Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınav artık zorlaştı. Her yerde aynı mıdır bilinmez fakat zorlaşması daha iyi oldu. Sana kötü sürmüşsündür demiyorum ama zorlaştırmaları bence çok yerinde olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekurt92

Sınav artık zorlaştı. Her yerde aynı mıdır bilinmez fakat zorlaşması daha iyi oldu. Sana kötü sürmüşsündür demiyorum ama zorlaştırmaları bence çok yerinde olmuş.

Evet zorlastirmalari iyi oldu ama,yok sinyali erken verdin yok teker kaldirima degdi ya da bir kere stop etti diye sinavdan kalmak sacma 2.hak verilsin yine yaparsak tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende dün girdim sınava park ederken arka teker kaldırıma sıfır ve biraz değdi arkadaki komisyon üyesi kaldırımı sürttü dedi sonra ben araayı düzelttikten sonra yanımdaki müfettiş kapıyı açtı iyi güzel sorun yok dedi başka hiç bir şeyde sorun yaşamadım sınav bitince yanımdaki müfettiş sen niye geldinki buraya fln dedi ama geçtim gibi yarın eblli olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus683

bende dün girdim sınava park ederken arka teker kaldırıma sıfır ve biraz değdi arkadaki komisyon üyesi kaldırımı sürttü dedi sonra ben araayı düzelttikten sonra yanımdaki müfettiş kapıyı açtı iyi güzel sorun yok dedi başka hiç bir şeyde sorun yaşamadım sınav bitince yanımdaki müfettiş sen niye geldinki buraya fln dedi ama geçtim gibi yarın eblli olucak

Bende düzeltmeme fırsat vermediler direk in dediler teker kaldırıma vurunca sınav bitiyormuş'MUŞ
  • o değilde daha önce hiç araba sürmemiştim 6 saat ders aldım hiç hata yapmadan tamamladım turu nasıl geçemediniz anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost 112

o değilde daha önce hiç araba sürmemiştim 6 saat ders aldım hiç hata yapmadan tamamladım turu nasıl geçemediniz anlamadım

Beni arkadaki hocanın yönlendirmesi sonucunda teker kaldırıma vurdu olay bu. Daha önce hiç başıma gelmemişti eğitimlerde hoca az daha gel az daha gel diye diye kaldırıma vurduk tekeri
  • Esercan14 kullanıcısına yanıt
    eger cok acikta biraktiysan araci muhtemelen o yuzden oyle demistir. kaldirimla aracin arasi paralel 15-20 cm kalmasi idealdir. eger ortada bi haksizlik oldugunu dusunuyosan bence hakkini aramalisin. prosedur nasil isliyor bilemiyorum fakat teker kaldirima surttu diye ehliyet verilmemezlik yapilmaz. belki isin icinde farkli seyler vardir. bircok adayi sacma sapan sebeplerden dolayi elemek sonucta devlete ve sirkete ekstra gelir saglayan bir sey.

• quote:

Orijinalden alıntı: öndersinan35

eger cok acikta biraktiysan araci muhtemelen o yuzden oyle demistir. kaldirimla aracin arasi paralel 15-20 cm kalmasi idealdir. eger ortada bi haksizlik oldugunu dusunuyosan bence hakkini aramalisin. prosedur nasil isliyor bilemiyorum fakat teker kaldirima surttu diye ehliyet verilmemezlik yapilmaz. belki isin icinde farkli seyler vardir. bircok adayi sacma sapan sebeplerden dolayi elemek sonucta devlete ve sirkete ekstra gelir saglayan bir sey.

