Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Bende ilk girdiğimde bi orta şeritte durmuşum u dönüşü yap dediler daha sonra da pedallarda bi sıkıntı vardı biraz gevşekti stop ettirdim ışıkta o yüzden kaldım açıkçası kursun azizliğine uğradım desem yeridir çünkü son 3 günlük eğitimde bayan hoca vardı sürekli telefonla konuştuğu için hiç bir şey öğrenemedim neyse ki kurs tanıdıktı 40 lira sınav ücreti ile yırttım.

Benim egitim hocasida yanimda sigara ve telefon muhabbeti yapiyordu hep :D

Kursta verilen direksiyon eğitimi kesinlikle yetersiz.

Ancak sizinki kesinlikle haksızlık olmuş,birde gerçekten çok gergin bir durum ben üniversite sınavında bile o kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum 2.girdiğimde sakinleştirici aldım.

Bende heyecan yoktu ama.bizde mi alsak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende ilk girdiğimde bi orta şeritte durmuşum u dönüşü yap dediler daha sonra da pedallarda bi sıkıntı vardı biraz gevşekti stop ettirdim ışıkta o yüzden kaldım açıkçası kursun azizliğine uğradım desem yeridir çünkü son 3 günlük eğitimde bayan hoca vardı sürekli telefonla konuştuğu için hiç bir şey öğrenemedim neyse ki kurs tanıdıktı 40 lira sınav ücreti ile yırttım.

Ancak sizinki kesinlikle haksızlık olmuş,birde gerçekten çok gergin bir durum ben üniversite sınavında bile o kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum 2.girdiğimde sakinleştirici aldım.

Hocam heyecan yoksa almayın sürekli başımda konuştukları için ben biraz geriliyordum o yüzden aldım.

Birde hafif bir sakinleştiriciydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam heyecan yoksa almayın sürekli başımda konuştukları için ben biraz geriliyordum o yüzden aldım.

Birde hafif bir sakinleştiriciydi.

Diyorum ya ben arac kullanmayi biliyorum o yuzden heyecan yapmiyorum. Araba kullanirken de sorulara gayet rahat cevapliyordum parkta tekeri vurduk diye indik

• Adınıza oldukça üzüldüm, bu sistem gerçekten oldukça adaletsiz. Sınavda ben de tekeri kaldırıma değdirmiştim aynı yerde ama yavaş olduğum için fren yapmış gibi de oldu komisyon anlamıştır ama çaktırmadılar, keşke yavaş davranıp çaktırmamaya çalışsaydınız aynı duruma düşüp de ehliyet almış birisi olarak kendimi kötü hissettim hakkınızı helal edin. Ayrıca çok saçma bir nokta daha var eleştirmek istediğim ilk sınava gireceğim gün hastalandım ve giremedim, rapor aldık hakkım azalmadı ama 2 ders almak zorunluymuş ve bir kez daha sınav için para verdik yaklaşık 120 tl verdim sanırım hiç yoktan, e ne anladık rapordan.
  • Bir kursa para verdim. Kafama göre gidiyordum ben kullanmayı bilmiyorum deyip. İki günde bir filan gidip bir tur atıp çıkıyordum. Yok arabayla eğitim parası filan istemediler sadece sınav parası verdim ikinci seferde geçtim ama kurs başka illere göre pahalı pazarlıksız fiyatı.

Not: Çanakkale
  • Sınavda kullanılan arabanın kaskosu felan var mı ? Park ederken olduda kaldırıma deydik gidip arabayı biryere vursak ayağım gaz pedalına takıldı diyerek sorun olurmuki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Comandante

Sınavda kullanılan arabanın kaskosu felan var mı ? Park ederken olduda kaldırıma deydik gidip arabayı biryere vursak ayağım gaz pedalına takıldı diyerek sorun olurmuki :D

Egitimde birisi geri geri giderken duvara vardi arka tampon goctu ama para falan istemediler. Kesin kaskoludur egitim araclari

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    İyi o zaman bende ehliyet almayı düşünüyordum olurda öyle bir saçma nedenden kaldın derseler araba pert.

