Şimdi Ara

17 yaşındayım saçımda açılma var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi buneeey ? 17 yaşındayım bu kadar erken beklemiyordum ne yapmalıyım geri dönüşü var mı gerçekçi yorumlarınız benim için önemli, dayı ve amca sağlam babam 25 yaşında başlamış dökülmeye şuan kafa üstünde çok az saç var doktora gitmeli miyim hangi bölüme ? 17 yaşındayım saçımda açılma var 17 yaşındayım saçımda açılma var 17 yaşındayım saçımda açılma var 17 yaşındayım saçımda açılma var 17 yaşındayım saçımda açılma var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 30 unda kafanda hiç bir şey kalmayacak.

bende kelim
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Hiç mi ektiremem ?

• minoxil kullanmanı öneririm senden daha küçükken dökülmeye başlamıştı alnım baya açıldı minoxil kullanmaya başladıktan sonra baya baya siyah siyah tekrardan saç çıkıyor ama uzun bir süreç ve birakmaman lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    Doktor tavsiyeli mi ? Herkese aynı sonucu vermiyebilir.

• Hangi bölüm cildiye mi ?

• Dostum ilk yapacağın şey sağlam bir dermatologdan randevu almak olsun. Devlet hastanelerinde iyi dermatologlar bulabilirsin şimdilik özel kliniklere boş yere para dökme.

Benim saçım da 18 yaşında ygs/lys maratonunda ygs'den sonra döküldü. Aslında dökülmenin daha geç başlaması gerekiyormuş ama benim dökülmeyi stres tetiklemiş.

Sınav bitti eylül gibi gittim dermatoloğa kan tahlilleri yapıldı, vitaminlere bakıldı. Hiç sıkıntı yoktu. Aile de saç dökülmesi var mı diye sordu hafif dedim ama hiç birinin benim kadar erken dökülmemiş 30 - 35 yaşlarında başlamış dedim. Olabilir dedi.

Bir kaç doktora daha gittim stres kaynaklı olduğunu söylediler.

Doktorlar bana ducray'ın neoptide ve anaphse şampuanını önerdiler. Bi' tanesi minoksidil ve aga-e tablet yazdı ama minoksidili yan etkileri yüzünden kullanmadım.

Ducray iyi geldi aga-e'nin bi' etkisini göremedim sonra özel bi' kliniğe gittim. Orada bana şimdilik prp ve mezoterapi yapalım olmazsa 30 yaşına yaklaştığında saç ekimi yaparız dediler tamam dedim yaptırdım 3 seans prp + 2 seans mezoterapi. Saçlar biraz kendine geldi ama sıfırdan çıkmadı.
    Sadece zayıf, incelen saçlar kalınlaştı ve döküleceğine kafa derisine tutundu ve daha sık bir görüntü oldu. Bunu ducray ile destkleyince biraz daha iyi bi' görüntü oldu.

Tabii sen önce doktora görün o kan tahlili isteyip vitaminlerine bakacaktır. Belki vitamin takviyesiyle yırtarsın. Ben çok para döktüm ve saçı tutmak için halen döküyorum. Bu kadar para dökmesem saçları dökerdim. Stres kaynaklıysa psikoloğa yönlendirebilir aman diyeyim iyi düşün. Psikolog havadan haybeye para alıyor. Stresi oluşturan şeyleri kendin ortadan kaldırabilirsen daha iyi olabilir. Ha bu arada stres demişken ben stres durumunu 1 yıllığına kaldırmıştım iyi gelmişti.

Bi' de sakın usturaya vurup kel kel dolaşayım deme usturaya vurmak işe yaramıyor. Denendi onaylandı.

Geçmiş olsun dostum. Kal sağlıcakla.

Edit: Randevu alacağın bölüm; cildiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddar.Kerim -- 18 Şubat 2020; 0:13:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dökülme var mi yaş 15
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 17 yasinda boyleysen 5 seneye kalmaz suleyman demirele dönersin

• Bende de böyleydi, bir süre sonra durdu.
  • kbayram1 K kullanıcısına yanıt
    Özel doktora gittim babana bak dedi(oda kel) Allah bir yerden alır bir yerden verir takma diyip yolladi bunun çok bir çözümü yok işte en etkili ilaç bildiğim kadariyla bu ordaki damarlari açıyor.

• Yakışıklı çocukmuşsun saçlarına yazık olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yaşındayim bende açılma yok ama çok dökülüyor. Bu şampuanla olacak iş değil. Genetik dökülme yoksa kan degerlerine baktır. Genetik dökülme malesef durdurulamiyor ama doktor minoxil onerirse, minoxil dokulmeyi biraz erteler. Saç ekiminden başka bir çaresi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: warrior1919

20 yaşındayim bende açılma yok ama çok dökülüyor. Bu şampuanla olacak iş değil. Genetik dökülme yoksa kan degerlerine baktır. Genetik dökülme malesef durdurulamiyor ama doktor minoxil onerirse, minoxil dokulmeyi biraz erteler. Saç ekiminden başka bir çaresi yok.
    3 numara?

• 1 yılda 3 kez vurdum hocam

• Bu işler genetik. Stres falan bahanesi. Stressiz insan yok. Stresten saç döküldüğünü nasıl anlıyoruz hem. Doktora gidiyorsun stres diyor mesela. Test yok bişe yok. Stres diyip geçiştiriyolar. Tıp çare bulamıyor zaten.

• Paetzold kullanıcısına yanıt
    İnsanlar bunun farkındadır zaten ama zor bı durum kimisi kendini avutmaya çalışır siz hiç yasamadiniz galiba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kbayram1

İnsanlar bunun farkındadır zaten ama zor bı durum kimisi kendini avutmaya çalışır siz hiç yasamadiniz galiba ?
    Gerçekleri görmek lazım dostum. Bu işler genlerde bitiyor. Anne-babadan aldığımız genler sonucu belirliyor.

• Git bi dermatolojiye kesin bilgiyi orada alırsın. Sendeki erkek tipi dökülmeye çok benzemiyor ama olabilir de ben 26 yaşımdayım baya zayıfladı artık, bunun çözümü yok kanıtlanmış iki ilaç Var(minoxidil ve finasterid) işe yarıyorlar ama başka tarafları bozuyorlar, bunu göze almadığım için kullanmıyorum. Kafaya da takmıyorum artık giderse gitsin.

• Nesi 17 lan bunun? En az 32 var bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.