Baska sebep yok valla olay su. Geri parkta teker kaldirima vurdu. Vurmasin diye ileri gidip tekrar gelmem lazimdi mufettiste teker kaldirima degdigi an sinav biter dedi indirdi

• Bu tip olaylar her sınavda oluyor. Benimde başıma geldi. Bende sizin gibi sınavı hakkıyla yaptım. Ben sınavımı olurken, benzin bitti benzin alacağız dediler ve sınav parkurundan çıkarak yolun daha ilerisindeki benzinliğe gittik direksiyonda hala ben varım. Neyse oraya bile kusursuz gittim bundan eminim. Benzinlikten çıkarken sağ tarafa gitmemiz gerekiyor yanımdaki bana sağ tarafa gideceğiz dedi bende ses çıkartmadan sağ sinyal verdim, tam dönmek üzereyken sağa döneceğiz sağa döneceğiz diye iki kere uyardı bende tamam bende sağa dönüyorum zaten dedim ondan sonra ses etmedi ve sınav parkurundan geri dönüp sınavın bittiği alana geri geldik. Herkes beni bekliyor benimle aynı anda sınava başlayanlar benden çok önce bitirmiş beni bekliyorlar herkes ne oldu diye sormaya başladı bana. Bende kendimden emin şekilde sınavı bitirdiğim için herkese güzel geçti sınav vs diyorum. Çünkü park etme yokuşta kalkış vs hepsini nizami şekilde yaptım. Benimle birlikte sınava giren kurs görevlisi bile iyi geçtin galiba diye konuştu benimle.

Daha sonra sınav sonuçlarını öğrenmek için kursu aradım sınavdan kaldığımı öğrendim. Neden olduğunu sordum bizim bir bilgimiz yok bizimle alakalı bir durum değil dedi. Daha sonra benimle birlikte sınava giren kurs görevlisi ile görüştüm. Benzinlikteki olayı anlattı bana. Ben adama bağırmışım sağa dönerken tamam dönüyorum vs diye laf söyledim diye beni bırakmış sınavdan. Al başına belayı. Sınavda elinde kağıt olan doğru yanlış tik atan elemanın elindeki kağıda ulaşmaya çalıştım. MEB bakanlığına mail attım iki hafta sonra maile cevap geldi bilgiler gizli tutuluyormuş. Bende mecbur tekrar sınava girdim ve geçtim.

Yeni sınav için fazla ücret istiyorlar. Sınav ücreti 40 lira galiba herkesten 50'şer lira topluyorlar üstü kursa kalıyor. İşte bazı tek tük kursiyerlerden de 150 lira istiyorlar. ikinci sınavda bende de istediler ben kendim bankaya yatıracağımı söyledim. Sende git kendin yatır. Sınav ücreti 40 lira zam geldiyse bilmem ama yine sen kendin yatır. Eğer İstanbuldaysan Etiler HalkBank şubesine yatırılıyor galiba. Haybeden para kaptırma kimseye.

• quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

Bu tip olaylar her sınavda oluyor. Benimde başıma geldi. Bende sizin gibi sınavı hakkıyla yaptım. Ben sınavımı olurken, benzin bitti benzin alacağız dediler ve sınav parkurundan çıkarak yolun daha ilerisindeki benzinliğe gittik direksiyonda hala ben varım. Neyse oraya bile kusursuz gittim bundan eminim. Benzinlikten çıkarken sağ tarafa gitmemiz gerekiyor yanımdaki bana sağ tarafa gideceğiz dedi bende ses çıkartmadan sağ sinyal verdim, tam dönmek üzereyken sağa döneceğiz sağa döneceğiz diye iki kere uyardı bende tamam bende sağa dönüyorum zaten dedim ondan sonra ses etmedi ve sınav parkurundan geri dönüp sınavın bittiği alana geri geldik. Herkes beni bekliyor benimle aynı anda sınava başlayanlar benden çok önce bitirmiş beni bekliyorlar herkes ne oldu diye sormaya başladı bana. Bende kendimden emin şekilde sınavı bitirdiğim için herkese güzel geçti sınav vs diyorum. Çünkü park etme yokuşta kalkış vs hepsini nizami şekilde yaptım. Benimle birlikte sınava giren kurs görevlisi bile iyi geçtin galiba diye konuştu benimle.

Daha sonra sınav sonuçlarını öğrenmek için kursu aradım sınavdan kaldığımı öğrendim. Neden olduğunu sordum bizim bir bilgimiz yok bizimle alakalı bir durum değil dedi. Daha sonra benimle birlikte sınava giren kurs görevlisi ile görüştüm. Benzinlikteki olayı anlattı bana. Ben adama bağırmışım sağa dönerken tamam dönüyorum vs diye laf söyledim diye beni bırakmış sınavdan. Al başına belayı. Sınavda elinde kağıt olan doğru yanlış tik atan elemanın elindeki kağıda ulaşmaya çalıştım. MEB bakanlığına mail attım iki hafta sonra maile cevap geldi bilgiler gizli tutuluyormuş. Bende mecbur tekrar sınava girdim ve geçtim.

