Şimdi Ara

17 YAŞINDAYIM BOYUM KAÇ YILDIR UZAMIYOR.DOKTORA GİTTİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boyum 166. kilom 64. Kilolu değilim fit bi vücuda sahibim. Ama boyum uzamadı kaç senedir. 2-3 senedir kickboks yapıyorum o kadar esnetme hareketleri falan yapıyorduk. En son ortaokul da 3 cm uzadım ondan sonra 3 SENEDİR BOYUMDA TIK YOK HİÇ UZAMADIM.

Doktora gittim geçenlerde ortopediye, kalabalıktı biraz, el bileği röntgenimi bide kalça kemiği röntgenimi istedi. Sonra baktı geçmiş olsun boyun daha uzamaz senin dedi. O an hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Çok üzüldüm. Hayal kırıklığına uğradım. Çünkü hep 175 olmak istemiştim.

Babamın boyu 172, annemin boyu 154. Normal hesaba göre 170-175 arası bişey olmam gerekirdi. Kuzenlerim hep uzun 175 - 185 arasında.

Arkadaşlar Allah aşkına yardım edin ya 175 olsam çok isterdim bana çok yeterli. Her sene yaz ayından sonra bakıyorum arkadaşlarım boy atmış ben hiç boy atamadım hep aynı kaldım.

Doktorun yanlış söyleme gibi bi ihtimali varmıdır? Son günlerde iyice kafayı yedim ya ne olur yardım edin. Yaşım 17.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyeorkab -- 1 Temmuz 2015; 23:50:47 >

• Bu arada 1 sene önce hormon tahlilleri falan yaptırmıştık hiç bişey çıkmadı temizdi. Sigara falan içmiyorum. Alkolde tüketmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyeorkab

Boyum 166. kilom 64. Kilolu değilim fit bi vücuda sahibim. Ama boyum uzamadı kaç senedir. 2-3 senedir kickboks yapıyorum o kadar esnetme hareketleri falan yapıyorduk. En son ortaokul da 3 cm uzadım ondan sonra 3 SENEDİR BOYUMDA TIK YOK HİÇ UZAMADIM.

Doktora gittim geçenlerde ortopediye, kalabalıktı biraz, el bileği röntgenimi bide kalça kemiği röntgenimi istedi. Sonra baktı geçmiş olsun boyun daha uzamaz senin dedi. O an hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Çok üzüldüm. Hayal kırıklığına uğradım. Çünkü hep 175 olmak istemiştim.

Babamın boyu 172, annemin boyu 154. Normal hesaba göre 170-175 arası bişey olmam gerekirdi. Kuzenlerim hep uzun 175 - 185 arasında.

Arkadaşlar Allah aşkına yardım edin ya 175 olsam çok isterdim bana çok yeterli. Her sene yaz ayından sonra bakıyorum arkadaşlarım boy atmış ben hiç boy atamadım hep aynı kaldım.

Doktorun yanlış söyleme gibi bi ihtimali varmıdır? Son günlerde iyice kafayı yedim ya ne olur yardım edin. Yaşım 17.

Erkeklerde genelde 17-20(çoğunlukla 17de) yaş arasında boy uzaması duruyormuş.Yani daha uzamayabilir ne yazıkki.
    Şu videolara bakabilirsin.
    http://www.uzmantv.com/turkiyede-erkeklerde-boy-ortalamasi-nedir
    http://www.uzmantv.com/erkeklerde-018-yas-arasi-boy-gelisimi-nasildir

• Annenle babanın boyunu toplayı 13 ekliyip 2 ye böldüğümüzde 1.71 çıkıyor. Yani maks bu kadar olabilirsin. Sen 166 sın 18 e kadar 3 cm daha uzasan zaten sınıra yaklaşıyorsun. Bu işler birazda genetiktir. Doğuştan ayağı olmayanlar ya da savaşta kazada bacakları kopanlar kesilenler ne yapsın be kardeşim. Haline şükret 166 ideal bir boy. Çoğu kızdan kılpayıda olsa uzunsun. Kışın botla falan 169 falan olursun oda yeter. Gökdelen olup ne yapacan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yargıdağıtanadam

