Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Orijinalden alıntı: Sred

Yazılanları hayret ve dehşetle okuyorum. Lastik değdi, sinyal verdi, mesafe tutmadı... Saçmalamışlar iyice. 2000 ylında direksiyon sınavında hurda bir şahine binmemle inmem bir olmuştu. Sonra gidip emniyetten aldım ehliyeti. İnsanlara eziyetten başka bir şey değil. Arabayı kullanabilecek insan 100 metre gidince anlaşılır zaten.

Komisyoncular sunu dedi 'sabahtan beri en iyi kullanan sensin'.
    Gel gor ki kaldirima degdik diye kaldik.
    Direksiyon hakimiyeti,vites gecislerindeki hakimiyet,serit takibi olmayan insanlari biraksinlar. Ama sinyali erken verdin diye falan birakmalari sacma 2.hakkin verilmesi lazim

15 yıllık ehliyetim var, 20 yıldır aktif araba kullanıyorum. 10 parkın 5'inde lastiği kaldırıma değdiririm. Böyle bir kriter olmaz bence. Trafik, motor, sağlık, direksiyon tamam da, lastik kaldırıma değdi diye insan sınavdan bırakılmaz. Her aracın boyutları, manevra kabiliyetleri farklıdır. İnsan o araca alışana kadar belli bir zamana ihtiyacı vardır.

Bu iş bence tamamen duygusal. Sınav parası tatlı geliyor bazılarına sanırım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Hocam ben onceki sinavda park ederken arac disarda kalmisti diye dunku sinavda kaldirimin dibine kadar gireyim dedim teker 4 kere kalditima carpti o kasar terledim ki orada adamlar kesin birakacaktilar acidilar gecirdiler..

Bu sinavlarda haksizliklar oluyor boyle ilk sinavda da beni bos yere birakmislardi insallah digerinde gecersin

Sinav ucreti.normalde 60.tl, sinav kagidinda da bu yazar ama genelde 40 yl komisyon aliyorlar surucu kurslari sizinku biraz abartmis, konus 100 ver en fazla

Hayirli olsun evet,insallah 2.de aliriz

Sagol hocam, insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2012'de direksiyon sınavı için 50 lira kurs alıyordu. öyle her kusurda bırakmazlar herkes 100 alacak değil ya 70 üstü geçiyor. ben de sınavda kavşakta beklerken stop ettirmiştim 20 puan kırmışlardı
  • Geçen sene 4. girişimde almıştım Bu sistemde girsem demekki hayatta alamazdım ehliyeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: foz54

2012'de direksiyon sınavı için 50 lira kurs alıyordu. öyle her kusurda bırakmazlar herkes 100 alacak değil ya 70 üstü geçiyor. ben de sınavda kavşakta beklerken stop ettirmiştim 20 puan kırmışlardı

Suan puanli sistem yok. Tek hatanda bitiyor sinavin

• quote:

quote:

quote:

Yazılanları hayret ve dehşetle okuyorum. Lastik değdi, sinyal verdi, mesafe tutmadı... Saçmalamışlar iyice. 2000 ylında direksiyon sınavında hurda bir şahine binmemle inmem bir olmuştu. Sonra gidip emniyetten aldım ehliyeti. İnsanlara eziyetten başka bir şey değil. Arabayı kullanabilecek insan 100 metre gidince anlaşılır zaten.

Komisyoncular sunu dedi 'sabahtan beri en iyi kullanan sensin'.
    Gel gor ki kaldirima degdik diye kaldik.
    Direksiyon hakimiyeti,vites gecislerindeki hakimiyet,serit takibi olmayan insanlari biraksinlar. Ama sinyali erken verdin diye falan birakmalari sacma 2.hakkin verilmesi lazim

15 yıllık ehliyetim var, 20 yıldır aktif araba kullanıyorum. 10 parkın 5'inde lastiği kaldırıma değdiririm. Böyle bir kriter olmaz bence. Trafik, motor, sağlık, direksiyon tamam da, lastik kaldırıma değdi diye insan sınavdan bırakılmaz. Her aracın boyutları, manevra kabiliyetleri farklıdır. İnsan o araca alışana kadar belli bir zamana ihtiyacı vardır.

Bu iş bence tamamen duygusal. Sınav parası tatlı geliyor bazılarına sanırım...