Yeni sınav için fazla ücret istiyorlar. Sınav ücreti 40 lira galiba herkesten 50'şer lira topluyorlar üstü kursa kalıyor. İşte bazı tek tük kursiyerlerden de 150 lira istiyorlar. ikinci sınavda bende de istediler ben kendim bankaya yatıracağımı söyledim. Sende git kendin yatır. Sınav ücreti 40 lira zam geldiyse bilmem ama yine sen kendin yatır. Eğer İstanbuldaysan Etiler HalkBank şubesine yatırılıyor galiba. Haybeden para kaptırma kimseye.

60 Tl meb icin sinav parasi,geri kalani o 2 gun vericekleri derse alicaklar galiba o dersi almak istemesem kabul ederler mi acaba?
    Bu arada sizede gecmis ve hayirli olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

Bu tip olaylar her sınavda oluyor. Benimde başıma geldi. Bende sizin gibi sınavı hakkıyla yaptım. Ben sınavımı olurken, benzin bitti benzin alacağız dediler ve sınav parkurundan çıkarak yolun daha ilerisindeki benzinliğe gittik direksiyonda hala ben varım. Neyse oraya bile kusursuz gittim bundan eminim. Benzinlikten çıkarken sağ tarafa gitmemiz gerekiyor yanımdaki bana sağ tarafa gideceğiz dedi bende ses çıkartmadan sağ sinyal verdim, tam dönmek üzereyken sağa döneceğiz sağa döneceğiz diye iki kere uyardı bende tamam bende sağa dönüyorum zaten dedim ondan sonra ses etmedi ve sınav parkurundan geri dönüp sınavın bittiği alana geri geldik. Herkes beni bekliyor benimle aynı anda sınava başlayanlar benden çok önce bitirmiş beni bekliyorlar herkes ne oldu diye sormaya başladı bana. Bende kendimden emin şekilde sınavı bitirdiğim için herkese güzel geçti sınav vs diyorum. Çünkü park etme yokuşta kalkış vs hepsini nizami şekilde yaptım. Benimle birlikte sınava giren kurs görevlisi bile iyi geçtin galiba diye konuştu benimle.

60 Tl meb icin sinav parasi,geri kalani o 2 gun vericekleri derse alicaklar galiba o dersi almak istemesem kabul ederler mi acaba?
    Bu arada sizede gecmis ve hayirli olsun

ben 2013'ün sonunda aldım ehliyeti. Benim zamanımda ekstra ders alma zorunluluğu yoktu. Kursuna bir sor istersen zorunlu değilse ve ihtiyacın yoksa boşuna ekstra ders parası verme. Çünkü kursta milleti yolmaya çalışıyor. Dediğim gibi sınav ücreti 40 lira olmasına rağmen herkesten 50 lira topluyorlardı. Hatta ben direksiyon dersi alırken hocanın birine sordum sınav ücreti 40 lira neden 50 lira alıyorsunuz diye 10 liranın lafını mı yapıyorsun dedi bana. Bende sadece benden mi 10 lira alıyorsunuz herkesten alıyorsunuz bir sınav döneminde 500 kişi sınava girse 5000 lira para yapıyor 3 ayda bir sınav olsa senede bir araba parası yapıyor diye çıkıştım. Mırın kırın etti. Bende direk kendim yatırdım bankaya. Sizde kurs zorunlu dese bile netten bakanlığın sitesinden iyice araştırın boşu boşuna millete para yedirmeyin kanunda ne kadar para verilmesi gerektiği yazıyor. Dikkatli olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: samilton

normal sınav ücreti 60-70 arası birşey. araştırmadan öyle yüksek ödemeler yapma kazıklıyorlar çünkü dikkatli ol.

