Yoldaşlar kafam duman oldu. Şu anki araç Golf, satıp üstüne borçla alacağım. Şu anki araçtan daha büyük olsun istiyorum. Peşinde 1700, kampanyalıda 1900e kadar çıkabilecek imkan var Önceliğim yeni teknoloji, elektrikli olması tercih sebebi, uzun menzil olursa güzel olur. Elektrikli olmuyorsa motoru şanzımanı sorunsuz olacak. Geniş bir araç alacaksınız, SUV yine güzel olur Tercihiniz ne olurdu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1700-1900 civarına ne alayım?
-
-
tercihim togg oldu, en dolusundan.
bir test sürüşü yapın mümkünse. fiyat olarak rakiplerinden daha konforlu araç. denemeyen beğenmiyor ama deneyen de başka araca bakmıyor genelde.
kampanya olarak zaten 1100 peşinat yetiyor, çok cazip.
-
hocam elektriklilerde 2. el elden çıkarırken daha fazla değer düşme gibi bir durum var malum. eğer borçla harçla araba alacaksanız bunu da göz önünde bulundurun.
-
Hocam Togg bizim kayınpederde var, kampanya avantajıyla en dolusu ve SUV olan tercih bu esasen.
Menzili maalesef pek parlak değil uzun yolda 300-350 ancak görüyor.
Yazılımsal can sıkan noktalarda var.
Süspansiyonları bana aşırı sert geliyor.
Sizin deneyiminiz nasıl oldu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dediğiniz doğru aslında ama aile için alıyorum alınca uzun süre binenlerdenim
Asıl kafamı kurcalayan menzil mevzusu elektriklide
Kia Ev3 boyut dışında en uzun menzili sunuyor gibi
şöyle kabaca bir hesap yaptım, ev3'ün menzilini ortalama 500 km kabul edersek yılda ortalama 11bin kilometre yapmışım, yıllık elektrik gideri dışarda şarj edersem 17bin küsür lira. Tucson veya Austral alırsam aynı kmde benzin gideri ortalama 10l/100km için 47bin küsür lira. Bu da beni ev3'e yaklaştırıyor. Aynı hesapla Togg'un bana 11bin km maliyeti 27bin lira
Evinizde ya da iş yerinizde şarj imkanı yoksa elektrikli almayın.
-
kianın 17 yaktığı yerde togg 27 yakmaz hocam orada bir gariplik var.
kianın ortalama tüketimi 15, togg un 19 görünüyor. 17 yaktığı yerde togg 20 yakar teknik verilere göre.
fakat kia 81kw batarya togg 88kw
kia 1950kg togg 2150kg
kiada ısı pompası var fark olarak soğuk havalarda menzile bir katkısı olabilir ama öyle yüzde 15-20 olacağını sanmam, çok daha azdır.
-
elektrikli araçların en büyük sorunlarında biri de uzun yolda menzilin çok düşmesi, bu sadece togg için geçerli değil ama hocam, diğer araç da aynı şekilde olacaktır. elektrikli aracın avantajı şehir içi trafikte ortaya çıkıyor zaten, km de 1.5 lira türektim, menzilin ekstradan 50-100 km artması gibi.
togg için ortalama menzil 523km, şehir içinde 600 e yaklaşıyor yaz aylarında. en iyi şartları göz önüne alıp 600km menzil var da diyebilirlerdi. uzun yolda da 300-350 yapar 140-150 basarsanız, yolun eğim durumuna göre de değişmekle birlikte.
yazılım can sıkıyor fakat sürekli güncelleme ile ilerleme kaydediliyor, güncelleme beklemek de benim açımdan ayrı bi heyecan katıyor araç deneyimine, ayrı bi güzellik bence. üniversitede windows7 nin her ay yeni beta sürümünü indirip sürekli bilgisayarı formatlayan biri olarak seviyorum yazılımla uğraşmayı.
süspansiyonlar sert ama aşırı diyemem. geçenlerde biri lastik değiştirince o sertliğin kaybolduğunu yazmıştı grupta. ben lastik havalarını 34-35 yaparak, tavsiye edilen 36 dır, o sertliği biraz tolere ediyorum lastikten.
ben sıfır civic alıp 30 bin km ye yakın kullandım, sonra 15-16 binde sıfır gibi tucson aldım 70bin km kullandım, araç kullandıkça amortisörler zamanla gevşiyor, ilk etapta biraz sert ayarlanması normal olabilir, çok teknik olarak konuya hakim olmamakla birlikte fikrim kötü olmadığı.
