Şimdi Ara

18 yaşındayım gelecekle alakalı planımı anlatıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
6.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O parayla şunu yapsam bu parayla şunu yapsam diye hesap olmaz.Evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor.O cebine kalacağını düşündüğün 75 bin tl bile eriyebilir.Genelde yaşı genç arkadaşlar bu şekilde hesap edip çok hataya düşüyor.
  • planlama iyidir ama maalesef bu tür planlar genelde bozulur :)
    ileride göreceksin hiç aklında olmayan şeylerle karşılaşıp ,bu yaptığın plan belki aklına bile gelmeyecek
    gerçi saldım çayıra, mevlam kayıra şeklinde olan düşünceden, senin yaptığın plan her zaman daha iyidir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. Robot

Hocam saydığınız şeyler bence bi süre 2. Planda tutulabilir. Yani bi telefonu 2.5-3 sene kullanırım, zaten ananemler hamarattır,her gün farklı şeyler yerim. Yani bence insan isterse bu parayı rahatça biriktirir gibime geliyor

Dediğim gibi size bağlı tamamıyla nokia 3310 değil de motorola razr v3 vb kullanırsın akıllı telefon almak yerine ya da hali hazırda varsa eski telefona gerek yok bunun televizyonu var bilgisayarı var konsolu var ne diyelim hayırlısı
  • Asosyal olduğunu varsayıyorum. Günlük hayatta bir sürü harcama çıkıyor. O parayı biriktireceğine emin değilim, bir sağlık harcaması, bir sıcak fırsat, bir şey mutlaka çıkıyor.

Bir sifon, tesisat bozuluyor, kombi bozuluyor, televizyon bozuluyor, bilgisayar bozuluyor vs vs.. Bir hobin oluyor, üstün başın botun eskiyor ne biliyim bir sürü şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Aralık 2016; 12:16:22 >
  • Okulu kısa tutup ticarete meyletmen güzel. Mümkünse hiç okuma direk iş kur diyeceğim ama o da olmuyor sanırım. Allah yolunu açık etsin. Şimdiden kız bakmaya başlasın valide hanım sana.
    O zamana kadar 3.ww çıkar ve tüm dünyanın haritası değişir gibi geliyor bana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beş yıl aileyle kalmak zor olmayacaksa bence güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam asosyal değilim. Ama saydığınız ihtiyaçları zaten ananemlerde kalacağım için sıkıntı olmaz. Onlar öder. Geriye kalan bilgisayar bozulması falan ise, daha Allaha şükür hiç bir bilgisayarımı bozmadım. İnsan gibi kullanılırsa 5-6 sene götürür bi bilgisayar. Şuan elimde 2 tane laptop var, birini 2008'de aldım diğeri ise 2010'da alındı. Hala ikiside işimi görüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten ananemlerin evi 2 katlı. Üst kat boş zaten. Ben üst katta kalırım. Sadece yemek için aşağıya inerim

• MR. Robot kullanıcısına yanıt
    Hadi hayırlısı o zaman.. Yalnız eve kedi medi almayı düşünme.. Hayvanlar da çok masraf, çok istersen sokakta iki mama atarsın..
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Bi süre adam gibi parayı bulmadan hayvan almayacağım. İlerde belki evlenip çoluk çocuğa karışırsam o zaman bi köpek almayı düşünüyorum

• Oluru olan bir plan. Önüne çıkabilecek engeller, tembelsen o işi çözmen lazım. Atamalar gittikçe zorlaşıyor, daha fazla çalışman lazım. Askerden sonra KPSS çalışırım diye bir olay yok, üniversite cacık bence üniversitede başla ilk seneden KPSS çalışmaya.. Devlet memuru olacaksan ki dışarıda şartlar pek iyi değil, askerliği düşünmene gerek yok tecil ettir KPSS'yi kazan atan ondan sonra askere gidersin. Her geçen sene aleyhine çünkü... O ara açıköğretim yazarsın veya bir şekilde 4 yıllığa tamamlarsın hatta askere gitmeden 4 yıllığa tamamlarsan kısa yaparsın hem askerliği hem de rahat olursun hatta astek bile olabilirsin daha fazla para kazanır hem de askerlik süresince para yememiş olur üstüne rahat edersin er olarak yapmaktansa. Kız bulmak kolay değil, Maraşlıysan oralardan bulunur gerçi de çalışan almak lazım kolay olmuyor evlenmek için kız bulmak. Dükkan işinin altyapısını da çok iyi ayarlaman lazım, ha deyince olacak iş değil bu işler. Bu tarz şeyleri atlatırsan önceden planlayıp, sıkıntı yaşamazsın. Arada verdiğim birkaç püf nokta planlarını 3-4 sene öne çeker... İnan okul bittikten sonra zaman çok çabuk akıp gidiyor, düzen oturana kadar 30'u geçiyor yaş. Ne kadar erken ulaşabilirsen bazı şeylere o kadar iyi olur.

• Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Dikkate alacağım

• Sende korkulur ! Sen bana tavsiye ver

Çok akıllı bir secim 112 çalışanlarının çalışma saatleri hafta da 2 tüm gün 48 saat 5 gün boş genelde boşta kalan zamanlarında özel hastanelerde yoğun bakımda calısıyorlar saatlik deli para alıyorlar maaşlarından fazla

Çok ıyı bır secim. Keske zamanında bizimkilerde yonlendirseydi beni
  • classlord kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi bi meslek ama benim istediğim bi seçim değil. Ben hep bilgisayar mühendisliği istedim. Ama ailem zorla sağlıkçı yaptı. Hayırlısı

• 10 yil sonra gelen edit : Başaramadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen önce att ol da.

• Halamın bıyığı olsa amcam olurdu hesabı bir plan olmuş.Bende sağlıkçıyım ama senin hayallerini gerçekleştirmiş versiyonun
  • Kpss yi kazanamadığını varsayıp 1300 tl ye bir yerde işe girsen aylık harcamanda 400 tl desek ayda 900 tl bir kenara koyarsın 5 yılda 54 bin tl eder bunun 30 bin tl sini harcasan kaldı mı sana 24 bin tl. 50 bin tl kredi çeksen 75 e dükkan açsan dükkandan aylık 1.500 tl kar elde etsen, bankanında aylık ödemesi 3 bin tl olsa kendi maaşını ve karını hesaplarsak 2.700 tl eder yani battın kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. Robot

Hocam iyi bi meslek ama benim istediğim bi seçim değil. Ben hep bilgisayar mühendisliği istedim. Ama ailem zorla sağlıkçı yaptı. Hayırlısı

Ailene dua edersin . Aferin çok bilinclilermiş sendeki potansiyeli en verimli şekilde degerlendirmişler
    Muhendis olamazsın matematik yok sende

• n0fx kullanıcısına yanıt
    Kardeş neden 1300'e bi yerde çalışayım? Sağlık sektörü çok geniş bi sektör. Eğer kpss kazanamazsam gider özel hastanede çalışırım veya eczanede çalışırım olmadı medikalcide çalışırım, ekstradan da gider iğne vururum. Sonuçta oda yasal bişey. Her hastadan 20 lira alsam. Ayda 1200 lira sırf iğne parası eder. Merak etme yani ben aç kalmam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.