Annenle babanın boyunu toplayı 13 ekliyip 2 ye böldüğümüzde 1.71 çıkıyor. Yani maks bu kadar olabilirsin. Sen 166 sın 18 e kadar 3 cm daha uzasan zaten sınıra yaklaşıyorsun. Bu işler birazda genetiktir. Doğuştan ayağı olmayanlar ya da savaşta kazada bacakları kopanlar kesilenler ne yapsın be kardeşim. Haline şükret 166 ideal bir boy. Çoğu kızdan kılpayıda olsa uzunsun. Kışın botla falan 169 falan olursun oda yeter. Gökdelen olup ne yapacan ?
    işte neden olmam gerekenden 5 cm azım anlamıyorum. 5 cm uzayamam mı?
  • diyeorkab D kullanıcısına yanıt
    ssk ya gitiysen umut bekleme bide sadece bay larda 21 yaşına kadar uzaya biliyorsun özel bir hastaneye gitmen lazım ve süt yoğur çok tüketmem lazım ve her gün en az 1 saat yürümen lazım senin yaşınday ken bende öleydim uzamaz dediler bana ama 21 yaşına kadar uzadım bu oran kişiden kişiye değişebiliyor 22 ye kadar uzuyan bile var normal standartlarda 21 son tıp da öle diyorlar sana tavsiyem özel bir hastaneye git ağır spor yapma her işte gün için de çok yürü dolmuşa otobuse atlama hemen ayakların yorulana kadar yürü hafta bir kez de olsa yap bunu çok yürümek çok koşmak bacaklardaki dirsek kemiklerini açar ve büyür ama bunun olması için aşırı süt tüketmen gerekir bide o bakal daki kutu sütler işe yaramaz ben günde bir litre süt bitiriyordum ya günlük süt olucak sütaşın yada mahallede inek bakan teyzeler varsa ondan al taze taze iç unutma en az 1 litre içmen lazım bir gün içinde ama bunu yan etkisi de oluyor benim başıma agrı yapıyordu ama genede iç tim bıkmadım usanmadan içtim şuam abim den daha uzunum aramızda 5 cm fark var abimle asla pes etme umudunu yitirme ve kesinlikle ağır iş yapma koltuk beyaz eşya kimseye yardım etme ağır kaldırırsan gelişme çağında oldugun için uzaman durabilir bide bol bol meyve ye özelikle elma kesinlikle sigara Coco/cola asitli meyve suları asitli gazoz içecekler türevleri bunları kesinlikle içme içicek bişey bulamadıysan ortamda o zaman sadece su iç o bile uzaman fayda eder bunları yap ve gör 3 yıl sonra na kadar uzucan görürsün mutlaka özel bir hastaneye git acıbadem iyi biraz pahalı yada medikalpark git oda iyi geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Annenle babanın boyunu toplayı 13 ekliyip 2 ye böldüğümüzde 1.71 çıkıyor. Yani maks bu kadar olabilirsin. Sen 166 sın 18 e kadar 3 cm daha uzasan zaten sınıra yaklaşıyorsun. Bu işler birazda genetiktir. Doğuştan ayağı olmayanlar ya da savaşta kazada bacakları kopanlar kesilenler ne yapsın be kardeşim. Haline şükret 166 ideal bir boy. Çoğu kızdan kılpayıda olsa uzunsun. Kışın botla falan 169 falan olursun oda yeter. Gökdelen olup ne yapacan ?

Yanlis o hocam
    anam 170
    babom 170
    ben 178 179 civariyim daha 16 yada yeni girdim
    Mesela sakalin var uzamazsin diyorlardi
    8 sinifta cikti sakallar 168 idim
    9 173.5
    10 178
    11 e gecmedim ama 1-2cm daha atmis gibiyim
    11 e 180 ile girip 181 182 ile bitiririm
    12 de 183
    unide bitene kadarda 184
    Ergenlikte hic spor yapmadim sut urunleri cok tuketirim ergenlikte yapcaksanizda basket oynayin
    boy tahminlerim hep tuttu suan 180 de olabilirim tavsiyem yani benim genetige bakarsan 173 174 tas catlasin 175 olurdum 16 yasinda 180 im tavsiyeme kulak vermeniz iyi olur yani
    sut icin bol peynir yiyin yogurt yiyin basket oynayin ben oynamadim basket ona ragmen uzadim sut urunleri onemli bide cok cips kola vs tuketmem cikolatada dahil

Edit eskiden sisko oldugum icin ergenlikte yuruyuste cok yapardim bunlar etkiliyor gunde 1 saat yuru sut vs ic.

