Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
123.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 24 Ekim 2016; 22:36:46 >
  • mutlaka mobil bankacılıktan online alışveriş ve mail order telefon alışverişine kartınızı kapatın.sadece online alışveriş yapcağınız zaman açın yada sanal kart kullanın.geçen hafta benimde finasbank k. kartımın bilgilerini ele geçirmişler ve steamgames.com sayfasından arka arkaya 4 adet 198 dolar alışveriş yapmışlar.hemen kartı kapatıp harcama itiraz formu doldurup bankaya fax gönderdim.banka çözüm için 40-60 gün gibi bir süre verdi.daha sonra steamgames.com üzerinden müşteri hizmetlerine ulaşıp harcamayı benim yapmadığımı anlatmaya çalıştım.onlarda inceleyip beni haklı buldu ve paranın 5 iş günü içinde hesabınıza geri ödeme yapılacağını belirttiler.ve dün para hesabıma yattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydiin

bi deneyin belki faydası olur

@Sabit Fikir
    @KARACABEYY

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

Evet, haklısın hocam, sana yazılan yoldan gidince buldum. Ben "Ayarlar" menüsünden yola çıkıp sadece site içi yasaklamalara ulaşmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Ucccuz yırtttınız demekkki

Bu konuyu geçen tesadüfen görüp okudum, okumamış olsam belki de yerdim bu numarayı. Konuya katkısı olan herkese teşekkürler.

Yalnız seni gerçekten banka şubesinden aramışta olabilirler.

Şüpheli işlemlerde şuben arayıp bu konuda işlem yapabiliyor.
  • bir hafta önce benimde başıma gelen bir dolandırcılık olayını burada paylaştım..ama sağolsun moderatörler konuyu sildi..aklım fikrim almadı..o yazdıgım yazılardan emın olun bir sürü kişi faydalanacaktı..ama konumu kapattılar ne hikmetse..

burada kısaca özetlıcem yine de..

13 agustosta halk pataf kartımdan yurtdısı 120 dolar+220 euro çekmişler..mesaj gelir gelmez kartı kapattırdım ertesi gün pazar günü olsa da fax çektim..işlemleri provizyonda tutmuş oldum..dün baktığımda provizyondan da silindiğini gördüm...yeni kart çıkarttırdım..çok şükür kzasız atlattık..,,

İşin enteresan tarafı bu kartımla son 4 ayda sadece; hepsiburada+n11 ve araba ötv si ödemem oldu...çok enteresan bir durum değilmi..
  • quote:

05368314600 0536 831 46 00

Az önce bu numaradan bir bayan aradı, yapı krediden arıyorum dedi. World kart numaramın ilk 6 hanesini söyledi, ismimi de biliyordu. Kartınızla yurtdışından bir çok işlem yapılıyor, bu işlemleri iptal ediyorum onaylıyor musunuz dedi. Kimlik numaramı istedi, ne yapacaksınız kimlik numaramı diye sordum. Sizin Orhan ..... olduğunuzdan emin olmak için soruyorum dedi. Aklıma hemen bu konu geldi, ben sizi birazdan ararım dedim kapattım.

Az önce aynı içerik de 0545 579 74 28 05455797428 numaralı telefondan arandım.. Önce göz korkutup, sonra kişisel bilgileri istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Ucccuz yırtttınız demekkki

Bu konuyu geçen tesadüfen görüp okudum, okumamış olsam belki de yerdim bu numarayı. Konuya katkısı olan herkese teşekkürler.

Yalnız seni gerçekten banka şubesinden aramışta olabilirler.

Şüpheli işlemlerde şuben arayıp bu konuda işlem yapabiliyor.

Bir kaç kez dediğiniz gibi farklı numaralardan şubeden arandım. Geçen sene uzun zamandır kullanmadığım worldcard ile kliksadan televizyon aldım, bir bayan genel merkezden arıyorum az önce kliksadan harcama yaptınız doğru mu dedi evet dedim. Bu yüzden bu dolandırıcıları önce gerçek sandım, kimlik numaramı isteyince sizi birazdan ararım deyip telefonu kapadım. Telefondan mobil işlemlere baktım her hangi bir harcama yoktu. Yapı krediyi aradım bizim 0536 başlayan numaramız yok dedi ( yalnız adam numaranın kalanını sormadı. En azından numarayı alıp araştırmaları gerekirdi)

• quote:

Orijinalden alıntı: manager79

quote:

05368314600 0536 831 46 00

Az önce bu numaradan bir bayan aradı, yapı krediden arıyorum dedi. World kart numaramın ilk 6 hanesini söyledi, ismimi de biliyordu. Kartınızla yurtdışından bir çok işlem yapılıyor, bu işlemleri iptal ediyorum onaylıyor musunuz dedi. Kimlik numaramı istedi, ne yapacaksınız kimlik numaramı diye sordum. Sizin Orhan ..... olduğunuzdan emin olmak için soruyorum dedi. Aklıma hemen bu konu geldi, ben sizi birazdan ararım dedim kapattım.

Az önce aynı içerik de 0545 579 74 28 05455797428 numaralı telefondan arandım.. Önce göz korkutup, sonra kişisel bilgileri istiyor.

Online işlemlerden limitimi düşürdüm, 18000 limit vardı. Biraz düşüneyim belki kapatırım worldcardı. Bankada çalışan kötü niyetli birisi limiti yüksek olanların bilgilerini paylaşıyor olabilir.