Sunu anlamiyorum. Kim gunluk hayatinda parki 2 hamlede yapiyor? Bu sacma bir kriter bence 3.hamleni yaparsan indiriyorlar arabadan. Birde kaldirim ve teker arasi kriko giricek kadar yer olmasi lazimmis olcuyorlar saka gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Akıllı Vida

Geçen sene 4. girişimde almıştım Bu sistemde girsem demekki hayatta alamazdım ehliyeti

Sizin de baya sıkıntılı olmus
    Allah kaza bela vermesin

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    o zaman iyi yırtmışım
    ehliyet alacak kişinin kusursuz olması lazım ama herşey 1 turluk sınavda ölçülmez ki heyecandan vs bir hata olur kötüymüş yeni sistem
  • quote:

o zaman iyi yırtmışım
    ehliyet alacak kişinin kusursuz olması lazım ama herşey 1 turluk sınavda ölçülmez ki heyecandan vs bir hata olur kötüymüş yeni sistem

2.sansin verilmesi lazim. Ama evet bazi hatalar var ki affedilmez. Mesela adam arabaya bindi ama duz seritte gidemiyor bi sag bi sol kontrol sifir

düz yolda gidemeyen direksiyon hakimiyeti olmayan adamı direkt atsınlar zaten boşuna sınavda kuyruk yapmasın.
    genelde zorlayan trafikte dur-kalk, bayır çıkarken dur-kalk, kavşak geçiş üstünlükleri gibi şeyleri düzgün yapıyorsa küçük bir park kusuruna bakılmamalı dediğiniz gibi bir şans daha versinler mesela sınav gözetmeni direkt ''bu park olmadı bir daha dene'' desin yeter
  • vay be!
    ben 2009 senesinde girdiğim sınavda aracı kaldıramadım, 1. vitesten direk 3'e atmaya çalıştım stop ettim en sonunda da "ben geniş yolda kamyon tır derdi olmadan öğrendim ne burası böyle ya bi taraftan tır geliyo öteki taraftan çimento kamyonu! hiç güvenli değil elim ayağıma dolaştı! kusura bakmayın artık biraz şey oldu... geçtim mi?" dedim geçtin dediler

böyle olunca ben kendim uzak durdum ehliyet almadım ama en sonunda iptal olacak stajyerlik çıkacak vs dediler diye daha yeni gidip ehliyeti aldım. iyi ki almışım yoksa bu şartlarda benim ehliyet almam imkansız kere imkansızmış,.
    hoca "biraz daha gel" dedikten sonra tekeri değdirdim diye arabadan in dese inmeden önce bir de ağaca vurup arabayı pert edip inerdim herhalde o ne la öyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 18 Ocak 2015; 12:44:43 >
  • quote:

düz yolda gidemeyen direksiyon hakimiyeti olmayan adamı direkt atsınlar zaten boşuna sınavda kuyruk yapmasın.
    genelde zorlayan trafikte dur-kalk, bayır çıkarken dur-kalk, kavşak geçiş üstünlükleri gibi şeyleri düzgün yapıyorsa küçük bir park kusuruna bakılmamalı dediğiniz gibi bir şans daha versinler mesela sınav gözetmeni direkt ''bu park olmadı bir daha dene'' desin yeter

Araba kullanmayı gerçekten biliyorum. Sınava başladım hiçbir sorun yok gayet rahat gidiyorum. 1-2-3 40 km'ye sabitledim gidiyorum. Arada o tümsekler var çoğu kişi orda 3.vitesle geçiyor ben deviri düşürüp 2.ye çekiyordum tümsekte falan adamlar dedi hatta ne zamandır araba kullanıyorsun,iyisin diye. Dur-kalk düz veya yokuş sorunsuz yaptım. Sinyalleri gerektiği vakitte eksiksiz kullandım. Kavşakta kuralına uygun gelen sürücülere,yayalara yol hakkı verdım. Geldik park yerıne orda teker kaldırıma vurdu diye müfettiş araçtan in dedi. Ve şunu söyledi 'kaldırımda birisi olsaydı ona çarpmıştın şimdi'
    Sırf para için vallahi 150 Tl az değil çoğu kişi kaldı sınavdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican456