Sizin gibi ististanalar olsada genelinde doğrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ferhatdenizz F kullanıcısına yanıt
    Kardes İNŞALLAH dedigin olur yarin ozel hastaneye gideceğim kac gündür uykularim kaçtı yemek yiyemiyorum.

• diyeorkab D kullanıcısına yanıt
    Yukardaki arkadaşın dediği gibi yapma sakın yani bol süt ve yoğurt tüketme çünkü negatif anlamda etki ediyor kemiklere aksine iyice zayıflatıyor.
    Bu bağlantıya girip zararları kısmına girip okuyabilirsin.
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt
    Hayvansal gıdaların kemik geliştirdiği büyük bir yalandır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence kaderine razi ol. Elinden geleni yaptıktan sonra olmuyorsa sabır et. Ben elhamdülillah 1.75im ama 1.85 arkadaşımın yanında kendimi ezik hissediyorum.Sonra 1.85 olaydım ne iyi olurdu diye feryat ediyorum ama bu kadarı nasip olmuş. Allahın takdiri.

• quote:

Orijinalden alıntı: KraftMK

Hocam bence kaderine razi ol. Elinden geleni yaptıktan sonra olmuyorsa sabır et. Ben elhamdülillah 1.75im ama 1.85 arkadaşımın yanında kendimi ezik hissediyorum.Sonra 1.85 olaydım ne iyi olurdu diye feryat ediyorum ama bu kadarı nasip olmuş. Allahın takdiri.
    Yüzmek işine yarar. Sarkma egzersizlerini de düzgün yaparsan etki eder diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyeorkab

işte neden olmam gerekenden 5 cm azım anlamıyorum. 5 cm uzayamam mı?

Herkes anasından babasından uzun olsaydı şimdi insanlar nasıldı kim bilir...

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    o gittin doktor ssk hastanesindeyse küliyen yalan onların herşeyi kimseyle ugraşmak istemiyorlar başından savıyolar bu ülkede paran varsa yaşarsın paran yoksa zaten ölmüşsün demektir hayatan bişey bekleme
    paran varsa adam akılı güzel bir özel hastaneye git bak ne diyolar anlarsın ozaman en az günde 1 litre süt tüketmen gerekir ya günlük süt olucak yada mahalle de inek bakan varsa ordan alman daha iyi demek ten zarar çıkmaz ben denedim ve oldu hala da çok süt içiyorum aşırı süt tüketmek te kemikleri geliştirdigi gibi bide vucuda çok kilon varsa onlarıda yakıyor kemik kütlesi büyügünce yandaki yağları yakıyormuş ve boya gidiyorsun tıp doktorları diyor neden sence diyet yapanlara hep yoğurt yiyin diyolar ondan işte araştır git doktora sor anlarsın hala fit bir vuucudum var bunu yoğurda ve sütem borçluyum kemiklerim çok kalın laştı Napolyon nedemişş para para para paran yoksa ne boyun uzar ne de hayatan zevk alırsın türkiye de bu sistem 1 çocuk yapın adam gibi yaşayın belki kardeşlerin vardır durumunuz iyi deyildir ozaman yapacak bişey yok öle kalıcaksın bunun hatası da annen baban olucak acı ama gerçek ben 15 yaşında çaşılmaya başladım ve bunların hepsini kendim yaptım kendi sütümü kendim aldım kendi yogurdumu kendim aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatdenizz

o gittin doktor ssk hastanesindeyse küliyen yalan onların herşeyi kimseyle ugraşmak istemiyorlar başından savıyolar bu ülkede paran varsa yaşarsın paran yoksa zaten ölmüşsün demektir hayatan bişey bekleme
    paran varsa adam akılı güzel bir özel hastaneye git bak ne diyolar anlarsın ozaman en az günde 1 litre süt tüketmen gerekir ya günlük süt olucak yada mahalle de inek bakan varsa ordan alman daha iyi demek ten zarar çıkmaz ben denedim ve oldu hala da çok süt içiyorum aşırı süt tüketmek te kemikleri geliştirdigi gibi bide vucuda çok kilon varsa onlarıda yakıyor kemik kütlesi büyügünce yandaki yağları yakıyormuş ve boya gidiyorsun tıp doktorları diyor neden sence diyet yapanlara hep yoğurt yiyin diyolar ondan işte araştır git doktora sor anlarsın hala fit bir vuucudum var bunu yoğurda ve sütem borçluyum kemiklerim çok kalın laştı Napolyon nedemişş para para para paran yoksa ne boyun uzar ne de hayatan zevk alırsın türkiye de bu sistem 1 çocuk yapın adam gibi yaşayın belki kardeşlerin vardır durumunuz iyi deyildir ozaman yapacak bişey yok öle kalıcaksın bunun hatası da annen baban olucak acı ama gerçek ben 15 yaşında çaşılmaya başladım ve bunların hepsini kendim yaptım kendi sütümü kendim aldım kendi yogurdumu kendim aldım

