Şimdi Ara

17 Yaşındayım Meslek Seçiminde Zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise 2 bitecek çalışmama rağmen hiç bir derste başarı yakalayamıyorum bilgisayar bilgim iyidir. Ortanın üstü şekilde photoshop ve az seviyede corel bilirim. Photoshopta iyi sayılırım okul afişlerini, el ilanlarını ben tasarlıyorum meslek seçiminde son derece kararsızım dersler dediğim gibi olmuyor babamdan kalacak iş yok hangi mesleğe yönelmeliyim? düşünmeme rağmen 2 aydır bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: WassupMan

arkadaşlar lise 2 bitecek çalışmama rağmen hiç bir derste başarı yakalayamıyorum bilgisayar bilgim iyidir. Ortanın üstü şekilde photoshop ve az seviyede corel bilirim. Photoshopta iyi sayılırım okul afişlerini, el ilanlarını ben tasarlıyorum meslek seçiminde son derece kararsızım dersler dediğim gibi olmuyor babamdan kalacak iş yok hangi mesleğe yönelmeliyim? düşünmeme rağmen 2 aydır bulamadım

Üniversiteyi okuyup avrupaya kaçmaya bak
  • Sen lise bitene kadar araştırmalarına devam et. sınavsız 2 yıllık bölümlere geçiş yapabilir össden iyi puan alırsan da bir anda kararın değişebilir. Derslerine çalışmaya devam et.

Bir de 2 ayda ne yapacağına karar veremezsin. 17 yıllık hayatına göre kendini nasıl yetişdirdiysen ona göre bir meslek bulacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 28 Mayıs 2012; 20:14:43 >
  • bende oleyım lıse bitti meslek lısesı cıkıslııym metal bolumu kaynakcıyım hiç bilgim yok ama bu sene sıkı bir maratona giricem ve mtok güzel bi universite tutturucam başarıcam yoksa sanayide ömrümü çürütücem -
  • Derslerine iyi çalış,diploma notunu yükseltmeye bak,iyice araştırıp sevdiğin mesleği edinmeye bak..Photoshop vs. güvenme bunları ilkokul çocukları bile biliyor artık...
  • Meslek olarak daha çok grafikerliği seçmek istiyorum. Fakat ülkemizde grafikerlerin durumunu görüyoruz. Durumları kötü, aylık 600 TL karın tokluğuna (!) çalışan grafikerler var. İyi bir işe girebilmek zor. Sürekli, kara kara düşünüyorum, ne yapsam, hangi mesleği seçsem diye. Çünkü erkenden seçersem mesleğimi, şimdiden yönelebilir, o konuda kendimi geliştirebilirim. Keşke seçebilsem
  • Gir çık sınava gelecek puanla mesleklere bak hangisinin parası iyise ona bak, ben bu sene öyle yapıcam olmadı gelecek seneye adam akıllı çalışıp meslek düşünicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0yaL

Gir çık sınava gelecek puanla mesleklere bak hangisinin parası iyise ona bak, ben bu sene öyle yapıcam olmadı gelecek seneye adam akıllı çalışıp meslek düşünicem.

Dostum, iyi güzelde bir hayat boyu bir mesleği yapacaksın, huzurlu, mutlu olamadıktan sonra parasının önemi yokki. Sevmediğin işi yapmak bana çok kötü geliyor
  • quote:

quote:

Gir çık sınava gelecek puanla mesleklere bak hangisinin parası iyise ona bak, ben bu sene öyle yapıcam olmadı gelecek seneye adam akıllı çalışıp meslek düşünicem.

Dostum, iyi güzelde bir hayat boyu bir mesleği yapacaksın, huzurlu, mutlu olamadıktan sonra parasının önemi yokki. Sevmediğin işi yapmak bana çok kötü geliyor

böyle bir sistem olduktan sonra istediğin meslek zor işi siyasi boyuta taşırsak
  •  17 Yaşındayım Meslek Seçiminde Zorlanıyorum
  • grafikerlik oku 2 sene sonra kendini geliştir ege üni gidebilirsin geçiş hakkın varsa benim kuzen öyle yaptı geçen gün yanına gittim bir siteyi baştan aşağı tasarlamış 1 haftada 1 bin tl kazandı geliştirdide kendini iş aramıyo ona iş geliyo askerden geleli 1.5 sene oldu araba çekti altına kimseden yardım almadan iyi para var ama kendini geliştircen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meslek lisesine git arkadaşım bilgisayarlı makina imalatı bölümü var orayı seçersen ileride rahat edersin azcık matematik ve bilgisayar bilgisi herşeyi tamamlar dostum rahatça okursun liseni bitirirsin sonra ver elini oto fabrikaları belki kendi dükkanını açıp kendi imalatını yaparsın
  • quote:

quote:

o bahane, sen aylık 3 bin Tl al bakalım zevkli mi değil mi

bence hiç bir mesleğin seveceliği yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiseass -- 29 Mayıs 2012; 14:51:42 >

• Yav mesleği okumak kolay da okuduktan sonra yapmak zor.

@ata1606

@furkan1677 dediğin güzel de, biraz şans bence. Ama kuzenin adına sevindim. Ne güzel bi duygudur artık...

@kamil611 Anadolu Lisesi'ndeyim, geçiş yapamam

@r0yaL öyle düşünme, mesleğini seven bir çok insan var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.