yılda 20 bin km yapıyorum, aracım 37 binlere geldi. ayda bir şehir dışına çıkıyorum ama senede bir 500km üzerini görüyorum. genelde 200km gidiş geliş toplam 400-500km yol yapıyorum hatay mersin konya adana arası.
yazın 3000km gezi yaptım togg la, bir haftada doğu karadeniz ve doğu anadolu turu. gayet güzel oldu bu araçla, başka araçla daha zor olurdu muhtemelen. şarj yeri zaten hiç problem değil, sahil yolu ve tüm şehir merkezlerinde ve bazı ilçelerde var.
siz yılda 11 bin km yapmışım demişsiniz. togg alınca 15 bine çıkabilir uyarayım önceden çünkü araç çekiyor kendine. evde fiesta da var genelde onu kullanırım, mecbur kalınca togg u kullanırım diye düşünerek aldım ama akşam kardeşime gideceğiz misal, çocuklar, babaaa togggla gideliiiiim diyor . siz de biraz daha fazla kullanabilirsiniz. sonuç olarak ayda 1000km için şehir içi kullanımda ayda iki veya duruma göre üç kere şarj etmeniz yetecektir. ben haftada bir şarj ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Kasım 2024; 10:20:31 >
-
BYD veya MG PHEV alın derim. Tam elektrikli araçlarda menzil 1000km olana kadar bireysel kullanıcılar için ekonomik değil. Elden çıkartmak ta çok çok zor. Kağıt üstündeki menzilleri hep yarı yarıya düşünmek gerek buda çok sık şarj demek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 19 Kasım 2024; 10:34:28 > -
Hocam detaylı yanıtınız için teşekkür ederim.
Hesabı şöyle yaptım; Togg 88kw bataryayla 350km gidiyor şehir dışı, Ev3 81kw bataryayla 500km gidiyor diyelim. Bu arada ev3'ün an itibariyle gerçek kullanım verisi yok elimizde, daha yeni çıktığı için. kW başı 10 liradan Togg 880 liraya doluyor, ev3 814 liraya. 11bin km'ye ulaşman için Toggu 31 defa şarj etmen lazım, ederi 27bin. Ev3'ü 22 defa şarj etmen lazım, ederi 17.9bin.
Konuyu sonradan okuyanlar için altını çizeyim, ev3'ün kombine menzil 604 fabrika verisi ama ben 500 aldım hesapta. Kullananlar daha sağlıklı bilgi verecektir.
Elektrikli yeterli menzil sağlayamıyor. Her istasyonda şarj yeri yok malasef. C5 aircross shine bold inceleyin isterseniz. Geniş ve sorunsuz motor şanzıman uyumu var. İyi günler
Hocam C5 aircross dizel veya Toyota 1.8 corolla cross hybrid olabilir. İkisi de güzel seçenekler. Aircross’da adblue sıkıntısı dışında bi sıkıntı duymadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
c5 aircross 1.2 hibrit düşünebilirsiniz eğer çok performanslı bir araç aramıyorsanız.
Konfor ve teknolojik olarak gayet iyi , dokunmatik ekran ve tuş dağılımı/dizlimi da en sevdiğim araçlardan biri.
Biraz daha klasik ve görece eski kasa olarak seat ateca düşünebilirsiniz. 1.5 tsi olan modellerinde ciddi indirim var şuan.
Bence elektrikli için henüz erken, byd nin piyasa girişi rekabet için iyi oldu ama fiyatları bir tık yukarda kaldı sanırım kulağını çektiler fiyat konusunda çok aggresif olmasın diye.
Ben olsam acil ihtiyaç yoksa nakit parayı 5-6 ay değerlendiririm. Araç fiyatları hem dolar, kuru hem de talep azlığı hem de rekabet yüzünden geçen seneden bu yana %15-20 banında arttı max. Seneye ilk 5-6 ay yine bu şekilde devam edecek gibi.
-
benim günlük 200 km yolum var . yol şehir dışı 110 ile falan rahat gidiliyor .kışın menzilim kaç km olur ? km de dışarıda şarj ederek ne kadar yaarım ?
-
En az 20kw /100km yakar herhalde. 2 lira olur maliyeti km de.
tek şarjla rahat 200 km yapabilirmiyim yani kışın. ısıtma falan açık olacak haliyle.
