Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stxanger

ne diyim ki yazık inşallah sorunsuz alırız

Insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Neyse bu tekrar sinava girmem icin 150 tl vermem lazimmis bu miktar yasal mi?

Yasal ücret 60 tl kurstan ders almak istemediğini söyle

• quote:

Orijinalden alıntı: meftunmerhum

quote:

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Neyse bu tekrar sinava girmem icin 150 tl vermem lazimmis bu miktar yasal mi?

Yasal ücret 60 tl kurstan ders almak istemediğini söyle

Gidip konusalim bakalim

• quote:

Orijinalden alıntı: byfrk06

quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

Geçmiş olsun arkadaşım, sınavlar zorlaştı... bir hata kalma sebebi. Yönetmeliğe göre sınavdan kalındığında en az 2 ders alma mecburiyeti var.Tekrar sınava girmek için sizden istenen 150 tl nin içinde 2 ders (2 x 50 dk) ücreti de var mı yoksa 150+ (2 ders ücreti) de olacak mı?..
    Ders ücreti dahil ise normal hatta az bile.
    60 tl si meb hesabına yatırılacak.
    Kursun belirlediği ders saat ücretleri genelde 40-60 arası değişir.2 ders nerden baksan 80-120 arası tutacak.
    Bunun yanında tekrar sınav için kurs sana eğitim aracını ve hocasını tahsis edeceğinden onun da bir bedeli olacak...
    NORMAL, HATTA AZ BİLE

kardeşim yanlış bilgi veriyorsun o 4. sınavdan sonra 2 saat direksiyon dersi alma zorunlulugu var. ve eger anlaşmasındakı direksiyon dersini kullanmadıysa surucu kursu bunun parasınıda almaz.http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/08031958_mtsksinavcret2015.pdf 1 ocaktanitibaren gecerli olan direksiyon harc parası yanda ki linkte götütün bunu kursa verin fazla isterse şikayet edecegim deyin

Yanlış bilgi veren sensin arkadaşım. Yönetmeliktede kursiyerin her kaldığı direksiyon sınavı sonrasında kursun ilan ettiği ücret üzerinden en az 2 saat daha direksiyon eğitimi alma mecburiyeti olduğu yazılı... Direksiyon dersi planlaması yapıldıktan sonra gitmemişse telafisi yine ücretli yapılır. Sınava girdikten sonra kaldığında ben zaten dersleri tam almamıştım deme hakkı yok. Dersi tamamlanmamış olan sınava alınmaz...

12 SAAT AKAN TRAFİKTE DİREKSİYON EĞİTİMİ ALDIĞINI FARZEDELİM (B İÇİN)
    --------------------------------------------------------------------------------------
    1.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--2.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    2.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--3.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    3.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--4.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    4.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI

1 HAFTA İÇİNDE İKİNCİ DÖRT HAK TALEBİNDE BULUNUP

...........12 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--5.DİREKSİYON SINAVINA GİRER...
    5.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--6.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    6.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--7.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    7.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--8.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    8.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI---DOSYASI YANAR

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

O gözetmenlere temiz bir dayak lazım. Ben sınavda bir kez stop ettirdim. Gözetmenim gayet anlayışlı çıkmıştı.

Zaten en iyi kullanırım diyen insan bile atıyorum dizel araçtan benzinli veya gazlı bi arabaya geçtiği zaman ilk başta bi bocalar.. Yerine göre stopda ettirebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: owermars

quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

O gözetmenlere temiz bir dayak lazım. Ben sınavda bir kez stop ettirdim. Gözetmenim gayet anlayışlı çıkmıştı.

Zaten en iyi kullanırım diyen insan bile atıyorum dizel araçtan benzinli veya gazlı bi arabaya geçtiği zaman ilk başta bi bocalar.. Yerine göre stopda ettirebilir

Bende hep benzinli kullanmistim. Egitim araci dizeldi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Software Developer

quote:

quote:

Beyler 3 kez stop ettirdim , son 3. Stop edisimde bi daha stop edersen kalican dedi ve etmedi daha araç. Geri kalan hersey iyiydi . Geçen sene Şubat ta aldim ehliyeti

Boyle yazilari gorunce deli oluyor insan,sehirler arasi bu kadarda fark olmaz ki arkadas

Sehirle alakası yok. Yanıma oturanlar çok iyiydi. Geçen hafta galiba ablam girmişti sınava tek stop ediste indirmişler. Aynı sınav yeri aynı şehir.