Birde arkadaşlar ehliyeti almak ne kadar sürüyor ?
  • gençler trafiğe çıkmak bu kadar basit bir iş değil adam gibi öğrenin araba kullanmasını yoksa tek bir hatanızı hayatınızla yada başkalarının yaşama hakkını elinden alarak ödersiniz.. bu da size çok pahalıya patlar..

ehliyet alma yaşı en az 20 hatta 22 olmalı.. ilk okul mezunu değil lise mezunu olmalı.. ne kadar bilgili olursan o kadar iyi..
    bu işler gece babanızın arabasını kaçırıp sağda solda kaza kurşunu gibi gezmeyle olmaz.. ya adam gibi öğreneceksiniz yada almayacaksınız ehliyet..

yarın öbür gün bu kaza kurşunu gelip bizi bulmasın bizi öldürmesin kaza bela olmasın..
    çok iyi yapıyor bu müfettişler.. düzgün süremeyen geçmesin..

siz biraz işin goygoyundasınız.. sınavdan kaldım tekrar para vericem hesabını yapıyorsunuz.. olmaz böyle eğitim öğretim..
    böyle olursa E-5 te yan yolda makas atarak gidersiniz sinyal vermeden şerit değiştirirsiniz.. hızlı olduğunuz için duramayıp kaza yaparsınız..

yanlış anlamayın kimseyi kınamıyorum.. her şeyin bir usulü bir adabı var..

• Bundan 2 yıl önce küçük kuzenimin sınavına gitmiştim, sınav boyunca biri yokuşta olmak üzere 3 kere stop ettirdi arabayı ama verdiler ehliyeti. Sizinki tam bir şanssızlık olmuş. Araba dubaya çarpsa anlarım ama tekerin kaldırıma çarpması gayet doğal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gölge kule -- 18 Ocak 2015; 21:15:27 >
  • Beni motosiklet sinavinda 8 dubadan 1ine dokunup devirdigim icin birakmislardi. Ustelik dubalardan platform olusturup donerken ayagini yere uzatmak direkt kalma sebebiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

gençler trafiğe çıkmak bu kadar basit bir iş değil adam gibi öğrenin araba kullanmasını yoksa tek bir hatanızı hayatınızla yada başkalarının yaşama hakkını elinden alarak ödersiniz.. bu da size çok pahalıya patlar..

ehliyet alma yaşı en az 20 hatta 22 olmalı.. ilk okul mezunu değil lise mezunu olmalı.. ne kadar bilgili olursan o kadar iyi..
    bu işler gece babanızın arabasını kaçırıp sağda solda kaza kurşunu gibi gezmeyle olmaz.. ya adam gibi öğreneceksiniz yada almayacaksınız ehliyet..

yarın öbür gün bu kaza kurşunu gelip bizi bulmasın bizi öldürmesin kaza bela olmasın..
    çok iyi yapıyor bu müfettişler.. düzgün süremeyen geçmesin..

siz biraz işin goygoyundasınız.. sınavdan kaldım tekrar para vericem hesabını yapıyorsunuz.. olmaz böyle eğitim öğretim..
    böyle olursa E-5 te yan yolda makas atarak gidersiniz sinyal vermeden şerit değiştirirsiniz.. hızlı olduğunuz için duramayıp kaza yaparsınız..

yanlış anlamayın kimseyi kınamıyorum.. her şeyin bir usulü bir adabı var..

