydım gece güzelim uykumdan kaldırdılar

• ozamanlar çok küçüktüm anasınıfına gidiyodum annem yatagı sallıyo sanmıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jackoba

quote:

Orjinalden alıntı: lastchaos

avşa adasındaydım gece güzelim uykumdan kaldırdılar

bırak kardeş ya konuşuyo işte. o uykudan hiç kalkamayabilirdin. bu kadar mı duyarlılığın?
  • en şanslılardanım galiba
    depremden 10 gün önce yeşilyurttan kayseriye taşındım
  • 17 ağustos 1999 da çorumdaydım ama biricik abim gölcükte halamların yanında tatildeydi.

Halamların internet cafesi vardı gölcükte.

Abimler internet cafeyi tam kapatırken bi astsubay gelir ve bi işi olduğunu hemen geri çıkıcağını söyler.

Ama o biraz saat 3 e kadar bitmez ...

O sırada halamla eniştem evdeymiş onlar kurtuldu şuanda çorumda yaşıolar..

Ama Abim VOLKAN KÜRELİ Halamın 2 oğlu CEYHUN BURLA TAYFUN BURLA o gece enkaz altında can verdiler.

Ceyhun abi kanapede uyuya kalmış abimle tayfun abi kaçmaya çalışsada başaramamış..

Depremin sonraki günü gölcükteydik düşüncemiz halamları fln herkezi alıp geri dönmekti ...

ama yıkık binalardan başka bişey yoktu..

binaları toprakları ellerimizle tırnaklarımızla kazıdık 2 kat yerin dibine göçmüş olan apartmandan abimleri çıkartabilmek için..

hep bi umut yaşıolardır die bekledik..

1 hafta orda kaldık cehhennem gibiydi

kepçe ve ambülansı çorumdan anca getirtebildik.

1 hafta sonra abimleri siyah poşette görebildim.

Ve orda daha bunun gibi ne kadar çok kayıplara şahit oldum.

Evet aradan 9 yıl geçti ama acısı her sene biraz daha artıo.

Ama insanların ilgisi her sene dahada azalıo ..

çok acı bişey bu orda ölen insanların hepsi bizim kardeşlerimiz annelerimiz babalarımız akrabalarımız arkadaşlarımızdı bu kadar çabuk mu unuttuk !

Bence bu tarz konuların hiç yokta 1 hafta fln sabit konu olması lazm ..

ne desek boş ..

Allah rahmet eylesin hepimizin başı sağolsun...

Bu arada o astsubay ordan canlı çıktı....

Kendinizi onların yerine koyun ...

Evinizde otururken bi anda dünyanız kararıo ..

BİZ UNUTMADIK SİZDE UNUTMAYIN ...

Gökhan KÜRELİ

• Tekirdağ/Hayrabolu'da yakalandık.Buralarda yıkılan ev olmadı ama çok hissettirdi.Kitaplıkta ayakta kitap kalmadı vazolar falan hepsi yerlere inmişti.Ben tuvalette yakalandım apar topar çıktık evden 2-3 gün giremedik.Çevremizde girende olmadı zaten.1 hafta boyunca adam gibi uyku uyumamıştım.Çok kötü birşey Allah düşmanımın başına vermesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WeNoM

yalovada hacı mehmet ovasında enkazdan çıktım mesa blokları bilen ler bilir en kaz dan çıkan nadir ailelerdendik o binada.

orda değildim ama o enkazları gördüm yalova içinde en çok zarar gören yer orasıydı galiba...

ben çınarcık-tigem yaz kamplarındaydım prefabrik evlerdi allahtan bir şey olmadı o gece depremden önce kardeşim 3 yaşlarındaydı çok ağlıyodu, köpeklerin havlama sesi hiç dinmiyordu, deprem olduğu zaman pata küte pata küte sesler çıkıyordu 7 yaşlarındaydım depremin ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim yoktu, aklımdan ilk geçen düşünce evin tepesine konmak üzere olan bir helikopter olabileceğiydi, babamın kucağındayken dışarı çıktım çok soğuk olduğunu hatırlıyorum ve deprem olduğu anda her tarafın aydınlık olduğunu hatırlıyorum gece lambalarının olmamasına rağmen.(aydınlık derken parlak değil fakat cismleri görebiliyordum zifiri karanlık olurdu normalde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 16 Ağustos 2008; 21:45:49 >

• İzmit teki buz pisti morg olarak kullanılıyodu.
    Kocaelide yaşadım depremi evimizde fazla hasar almadı.Yakınımı kaybetmediğim için şanslıyım.
  • erdek'te tatildeyken keşke deprem olsa da gitsek burdan demiştim 9 yaşında falandım

zonguldak'a döndük 2 hafta sonra deprem oldu tırstım kendimden sonra deneme amaçlı yetmedi bi daha olsun demiştim düzce depremi oldu

deprem sırasında herkes dışarı fırladı önce arabada durduk biraz sonra baktık böyle olmayacak ananemlerin bahçesine gittik orda uyuduk

• ben beşiktaş taydım o zaman, o bölegeler sağlam olduğu için bi hasar yoktu..

hatta ben depremi bile hissetmedim,yarım saat sonra uyanmıştım..

elektriklerde kesildiği için depremin büyüklüğü hakkında bi fikrimiz yoktu..

ancak sabah olup milleti, Yıldız Parkı nda sabahlayanları,çadır kuranları görünce o zaman anladım..

Yakınlarını kaybedenlere Allah sabır versin..
  • Küçücük çocuktum o zamanlar.. anneannemlerin evindeydik ailece, daha depremin ne anlama geldiğini bile bilmiyordum :) annemler kaldırdı kalktığımda babam elinde Kur'an-ı Kerim le dua ediyordu..(ne zaman kalkmış ne zaman kitabı almış ne zaman dua etmeye başlamış 45sn içinde anlamadım) herkes oturuyordu deprem sırasında..(kaçışmak yerine oturuyorduk şimdi düşününce farkettim ilginç :D ) sonra birkaç gün dışarıda kurulan yerlerde kaldık.. ama ne yıkılan bir bina ne bir ceset görmedim Allah'a şükür..

bizim kendi evimizdeyse hiçbirşey yerinden oynamamış :) yani açıkçası depremle ilgili kötü bir anım yok Allah' şükür..
  • Ben de Bursa'da hissettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WeNoM

yalovada hacı mehmet ovasında enkazdan çıktım mesa blokları bilen ler bilir en kaz dan çıkan nadir ailelerdendik o binada.

ben biliyorum,4.katta oturan arkadaşlar zemin kata kadar inmişler, o derece yani...

bende Yalova'da yaşadım, yanımızdaki bina yıkılmıştı ama Allah'a şükür bizim binamız sağlamdı...2-3 ay prefabrik evlerde kalmıştık korkudan....
  • Kuşadası'ndaydım . Herhangi bi yıkıntı olmadı , Allah'a şükür kaybımızda olmadı . Sabah uyandığımda bahçede gördüğüm 2x20mt kadar bi yarık hariç ..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.