Şimdi Ara

18 İNÇH JANT HONDA CİVİCTEKİ KONFORU DÜŞÜRÜR MÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tomb50

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-boyasiz-dizel-otomotik-tr-de-tek-auris-166174686/detay/

Arac alıcamda bu nasıl bakarmısınız? Auris dusunuyorum... temiz degiseni yok

1.4 motordan 130 bg almışlar bayağı oynama var motorla ben yanaşmazdım bu araca

Bende suphe icindeyim Almıcam :D yaa allah askına bana az yakan ve ic donanım ve surus keyfi veren bir arac onerin.. Volvo demeyin ic donanım berbat geldi bana..

Keşke konuyu farklı başlıkta acsaydiniz. Yeni konu açmazsaniz burdan yardıma ulaşmaniz zor. Ilandaki araca gelince bence çok oynanmış. Hemde araç her ne kadar aksesuarli olsada boş bir araç. Esp cc sensorler vs vs yok. Az yakan araç arıyorsanız ve auris hoşunuza gidiyorsa lpg li auris elegant alin. Tabi lpg takintiniz yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-boyasiz-dizel-otomotik-tr-de-tek-auris-166174686/detay/

1.4 motordan 130 bg almışlar bayağı oynama var motorla ben yanaşmazdım bu araca

Bende suphe icindeyim Almıcam :D yaa allah askına bana az yakan ve ic donanım ve surus keyfi veren bir arac onerin.. Volvo demeyin ic donanım berbat geldi bana..

Keşke konuyu farklı başlıkta acsaydiniz. Yeni konu açmazsaniz burdan yardıma ulaşmaniz zor. Ilandaki araca gelince bence çok oynanmış. Hemde araç her ne kadar aksesuarli olsada boş bir araç. Esp cc sensorler vs vs yok. Az yakan araç arıyorsanız ve auris hoşunuza gidiyorsa lpg li auris elegant alin. Tabi lpg takintiniz yoksa

Alıntıları Göster
    18 inç o kasaya büyük gelir ama yine de şık durur. Bence konfor sıkıntınız yoksa aynen kullanın derim.

• Bittikten sonra bir foto isterim hocam Bu arada bitince on numara olacak İnşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Artıları yol tutus ve fren performansı,
    Eksileri yakıt tüketimi ve konfor.

Konfor 5 yaşındaki bir çocuğun dahi anlayacağı kadar düşer,
    Çok dikkatli gidilmesse alt takıma zararı 1 seneye varmaz anlaşılır,
    Yol tutuş ve performansındaki artış ise dünyanın en profesyonel aletleriyle dahi zor tespit edilir.*

*Arabanın sertleşmesinden ve virajlarda yatmamasından kaynaklanan tamamen psikolojik yol tutuş artışını kastetmiyorum.
  • quote:

Ts amblemlerini sök alıcı kitlesini sınırlandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UsainBolt -- 28 Mayıs 2014; 9:31:45 >

• Fatih_540ia kullanıcısına yanıt
    205/55/16'dan 225/40/18'e geçiliyor. Arabanın sertleşmesinden ziyade lastik tabanının genişlemesi yol tutuşta fayda sağlar. Aracı limitlerde kullanıyorsanız kıç atma ve direksiyon hakimiyetinde limitleri arttırır.
  • Arabaya 5 kişi binince 16" jantla bile takır tukur gidiyorum. 18" herhalde şahin gibi yapar arabayı

• quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

quote:

Ts amblemlerini sök alıcı kitlesini sınırlandırma

Alıntıları Göster
    Civic'in orjinal 16 inclik jantlı hali bile konforu az ve sert. 18 inc de tahmin edemiyorum .

• Hocam aracınızın fotoğrafı var mı ? Jantlara talip olurum belki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

205/55/16'dan 225/40/18'e geçiliyor. Arabanın sertleşmesinden ziyade lastik tabanının genişlemesi yol tutuşta fayda sağlar. Aracı limitlerde kullanıyorsanız kıç atma ve direksiyon hakimiyetinde limitleri arttırır.

Yanak yüksekliği düştüğü için araba haliyle sertleşir, esneme payı azalır.

205'den 225'e geçiş demek arabanın sağ ve sol tarafında 1cm'lik fazla dışa çıkma anlamına gelir. Bu 1cm'lik dışa çıkımın farkını da görmenin mümkünatı yok, anlaşılmaz yani. Ayrıca da geniş tabanlı lastik söylenenin aksina yol tutuşunu artırmaz. Aşağıda 265 tabanlı michlelin lastilerle olan tecrübemin videosu da var. :)

http://forum.donanimhaber.com/m_91188146/f_//tm.htm#91188146

Lastik de bu:
     18 İNÇH JANT HONDA CİVİCTEKİ KONFORU DÜŞÜRÜR MÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_540ia -- 28 Mayıs 2014; 10:26:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

1 amartisorunuz orjinalse bugün olmasa yarın bozulucaktır.