Tamamen yanlış biliyorsun dostum.Süt ve süt ürünleri dahil tüm hayvansal gıdalar asidik olduğu için insanın kanının ph değerini düşürüyor ve vücut bu durumu normale çevirmek için kemiklerden fosfat ve kalsiyum çekiyor bu minerallerle kanı eski haline getirdikten sonra kandaki fazla kalsiyum idrarla çıkıyor.Bildiğin kemik yıkımı oluyor.Boy uzaması dediğin şey %70-80genetik geri kalanları ise beslenme, çevre ve yaşam tarzıyla alakalı.

Zayıflatır demişsin hayır zayıflatmaz ve obezliğe ulaşmada sana yardımcı olur.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23509418

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22032348
    Bu linkte de genel olarak kalsiyum alımı ve hayvansal proteinlerin asidik oluşuyla ilgili bilgiler var.
    http://www.pcrm.org/milk
    Burda da sütün bırak kemik geliştirmeyi aksine kırıklara neden olduğu ve sütün ölüm riskini bile artırdığıyla ilgili çalışmalardan bahsediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 4 Temmuz 2015; 16:27:18 >

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    sadece süt ve süt ürünleri tüketilmesi faydası var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatdenizz -- 22 Eylül 2015; 18:50:49 >
  • Fazla kalsiyum idrarla dışatı atılmaz. Damarlarda biriktirilir. Çok fazla alırsan vücut yer bulamamaya başlayıp beyin damarlarında biriktirir. Buda başlangıç safalarında baş ağrısına neden olur. Devam edersen hiç iyi şeyler olmaz. Şimdi boyun %70 genetiktir. Beslenmeyle boy uzatımına destek çıkacaksan. Kalsiyum, magnezyum gibi mineralleti alacaksın. Bunun içinde hiç 1 litre düt içmeye gerek yok israftan başka birşey olmayacaktır. 1 kibrit kutusu peynir , 2 su bardağıda günlük süt iç Yoğurt varsa ye yoksa çok öbemli değil. Bu şekilde beslenirsen yeteri kadar kalsiyum alacaksındır. Meyve yemeye sebze tüketmeyede çabalarsan. Magnezyumuda alırsın. Sadece su içmek bile vücuda kalsiyum ve magnezyum iyonlarını kazandırır. Özellikle sert sularda çok olur. Daha sonra protein gelişim ve diğer bir sürü konuda gereklidir. Proteini etrünlerinde sebzelerde hayvansal ürünlerde yumurtada falan bulabilirsin. Bunlardan proteini aldıktan sonra. Geriye sadece zıplamak koşmak spor yapmak kalıyor. Zıplayıp yüksek hızlarda koşarsan kalsiyum ve magnezyum kemiklerine geçer. Kemiklerin gelişmeye başlar. Hareket etmezsen bu işlem çok yavaş gerçekleşir. Bunları yaptıktan sonra geriye dua etmekten başka bişey kalmıyor. Yine uzayamazsan yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yargıdağıtanadam