Yorumunuza katılıyorum şunlar direk kalsın mesela. 'Şerit takibi olmayan,sinyalsiz şerit değiştiren,direksiyon hakimiyeti olmayan,hız sınırına uymayan,vites geçişi yaparken hakimiyeti kaybeden'
    Ama gelipte geri parkta teker kaldırıma vurdu diye direk indirmeleri saçma kaç yıllık şöförler bile park ederken tekeri vurabiliyor kaldırıma. Böyle durumlarda 2.şansın tanınması lazım adam 1 kere stop etti diye indiriyorlar. 30 yıllık ehliyetı olan adamda arada stop ettirebiliyor

• Hocam kaldırım ile teker arası uzaklığı ölçüyor demişsiniz bu uzaklık ne kadar olmalıymış birşey söylediler mi?
  • Bizim zamanımızda yoktu böyle boşluk olayı. Park etme bile yoktu doğru düzgün gerçi.
    Ne kadar bir boşluktan söz ediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcCopat

Bizim zamanımızda yoktu böyle boşluk olayı. Park etme bile yoktu doğru düzgün gerçi.
    Ne kadar bir boşluktan söz ediliyor?

olası bir durumda kriko giricek kadar deniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam kaldırım ile teker arası uzaklığı ölçüyor demişsiniz bu uzaklık ne kadar olmalıymış birşey söylediler mi?

Kriko giricek kadar deniyor genelde. Ya her yerde bakmıyorlar müfettişin töleransına kalmış
  • Sınav okduğum araçtaki tek erkek bendim ve en sondaydım. Hiç araba bilgim yoktu 1 haftalık süreçle sürmeyi öğrendim. Neyse sınav günü deli heyecan vardı bende. Bindik araba kemeri bağladım debriyaja göre koltuğu ayarladım. Ama aynaları unuttum. Sadece dikiz aynasına bi bakış attım sonra devam ettim sürmeye ama aklım aynada değildi. Neyse ilk ışığa geldik dikize bakayım dedim tavanı gösteriyor. Aha dedim yandı sınav, biraz koltukta ayarlamış gibi yaptım kendimi sonra aynayı düzeltim çakmadılar yani. Neyse sokuş etabından önce hafif bi yokuş var ve ışık yanıyordu. Orda 1.stopu verdim. Daha sonra güzergahta sınav adayları doluydu hepsi 30 ile gidiyor hoca dedi solla şunu da geçelim gidelim dedim 50 sınırı var sollamam filan neyse onayını aldım hızlandım bu seferde sapağı kaçırdım. Meb hocaları da bir şey demedi göbekten döndük bu sefer yokuş etabına geldim burda 2.stopu verdim. Ama sorun tamamen araçtaydı yani. Benden kaynaklı bir şey değil. Zaten sürüşüm çok iyiydi birde o kadar kız adayın içinde ben sürünce adamlar muhabbete filan başladılar kendi aralarında. Neyse özetle sınav olduğum araçtaki kız adaylar sayesinde belgemi aldım

Edit yazım bozukluğu varsa kusra bakmayın mobildeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 18 Ocak 2015; 21:58:23 >

• biraz kötü bir müfettişe gelmişsin ücret olarak 2014 için yazılı 50 lira direksiyon sınavı 75 tl idi ve yani hiç kızmamaya çalış tavsiyem geçene kadar ayıya dayı muhabbeti olucak biraz kimler alıyor ehliyeti sana vermemeleri enteresan kusurlu hareketler var onlardan 2 tanesini yapamazsan bırakmaları gerekirdi ki onu bile genelde yapmıyorlar
  • tekerin kaldırıma değmesi sonucu kaldıysan gerçekten haksızlık yapılmış, ben aracı kaldırıma sıfır yanaştırmak için özellikle değdiriyorum tekeri... bunlar beni görse ehliyetimi geri alırlar demekki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enjoyman95

biraz kötü bir müfettişe gelmişsin ücret olarak 2014 için yazılı 50 lira direksiyon sınavı 75 tl idi ve yani hiç kızmamaya çalış tavsiyem geçene kadar ayıya dayı muhabbeti olucak biraz kimler alıyor ehliyeti sana vermemeleri enteresan kusurlu hareketler var onlardan 2 tanesini yapamazsan bırakmaları gerekirdi ki onu bile genelde yapmıyorlar

Yazılıdan bahsetmiyorum. Direksiyon sınavı 17 ocakta yapılan onun için 100 Tl harç verdim MEB'in sitesinde ücret 60 Tl olarak yazıyor,40 Tl miz güme gitti yanı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.