Ben 2 kere yokuş ta 1 kere de düz gigiderken etti Arac. Hatta yokuş ta yardimci oldu bana tarif etti falan. Bilmiyorum sansima iyi geldi

Komisyoncunun mufettisin insafina kalmisiz,benim komisyoncular iyiydi disarida izleyen mufettisler cok kotuydu o park yerinde 4 5 kisi aracin basinda geziyorlar

Komisyoncu değil komisyon... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler 3 kez stop ettirdim , son 3. Stop edisimde bi daha stop edersen kalican dedi ve etmedi daha araç. Geri kalan hersey iyiydi . Geçen sene Şubat ta aldim ehliyeti

Boyle yazilari gorunce deli oluyor insan,sehirler arasi bu kadarda fark olmaz ki arkadas

Sehirle alakası yok. Yanıma oturanlar çok iyiydi. Geçen hafta galiba ablam girmişti sınava tek stop ediste indirmişler. Aynı sınav yeri aynı şehir.

Ben 2 kere yokuş ta 1 kere de düz gigiderken etti Arac. Hatta yokuş ta yardimci oldu bana tarif etti falan. Bilmiyorum sansima iyi geldi

Komisyoncunun mufettisin insafina kalmisiz,benim komisyoncular iyiydi disarida izleyen mufettisler cok kotuydu o park yerinde 4 5 kisi aracin basinda geziyorlar

Komisyoncu değil komisyon... :)

Komisyoncu evet garip olmus

• Geçmiş olsun.150 tl de baya fazla.Ben geçen hafta girdim sınava.Yokuşta kalkarken sinyal vermeyi unuttum.Dedim aha şimdi kaldık.Arka koltuktada komisyon hocayla muhabbet ediyordu.Ön koltuktaki komisyona baktım göz göze geldik dedi çaktırma devam et Sonuçtada geçtim sınavdan.Kursa sınavım sonucumu öğrenmek için gittim.Nerdeyse herkez kalmıştı.Bana iyi komsiyon denk gelmiş allahtan
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoiciyiz

Geçmiş olsun.150 tl de baya fazla.Ben geçen hafta girdim sınava.Yokuşta kalkarken sinyal vermeyi unuttum.Dedim aha şimdi kaldık.Arka koltuktada komisyon hocayla muhabbet ediyordu.Ön koltuktaki komisyona baktım göz göze geldik dedi çaktırma devam et Sonuçtada geçtim sınavdan.Kursa sınavım sonucumu öğrenmek için gittim.Nerdeyse herkez kalmıştı.Bana iyi komsiyon denk gelmiş allahtan

Hayirli olsun

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    12 SAAT AKAN TRAFİKTE DİREKSİYON EĞİTİMİ ALDIĞINI FARZEDELİM (B İÇİN)
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Direksiyon Sınav Ücreti (MEB hesabına yatan)--------60 TL
    Sınav Hizmet Bedeli (Kursun araç ve hocasının sınavda kullanım Ücreti diyelim)-------30 TL
    Direksiyon ders saat ücreti (50 dk ders ücreti)---------40-60 TL arası kurstan kursa değişebilir

1.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--2.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    2.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--3.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    3.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--4.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    4.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI

1 HAFTA İÇİNDE İKİNCİ DÖRT HAK TALEBİNDE BULUNUP

...........12 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--5.DİREKSİYON SINAVINA GİRER...
    5.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--6.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    6.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--7.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    7.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI
    ...........2 SAAT DİREKSİYON DERSİ ALIR VE SINAV ÜCRETİNİ DE ÖDERSE--8.DİREKSİYON SINAVINA GİRER
    8.DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ---KALDI---DOSYASI YANAR
     17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)