Fazla kalsiyum idrarla dışatı atılmaz. Damarlarda biriktirilir. Çok fazla alırsan vücut yer bulamamaya başlayıp beyin damarlarında biriktirir. Buda başlangıç safalarında baş ağrısına neden olur. Devam edersen hiç iyi şeyler olmaz. Şimdi boyun %70 genetiktir. Beslenmeyle boy uzatımına destek çıkacaksan. Kalsiyum, magnezyum gibi mineralleti alacaksın. Bunun içinde hiç 1 litre düt içmeye gerek yok israftan başka birşey olmayacaktır. 1 kibrit kutusu peynir , 2 su bardağıda günlük süt iç Yoğurt varsa ye yoksa çok öbemli değil. Bu şekilde beslenirsen yeteri kadar kalsiyum alacaksındır. Meyve yemeye sebze tüketmeyede çabalarsan. Magnezyumuda alırsın. Sadece su içmek bile vücuda kalsiyum ve magnezyum iyonlarını kazandırır. Özellikle sert sularda çok olur. Daha sonra protein gelişim ve diğer bir sürü konuda gereklidir. Proteini etrünlerinde sebzelerde hayvansal ürünlerde yumurtada falan bulabilirsin. Bunlardan proteini aldıktan sonra. Geriye sadece zıplamak koşmak spor yapmak kalıyor. Zıplayıp yüksek hızlarda koşarsan kalsiyum ve magnezyum kemiklerine geçer. Kemiklerin gelişmeye başlar. Hareket etmezsen bu işlem çok yavaş gerçekleşir. Bunları yaptıktan sonra geriye dua etmekten başka bişey kalmıyor. Yine uzayamazsan yapacak birşey yok.
    5cmlik topuklar var ayakkabı tabanı gibi, 25lira civarı onlardan dene istersen, dışarıda uzun olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Mefta046

5cmlik topuklar var ayakkabı tabanı gibi, 25lira civarı onlardan dene istersen, dışarıda uzun olursun

Alıntıları Göster
    İkiz olmadığınıza göre tabii ki boy farkı olacaktır ki ikizlerde bile oluyor.Attığım bağlantıların hiçbirine bakmadığın mesajından belli, bir de genetik uzmanı diyorsun asdqweqwdasds birkaç çalışma okuyup o çalışmadaki bilgileri yazmak için normal fonksiyon gösteren bir beyine sahip olman yeterli.Neyse sen bol bol süt içmeye devam et.

Crazy0611
    Dostum, fazla kalsiyum idrarla dışarı atılmaz demişsin ama bir kanıtın var mı nereden öğrendin bu bilgiyi?
    Kandaki kalsiyumun bir kısmının idrarla bir kısmının dışkıyla atıldığı ve bir kısmının da kemiklerde depolandığı burada yazıyor.

Bu bağlantıda da yine kalsiyumla ilgili bilgiler ve hayvansal ürünlerin neden olduğu kanserlerden bahsediliyor.
    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/calcium-full-story/
    http://www.forksoverknives.com/new-study-typical-american-diet-and-dairy-products-raise-prostate-cancer-death-risk/
    Burda da hayvansal bir amino asidin(methionine) az alınmasıyla ömürün uzayabileceği ile ilgili bir çalışma.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18789600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 5 Temmuz 2015; 17:27:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

İkiz olmadığınıza göre tabii ki boy farkı olacaktır ki ikizlerde bile oluyor.Attığım bağlantıların hiçbirine bakmadığın mesajından belli, bir de genetik uzmanı diyorsun asdqweqwdasds birkaç çalışma okuyup o çalışmadaki bilgileri yazmak için normal fonksiyon gösteren bir beyine sahip olman yeterli.Neyse sen bol bol süt içmeye devam et.

Crazy0611
    Dostum, fazla kalsiyum idrarla dışarı atılmaz demişsin ama bir kanıtın var mı nereden öğrendin bu bilgiyi?
    Kandaki kalsiyumun bir kısmının idrarla bir kısmının dışkıyla atıldığı ve bir kısmının da kemiklerde depolandığı burada yazıyor.

Bu bağlantıda da yine kalsiyumla ilgili bilgiler ve hayvansal ürünlerin neden olduğu kanserlerden bahsediliyor.
    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/calcium-full-story/
    http://www.forksoverknives.com/new-study-typical-american-diet-and-dairy-products-raise-prostate-cancer-death-risk/
    Burda da hayvansal bir amino asidin(methionine) az alınmasıyla ömürün uzayabileceği ile ilgili bir çalışma.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18789600

Okuduğum yerde fazla kalsiyum depo edilir yazıyor. Atılma falan yok. Fazla alınırsa beyindeki damarlarda depo ediliyormuş buda sıkıntılı oluyor.

• Okuduğun yeri bul at bana yoksa diğer heryerde senin dediğinin aksi yazıyor.Attığım yerlere bakarsan göreceksin ingilizce bilmiyorsan aynen çevireyim ben.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.