2 yakıt tüketimi artar

3 zamanla camurluk içi tanınmaz hale gelicek balans bozulacak lastik cok erken yıpranacak.

4 hemen meraklısına satın gitsin lastik ve jantı. orjinale dönün.

Yalan yanlıs bilgiler vermeyin. Özellikle dogru ölcü kullanılırsa 3. Madde nin hicbirisi olmaz. Kaliteli jantsa hafif olur ve yakıtta ona göre en fazla 1 litre artar. Kullanmasını bilirsen alt takıma da bjrsey olmaz. Orjinali 10 gün giderse buda 8 gün gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

quote:

205'den 225'e geçiş demek arabanın sağ ve sol tarafında 1cm'lik fazla dışa çıkma anlamına gelir. Bu 1cm'lik dışa çıkımın farkını da görmenin mümkünatı yok, anlaşılmaz yani. Ayrıca da geniş tabanlı lastik söylenenin aksina yol tutuşunu artırmaz. Aşağıda 265 tabanlı michlelin lastilerle olan tecrübemin videosu da var. :)

Lastik de bu:

Hocam bu yorumunuzu bir yerde daha görmüştüm bunu açıklarmısınız biraz.
    Taban genişliği fazla olan araç fiziksel olarak yere daha fazla noktadan temas edip yol tutuşunu arttırmazmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

quote:

quote:

Lastik de bu:

Taban genişliği fazla olan araç fiziksel olarak yere daha fazla noktadan temas edip yol tutuşunu arttırmazmı?

http://forum.donanimhaber.com/m_59630468/tm.htm

Taban genişliği belli bir noktaya kadar yol tutuşu arttırır.

Karlı havalarda ise bunun tam tersi geçerlidir, belli bir noktaya kadar azaltıldığında yol tutuş artar.

18 jant seçimi için konuşursak, 205 55 16 dan 225 40 18 e geçişte ne amortisör zarar görür, ne kadran sapar, nede başka bir şey.

Böyle bir durumda, yol tutuş artar, tüketim artar, yol sesi artar ve konfor düşer. Bunlardan bazılarını çok net hisssedemeyebilirsiniz. O kadar büyütülecek şeyler değildir.

• quote:

quote:

quote:

Lastik de bu:

Normalde aynı ağırlıktaki bir araba için dar tabanlı lastikte, her birim alana uygulanan basınç artar, geniş tabanlı lastikte de taban genişlediği için lastiğin tabanındaki her bir santimetrekarelik alana uygulanan basınç azalir. Yanılgı burada, bazıları diyorki, evet geniş tabanda her bir santimetrekarelik alana uygulanan basınç azalır ama lastik tabanı genişlediği için toplamdaki basınç artar deniyor. Ama bu sadece mermer gibi veya daha düz hiç pürüz olmayan yüzeyle için geçerlidir. Gerçtekte böyle bir yol yok.

O yüzden dar tabanlı lastiklerde bir santimetrekareye uygulanan basınç artar, bu da pürüzlü bir yüzey olan asfalta daha iyi gömülme sağlar, bu da yol tutuşunu artırır. Çok uç örnek veriyim, kar üzerinde ayakkabıyla giderseniz kara gömülürsünüz, çünkü belli birim alandaki basınç artıyor. Ama kar paleti dediğimiz yüzeyi çok geniş olan bir ayakkabıyla kara batmazsınız, çünkü her santimetrekareye düşen basınç azalır. İşte örnekte görüldüğü gibi ne kadar geniş taban lastik, o kadar az yere tutunma demektir.

Soru: Peki bmw'lerin hız arabaları, ferrariler, mercedesler neden toroslara takılan daracık lastiklerden takmıyor?
    Cevap: Yüksek ağırlıktaki ve performanstaki araçlara çok dar lastik takarsanız yol tutuşu artabilir ancak bu tehlike yaratır. Çünkü basınç aşırı artacağı için sert bir frende lastiğin tamamı bitebilir, yanabilir. Öyle olmasa bile arabaya lastik dayanmaz. Yine uç bir örnek, Bmw m5'e bisiklet lastiği kalınlığında lastik taksanız, o daracık alana öyle bir basınç uygulanır ki, çok sert bir kalkış yapsa araba jant üzerine çıkar.

Hala taban genişliği yol tutuşunu arttırmaz diyorsun, yaşadığın olumsuz tecrübe beni ilgilendirmiyor ben kendi tecrübemi paylaşırım.
    195 tabanla 120 km/h'de İstanbul Park 3. virajda arkadan kayma eğilimine giren araç 225 tabanla o virajı 130km/h ile dönüyorsa ben bunu bilir bunu söylerim.
    Tezinizde eksikler var hocam. Örneklerde konuyla alakasız maalesef. Biz burada ne anlatsakta inandıramayacağız sizi çünkü kafanızda sağlam bir mantık yürütmüşsünüz ama maalesef yanlış.

Konunun linkini tekrar veriyorum inceleyiniz.