vay be!
    ben 2009 senesinde girdiğim sınavda aracı kaldıramadım, 1. vitesten direk 3'e atmaya çalıştım stop ettim en sonunda da "ben geniş yolda kamyon tır derdi olmadan öğrendim ne burası böyle ya bi taraftan tır geliyo öteki taraftan çimento kamyonu! hiç güvenli değil elim ayağıma dolaştı! kusura bakmayın artık biraz şey oldu... geçtim mi?" dedim geçtin dediler

böyle olunca ben kendim uzak durdum ehliyet almadım ama en sonunda iptal olacak stajyerlik çıkacak vs dediler diye daha yeni gidip ehliyeti aldım. iyi ki almışım yoksa bu şartlarda benim ehliyet almam imkansız kere imkansızmış,.
    hoca "biraz daha gel" dedikten sonra tekeri değdirdim diye arabadan in dese inmeden önce bir de ağaca vurup arabayı pert edip inerdim herhalde o ne la öyle?

Her zaman şu şekilde yaptım parkı. O duba kelebek camıyla aynı hizada olunca durup tam sag ve tam sol yapıp sorunsuz park ediyordum. Sınav günü yine aynı yerde durdum arkadan hoca çaktırmadan az daha gel şeklinde işaret yaptı adama ınandık yaptım. Sonra tam sag ve sol sonuç teker kaldırımda Ama o 3 günlük sınav öncesi eğitimde yapmadık şey bırakmıcam dubalara vurucam yokuşta sürekli stop ettiricem ki tekrar tekrar yaptırtsınlar

geçmiş olsun 150 de soygun gibi. peki 150tl her yerde aynı resmi bir ücret mi yoksa kurslar kafasına göre mi alıyor?
  • quote:

geçmiş olsun 150 de soygun gibi. peki 150tl her yerde aynı resmi bir ücret mi yoksa kurslar kafasına göre mi alıyor?

Valla bizim bulunduğum bölgedeki kurs 150 Tl alıyor 60 Tl'si MEB'e gidiyor bu her yerde aynı. Geri kalanda kaldığında alıcagın zorunlu dersin parası. Ama kuzen aynı şehirde 100 Tl vermişti ben başka ilçede 150 veriyorum
  • Bende degdirmistim sonra ilerleyip toparladim bi sorun olmadi komisyondan komisyona değişiyor çok saçma sistem bu hata sinavdan kalmana neden olmaz normalde komisyonla tartişsaydin

• quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeable

Bende degdirmistim sonra ilerleyip toparladim bi sorun olmadi komisyondan komisyona değişiyor çok saçma sistem bu hata sinavdan kalmana neden olmaz normalde komisyonla tartişsaydin

Zaten sorun komisyoncular değil komisyoncu biraz ilerle toplayıp düzelt dedi ama müfettiş gelip 3.hamleye girdiği için indirtti
  • ben de dün girdim sınava kursta eğitim gördüğümüz araç i20ydi.sınav alanına gittim bin dedikleri araç külüstür bişey.neyse bişey diyemedim bindim başlangıç iyiydi sinyaller vs iyiydi.bayıra geldik ilkinde kaldırdım şansa.ikincide kaldıramadım 3 kere stop etti araç.kavrama noktasını tutturamadım araç farklı diye.döner kavşaktan çıkarkende sağıma baktım kamyon diğer yola girecek sandım bizim yola girdi ona çarpıyodum ani fren yaptım ordada 2 kere stop ettirdim.park yaptırmadılar araçtanda indirmediler 30dk öyle doldurduk anlamadım bişey %99 geçemedim ama haber yok hala
  • 9 yıl önce alırken bu kadar değildi , gerçi arabayı sadece 2 haftalık eğitimle , direksiyon sınavında kusursuza yakın kullanmıştım şu anda da olsa geçebileceğimi tahmin ediyorum ama bu kadar uğraştırmaları kötü olmuş.

Sıkı denetim iyidir ama olay keyfi bırakmaya dönmüş gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

9 yıl önce alırken bu kadar değildi , gerçi arabayı sadece 2 haftalık eğitimle , direksiyon sınavında kusursuza yakın kullanmıştım şu anda da olsa geçebileceğimi tahmin ediyorum ama bu kadar uğraştırmaları kötü olmuş.

Sıkı denetim iyidir ama olay keyfi bırakmaya dönmüş gibi

Para tatli geliyor adamlara kisi basi en az 100 tl

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.