• ceramicer43 kullanıcısına yanıt
    Benim de bugün Paraf kart ile başıma gelen durum. 10 tane işlem denemişler. 5 i gerçekleşmiş. 3D olmaya sitelerde yapmışlar bu işi. 5 işlem de Provizyonda gözüküyor.
    Ben işlemlerden 5 dakika sonra mesajlar gelir gelmez müdahale ettim hemen. Araba kiralamaktan tutun da domain alma, dropbox alan kiralama; her şeyi yapmaya çalışmışlar. İtiraz dilekçesi de pazar olmasına karşın gönderdim. Sizin mesajınız bir umut oldu bana. 300 liraalışveriş yapabilmişler ama yine de koyuyor insana.

Benim anlamadığım 3D si şart olan sitelerden neden alışveriş yapıyorlar. Yapamayacaklarını bilmelerine rağmen. Çünkü şifre ellerinde olmadan 3D den geçebilmelerinin yolu yok.

Edit: Provizyondan silinmesi işlemlerin iptal edildiği anlamına gelmiyor olabilir. İşlem başarılı olduysa, yani alışveriş yapılan satıcı onay verdiyse işleme para her türlü gider hocam. Banka provizyonda nasıl olsa diye gönderimi iptal edemiyor yani.

Son durum ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onyxon -- 28 Ağustos 2016; 20:49:14 >

• pederin kart kopyalanmış.. şifresi de sanırım kopyalanan yerden izlenerek alınmış... bankamatiğe gidip kredi kartından nakit avans çekmişler..
    banka diyo ki sizin kartla şifreniz girilerek işlem yapılmış.. biz diyoz ki o biz değiliz.. kart kopyalanmış şifre çalınmış.. bddk ya yazdık sanırım bişey çıkmıycak..

kart şifresi girilirken pos cihazlarının üstünü çanta el poşet filan ile kapatarak girin şifreyi.. adam kameradan izliyo geri sarıyo izliyo şifrenizi de alıyor..
  • nabiaga kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelıkle gecmıs olsun, banka ıstedıgı kadar ıslem sıfreyle yapılmıs desin, ısın kolayına kacıp musterıyı basından savmaya bakıyorlar, savcılıga suc duyurusunda bulunun ayrıca atmlerin güvenliğini banka saglamak zorundadır, surec 45 ıle 180 gun surer ama paranızı gerı alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 28 Ağustos 2016; 22:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    3 ay oldu olaydan beri.. bankamatikte değil de, kart kopyalama bi mağaza posunda oldu sanırım.. para çekilen bankamatiği hiç kullanmadık.. başka kullandığımız bankamatiğe cihaz yerleştirip kart kopyalamaışlar mıdır bilemiyoruz..
  • nabiaga kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede kopyalandıgı onemlı degıl, sız maddı olarak kayba ugramıssınız ve bu dolandırıcılıkta atmden nakit avans cekılmıs sız savcılıga gıtmıs olsaydınız sonuc olumlu sonuclar ve banka magdurıyetınızı gıderırdı.

• Öncelikle geçmiş olsun, bir şeyi merak ettim acaba kartımızı 3d secure sistemi olmayan alışverişlere kapatamıyor muyuz? (iş bankası maxımum ve ziraat genç kart var) Herkesin başına gelebilecek bir durum...
  • havacı27 kullanıcısına yanıt
    o özelliği sunan banka görmedim, internet alışverişine komple kapatılabiliyor
  • 24.08.2016 tarihinde cep telefonuma 3d onay kodları geldi. Bilgim dışında visa kredi kartımdan alışveriş yapılmak istendiğiyler ilgili. Telefon bankacılığını aradım ve kredi kartının kullanıma kapattırdım. Mailime hesap ekstresi istedim.

Eksterede, Provizyonda bilgim dışında olan 10-15 işlem toplam 600 dolar civarı gözüküyor. 3d onay kodu gelen işlemler ekstrede yok.

Dolandırıcı 3d siz işlemlerle karttan e alışveriş sitelerinden farklı ülkelerden allışverişler gerçekleştirmiş.

Ertesi günü banka şubesinden harcama itiraz formu doldurdum. İşleme aldırdım.

Bu güne kadar, işlemlerden 3ü iade oldu. Bankadan itirazın işleme girdiği ile ilgili sms ve mail geldi. Ekstrede gözüken işlemlerle ilgili de şirketlerin bulabildiğim mail adreslerine çat pat ingilizce ile mail gönderdim.

Yeni kredi kartınıda internet ve telefon bankacılığına kapattım. bekliyorum şimdilik başka yapacak yok sanırım.

Sonuca göre olumsuz olursa, Bankalar birliği hakem heyetine başvuracağım.

• Siber suçlar şube amirliğine başvuru yapmak gerekiyor mu acaba? Ben de bir mesaj aldım bankadan süreç başlatılmış. İlk günüm bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onyxon -- 29 Ağustos 2016; 19:55:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: havacı27

Öncelikle geçmiş olsun, bir şeyi merak ettim acaba kartımızı 3d secure sistemi olmayan alışverişlere kapatamıyor muyuz? (iş bankası maxımum ve ziraat genç kart var) Herkesin başına gelebilecek bir durum...

Ziraate işlem kısıtlama var, ben hepsini kısıtlıyorum, ihtiyaç oldukça açıyorum

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç

• disintegrators D kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durum başıma geldi dün sabaha karşı, hemen bankayı aradım dün sabah itiraz formu gönderdim ama herhangi bir mail sms vs gelmedi aradığımda işleme alındığu söylendi ama alışverişlerin biri yansımış bile dönem içi hareketlere. sizin hangi bankaydı? alışveriş yapılan siteler aynı mı acaba çok benzediği için sormak istedim

• konu ile ilgili bilgisine başvurduğum polisler, savcılığa başvurmam gerektiğini onlarında kendileri arasında zaten yazısmanın olacağını belirtmişti ama ne derce doğru bilemiyorum. geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.