• quote:

Hala taban genişliği yol tutuşunu arttırmaz diyorsun, yaşadığın olumsuz tecrübe beni ilgilendirmiyor ben kendi tecrübemi paylaşırım.
    195 tabanla 120 km/h'de İstanbul Park 3. virajda arkadan kayma eğilimine giren araç 225 tabanla o virajı 130km/h ile dönüyorsa ben bunu bilir bunu söylerim.

Niye seviyeni düşürdün, ateşlendin? Sakince söyleyince anliyorum. Ben de kendi görüşümü söyledim, bitirdim, sen diyince değiştirecek halim yok, senin ki de beni ilgilendirmez diye saygısızlık mı yapsaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Tezinizde eksikler var hocam. Örneklerde konuyla alakasız maalesef. Biz burada ne anlatsakta inandıramayacağız sizi çünkü kafanızda sağlam bir mantık yürütmüşsünüz ama maalesef yanlış.

Teşekkür ederim hocam nazik açıklamanız için. Evet bunu birçok fizik profesorüyle de konuştum, kendi tecrübelerim de var, o yüzden bu şekilde ikna olmam çok zor. Ama nazik cevabiniz için çok teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Teşekkür ederim hocam nazik açıklamanız için. Evet bunu birçok fizik profesorüyle de konuştum, kendi tecrübelerim de var, o yüzden bu şekilde ikna olmam çok zor. Ama nazik cevabiniz için çok teşekkürler.

Soldan sağa doğru, 235 19 ile 0.88 g, 225 18 e geçince 0.89g ile yol tutuş artmış, hızlanma verilesi pek oynamamış. 18 inchten 16 ya gittikçe, yol tutuş düşmüş, hızlanma sürüleri azalmış ve yakıt tüketimi düşmüş hocam.

Yani 18 lik ebatta en iyi yol tutuşu vermiş fakat 16 ya göre 0–100 hızlanması gerilemiş.

Bu durumdada jant olarak könig kilogram gibi hafif ve pahalı olmayan bir jant kullanılırsa, yol tutuş artarken tüketim ve hızlanmadan en az kayıp sağlanır. Fakat belli bir noktadan sonra yani 19a geçtikten sonra yol tutuşta düşüyor. Yani bir grafik düşünelim y ekseninde yol tutuş x ekseninde jant ebadı olsun. Grafik dağ şeklini alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 28 Mayıs 2014; 11:22:57 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lastik de bu:

Normalde aynı ağırlıktaki bir araba için dar tabanlı lastikte, her birim alana uygulanan basınç artar, geniş tabanlı lastikte de taban genişlediği için lastiğin tabanındaki her bir santimetrekarelik alana uygulanan basınç azalir. Yanılgı burada, bazıları diyorki, evet geniş tabanda her bir santimetrekarelik alana uygulanan basınç azalır ama lastik tabanı genişlediği için toplamdaki basınç artar deniyor. Ama bu sadece mermer gibi veya daha düz hiç pürüz olmayan yüzeyle için geçerlidir. Gerçtekte böyle bir yol yok.

O yüzden dar tabanlı lastiklerde bir santimetrekareye uygulanan basınç artar, bu da pürüzlü bir yüzey olan asfalta daha iyi gömülme sağlar, bu da yol tutuşunu artırır. Çok uç örnek veriyim, kar üzerinde ayakkabıyla giderseniz kara gömülürsünüz, çünkü belli birim alandaki basınç artıyor. Ama kar paleti dediğimiz yüzeyi çok geniş olan bir ayakkabıyla kara batmazsınız, çünkü her santimetrekareye düşen basınç azalır. İşte örnekte görüldüğü gibi ne kadar geniş taban lastik, o kadar az yere tutunma demektir.

Soru: Peki bmw'lerin hız arabaları, ferrariler, mercedesler neden toroslara takılan daracık lastiklerden takmıyor?
    Cevap: Yüksek ağırlıktaki ve performanstaki araçlara çok dar lastik takarsanız yol tutuşu artabilir ancak bu tehlike yaratır. Çünkü basınç aşırı artacağı için sert bir frende lastiğin tamamı bitebilir, yanabilir. Öyle olmasa bile arabaya lastik dayanmaz. Yine uç bir örnek, Bmw m5'e bisiklet lastiği kalınlığında lastik taksanız, o daracık alana öyle bir basınç uygulanır ki, çok sert bir kalkış yapsa araba jant üzerine çıkar.

İyi güzelde sadece düz yol üzerinde düşünüyorsunuz bunu örneğin dar tabanlı bir lastiğin virajda nasıl bir avantajı olabilir.
    Taban alanı çok dar olacağı için direk yanaklara binmeyecekmi bütün yük bu da büyük bir tehlike demek,takla atmaya meyilli bir araç demek.
    Açıkcası demek istediğinizi anladım fakat bende virajlarda geniş tabanlı lastiklerin yol tutuşunu arttırtığını düşünüyorum.
    Açıklama için teşekkürler ayrıca.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.