Şimdi Ara

17 Yaşındayım bir takım sıkıntılardan iş bakıyorum nerelerde çalışabilirim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, belirttiğim gibi 17 yaşındayım ve lise son sınıfım. Ailem ile doğrusu babam ile kavga ettim, ediyorum. babam baskıcı bir insan, ben de malum bu kapanma muhabbeti yüzünden dersleri çok savsakladım. Toplam Lise ortalamam 83.7 lise sonda ders çalışma bahanesi ile açığa geçtim. Dershaneye yazıldım falan. Fakat ben daha önce hiç ders çalışmadım, hep insanların notlarına yazılarına bakıp sınavlara son saniye giren insanlardan oldum. Yanlış anlamayın derdim üstünlük sağlamak veya kendimi övmek değil tamamen kendi eşekliğim. Bu sene kazanamayacağımı (ailem ile kötüyüm iyi bir zamandan geçmiyorum ve ilaç desteği alıyorum çevresel ruhsal problemlerim çok fazla ve geçim sıkıntısı yaşıyorum.Yani ailemin durumu çok kötü değil ortalama fakat bana mobbing uyguluyorlar, harçlığım yok istediğim giysi kıyafet dahil hiç bir şey alınmıyor. Sosyal aktivitelerimi sıfırladılar. 5 Parasız evden çıkıyorum eve giriyorum.) anlayınca ben de eylül'e kadar çıkıp çalışayım istediklerimi alayım para biriktireyim dedim. Seneye okuyacağım çünkü. Babam kesinlikle bu sene tutturamazsam maddi bir yardım bir daha vermeyeceğini söyledi, bu tarz şeyleri söyleyip yapan birisi korkutma amacı yok yani. Manevi hiçbir şey görmüyorum zaten babamdan. Kısacası çalışayım dedim fakat nerede nasıl iş bulurum asgari ücret nasıl alırım bilmiyorum var mı bir tavsiyesi olan birisi?

• 18 olsaydin magazalarda baslayabilirdin lcw vs bircok gencin basina gelen bir olay yasadiklarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tavsiyem babanla, annenle konuşman, sorunları anlatman, durumu da güzelce açıklaman ideal olur, onlarla ciddi şekilde konuşmak istediğini söyle, iletişim hep önemlidir. Maddi kazanç konusunda da elinden geliyorsa grafik, tasarım, kodlama konularında ufak boyutlu iş yapabilirsin, yakın çevrene iş yaparsın, onlar da seni başkalarına önerir, bu şekilde işini görecek parayı kazanabilirsin, arkasından da bir bağımsız çalışma platformuna (Bionluk ve Fiverr gibi) üye olup kazancını yükseltebilirsin, kolay süreçler değil ama düşünebilirsin. Alternatif olarak sevdiğin, düzgün çalışma anlayışına sahip, iyi insanların bulunduğu kafeteryalara, restoranlara ve dükkanlara eleman alımı konusunda soru sorabilirsin, konuşursun ancak sigorta konusunu da sonuca bağla, sigortasız çalışma bir yerde bulunup iş yapacaksan, kafan rahat eder.

Merak ettiğim için soruyorum @cem1907, 18 yaşından küçükleri mağazalar, iş yerleri almaya hiç yanaşmıyor mu ve sigorta yapmayı hiç düşünmüyor mu? Arkadaşımıza iyi bir çözüm gerekiyor anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 7 Mart 2022; 2:16:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Öncelikle tavsiyem babanla, annenle konuşman, sorunları anlatman, durumu da güzelce açıklaman ideal olur, onlarla ciddi şekilde konuşmak istediğini söyle, iletişim hep önemlidir. Maddi kazanç konusunda da elinden geliyorsa grafik, tasarım, kodlama konularında ufak boyutlu iş yapabilirsin, yakın çevrene iş yaparsın, onlar da seni başkalarına önerir, bu şekilde işini görecek parayı kazanabilirsin, arkasından da bir bağımsız çalışma platformuna (Bionluk ve Fiverr gibi) üye olup kazancını yükseltebilirsin, kolay süreçler değil ama düşünebilirsin. Alternatif olarak sevdiğin, düzgün çalışma anlayışına sahip, iyi insanların bulunduğu kafeteryalara, restoranlara ve dükkanlara eleman alımı konusunda soru sorabilirsin, konuşursun ancak sigorta konusunu da sonuca bağla, sigortasız çalışma bir yerde bulunup iş yapacaksan, kafan rahat eder.

Merak ettiğim için soruyorum @cem1907, 18 yaşından küçükleri mağazalar, iş yerleri almaya hiç yanaşmıyor mu ve sigorta yapmayı hiç düşünmüyor mu? Arkadaşımıza iyi bir çözüm gerekiyor anlaşılan.

18 yaş altına galiba yanlış bilmiyorsam aile izni gerekiyor diye hatırlıyorum ben işe girerken 18 yaşına gelmiştim cafe de çalışabilir part time olarak ama muhtemelen sigorta yapılmaz cafe de calıştığı zaman ufak cafede çalışırsa eğer

• 17 yaşındaki bir insanın da bu kadar üstüne gidilmez ki bu aileler ne yapıyor ben anlamıyorum ben 22 yaşındayım 17 yaşındakiler çocuk geliyor bana, koskocaman insanların yaptığına bak hayatı zindan ediyor ufacık çocuğa kusura bakma sana verebileceğim tavsiye yok ne iş yapabilirsin fikrim yok inşallah kurtulursun bu durumdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.