Şimdi Ara

18 yasindayim kalbim sıkısıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar 18 yasindayim 1.85 boyunda 74 kiloyum hayatim boyunca hep spor yaptim kick boks muay thai su an futbol hakemligi yapiyorum . Yaklasik 3-4 gundur ozellikle bugun siklasti 3 kere oldu bugun merdivenden inerken birden kalbime sancı girdi nefes aldikca sizliyor cigerlerime yeterince nefes cekemiyorum eger standart nefes cekersem kalbim patlayacak gibi oluyor. Uzanirken yada otururken de oluyor bazen bundan 3-4 sene once cok daha buyuk sancilar giriyordu . EKG felan cekti doktor o zaman bisi yok dediler ama simdi tekrardan aklimi kurcaliyor. Yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kandaki troponin düzeyine baktır yüksek çıkarsa kalp kası hasarını gösterir. Ekg de bir şey çıkmayabilir. Eko yaptırmanı kesin tavsiye ederim bakalım kasında bir hasar, iskemik durum mevcut mu, kalp pompalama görevini tam gerçekleştirebiliyor mu. Perikardit veya miyokardit olabilirsin yaşının genç ve kilonun normal olması bana koronerlerinde problem olmadığını hissettirdi. Kardiyolojiye bir an önce çık miyokardit tedavi edilmezse olumsuz sonuçlar doğurur ve mutlaka dinlenmeye çalış, geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardiminiz icin tesekkur ederim ilk firsatta hastaneye gidecegim . Peki bu kalp kasi yirtilmasini yada zarar gormesini tetikleyen bisey var mi . Onlara dikkat etmek acisindan diyorum

Ayrica yirtik cikarsa testlerde ameliyat olmam gerekir mi yoksa ilac tedavisi vs. Ile halledebilir miyim ?

• Deus Ex Machina kullanıcısına yanıt
    Viral,bakteriyel,genetik gibi bir sürü nedenleri olabilir. Yırtık değil iltihaplanma durumu vardır. Doktor gerekli testleri yapar ameliyatlık durumun olduğunu sanmam. Doktora çıkana kadar kendini yorma dinlen. Kapakçık sorunu da olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardimin icin tesekkur ederim hocam

• Muhtemelen sizdeki kalp sıkışmasından ziyade kas ağrısıdır. Geçiş mevsimlerinde özellikle de kışa yaklaşmakta olduğumuz aylarda fazlaca görülmektedir. Nefes alırken batma ağrının yönüne göre sol tarafta kürek kemiğinden sol göğüs hızalarında görülebilir. Halk arasında "cerayanda kalma" tabirinin en ağrılı olanıdır. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte ağrılı süreç Ekim-Kasım aylarından Mayıs sonuna kadar sürekli görülebilir. Aynı durum bende de söz konusu birçok kez konunun uzmanlarına görünmeme rağmen KAS AĞRISI sonucuna vardılar. Ben son üç senedir bu duruma alıştım bu aylarda başlar özellikle sabah ve akşamları olmak üzere MAYIS'a kadar devam eder.. Geçmiş olsun, umarım sizinki de basit bir kas ağrısıdır. Yinede Uzman bir hekime danışınız..!
  • Su an cok hafif bi soğuk alginligi var ustumde ama bilemiyorum ilk defa bu kadar sık ve uzun olmaya başladı o beni tedirgin ediyor sadece. Bazen iki buklum uzandigimdada oluyor ama su aralar yururken olmaya basladi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYUM 1 SENEDİR UZAMİYOR
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende bu arkadaşa katılıyorum. Kalp ağrısı genelde kalbin olduğu yerde olmaz zaten. Kola,çeneye vurur ve tam bir ağrı hissi gibide değildir. Göğüsünüzün tam ortasına biri oturmuş gibi hissediyorsanız durum acil olabilir ve doktora gidin. Bence içinizin rahatlaması için her türlü doktora gidin buradan bu konuda tavsiye almanız doğru değil.
  • Su anda doktora gidilebilecek bi yerde degilim ondan biraz içimi rahatlatmak istedim kalbin alt kisminda oluyor oyle hissediyorum keskin bir agri tesekkur ederim sizede

• Evet arkadaşlar doktora gittim kalbime baktırdım hiç bir sorun yok felan dediler. Şu an oyle bir problemim yok ama nedenını hala merak ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.