-
Pozantı yokuşunu 100-110 la tırmandık niğdeye geçtik, 200km yüzde 65 şarj yedi, 57kw yani 28kw/100km, 300 rahat gider gibi.
Tabi dönüş yokuş aşağı olduğu için yüzde 35 tüketti o da 30kw, 15kw/100km ortalama.
Toplam 400 km yaptı tek şarjda, ortalama 22kw/100km (tabi niğdede şarj ettik 15-20 dk, dönüşü garantiye almak için)
Dönüşte 140 a kadar bastım nasıl olsa yokuş aşağı diye. Otobanda sıcaklık 0-5 derece arası ve kaygan yol uyarısı veriyordu. Otoban boş olunca son hızı da denedik, hafif yokuş aşağı 186 yıl gördük, 185 limit normalde.
Karadeniz turunda genelde 99-107-113 seçtiğim hız sabitleme limitlerimdi. Yaylalara da çıktık hep, doğu Anadolu tarafından döndük, ortalama tüketim 19kw/100km oldu yaklaşık.
Sonuçta 200km her şartta çok rahat gitmesi lazım. Daha az menzili bir tek Nürburgring pistinde gördüm, sürekli dipgaz gitti adam, 22-25km mesafede yüzde 20 şarj yedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 19 Kasım 2024; 22:9:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu elektriklilerin ikinci eli nasıl? 3-4 sene sonra satayım desem kalır mı elimde yada çok süründürür mü ? para lazım olur satmak isteriz falan .
-
Elektrikli olarak 1900 tl bandında yeni Kia EV6 veya Hyundai Ioniq 5
Benzinli olarak Hyundai Tucson yada Kia Sportage öneririm. (dizel araç tavsiye etmem)
Hyundai / Kia grubu 5 yıl garantili araçlar. İçiniz rahat binersiniz.
Kargaşa olsun, okurken gülsün eğlensin diye olumsuz yorum yapanlara bakmayın,
uzun süre kullanıp sahip olmayan marka fanatikleri ''gırgır'' olsun diye yorum yapıyor bu forumda şimdiden uyarayım.
Ben sıfır 2019 Peugeot 3008 de aldım kullandım 2020 Tucson'da. 35 yıldır aile aracı olarakta E ve S serisi Mercedes-Benz kullanıcısıyız. Subaru Impreza da aldım 3 yıl kullandım. Abimde 2013 model Forester var hala kullanıyor. Megane 4 te aldım 1.5 yıl kullandım sattım. 2007 Toyota Corolla HB Sol ve 2013 sıfır Auris alıp kullandım sattım. 2015 model C180 Exclusive aldım kullandım ve 1 yıl sonra sattım.
Farklı markaları uzun süreler deneyimledim. Şuan kardeşimde 2022 model G30 kasa BMW 520i de var, eşinde Elektrikli 2022 Volvo XC40 P6 ta var mesela ama XC40 tavsiye etmem menzili düşük. Ama XC60 ve XC90 kesinlikle alınır derim. Sadece dizel motorlu Volvo'lardan uzak durun o kadar, sorunlu motorları var.
(5 serisi aracımız satılık bu arada) isteyen özelden pm atsın ilan verebilirim.
5 yıl Tucson'u çok memnun kalarak kullandık ve araç garantisini yenilemek üzere değiştirdim.
Şehir içinde 8.5lt lerde , Şehirler arası 6lt - 7lt lerde gezdim.
Tucson Tüketim değerleri. (Yeni modeller daha hafif o yüzden şehir içinde daha az tüketebilir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 20 Kasım 2024; 0:22:29 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
tercihim togg oldu, en dolusundan. bir test sürüşü yapın mümkünse. fiyat olarak rakiplerinden daha konforlu araç. denemeyen beğenmiyor ama deneyen de başka araca bakmıyor genelde. kampanya olarak zaten 1100 peşinat yetiyor, çok cazip. |
Benzer içerikler
- uzaktan çalıştırma özelliği olan arabalar
- arka fren lambası çakar cezası
- honda city 1.5 i-vtec executive yorum
- tip 1 diyabet engelli araç indirimi
- tek buji yağlanması
- ford f-line fiyat
- opel corsa 2024 özellikleri
- citroen c4x shine özellikleri
- fiat ami
- ıd buzz fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X