bende kaldım bu arada, kemeri takmayı unuttum iki adım ilerledim hemen dur sağa çek dediler indirdiler. daha başlamadan bitti sınavım.

arkadaşın ödeyeceği 150 lira 2 saat direksiyon dersi ve sınav ücretinin toplamıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axeleon -- 18 Ocak 2015; 16:55:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeleon

quote:

Orijinalden alıntı: samilton

normal sınav ücreti 60-70 arası birşey. araştırmadan öyle yüksek ödemeler yapma kazıklıyorlar çünkü dikkatli ol.

bende kaldım bu arada, kemeri takmayı unuttum iki adım ilerledim hemen dur sağa çek dediler indirdiler. daha başlamadan bitti sınavım.

arkadaşın ödeyeceği 150 lira 2 saat direksiyon dersi ve sınav ücretinin toplamıdır.

Ama biz egitimi 2 saat yapmiyoruz olay o. Ben en fazla 25 dakika yaptigimi bilirim

• Şartların zorlaşması iyi,

ben ilk defa sürücü kursunda öğrendim ne sürücü kursunda ne de sınavda aracı geri vitese takmadım.

Geri vitese takmadan ehliyet aldım
  • El freni çekili bir şekilde kalkış yaptım hatta ikinci vitese de attım, bir sorun çıkarmadılar.
  • bende iki üç ay önce girmiştim sınava normal bir sürüş ve iyi bir parkla bitirdim en sonunda değerlendirme yaparlarken adam bana hızlı gittiğimi ve en başta ben kendi kemerimi takıp onlara kemer takmalarını söylemediğim için ikinci kez gireceksin dedi bende dedim tamam yine gireriz ne olacak dedim, ertesi gün aradım kursu ne yapmam gerekiyor ne kadar para lazım diye bana kurstaki kadın başarılı olarak geçtiğimi söyledi ben şaşırdım hatta benim kurs öğretmenimi falan aradım böyle böyle oldu diye sonradan belki kararlarını değiştirmişlerdir herhalde falan dedi neyse dedim benim canıma minnet işte sonra aldım ehliyeti bu da böyle bir anımdır (arabayı en son sınavda sürdüm ehliyeti de niye aldım bilmiyorum )

• Ben de bugün girdim. Park yaparken her zamankinden kötü oldu, normalde hiç riske girmeden yan aynayı eğip rahatça giriyordum. Adam gerek yok ben sana söylerim dedi. İyi dedim ben de ve park ettim. Adam tamam yeterli oldu dedi ama biraz açık kaldı gibi araba. Pek sorun olmayacak sanırım da işte bekliyoruz bakalım sonucu

Edit: Geçmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mütehassıs -- 18 Ocak 2015; 20:53:32 >
  • Bende cok tirsiyorum su sinavdan keske girseymisim onceden
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

Geçmiş olsun arkadaşım, sınavlar zorlaştı... bir hata kalma sebebi. Yönetmeliğe göre sınavdan kalındığında en az 2 ders alma mecburiyeti var.Tekrar sınava girmek için sizden istenen 150 tl nin içinde 2 ders (2 x 50 dk) ücreti de var mı yoksa 150+ (2 ders ücreti) de olacak mı?..
    Ders ücreti dahil ise normal hatta az bile.
    60 tl si meb hesabına yatırılacak.
    Kursun belirlediği ders saat ücretleri genelde 40-60 arası değişir.2 ders nerden baksan 80-120 arası tutacak.
    Bunun yanında tekrar sınav için kurs sana eğitim aracını ve hocasını tahsis edeceğinden onun da bir bedeli olacak...
    NORMAL, HATTA AZ BİLE

kardeşim yanlış bilgi veriyorsun o 4. sınavdan sonra 2 saat direksiyon dersi alma zorunlulugu var. ve eger anlaşmasındakı direksiyon dersini kullanmadıysa surucu kursu bunun parasınıda almaz.http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/08031958_mtsksinavcret2015.pdf 1 ocaktanitibaren gecerli olan direksiyon harc parası yanda ki linkte götütün bunu kursa verin fazla isterse şikayet edecegim deyin

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Okumadım ama ne aptallar geçiyor zoru başarmışsın

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.