• ben bir kere direksiyon dersinde kaldırıma çok yaklaşınca hoca "teker kaldırıma değerse trafik kazası sayıyorlar, anında bitiyor sınavın" demişti. maalesef sana da bu kuralı uygulamışlar. geçmiş olsun 150yi başka bir arkadaşımdan da duydum. ders parası + sınav parası diye demişti o

bu arada ben önceki direksiyon sınavına girmiştim. sınava girmek için kurs 100 tl sınav parası elden aldı. geçen haberde gördüm 50den 65e çıktı diye. bizim kurstakiler beni mi yemiş
  • Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam.Trafiğe ödeyecek para yok yani sadece geçtiğimzle kaldık şimdilikUmarım sizde geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinergy

ben bir kere direksiyon dersinde kaldırıma çok yaklaşınca hoca "teker kaldırıma değerse trafik kazası sayıyorlar, anında bitiyor sınavın" demişti. maalesef sana da bu kuralı uygulamışlar. geçmiş olsun 150yi başka bir arkadaşımdan da duydum. ders parası + sınav parası diye demişti o

bu arada ben önceki direksiyon sınavına girmiştim. sınava girmek için kurs 100 tl sınav parası elden aldı. geçen haberde gördüm 50den 65e çıktı diye. bizim kurstakiler beni mi yemiş

Bende de 100 tl harc parasi aldilar bu sinava girebilmem icin? Bizede mi kazik? Oyleyse valla birakmam pesini makbuzum var

• quote:

Orijinalden alıntı: enoiciyiz

Sağolasın hocam.Trafiğe ödeyecek para yok yani sadece geçtiğimzle kaldık şimdilikUmarım sizde geçersiniz.

Insallah sizde en kisa zamanda alirsiniz umarim

• Bende ilk girdiğimde bi orta şeritte durmuşum u dönüşü yap dediler daha sonra da pedallarda bi sıkıntı vardı biraz gevşekti stop ettirdim ışıkta o yüzden kaldım açıkçası kursun azizliğine uğradım desem yeridir çünkü son 3 günlük eğitimde bayan hoca vardı sürekli telefonla konuştuğu için hiç bir şey öğrenemedim neyse ki kurs tanıdıktı 40 lira sınav ücreti ile yırttım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Bende ilk girdiğimde bi orta şeritte durmuşum u dönüşü yap dediler daha sonra da pedallarda bi sıkıntı vardı biraz gevşekti stop ettirdim ışıkta o yüzden kaldım açıkçası kursun azizliğine uğradım desem yeridir çünkü son 3 günlük eğitimde bayan hoca vardı sürekli telefonla konuştuğu için hiç bir şey öğrenemedim neyse ki kurs tanıdıktı 40 lira sınav ücreti ile yırttım.

Benim egitim hocasida yanimda sigara ve telefon muhabbeti yapiyordu hep :D

• hocam hatadan sonra sınavın tekrar yapılması doğru fakat para talep edilmesi doğru değil bence
  • Trafikte her yer kasap bunların yapılması için geç kalındı .

Onu öğreteceklerine Trafikte önce saygının ne anlama geldiği öğretilmeli.

Herkes araç kullanıyor peki ya saygı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Bende ilk girdiğimde bi orta şeritte durmuşum u dönüşü yap dediler daha sonra da pedallarda bi sıkıntı vardı biraz gevşekti stop ettirdim ışıkta o yüzden kaldım açıkçası kursun azizliğine uğradım desem yeridir çünkü son 3 günlük eğitimde bayan hoca vardı sürekli telefonla konuştuğu için hiç bir şey öğrenemedim neyse ki kurs tanıdıktı 40 lira sınav ücreti ile yırttım.

Benim egitim hocasida yanimda sigara ve telefon muhabbeti yapiyordu hep :D

Kursta verilen direksiyon eğitimi kesinlikle yetersiz.

Ancak sizinki kesinlikle haksızlık olmuş,birde gerçekten çok gergin bir durum ben üniversite sınavında bile o kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum 2.girdiğimde sakinleştirici aldım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.